Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 23:14:49
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 31

Autor Téma: Baldur's Gate 3 - Early Access a plná verze hry  (Přečteno 90196 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Baldur's Gate 3 - Early Access
« Odpověď #90 kdy: Červen 19, 2021, 14:13:18 »

A je to oficiální ... Plnou verzi Baldur’s Gate 3 letos určitě nečekejte. Hra bude tedy v EA nakonec 2 roky, což mi na hru renomovaného studia přijde dost. Ne že bych to tenhle rok čekal, ale čekal jsem spíš počátek dalšího roku, ne jeho konec :D A to vlastně Vincke jen slíbil, že se to pokusí dodělat, takže to klidně může být rok 2023, 24, ... :D Já myslím, že teď BG3 definitivně zabili. Začínám souhlasit s tím, že měli raději dělat na D:OS 3, to by pro ně bývalo bylo lepší. Na druhou stranu by to byl od Vinckeho prima vtípek, kdyby hra najednou třeba v listopadu bez dalšího oznámení vyšla.

Podle toho článku to každopádně vypadá, že začnou překopávat jednotlivá povolání a nakonec asi i celkovou hratelnost. Myslel jsem si, že Lariani mají jasnou vizi, jak má hra vypadat, ale jak vidno, nyní začíná hra o přízeň co největšího počtu (potencionálních) hráčů.

Se společníkama asi nic neudělali a dělat nebudou, to bude prostě kámen úrazu celé party. On ten Astarion paradoxně působí nejlépe, protože ty hovadiny kolem má alespoň vykompenzované svou užitečností. Jinak je to jeden exot vedle druhýho.

IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #91 kdy: Červen 19, 2021, 15:53:50 »

Přemejšlim, jestli je to legrační nebo ne. Asi spíš ne.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #92 kdy: Červenec 12, 2021, 22:04:38 »

No vida, a je to tu Baldur's Gate III již zítra dostane další velký update ... akorát mám takový neodbytný pocit, že všechna ta vylepšení ve skutečnosti hru dál a dál zjednodušují :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Marien

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #93 kdy: Srpen 09, 2021, 13:37:29 »

Osobně se domnívám, že potřebný počet kupujících hráčů už Lariani získali díky EA, hra a vývoj je dle mého už zaplacená a teď jen ji doladit a vydat. Finálka už přitáhne jen nepodstatný počet zájemců ale každý dolar se počítá, že ano.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #94 kdy: Únor 16, 2022, 17:18:23 »

A je to tady. Lariani poušoupli release někam na rok 2023 ... tak teď aby jim ještě stačily peníze na dokončení :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #95 kdy: Únor 16, 2022, 17:37:38 »

No jestli mi to nebylo jasný :-D. Ale teď se fakt směju. Vždyť ta hra je snad funkční, lidi to dohráli. Co s ní ještě dělaj? Kolik lidí to ještě kupuje?

Ta hra je jako Archive of Our Own, kterej má v nadpisu slovo "beta" už od roku 2008.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #96 kdy: Únor 17, 2022, 06:24:14 »

Taky by mě celkem zajímalo, co budou přes rok testovat, když už je to údajně hotové :) Podle mě to pojali moc megalomansky, takže to ve finále zabili a teď to budou naopak osekávat :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #97 kdy: Únor 17, 2022, 10:47:44 »

Ano, ať to osekaj, aby se nemuseli cejtit divně, když na to pak bude sleva :-D.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #98 kdy: Únor 17, 2022, 13:31:56 »

Třeba si ten vývoj tak užívají, že už teď nemůžou přestat, na čtyřku už licenci nedostanou :)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #99 kdy: Srpen 08, 2023, 16:52:43 »

No. Tak.. jak jsem vyhrožovala, že počkám na slevy, tak mě chytnul všudypřítomnej hype a stihla jsem to koupit den před tim, než to reálně vyšlo. Celkem nelituju. Sepsala jsem nějaký rychlý dojmy, bez spoilerů.

Boj má definitivně... učební křivku. Je to něco jinýho a je nutný naučit se to hrát. Ze začátku jsem byla vzteklá jak křeček, když počítač přesně ví, jak to funguje, střílí po vás dírou ve zdi a mimo svůj tah se kreje za ní. Bojovníci uměj fakt dobře skákat a je velmi překvapivý, kam až se dostanou, aby vám natrhli zadek.
Hledání výhodnejch pozic pro střelbu, srážení nepřátel do propastí... Zajímavá možnost je hodit magickou temnotu na vlastní postavy a vybíhat ven, zaútočit a zpět dovnitř, takže na vás nepřátelé nemůžou střílet. Preferuju boj na férovku, ale jsem v týhle oblasti velmi pružná.

Ze začátku má člověk dojem, že skoro neleveluje, ale každej level je znát. Co na třetim naprosto nedáváte, s tim na pátym vytřete podlahu.

Plusy:
Společníci maj tendenci sami skákat a vyhejbat se nebezpečnýmu terénu. Dělaj to i když já třeba proběhnu ohněm.
Postavy v partě se snášej bez problémů, i když spolu nesouhlasej. Žádný agresivní výstupy typu DA2.
Možnost jednoduše oddělit lidi od skupiny pro individuální ovládání.
Individuální vypínání přileb pro konkrétní lidi. Pro případ, že vypadáte v přilbě jako debil, ale váš společník má slušivou čelenku.
Různý dialogový možnosti podle toho, s jakou postavou vedu rozhovor, možnosti dle povolání a rasy. Můžu vést dialog společníkem, pokud nemám dobrý vyhlídky za sebe. Na druhou stranu se občas NPCčka rozhodnou, že povedou dialog s někym jinym než mám označeno. Nevim, jestli je to bug nebo úmyslnej chaos.
Popisky na startovnim oblečení postav. Zajímavej detail, kterej dokresluje charaktery.
Kouzlo mluvení se zvířatama má reálný využití, zatim všechny zvířata maj alespoň nějaký dialogy.
Postavy ve stealthu při nakliknutí šeptaj.
Hra upozorňuje na postup po kterym neni možný se vrátit.
Hra velmi stabilní, jeětě mi to nepadlo.
Postavy, který hoděj stejnou iniciativu, se můžou pohybovat na přeskáčku (můžete překliknout sem a tam, dokud nevyčerpáte akce), což rozšiřuje možnosti spolupráce.
Hra poměrně dobře komunikuje věci jako jak daleko doběhnete/doskočíte, jak pravděpodobně zasáhnete, co na to má vliv...
Absolutně nejrostomilejší zvířecí společníci vůbec. Sovička zlatíčko buclíček, naprosto dokonalá.

Mínusy:
Boje občas dělaj zvláštní věci. Neni to častý. Nic vážnýho.
Jsem si jistá, že panel s abilitama je živej a hejbe se, když se nedívám. Nebo je moje schopnost zapamatovat si umístění spellů nižší, než jsem myslela.
Parta nemá pevně stanovený pořadí a moje postava je na různejch pozicích (parta se třeba po sloučení prostě poskládá jinak než byla před tím), takže občas nakliknu někoho jinýho. Na druhou stranu je jde jednoduše porovnat přetaženim portrétu. Mírná nepříjemnost, žádný drama.
Proč postavy tolik hekaj když lezou po žebříku?
Nemůžu při odchodu z kempu naklikat společníky jako v DA. Musim s každym promluvit a k jejich rozhořčení jim vysvětlit, že si na 10 minut beru někoho jinýho. Konzistentní s BG1 a BG2, ale to neni uklidnění.
Vidim v podzemí nadzemní questy a naopak. Matoucí.
Ocenila bych přehlednější lootování. Možnost vybrat všechny mrtvoly naráz, označení nelootnutejch těl, atd. Nebaví mě mžourat na obraz a hledat hnidy.
Když zmáčknete esc, tak se všechno vesele pohybuje dál. Můžete zapnout tahovej režim, ale prostá pauza neni.
Společníci se občas stavěj před vedoucí postavu a šlapou do pastí. Neni to vážnej problém a ve hře (zatim?) neni moc pastí, ale nemuseli by to dělat.
Myslim, že by bylo vhodný ty postavy spící kolem ohýnku alespoň přikrejt, nebo umístit do nějakejch pohodlnějších pozic. Je to depresivní. Na druhou stranu Astarion nespí, což hezkej detail.

V zásadě u mě značná spokojenost, hra má atmosféru, je to zajímavý. Jistě, mám i výhrady. Já je mám vždycky, no ne?
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #100 kdy: Srpen 09, 2023, 01:17:39 »

Teda ale ty romance, člověk aby je od sebe odháněl koštětem. Krom Astariona. Teď jsem byla na koberečku, že jsem naivní idiot co se vůbec nesnaží ovládnout svět. Dostala jsem kázání, doufá, že se zlepšim.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #101 kdy: Srpen 10, 2023, 12:45:30 »

Pomalu, velmi pomalu se prokousávám dál a odmítám snížit obtížnost. Je to tuhý. A nejen bojově. První hra, kde reálně sedim nad dialogama a přemejšlim, na co kliknout a jaký to bude mít důsledky. Když bylo oznámeno, že ve hře jsou zlý možnosti, obávala jsem se klasiky ve stylu tři odpovědi a každá očividně mířená nějakym směrem. Ono to tak neni. Fakt že společníci maj někdy jiný možnosti co říct to navíc komplikuje. Společníci nejsou ani z poloviny tak nesmrtelný, jako v jinejch hrách. Přišla jsem o tu Gythianky válečnici, jen to fiklo. Ani mi to ze začátku nedošlo. Na tohle vůbec nejsem zvyklá. Všichni společníci jsou po uši v průseru a já už se vidim, jak slavnostně dojíždim hru s najatejma no-name postavama.

Co se týče romancí, omylem jsem romancovala už několik postav, ty dialogy by měly bejt označený. Je to velmi nenápadný. Každopádně zůstávám věrná tomu elfovi, co mě nemá rád a nechce aby se na něj sahalo. Je to velmi zajímavej... "vztah". Asi jako když si vemete kočičku z ulice.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #102 kdy: Srpen 13, 2023, 21:30:40 »

Tak jsem si zpětně pro zasmání přečetla, co jsme to o hře nakecali, než vyšla. A musim říct, že na spoustě věcech trvám. Akorát toho upíra krmim, protože za to má bonusy. +1 ke všem hodům po celej den je užitečný. Sakra užitečný. Je to zlej parchant a trochu mi připomíná mojí babičku, ale je charismatickej. Je to dilema, nemám ráda nemrtvý.

Fascinuje mě ta demence ostatních postav, kdy potkaj velmi bledýho chlapa s rudejma očima, výraznejma špičákama a jizvou po kousnutí na krku, a nikoho nenapadne ho z ničeho podezírat. Astarion, to je ten muž, kterýho necháme v noci držet hlídku, aby nás nepřepadli ti upíři, co se tu pohybujou po okolí. Nic podezřelýho na tom Astarionovi, ne ne.
Spoiler: ukázat

Astík.png
* Astík.png (2811.03 kB. 1726x986 - prohlédnuto 233 krát.)

Nejpodstatnější člen našeho týmu je tohle roztomilý sovomedvěďátko. Kterýmu jsme zmasakrovali maminku. Kterou následně muselo sníst v rámci přežití. Jsme lumpové. Máme i pejska. Tomu jsme nikoho nezmasakrovali.

zvěř.jpg
* zvěř.jpg (294.54 kB. 1540x1048 - prohlédnuto 238 krát.)

Pak je tu samozřejmě Karlach, která je prostě super. Na ní nenecháme sáhnout. Obrazně řečeno, samozřejmě je to barbar, takže je v předu na ráně a furt na ní něco útočí. Je hodná, je veselá, přátelská, pořád řiká fuck. Je to naše sluníčko.

Karlička.jpg
* Karlička.jpg (270.81 kB. 1390x960 - prohlédnuto 266 krát.)

Další člen party, kterej se přidá nestydatě, NESTYDATĚ pozdě, je Halsin. Definitivně oblíbenec, na snímku fotka z prvního setkání. Jen se podívejte na ten čeníšek. I když musim říct, že romanci v tomhle případě nevyužiju.

Halsin.jpg
* Halsin.jpg (169.75 kB. 1422x1014 - prohlédnuto 256 krát.)

Občas když potřebuju mága beru do party Pseudoanderse. ... Gale se jmenuje. Pan overachiever. Pan "měl jsem sex s bohyní a kamarádim s elminsterem." Arogantní pan hlavní hrdina galaxie. Proč tu my ostatní vlastně jsme? Jediná postava, který na férovku odklikávám dialogy. Nemám ho nikde na fotce, protože mi z něho naskakujou pupínky.

Radši si užijte tohle dramatický foto Karly s mečem.

karlička2.jpg
* karlička2.jpg (217.08 kB. 1322x1050 - prohlédnuto 255 krát.)

Pak je tu ta Gythianky ženská, která... uhm... měla v mym savu nehodu. Nějak jsem neměla potřebu loadnout hru a napravit škody. Byla to její volba. Udělala chybu a zaplatila. Tady extra reprezentativní foto z doby, kdy jsem neuměla vypnout přilbu.

lol.jpg
* lol.jpg (208.58 kB. 1174x902 - prohlédnuto 239 krát.)

A nesmíme zapomenout na Wylla, kterýmu už jsem 3x vysvětlovala, že ho neromancuju. Vážně, co je s tim chlapem. Jinak velmi hodnej kluk, warlock. Na snímku mezi mym bardem a Astarionem.

3.jpg
* 3.jpg (290.41 kB. 1466x902 - prohlédnuto 234 krát.)

Jak vidíte, mít tyhle dva v týmu je jako mít na jednom rameni andílka a na druhym ďáblíka, akorát člověk co hru nezná by mohl snadno zaměnit, kterej je kterej.

Bard.jpg
* Bard.jpg (401.5 kB. 1648x992 - prohlédnuto 261 krát.)

Jinak moje postava je bard, a totálně se jmenuje Bard, pro pořádek. Proč hra nemá náhodnej generátor jmen.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #103 kdy: Srpen 14, 2023, 14:44:39 »

Uhuuuu, tak jsem to hrála znova, a zase jsme přišli o tu gythianky, Shadowheart jí přes noc podřízla jako sele :-D. Beru zpět jak jsem řikala, že spolu postavy vycházej. Obecně ano, ale tyhle konkrétně maj konflikt.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #104 kdy: Srpen 15, 2023, 20:29:10 »

Teď, když máme v týmu Halsina, se chlapec samozřejmě účastní dialogů. Hra... asi uplně neví, co s nim počít. Uplně to změnilo atmosféru tý dojemný scény, když se celá odehrává uvnitř owlbeara :-D.

5.jpg
* 5.jpg (348.51 kB. 1920x1080 - prohlédnuto 221 krát.)

4.jpg
* 4.jpg (433.39 kB. 1920x1080 - prohlédnuto 237 krát.)

3.jpg
* 3.jpg (318.75 kB. 1920x1080 - prohlédnuto 236 krát.)

2.jpg
* 2.jpg (294.14 kB. 1920x1080 - prohlédnuto 226 krát.)

1.jpg
* 1.jpg (365.64 kB. 1920x1080 - prohlédnuto 235 krát.)

IP zaznamenána
Strana: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 31