Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 21:48:19
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: The Bard's Tale IV: Barrows Deep  (Přečteno 29912 krát)

flash

• Starší člen
Re:The Bard's Tale IV: Barrows Deep
« Odpověď #45 kdy: Srpen 31, 2019, 13:02:47 »

Jo, to zjednodušení je jasné. Kdyby to aspoň byla pevné volba z počátečního nastavení ale ono to jde libovolně měnit v průběhu hry. Je to škoda, podobne opicarny kazí dobře jméno zanru. Navíc když pak někdo tvrdí, že to dohrál vůbec není jasné jak.
Osobně mi grafika nepřišla uzasna ani předtím, lepší to bylo, to jo. Ale na poměry zkomirajiciho žánru to je vlastně moc pěkný;)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #46 kdy: Září 02, 2019, 08:19:47 »

Teď jsem se dočetl něco ještě děsivějšího, z DC byly odstraněny některé puzzly! Další část puzzlů pak byla přesunuta z hlavní linie do "volitelného" obsahu. Velká změna se tak dotkla lesa Inshriach ... mno, v tom případě ze hry odstranili něco, co tvořilo nemalou část té zábavy. Takže tu hru v podstatě zmršili. No  teď už se nedivím, proč je v ní zase tolik bugů, když si to takhle rozvrtali.
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Starší člen
« Odpověď #47 kdy: Září 02, 2019, 11:02:00 »

To zní divně. Ale pro mě to je trochu jedno, pac původní verzi neznám, takže nepoznám co kde bylo nebo nebylo.
Včera sem přišel první dungeon a bylo to super.
Kdyby to 2x nespadlo  tak by to bylo ještě lepší. Hraju na hard a bez možnosti ukládat kdekoliv, jestli to bude padat víc tak od toho ustoupil a zapnu ukládání kdekoliv. Na konzolich poměrně ojedinělý jev, že něco padá.
Celkově jsem dost spokojený, po dlouhý době to opravdu působí jako vybornej Dungeon.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #48 kdy: Září 02, 2019, 11:46:01 »

Zrovna v tom prvním dungeonu už něco odpadlo, ale to bys opravdu poznal jen při porovnávání. U toho lesa se bojím spíš toho, že z toho udělali bezproblémový průchod, protože on ten les byl původně jedno velké puzzle a byla radost objevovat jednotlivá řešení. Zhruba tuším, co na tom asi upravili, tak jsem zvědav, až k tomu dorazíš a budeš moci poreferovat :)
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Starší člen
« Odpověď #49 kdy: Září 02, 2019, 12:16:01 »

Těch puzzle a hádanek bylo v tom prvním dungeonu až moc, takže ok. Otázka je jestli ty úpravy jsou k tomu aby zlepšily hru nebo kvůli tomu že se báli že jim to na konzolich nikdo nebude hrát. To nemuseli, stejně to tam skoro nikdo nehraje i tak :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #50 kdy: Září 02, 2019, 13:44:25 »

Podle toho vyjádření na fóru to bylo kvůli plynulosti hry, aby se hráči zbytečně nezasekávali. Co je tím myšleno, už v tom ale vysvětleno není. Kvůli ulehčení by údajně stačil už jen jeden song, který je ve hře nově přítomný, takže ta puzzle jde snad i obcházet, tudíž mě to v souvislosti s tímto nedává až tak úplně smysl. Je možné, že odstranili jen taková puzzle, která mohla působit jako vata. Až budeš venku ze stok, tak uvidíme, jestli ty změny jsou nějak hlubší, protože si už taky nepamatuji úplně vše, ale venku ve vesnici je jedno komplikovanější puzzle, které je hodně zapamatovatelné.

Podle mě to moc nových hráčů nepřitáhne. Kdo Chtěl BT4 hrát, tak už ho má a jestli to netrhá rekordy na konzolích, tak DC byla vskutku zbytečná práce :)
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Starší člen
« Odpověď #51 kdy: Září 03, 2019, 20:49:44 »

Doresil jsem hadanku s barvama v prvnim dungeonu o ktere jsme puvodne mel dojem ze je nutna abych se dostal dal, ale otvirala jen dvoje tajne dvere. V jedne byli recepty asi na vsechny elven puzzle weapon. Zaujalo me ze jsi psal ze mas level 11 kdyz jsi dokoncil tenhle dungeon, ja mel level 9. Nevim zdali to je zpusobene tou DC verzi, ze je treba min nepratel nebo jiny zkusenostni narust. Ve hre kde je minimalni respawn mi to ale prijde zvlastni. Luck stony jsme pozrel asi vetsinove, doufam ze pak nebudou treba kdyz je dungeon vzasade hotov. zustaly mi tam jen dve zahady. A to ze na mape vidim kus cesty za stenou, dokonce u jedne z druhe strany pres mrize vidim ze tam ze stropu letaji zavesene sekery, takze se tam nejak dostat da, ale nevim jak:)
Zabil jsem War demona co se v dolni Brea produciroval po namesti a vypadly z nej dva elven krystaly, jeden jsme mel a dalsi koupil a mohl udelat dalsi puzzle weapon. ted uz jen zbyva ta skupinka magoru u ohne co tam z nekoho tahaji dusi ohnem a muzu zrejme naplno vyrazit do lesa kam jsem jen nakoukl a pobil par pocatecnich skupinek banditu.
« Poslední změna: Září 03, 2019, 21:09:38 od flash »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #52 kdy: Září 03, 2019, 22:46:14 »

Ta scéna s ohněm je ještě něco jiného, tedy pokud to nepředělali ;) To by právě mělo být tvé první setkání s elfími zbraněmi. Pak se teprve dostaneš ven, ale les Inshriach je ještě hodně vzdálená lokace. Luck stones můžeš konzumovat bez výčitek, prakticky nikam už se nevracíš, takže je to jedno. Já to třeba nedělal. Expy vs levely budou důsledkem rebalancingu a možná i vlivem nastavené úrovně obtížnosti.
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Starší člen
« Odpověď #53 kdy: Září 04, 2019, 20:52:47 »

Tak dneska jsme se dozvedel za krabicova verze na PS4 nebude. Mela vyjit ted v patek tyden a neco po digital verzi. Sice vim kde ji maji, ale 1100 za to davat nebudu.

Jinak magory u ohne jsme pobil, prekvapilo me ze to slo pomerne snadno, mel jsem z te skupinky respekt, bylo jich tam fakt hodne. Byl jsem seznamen z puzzle weapon, coz naznacuje  ze to slo asi udelat jeste pred prvnim dungeonem, protoze v nem jedna je v truhle a jsou tam ty recepty.
Po slozeni puzzle u te dyky co jsme ziskal mi prestalo reagovat castecne ovladani a zustal jsem trcet v menu a neslo nic delat. Takze jsem si souboj cely zopakoval. Ta technicka uroven hry je fakt dost spatna, porad to nekde pocukava, obcas to spadne, nereaguje ovladani... Nastesti s hernim bugem jsem se zatim s zadnym nepotkal, snad u toho zustane.
Pan reziser u tvoreni jeho verze byl zrejme trosku ozralej :)

Jinak po zpristupneni teleportovacich kruhu jsem na mape zahledl nejaky dungeon nekde mimo pevninu, ted si na rychlo nevybavim nazev. Normalne se tam slo portnout. Hned na zacatku byl nejaky obr co mel 1740 HP a tusim 65 armor rating. By me zajimalo kdy tohle pujde zabit :)
« Poslední změna: Září 04, 2019, 21:05:20 od flash »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #54 kdy: Září 05, 2019, 07:35:23 »

Na Steamu někdo postoval video, kde se mu to takhle zaseklo v boji, ale bylo to trošku humorné, protože nemohl klikat jen na polovinu postav, druhá polovina postav fungovala normálně :)

Silné verze obrů složíš až hodně později a bude samozřejmě záležet na složení a výcviku družiny. Asi půjde o tu bonusovou lokaci. Sólo obr je jinak ještě v pohodě, nejhorší jsou dvojice obrů, ale zase je na tom právě krásně vidět, jak ty postavy zesílily. Na první obry narazíš už brzy, ale nejspíš je budeš muset vynechat -  teda pokud je v DC nevynechal pan director :D
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Starší člen
« Odpověď #55 kdy: Září 09, 2019, 13:04:10 »

30 hodin za mnou. dokoncil jsem cerveny les, ted z hlavy nevim presne na pismeno nazev, Istariach? Na tak velkou lokaci tam nebylo moc ukolu, prakticky jen hlavni dejova linie Ale zato plno puzzlu.
Spoiler: ukázat
Puzzle s bludickama se mi dost libily, je to asi nejroztomilejsi puzzle co znam:) Globalni puzzle s korupci lesa a znamenima se z pocatku tvaril dost slozite, ale nakonec to takova hruza nebyla, pro postup staci vyresit jedno znameni, zbyle jsou uz bonus. Nejhorsi bylo ze jsem si nebyl schopen zapamatovat tvar znameni a kvuli kazde aktivaci svetylka na kameni jsem lezl do inventare, na poslednich par jsem si to otevrel na internetu kde jsme mel ty obrazky na ocich.
Pomerne nepekna hadanka byl vstup do sentry tower, nad tim jsme stravil snad hodinu, slysim cinkani zvonecku jeste ted:) Zadani ukolu odkazuje na knihu, ktera s tim ale vzasade nema nic spolecne a reseni je jinde.
Spodni Skaru mam asi vice ci mene taky kompletni, chybi mi uplny stred ale tam jsem vcera nasel pruchod a zbyva to jen projit. Puzzle s branou a runama/lampama/tlactkama jeste taky nemam. U toho barona ve vezi nevim jak dal, mam tam za letajicima sekerama stenu kterou zatim nedokazu otevrit, zrejme jeste budu muset kombinovat ten zamek co je v prvni mistnosti. V te oblasti za lesem je kousek dal skupinka co ma power asi 250, takze neprojdu, zrejme bych mel napred dokoncit obe veze a ten temny dungeon co se mi otevrel po vyreseni jednoho znameni. Trpaslici dungeon u vody kousek od vesnice domorodcu je taky zatim nad moje sily.

Mam lvl 17, parta - paladin, fighter, 2x kouzelnik, bard a rogue. U kouzelniku jsem docela pozde zjistil ze je treba vrazet body do meditace, ted uz to delam. Jednoho se snazim specializovat na nekromancii, vyvolavani dvou kostlivcu se mi libi, ale bez poradne upgradnute meditace to je k nicemu. Pocitam ze stejne driv nebo pozdeji dojde k resetu skillu, uz ted tam mam u postav nektere vzasade uplne zbytecne, ale necham to jeste byt.
Castecne generovani lootu v truhlach a sudech/bednach je tak trochu hur vyresene nez by bylo zdravo, obcas se stane ze po vyreseni nejakeho puzzlu clovek najde cibuli a deset zlataku :)
« Poslední změna: Září 09, 2019, 13:16:47 od flash »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #56 kdy: Září 09, 2019, 19:59:27 »

Jo, je to les Inshriach, v podstatě jedno velké puzzle. Nakonec jsem tedy rád, že smysl lesa zůstal stejný. Moc tu už toho nepořešíš, ale les je ve skutečnosti mnohem větší, leč je to až pro vyšší levely a v rámci děje.

2 kouzelníci v družině jsou prima, já měl jen jednu kouzelnici. Jednak trénuj tu meditaci a pak různé kritické útoky. Brzy v tom objevíš jednu fintu, která z tvých kouzelníků udělá ultimátní postavy. Ta silná kouzla jsou fajn, ale podobně jako v D&D, není radno podceňovat ani základní magickou střelu ;)

To puzzle s večeří si pořešil?
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Starší člen
« Odpověď #57 kdy: Září 09, 2019, 20:12:34 »

Neporesil, mam zatim jen jednu indicii. Chystam se les jeste jednou poradne projit, jestli jsem neco nekde nezapomel, i kdyz mi je jasne ze to v nem vubec byt nemusi. Je trochu matouci ze clovek nabere na zacatku hry ukol ktery jde vyresit az buhvi kdy. Potom po ruznu tapu jestli treba uz to nepujde udelat a podobne. Ale nepovazuju to za vylozene spatne.

Dokoncim Sentry Tower (jestli to pujde) a projdu les jeste jednou. Obcas se nekde neco i respawne tak treba bude i vic expu. Teda respawne, ony se tam spis objevi nekde nepratele kde treba ani predtim nebyli, ale je to hodne sporadicke.

Taky jsem zjistil ze ty vlastnorucne vyrobene elfi zbrane jsou silnejsi co se statu tyce nez ty co clovek najde. Ohledne DC jsem nekde cetl ze by ve hre meli byt nove pridany i trpaslici zbrane, ale zatim jsem na zadnou nenarazil.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #58 kdy: Září 09, 2019, 20:20:15 »

Vlastně jo, na tu večeři potřebuješ všechny knihy a to se ti povede až ke konci.

Respawn souvisel jen s postupem ve hře, žádné terno to zrovna není. V původní verzi se zlehka respawnul les a ostrov. Sentry Tower jsem dokončil tuším ještě před lesem, ono pak v lese je ještě jeden prima příběhový dungeon a teprve poté se budeš moci posunout dále. Ono to teď může být samozřejmě jinak, tak jsem zvědav, jak to bude v DC. Jinak 30 hodin dobrých, už teď je jasné, že máš minimálně dalších 30 před sebou :D
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Starší člen
« Odpověď #59 kdy: Září 09, 2019, 20:45:00 »

Ono to bude realne vic, pac hra mi za tech 30 hodin asi 15x uz spadla, takze jsem opakoval kolikrat docela delsi casti, pac hraju bez moznosti ukladat kdekoliv.
Jinak se vyrojil dalsi dost neprijemny bug. Kdyz clovek opusti lokaci, nebo ho zabiji, proste po loadingu, se vymaze uz vykreslena mapa. Ona hra neni kdovi jake bludiste takze se to da, ale otravne to je dost:)
Taky jsem si vsiml, nevim jestli to bylo v puvodni verzi, nebo je to bug, ze se ukladaci luck stony respawnuji a davaji porad expy, malo, ale davaji. Nektere jsem takhle uz promenil na expy treba 5x.

Jinak Sentry Tower jsem mel taky odemcenou jeste pred lesem, ale kostlivci mi tam davali strasnou nakladacku (mozna proto ze to mam na hard) tak jsem to odlozil, mozna az moc. S armor ratingem 17 mi pak brali nula zivotu, a evidentne ta vez je urcena pro partu jeste pred lesem :)
« Poslední změna: Září 09, 2019, 21:37:04 od flash »
IP zaznamenána