Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 00:05:36
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: MM8 Artefakt v Escatonově krystalu  (Přečteno 16193 krát)

Ivan

• Zasloužilý člen
MM8 Artefakt v Escatonově krystalu
« kdy: Březen 13, 2018, 17:13:10 »

Ahoj, nevím, jestli o tom víte, Elemir to nikde na stránkách nepíše, není to ani v sekci Skrytých pokladů, ale v Escatonově krystalu jsem narazil na skrytou truhlu s artefaktem nebo relikvií. Když v krystalu po vstupu z Havraního pobřeží dojdete na první křižovatce doprava, na konci chodby dojdete k takovému kruhovému bloku, který lze oběhnout. Když ten kruhový blok oběhnete a všude možně na něj poklikáte, tak se vzadu na tom bloku otevře zadní stěna a objeví se truhla s artefaktem nebo relikvií. Přišel jsem na to úplnou náhodou. Udělal jsem screenshot, tak ho sem později nahraju, kdybyste to nemohli najít.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
Re:MM8 Artefakt v Escatonově krystalu
« Odpověď #1 kdy: Březen 13, 2018, 17:24:28 »

Áno v debni býva aj artefakt, ale len ak si ich už nevyzobal inde. Do kryštálu sa ide až na konci a to mám už obehnuté dračie brlohy, roviny živlov a skryté miesta ktorých je v MM8 požehnane.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #2 kdy: Březen 13, 2018, 21:12:38 »

Jasně, tak třeba přímo v Escatonově paláci lze údajně najít až 7 artefaktů nebo relikvií, ale vzhledem k tomu, že jich ve hře tolik není a dají se najít na dost místech, tak už je máš většinou všechny posbírané.

Naopak třeba v MM7 šlo získat artefaktů a relikvií dohromady jen 15 a pak se přestaly objevovat. Navíc tam padaly jen z mrtvol draků, takže se nedaly najít ani v žádných truhlách.

Jak je to v MM6 bohužel nevím.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #3 kdy: Březen 13, 2018, 21:31:51 »

Jak v mm6 tak v mm7 se mi podařilo dostat některý artefakty 2x. Co se týče Mordredů, tak můj rekord je 5. Těch padá nejvíc. Taky se mi v šestce podařilo dostat z nějaký ještěrky knihu božího zásahu a artefakty z obeliskový hádanky mi taky padly znovu. Obecně před lootnutim draka udělám save a pokud mi padne artefakt co nepoužiju, tak ho nesbírám, load a znovu.

Hodně artefaktů je v rovině ohně. V tý malý pevnůstce jsou tušim dva a z hlavního paláce jsem si jich tuhle odnesla minimálně pět.

Jak člověk sebere určitej počet, přestanou padat a zbytek je ztracenej provždy, takže pokud na nějakym kusu trváte, vyloadovat hned, pro jistotu.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: Březen 13, 2018, 21:56:04 »

Kdysi dávno jsem mnohokrát zkoušel v MM6 opakovaně vyzabíjet Rajské údolí a sledoval, co to bude dělat s artefakty. Tenkrát nás tu zajímalo, jak je to s tím omezením a jestli o tom nerozhoduje tuším ještě velikost štěstí. Došel jsem zhruba ke 14 artefaktům (artefakty + relikvie) a pak konec.

Podobně jsem testoval údajný vliv štěstí a dne v roce na bonus očarování - taky bez valného výsledku :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #5 kdy: Březen 13, 2018, 22:24:21 »

Co se týče očarování a padání konkrétních předmětů, tak je tam nějakej vliv něčeho, protože často jsou předměty z draků sériově očarovaný tim samym. Artefakty... v některejch hrách se mi prostě nepovedlo některý získat, a to jsem se snažila (mnich chce svou rukavici). Spíš mi přijde že si hra po spuštění vytvoří nějakej seznam a to ti pak dává. Nevim jestli to tak je, ale když mě štve loot, ukončim hru a vrátim se k ní později. Heh, ani bych se nedivila kdyby na to měl vliv reálnej čas, už jsem viděla bláznivější věci. Nepřijde mi to dostatečně náhodný, ale určitě to nijak neovlivňujou moje postavy.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: Březen 13, 2018, 23:04:56 »

Předgenerování před spuštěním apod. je věc, která mě taky napadla, některé hry to využívají, ale tady to bude asi opravdu vázané jen na spuštění hry. Už tak by to byl dost výrazný prvek náhody :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #7 kdy: Březen 13, 2018, 23:45:36 »

Tohle jsem taky dost zkoušel a získal jsem 2 zkušenosti.

1) MM6 jsem nikdy tolik nehrál, ale pokud by padlo opravdu jen 14 artefaktů a relikvií (hra samozřejmě součet obojího, jestli máte jen artefakty nebo to je namíchané), tak je to v MM7 úplně stejné, čemuž bych dost věřil. Jako 15. artefakt totiž považuju Svaté sandály, které jako jediné vypadnou vždycky z toho draka v jeskyni v Eofolu. Takže je možné, že se do celkového součtu relikvií nepočítají.

2) V MM8 lze získat všechny artefakty i relikvie, jen když třeba vejdete na Havraní pobřeží a v tom skrytém stromě u potoka se náhodně vygeneruje nějaký artefakt a Vy ho nevezmete, protože o té skrýši třeba ani nevíte, tak Vám už prostě nikde z ničeho jiného nevypadne, protože ta hra ho nabízí tam. Nevím, co to udělá při respawnu mapy, protože já o všech těch tajných skrýších vím a vždycky je vybírám. Ale viděl bych jako řešení, že když Vám nějaký artefakt prostě nepadá ani na miliontý pokus, tak bude v nějaké skryté bedně na Havraním pobřeží, v Bludných pláních, v zadní stěně pevnosti v Alvaru nebo třeba v kameni na Poušti Železných písků.

3) V MM7 a MM8 jsem nikdy nezískal žádný artefakt dvakrát. Nepočítám samozřejmě pevně nastavené artefakty jako třeba Prsten rovin, Mačetu spravedlnosti, Mezník nebo Hada. Ty jsou vždy na stejných místech a to i po respawnu mapy.

4) Had rozhodně není nejlepší meč ve hře a tomu, kdo to tvrdí, nevěřte.:-)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #8 kdy: Březen 13, 2018, 23:57:03 »

Nikdy mi v osmičce nepadly všechny artefakty. Taky je osmička jediná, kde mi nikdy nic nepadlo 2x (samozřejmě krom pevně nastavenejch věcí). Ale zrovna teď při sólování sedmičky jsem dostala 2x to samý artefaktní kopí proti drakům. O stromu na pobřeží vim, a myslim že procházim hru dost důkladně, tak nevim, kde by mohl ještě trčet artefakt. Zkusim někdy počítat, kolik jich mám... pokud nezapomenu.

Meče mi připadaj na prd obecně, a některý ty designy jsou opravdu... Třeba to koňský péro co dostanete za arcomage, no co to je.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #9 kdy: Březen 14, 2018, 09:11:12 »

Tak teď jsi mě fakt pobavila, je vidět, že se vyznáš.:-D Uznávám, že Glomenthal nevypadá nic moc, nicméně to koňský péro společně s tím bílým pérem z jednorožce dělá z mojí temný elfkyneskutečnou mlátičku. A vypadá to furt líp, než když si třeba lich navlíkne ten klobouk štěstí, to by snad měl dostávat postih k přesnosti.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #10 kdy: Březen 16, 2018, 21:41:08 »

Omlouvám se za dočasné zamčení, asi jsem na to někde omylem kliknul, když jsem tady psal na mobilu.:-)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #11 kdy: Březen 16, 2018, 22:15:33 »

Já už myslela že jsem někoho urazila tim pérem :-p.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #12 kdy: Březen 17, 2018, 05:54:12 »

No je pravda, že to je poněkud expresivní vyjádření, nicméně uznávám, že to není nic, s čím by se nedalo souhlasit.:-D
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #13 kdy: Březen 17, 2018, 12:08:28 »

Nikdy mi v osmičce nepadly všechny artefakty.

Nikdy ma nenapadlo počítať získané artefakty. Iba ak by som chcel vyzbrojiť všetky postavy v krčme dobrodruhov ;D. No je pravda, že raz som postupne najímal postavy aby som ich mohol dať povýšiť  :D

Niekedy sa artefakt objaví aj pod kameňom v Železných pieskoch, alebo pod rastlinou v Gorratovej rokle prípadne aj no je toho viac.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #14 kdy: Březen 17, 2018, 13:57:14 »

To je známá věc. Elemir má sekci Skryté poklady a tam to má rozepsané. Jen ten Escatonův krystal mu tam chyběl, tak jsem se o něj podělil.:-)
IP zaznamenána