Tohle jsem taky dost zkoušel a získal jsem 2 zkušenosti.
1) MM6 jsem nikdy tolik nehrál, ale pokud by padlo opravdu jen 14 artefaktů a relikvií (hra samozřejmě součet obojího, jestli máte jen artefakty nebo to je namíchané), tak je to v MM7 úplně stejné, čemuž bych dost věřil. Jako 15. artefakt totiž považuju Svaté sandály, které jako jediné vypadnou vždycky z toho draka v jeskyni v Eofolu. Takže je možné, že se do celkového součtu relikvií nepočítají.
2) V MM8 lze získat všechny artefakty i relikvie, jen když třeba vejdete na Havraní pobřeží a v tom skrytém stromě u potoka se náhodně vygeneruje nějaký artefakt a Vy ho nevezmete, protože o té skrýši třeba ani nevíte, tak Vám už prostě nikde z ničeho jiného nevypadne, protože ta hra ho nabízí tam. Nevím, co to udělá při respawnu mapy, protože já o všech těch tajných skrýších vím a vždycky je vybírám. Ale viděl bych jako řešení, že když Vám nějaký artefakt prostě nepadá ani na miliontý pokus, tak bude v nějaké skryté bedně na Havraním pobřeží, v Bludných pláních, v zadní stěně pevnosti v Alvaru nebo třeba v kameni na Poušti Železných písků.
3) V MM7 a MM8 jsem nikdy nezískal žádný artefakt dvakrát. Nepočítám samozřejmě pevně nastavené artefakty jako třeba Prsten rovin, Mačetu spravedlnosti, Mezník nebo Hada. Ty jsou vždy na stejných místech a to i po respawnu mapy.
4) Had rozhodně není nejlepší meč ve hře a tomu, kdo to tvrdí, nevěřte.:-)