Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 13:16:55
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 15 16 [17] 18 19 20

Autor Téma: YouTube koutek  (Přečteno 86478 krát)

Richmond

• Zasloužilý člen
Re:YouTube koutek
« Odpověď #240 kdy: Únor 10, 2026, 12:27:48 »

Náhodou ta krabice Wizardry 1 po Tvém zásahu vypadá špičkově!
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #241 kdy: Únor 10, 2026, 14:30:36 »

Škoda akorát, že dneska jsou ty factory sealed dost drahé, takže mě by bylo líto něco z toho otevřít. Naštěstí jich mám jen pár a většinou jde o věci, které beztak sháním v jiné verzi.

Zrovna na té černé krabičce bych tu odvahu neměl, ale ta originál nálepka je fakt šílená :D.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #242 kdy: Únor 10, 2026, 17:23:19 »

Několik let jsem přemýšlel, jak to pojmout, co ukázat apod., až to nakonec skončilo tím nejjednodušším formátem ...

IP zaznamenána
This is the end ...

Mytago

• Nováček
  • *
« Odpověď #243 kdy: Únor 10, 2026, 19:44:38 »

Supeeer, veľká vďaka ;D
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #244 kdy: Únor 11, 2026, 06:47:00 »

Není zač :D. Měl jsem akorát trochu obavu, aby tomu bylo dobře rozumnět, protože se do mě pustila nějaká pseudochřipka a zkrátila mi dech. Ale nakonec mi to mluvení docela pomohlo :).

Každopádně jsem měl v plánu to udělat trochu jinak a hodně věcí jsem musel v rámci úspory času i vynechat. Smrsklo se to tedy spíš jen na jakýsi úvod, jak družinu co nejrychleji připravit na přežití. I tak mě ale samotného nakonec ta rychlost překvapila, šlo to lépe, než jsem čekal. Obvykle totiž volím trošku jinou strategii a nepletu do toho úkoly. Ostatně velkou roli v tom všem sehrál i poklad pod kamenem, kterým jsem získal dost financí na trénink lučištnictví. Normálně chodím do Opuštěného chrámu Baa, který si přečistím a peníze získám zde.

Přemýšlím, že bych tomu udělal i jakousi druhou část, kde bych se vrátil do dungeonů v Novém Sorpigalu, prošel soustroví Mist a Hrad Ironfist. Samozřejmě ne úplně vše, ale aby to odpovídalo zhruba levelu 10. Důvodem je i fakt, že jsem prakticky neměl šanci předvést magii, za což může hlavně nízký level postav.
IP zaznamenána
This is the end ...

Mytago

• Nováček
  • *
« Odpověď #245 kdy: Únor 11, 2026, 20:08:20 »

Poupravená replika Iron Bulla z DA:Inquisition: Čím viac, tým lepšie :D
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #246 kdy: Únor 17, 2026, 14:24:40 »

Tak jsem taky dokoukal a super, o další podobná videa bych měl určitě zájem. Tyhle videa mám od Tebe rád, takže videa k MM7, 8 a 9 bych určitě uvítal.:-)

Akorát jsem si říkal, že říkáš, že úvod bude tak na 2 hodiny a celkoví stopáž videa 3,5 hodiny.:-D Jenže video je do času 2:12:27, pak se tam kus opakuje, asi se vloudila chybka při stříhání. Něco podobného se připletlo i k Tvému videu k Betryal at Krondor.

Jinak nevím, jestli to je optimální, já si při zakládání družiny beru vždycky nějaký magie, protože tam vidím bonus v tom, že už postava nějaké kouzlo umí + dostane knihu do začátku, navíc magie jsou docela drahé, takže mi to přijde ze začátku ekonomicky výhodnější než si brát dovednost, ke které nic nedostanu. A nebo pak ty luky, abych je měl do začátku.

Jak jsi zmínil ve videu, já patřím do té skupiny, která má mnohem radši MM7 než 6, ale asi to je tím, že jsem 7 začínal. Do 6 se mi pak hůř naskakovalo a tolik mě nebavila právě jako 6. Nicméně pokud uděláš videa i k dalším dílům, určitě se rád podívám.:-)

Jo, a ještě k tomu kartografovi, říkal jsi, že kartograf snižuje počet dní při cestování. Já myslím, že kartograf umožňuje vidět tečky na mapě i bez zakouzlení Čarodějova oka. Aspoň u 7 to tak určitě bylo a v 6 jsem myslel, že to je stejně.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #247 kdy: Únor 17, 2026, 15:53:23 »

Díky. Já si říkal, že mi ta délka nějak nesedí, asi jsem tam musel omylem nakliknout jeden segment 2x. Při zpětné kontrole jsem se bohužel dodíval jen pod 2 hodiny, takže mi to muselo uniknout. Na tohle mám fakt hrozný systém číslování segmentů, protože někdy mám jeden a ten samý segment v několika verzích a pak se to tváří třeba jako dvě různé části videa. Zítra na to kouknu, ale to už asi vyměnit nepůjde. Kdyby, tak si alespoň vyzkouším, jak se to dělá.

Já to jedu bez přípravy a je holt vidět, že občas víc věcí najednou nedávám a pak plácnu i blbost. Cestování snižuje průzkumník, pokud se nemýlím. Hlavné já vím, že se nikdy nemám pouštět do komentování něčeho, u čeho si v tu chvíli nejsem 100% jistý :D.

K té družině, já si předpřipravuji druhou část, kde se k tomu znovu vrátím. Mě to totiž přijde samozřejmé, protože vím, co s tím budu dál dělat, ale asi by to chtělo více rozebrat. Do 4 rytířů bych třeba taky nešel, minimálně musím mít někoho s klerickými schopnostmi, to je u mě prostě pravidlo a platí i pro D&D hry. Kouzelník už pro mě tak důležitý není. Nicméně se vždy snažím o pestrou družinu, takže nakonec je tam minimálně nějaký hybrid, ale dokážu si představit, že mám i jednoho druida a 3 ranaře. Takhle nějak jsem to měl na mysli. Jinak já z počátku magii nevyužívám a jdu spíš cestou síly, takže mi cena kouzel nijak nevadí. Je to zkrátka o stylu, ale někomu ten můj samozřejmě vyhovovat nemusí. Mě pak přišlo trošku líto, že jsem se k magii vlastně díky tomu vůbec nedostal.

Další v pořadí měla být devítka, ale u ní jsem zjistil, že si musím připravit sadu savů z různých částí, jinak to bude dost nezáživné. Naneštěstí mi nefunguje na notebooku, tak uvidím, jestli nakonec pořadí ještě nezměním.

Edit: ostřihl jsem to v editoru přímo na YouTube, tak jsem zvědav na výsledek. Snad jsem vystřihl to správné :D.
« Poslední změna: Únor 17, 2026, 16:50:36 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #248 kdy: Únor 17, 2026, 20:58:38 »

Oprava prošla, díky za to upozornění Ivane. Byla by to docela legrace, protože jsem u toho dalšího videa měl v plánu s tím časovým údajem počítat, byť mi to vnitřně nesedělo :D. Když jsem to střihal, tak jsem si právě pochvaloval, jak mi to šlo dobře, nikde jsem se nezasekl, ani jednou jsem neumřel a pak najednou 3,5 hodiny!

Každopádně jsem rád, že jakás takás úprava se dá udělat přímo na YouTube, i když tu platí mnohem více než kde jinde: "Dvakrát měř, jednou řež!"
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #249 kdy: Únor 17, 2026, 21:17:16 »

Jo, kontrolováno a už je to v pohodě.:-) No, upřímně už jsem to párkrát u Tvých videí viděl, ale vždycky jsem si říkal, nějakých 8, 10 minut, to se stane a asi nemá cenu to řešit. Takže v pohodě.:-)

Já určitě nechtěl nějak opravovat nebo korigovat našeho guru, jen jsem si byl docela jistý jinou informací, no.

Do čtyř rytířů bych taky nešel, stejně jako nějaké experimentální party. Tyhle hry rozehrávám vždycky se stejnými postavami, parta, která mi tak nějak vyhovuje, hlavně mám potřebu mít tu partu asi co neuniverzálnější. Takže

MM6 - Paladin, Lučištník, Kněz, Mág
MM7 - Rytíř, Lučištník, Kněz, Mág
MM8 - Temný elf, Nekromancer, Upír, Kněz, Rytíř
MM9 - Paladin, Gladiátor, Kněz, Lich

vlastně mám tendenci experimentovat jen u MMX Legacy, kde mi to dává největší smysl. U MM6 mi přijde lepší si brát Paladina, protože nemá proti Rytířovi moc nedostatků a navíc má magii. V MM7 jsou upravené dovednosti a tam mi přijde Rytíř vyloženě lepší postava, jen nemá tu magii. Ale abych se vrátil k jádru pudla - já beru magie, protože magie je dražší na naučení + získám do začátku dvě kouzla zdarma. Takže koupit si Vnímání / Odstranění pastí je o dost levnější, hlavně takhle ze začátku, než si to nakliknout a pak si dokupovat magie a kouzla. Stejně jako mi přišlo zvláštní, že sis naklikl jak meč, tak sekeru u stejné postavy, to bych upřímně nečekal, přijde mi to zbytečně vyhozená dovednost do začátku.

Za video k MM9 bych byl rád, ale vlastně bych byl rád třeba i za MM7, MM8 nebo nějakou jinou hru, kterou by ses mi trefil do vkusu (Betryal at Krondor, Heroes of the Monkey Tavern, The Quest), na tyhle Tvoje videa se vždycky podívám moc rád..
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #250 kdy: Únor 17, 2026, 21:56:24 »

Naopak, klidně dej vědět, když něco nesedí. Já jsem v tomhle trochu lempl a ne vždy ta videa kontroluji. Nahraná na YT třeba už vůbec. Zatím moje nejlegendárnější video je z Wizardry 6, kde jsem prohodil komentář, ale kupodivu to místy na to dění na obrazovce sedí :D. Budu ho ale časem předělávat, protože o něm minimálně vím a ta hra si to nezaslouží.

MM6 rozehrávám stejně, na družinu paladin, klerik, mág a lučištník jsem zvyklý, protože to byla moje vůbec první volba. U MM7 a 8 nemám žádnou preferenci (u MM7 jen světlo) a MM9 taky jedině za kladné družiny, tedy Paladin (Hraničář), Kněz, Mág, Druid apod.

Sekera byla omyl, to měl být palcát :). Já pak používám kombinaci meč + palcát, nikoliv meč + sekera - sekery je lepší mít jakou obouruční zbraně. Jinak já jsem to chtěl ukázat jako bych s tou družinou počítal pro skutečnou rozehrávku, normálně řadu věcí ani neřeším. Body rozděluju s větší rozvahou jen u kouzlících postav. Jesli budu umět Odstranění pastí na začátku nebo až za 4 hodiny, to mě třeba netrápí. Nicméně teď co si připravuju podklady pro druhé video, tak tam to předvedu jinak, mě to právě v průběhu těch několika dní došlo, že to může bez kontextu vypadat divně.

U té magie nevím, já jí většinou používám později, kdy mám peněz dost, takže nemohu posoudit, co by bylo lepší. Pro mě je klíčové vydělat na lukostřelbu, nakoupit lepší luky a pak tomu nechávám volný průběh.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #251 kdy: Únor 22, 2026, 20:22:04 »

Tak jo, jsem na levelu 30, před sebou mám poslední povyšovací úkoly a na řadu by měly přijít úkoly rady. Časem jsem zhruba mezi 20-25 hodinama. Zítra z toho zkusím udělat video-souhrn, ale nejsem si jistý, jestli to bude koukatelné. Chci ukázat opravdu jen průřez, jak to probíhalo a co je v kterou chvíli třeba udělat.

Přemýšlel jsem, že bych před to předřadil pasáž o různých herních mechanikách, jak se to postupně vyvíjelo a jak s tím pracovat, ale to je spíš na samostatné video.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #252 kdy: Únor 24, 2026, 19:58:54 »

Už vím, proč se mi ty konce videí zdvojují. Program, co používám k úpravě (VirtualDub), umí při připojení načíst všechny související soubory najednou (pozná číslování atd.), takže jsem pak ty koncové části přidával omylem podruhé.

IP zaznamenána
This is the end ...

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #253 kdy: Únor 25, 2026, 01:30:32 »

Díky za další video. Těším se, až ho zkouknu v klidu, tento týden jsem se synem na lyžích, takže teď se k tomu nedostanu. Ale jinak tuším, že třeba zrovna Betryal at Krondor nebyl problém s koncem, tam se opakuje pár minut někdy v průběhu, i když přesný čas jsem si samozřejmě zase nenapsal. Ale třeba tomu dám někdy zase šanci.:-)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #254 kdy: Únor 25, 2026, 08:34:26 »

To se klidně stát mohlo. Někdy mám jednotlivé části videa sestřihané v několika verzích, takže si program mohl myslet, že jsou to dvě různé části a spojil je. Teď, když to vím, tak to budu preventivně slučovat v samostatném adresáři.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 15 16 [17] 18 19 20