Já myslím, že od 25 úrovně už hlavně nemá smysl se rozvíjet, protože vše je tak slabé, že to už člověka ani nebaví. Ostatně kvůli trénování postav, že furt chodím tam a zpět, čistě jen proto, abych něco trénoval, mám potíže tu hru vůbec dohrát. V určité chvíli mě to přestane bavit a raději začnu znovu

.
Domnívám se, že inteligenci, krom všech postav, které vyloženě kouzlí (včetně třeba kněze), nemá cenu se učit. U samuraje je tedy i dobré právě obejít ty jeho požadavky tou fontánou v Tryntonu. Dojít tam na levelu 1 jako zloděj, použít jí, zvednout inteligenci o 5 a tím přesně splnit požadavky pro samuraje. Pak tedy z něj samuraje udělat a poskočit třeba o 6 úrovní, co mezi tím získal.
Odolnost si naopak myslím, že by se bojovým postavám mohla hodit, potíž je, že je až 5tá v řadě a nejsou na ní body.
Ale pokud by chtěl mít z jedné postavy tanka (třeba z lorda), tak by se mu asi hodila. (i ta bonusová dovednost z ní)
Jinak ještě k té škole Alchymie, kterou umí Alchymista, Biskup, Ninja a Hraničář. Tato magie se rozvíjí opravdu nejsnadněji, až mám trochu pochybnosti, jestli do ní má vůbec smysl dávat body. Je třeba jí zvednout na 15, aby mohla postava míchat první lektvar. Toho lze snadno dosáhnout kouzlem léčba zranění. Stačí, aby postava, kterou léčí, byla trochu zraněná. Snadno se to dělá v Tryntonu, kde stačí třeba spadnout a zranit se, pak se skrz kouzlo vyléčit, napít se z fontány, co obnovuje manu a znovu. Nebo je super, když je postava otrávená jednou tou kytkou, co tam bývá, to jí pak lze neustále léčit mimo boj a otrava vydrží dlouho. Lze také použít prokleté předměty, které postavu zraňují. Třeba v horské divočině je hůl s velmi silným prokletím, která neustále postavu zraňuje. Tímto lze alchymii hodně posunout výš.
A pak prostě míchat lektvary, viz tabulka. Během chvilky tak všichni, co alchymii v partě ovládají, jí mohou mít klidně na 100, aniž by do ní hráč dal jediný bod při levelupu.
Zároveň tím vyřeší peníze, neboť lektvar obnovy je velmi drahý. Tedy od 50 úrovně dovednosti Alchymie je parta v "balíku"