Ahoj, jednou za čas to tu trochu proletím (mám rád krokovací dungeony) a musím se přiznat, že jste mě tímhle vláknem navnadili konečně dohrát Wizardry 8. Hru jsem si koupil kdysi v pravěku v originální CZ verzi na CD´s, ale nikdy jsem ji nedohrál.
Jelikož jsem bohužel nikde na netu nenašel instalačku češtiny od Cenegy, byl jsem nucen hru "upirátit" (byť je teď v akci na Steamu snad za 40,- Kč). Nijak zvlášť jsem nestudoval návody, ani doporučení koho a s čím a vrhnul se do toho po hlavě...
Zvolil jsem prostřední obtížnost, družinu naklikal vlastní dle popisků ve hře (která rasa se hodí na co). Moje sestava - trpaslík Lord, drak Hraničář, kočka Samuraj, vlk Zloděj, víla Mág, mook Biskup. Při levelování zvyšuju to, co povolání primárně vyžaduje a snažím se co nejdřív dosáhnout 100 aspoň v 1 z vlastností. Kouzla míchám z různých škol "od oka" podle toho, co by se mohlo hodit (něco na útok + debuffy + heal). Podobně postupuju u skillů (kdo je v čem dobrý, tam přidávám) a snažím se při každé příležitosti oboje levelovat častým používáním.
Rozkoukání na pláži a potažmo celý průchod klášterem probíhal víceméně v pohodě, boje pěkně odsýpaly a já nemusel ani příliš loadovat. Hra mě chytila a já si užíval ten zvláštní pocit, který se dnešním hrám už nějak nedaří vykouzlit - prostě jsem se bavil.
Cesta do Arniky a zkoumání jejích zákoutí se neslo v podobném duchu, vše odsýpalo a zabrat mi dali akorát androidi u Savantovy lodě. V pohodě jsem dostal celou družinu na lvl 7 a chystal se s kruhovým klíčem zpět do kláštera do zapečetěné hrobky.
Bohužel v tom okamžiku začaly moje problémy, protože se mi na cestě z Arniky do kláštera začaly spawnovat hromady potvor mnohdy vyšších lvl, než jsem já (většinou lvl 9 až 10 - lupiči/nájezdníci Higardi a ty červené kytky). Kolikrát navíc i v nepříjemné kombibaci několika družin blízko sebe (jednou jich po mně šlo naráz 18) a co je ještě horší, přestal jsem je trefovat. Upižlat skupinu 4 lapků (už s Mylesem a Vi) mi trvá asi 15 minut a celou dobu trnu, aby mě někdo nesundal nějakým náhodným úderem. Končím naprosto beze zdrojů a s minimem životů a přitom je po cestě do kláštera a zpět těch setkání několik a stále se opakují. Samozřejmě se snažím používat taktiku, abych zabránil obklíčení. Vepředu je lord v nej brncku, za ním to jistí Vi s halapartnou a ostatní střílí/kouzlí/healují lorda. Jak kytky, tak zloději mají bohužel i útoky na dálku a navíc udělují několik nepříjemných stavů. Lord a Vi se navíc za celý čtvrthodinový boj trefí oba asi 1x a celou nepřátelskou družinu tak pižlám luky a kouzly po 5 životech... což mě naopak vůbec neba...
Mohl bych poprosit vás zkušenější o radu? Co dělám blbě?
Díky...