Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:41:41
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 29

Autor Téma: (Elemir) - Wizardry 8  (Přečteno 92501 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:(Elemir) - Wizardry 8
« Odpověď #330 kdy: Červenec 15, 2024, 09:19:33 »

Jestli si chceš pohrát jen s tímhle, tak si stáhni nějaký editor save pozic a nasimuluj si to, protože zvedat u biskupa/mága Odolnost na úkor Inteligence, Rychlosti (popř. Smyslů), je ztráta času a ideální způsob, jak tu postavu oslabit.

http://www.jeffludwig.com/wizardry8/download.php
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #331 kdy: Červenec 15, 2024, 09:32:02 »

Díky, bohužel ty odkazy na ty editory jsou už neaktuální, ale stejně díky.

Jasně, u Biskupky jedu Inteligenci a Zbožnost (do stovky), pak pojedu Rychlost a Smysly, jen jsem zvedl Odolnost na 45, víc ji zvyšovat nebudu. Přece jen se vydala na dobrodružství se 7 životama a to je prostě málo. Jen jsem chtěl, aby neumírala hned, jinak to trénovat nebudu. U žádný další postavy to neřeším, třeba Zloděj ji má taky 45 a problémy se životama a umíráním nemá (ne tak extrémní), celkově je Odolnost asi vlastnost, kterou nezvyšuju nikomu, jen mě to zajímalo..

Každopádně jsem zjistil, že Lord a Valkýra mají stejnej level, stejnou Odolnost a mají ve všechy sejvech i stejně HP, stejně Staminy a stejnou nosnost, takže se při level upu asi opravdu přidává konstantní číslo a není to náhodně od do. Jako to bylo třeba v původních Baldur's Gate.

Nicméně mi to nedalo a stejně jsem tu hru rozehrál znovu. Po předchozí zkušenosti jsem se úplně vykašlal na Rychlost a opravdu cpu všechno do Obratnosti hned od začátku.:-)
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #332 kdy: Únor 13, 2025, 06:30:31 »

Mám jeden takovej rychlodotaz..

Kde najdu Giant's Sword - obouruční meč pro Mooka? Zjistil jsem, že může vypadnout z Death Lorda nebo Keepera od the Crypt. Kde můžu tyhle potvory najít?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #333 kdy: Únor 13, 2025, 13:14:28 »

Napadají mě jen dvě místa, ale popravdě jsem to předtím nijak nesledoval, takže to bude spíš jen tip. Zhruba uprostřed údolí Horské divočiny je takový nenápadný vstup do hrobky, kde se to hemží tuhými nemrtvými. Další místo je pak klášter na východě mapy (oblast nad močálem).
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #334 kdy: Únor 13, 2025, 13:19:23 »

Ta horská divočina mě upřímně nejdřív taky napadla, když jsem se koukal, jak ta potvora vypadá. Dal jsem ji dost se štěstím, ale bohužel sejv před nemám a z ní meč nevypadl. Tak nevím, jestli je to náhoda, jestli to vypadne nebo nevypadne. Každopádně na ten chrám rozhodně ještě nemám, ale ten meč by se mi hodil jako sůl..

Že zadní řady dosáhnu jen na potvory, co mě obklíčí a přeorientovávat se teďka na kopí se mi už moc nechce..
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #335 kdy: Únor 13, 2025, 13:52:26 »

Podle bestiáře na Zimlab by to měl být zaručený loot, takže by měl vypadnout vždy. Teď mě ještě napadá jedno možné místo - v chrámu Higardi (ze začátku hry) je taky krypta a pokud se nepletu, tak v ní je ten Keeper.

Edit: tak ne, ten Keeper je nakonec v Mořských jeskyních.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #336 kdy: Únor 13, 2025, 14:06:29 »

Jo, tak to mi vyplatí se na ty kopí ještě na nějakou dobu přeorientovat.:-D

Jinak vím, na začátku hry v chrámu určitě nebyl..

Děkuju
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #337 kdy: Únor 13, 2025, 14:09:29 »

Nebyl v té Horské divočině tam jen položený (že se dal jakože sebrat). Mám pocit, že tam nějaké takové zbraně byly.

edit: tak ne, asi by z něj vážně měl jen vypadnout: https://youtu.be/hkxbC0p-Aso?t=7482
« Poslední změna: Únor 13, 2025, 14:17:59 od Milhaus »
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #338 kdy: Únor 13, 2025, 14:29:30 »

Každopádně v té jeskyni je palcát "Diamantové oči", který je hodně užitečný třeba pro lorda, jelikož jej může držet v levé ruce a je to hodně silná zbraň. Víceméně kvůli ní se vyplatí hned na začátku lordovi koupit u kováře ve městě palici, kterou taky může nosit v levé ruce, aby se to co nejdříve učil.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #339 kdy: Únor 13, 2025, 15:18:53 »

Vidíš to. A Lorda jedu meče + dýky a jsem s tím zatím docela spokojenej..
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #340 kdy: Únor 13, 2025, 23:34:14 »

Ty kladiva jsou u něj lepší.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #341 kdy: Únor 14, 2025, 10:01:13 »

Rozumím, ale ještě jsem nenarazil na dobré kladivo, které bych mohl mít v levé ruce. V pravé sice ano, ale tam jsou pořád lepší ty meče..
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #342 kdy: Únor 14, 2025, 15:06:53 »

No ve městě u kováře se dá hned na začátku koupit kladivo (to je zhruba stejně dobré, jako dýky), ale lord se tak začne učit tupé zbraně (může i vypadnout z oblud a kovář jej nemusí mít vždy, občas zboží mění, nebo save/load). A pak právě nasadí to kladivo z této jeskyně v Horské divočině, které je jasně lepší, než jakákoliv jiná zbraň pro levou ruku. Tedy samuraj má také vcelku dobré meče pro levou ruku, ale může je nosit jen on. (mám pocit, že se též dali najít v horské divočině). Pro lorda je to nejlepší volba, meč v pravé, kladivo v levé.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #343 kdy: Únor 15, 2025, 22:43:00 »

Díky.
IP zaznamenána

ashok

• Nováček
  • *
« Odpověď #344 kdy: Říjen 23, 2025, 10:46:37 »

Ahoj, jednou za čas to tu trochu proletím (mám rád krokovací dungeony) a musím se přiznat, že jste mě tímhle vláknem navnadili konečně dohrát Wizardry 8. Hru jsem si koupil kdysi v pravěku v originální CZ verzi na CD´s, ale nikdy jsem ji nedohrál.
Jelikož jsem bohužel nikde na netu nenašel instalačku češtiny od Cenegy, byl jsem  nucen hru "upirátit" (byť je teď v akci na Steamu snad za 40,- Kč). Nijak zvlášť jsem nestudoval návody, ani doporučení koho a s čím a vrhnul se do toho po hlavě...
Zvolil jsem prostřední obtížnost, družinu naklikal vlastní dle popisků ve hře (která rasa se hodí na co). Moje sestava - trpaslík Lord, drak Hraničář, kočka Samuraj, vlk Zloděj, víla Mág, mook Biskup. Při levelování zvyšuju to, co povolání primárně vyžaduje a snažím se co nejdřív dosáhnout 100 aspoň v 1 z vlastností. Kouzla míchám z různých škol "od oka" podle toho, co by se mohlo hodit (něco na útok + debuffy + heal). Podobně postupuju u skillů (kdo je v čem dobrý, tam přidávám) a snažím se při každé příležitosti oboje levelovat častým používáním.
Rozkoukání na pláži a potažmo celý průchod klášterem probíhal víceméně v pohodě, boje pěkně odsýpaly a já nemusel ani příliš loadovat. Hra mě chytila a já si užíval ten zvláštní pocit, který se dnešním hrám už nějak nedaří vykouzlit - prostě jsem se bavil.
Cesta do Arniky a zkoumání jejích zákoutí se neslo v podobném duchu, vše odsýpalo a zabrat mi dali akorát androidi u Savantovy lodě. V pohodě jsem dostal celou družinu na lvl 7 a chystal se s kruhovým klíčem zpět do kláštera do zapečetěné hrobky.
Bohužel v tom okamžiku začaly moje problémy, protože se mi na cestě z Arniky do kláštera začaly spawnovat hromady potvor mnohdy vyšších lvl, než jsem já (většinou lvl 9 až 10 - lupiči/nájezdníci Higardi a ty červené kytky). Kolikrát navíc i v nepříjemné kombibaci několika družin blízko sebe (jednou jich po mně šlo naráz 18) a co je ještě horší, přestal jsem je trefovat. Upižlat skupinu 4 lapků (už s Mylesem a Vi) mi trvá asi 15 minut a celou dobu trnu, aby mě někdo nesundal nějakým náhodným úderem. Končím naprosto beze zdrojů a s minimem životů a přitom je po cestě do kláštera a zpět těch setkání několik a stále se opakují. Samozřejmě se snažím používat taktiku, abych zabránil obklíčení. Vepředu je lord v nej brncku, za ním to jistí Vi s halapartnou a ostatní střílí/kouzlí/healují lorda. Jak kytky, tak zloději mají bohužel i útoky na dálku a navíc udělují několik nepříjemných stavů. Lord a Vi se navíc za celý čtvrthodinový boj trefí oba asi 1x a celou nepřátelskou družinu tak pižlám luky a kouzly po 5 životech... což mě naopak vůbec neba...
Mohl bych poprosit vás zkušenější o radu? Co dělám blbě?
Díky...
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 29