Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 19:42:04
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 19

Autor Téma: Prosba začátečníka k MaM VI  (Přečteno 53874 krát)

Milhaus

• Zasloužilý člen
Re:Prosba začátečníka k MaM VI
« Odpověď #165 kdy: Říjen 16, 2018, 21:24:23 »

Myslím, že Zina to asi bude mít podobně (podle toho, jak se ptá). Jen to nejspíše řeší, protože nemá peníze na učitele a na kouzla :).

Ale v té hře je peněz obecně opravdu hodně, ve střední části hry (dle toho, kolik máš kouzelníků a kolik kouzel se učí), už peníze prakticky nehrají roli a člověk většinou vydělá svůj první milion. Po projití dračích písků vydělá většinou svůj druhý-třetí milion. Nakonec to může házet do studny za expy, ale ani to víceméně nemá smysl.
IP zaznamenána

Zina

• Nováček
  • *
« Odpověď #166 kdy: Říjen 16, 2018, 21:39:03 »

Já nedostatek peněz v MM hrách moc neřeším. Jasně v začátku je jich málo a člověk se těžce rozhoduje do čeho bude nejvýhodnější investovat, ale to je přesně to co mě baví, v tom je ta krása.
Podle mě, když se člověk těžce rozhoduje, jak píšeš, tak to právě že řeší :-). Já jsem si nakoupila jen luky a tuším jeden meč, ale právě ty kouzla jsou ukrutně drahý, a tím, že jsou tu  od začátku dostupný všechny, je těch voleb mnohem víc.

Edit: Milhaus byl rychlejší :-)
IP zaznamenána

Zina

• Nováček
  • *
« Odpověď #167 kdy: Říjen 16, 2018, 21:47:40 »

A nevím, jestli to sem mám psát, ehm, ale zasloužíte si upřímnost, takže... zoufale malá účinnost kouzla uzdrav zranění se vysvětlila tím, že si "někdo" v zápalu boje neznámo jak přenastavil rychlý kouzlo na první pomoc - takže místo za devatenáct, jak mi to za UZ vycházelo, můj klerik léčil za sedm  :-[.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #168 kdy: Říjen 16, 2018, 21:59:44 »

No, s rytířema a paladinama v partě člověk za magii zas tolik neutratí, ale když nakupuje černou magii pro 4 postavy a k tomu jednu bílou, tak se docela prohne :-D. A ano, později ve hře nemaj peníze moc efekt, člověk má dostatek. Ale proč si pořizovat efektivní kouzla později, když to můžu udělat hned.

Edit:
To nic, já teď ve wowku sprdla partu za svojí chybu :-D. Takový věci se stávaj furt.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #169 kdy: Říjen 16, 2018, 22:08:56 »

Na léčení se vyprdni. Maják máš, s expertem ve vodě vydrží nějakou chvíli, v kombinaci s městskou bránou ti navíc stačí udělat jen značku v dungeonu a prostě se léč v chrámech. To kouzlo se může hodit, pokud by ti čistě náhodou chcípl mág, nebo lučišník. Naopak v době, kdy budeš asi používat Mocnou léčbu, tě efektivita moc nebude zajímat, ale to je až v pozdější fázi (pokud k tomu vůbec dojde). Ono je to vyloženě ztráta času, se takto léčit. Ale ono u klerika zas není tolik věcí, co se dá učit. Můžeš jej obětovat na některé ty vedlejší činnosti, jako pasti a podobně, ale k tomu je v tvé družině vhodnější spíše paladin, který ti bude časem co se boje týče docela na prdlačku. Dost pravděpodobně nepřátelé budeš řešit kouzli nadálku a raději se vyhýbat kontaktnímu boji no a tam on s lukem bude působit jako komik a se splašenou pěstí nebo psychickým šokem sice nějaké zranění způsobí, ale na ty silné obludy to stejně nefunguje.

Pokud by si chtěla jít do kontaktního boje, tak asi je nejvhodnější palcát+meč, kde meč bys dostala jen na mistra (a mohla jej nosit v levé ruce) a do palcátu bys dávala většinu bodů (i nad rámec povýšení, klidne třeba 50 bodů). Ale v partě s lučišníkem živelná magie), kouzelníkem (živelná magie) a klerikem (nejspíše časem černá magie) k tomu moc často nedojde. Možná v hrobce Varn zazáří, ale tam i ti ostaní už budou umět s něčím máchat na mistra. Docela důležitá je zbroj (ideálně co nejrychleji na mistra, kvůli obnově po útoku). Ale tuším, že u plátové zbroje bude třeba povýššení druhého stupně asi zrovna paladina.
« Poslední změna: Říjen 16, 2018, 22:20:53 od Milhaus »
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #170 kdy: Říjen 16, 2018, 23:07:44 »

Obětovat klerika na pasti? Jednu z nejsilnějších postav ve hře? Já osobně léčení používám, to bych do toho chrámu lítala jako na běžícim pásu. Klerik co spamuje mocnou léčbu významně prodlouží dobu po kterou jsou mágové schopný prát do nepřátel střepiny.

Omlouvám se. Charakterová vada. už jsem v pořádku. Prostě u klerika černou a bílou magii a léčení podle toho jak to vyhovuje osobnímu stylu.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #171 kdy: Říjen 16, 2018, 23:46:09 »

Já moc ne, až v těch pozdějších dungeonech. V těch počátečních/středních mě nepřátelé nezraňují, neboť k tomu nemají moc příležitost, popřípadě jsem nucen stejně z dungeonu odejít.

Klerik by se na to dal použít v jiných skupinách. Třeba těch mágů, protože ti toho mají víc. V této skupině je na to vhodný ten paladin, který tam má tu funkci supportu a časem bude vesměs on léčit tou mocnou léčbou (když to klerik bude prát těmi střepinami). K tomu zase tolik bodů v magii těla nepotřebuje, tedy se dají dát do těch schopností vedlejších. U lučišníka nebo kouzelníka by to byla škoda, ty jejich magie jsou užitečnější. Nepočítám samozřejmě vzdělávání, meditaci a posilování, které se hodí všem.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #172 kdy: Říjen 17, 2018, 00:11:48 »

Ano, to je pravda. Magii těla hodit na paladina a klerika nechat útočit :-D. Pak je ovšem klerik vlastně ošizenej mág.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #173 kdy: Říjen 17, 2018, 00:28:15 »

Tak někdy se mohou hodit dva léčitelé, když jeden chcípne. Spíše šlo o to, že to, koho na co použít nezáleží čistě jen na povolání, ale i na složení skupiny. V partě klerik, mág, mág, mág, by klerik byl nejvhodnější pro vedlejší schopnosti i pro léčení. Ale dal by se na to z části obětovat i jeden mág (na některé ty dovednosti). V mé oblíbené partě druid, druid, druid, kouzelník (případně druid, druid, kouzelník, kouzelník), jsem na to obětoval kouzelníka :D. Jednoho druida naučil primárně léčení a až časem to naučil i ty ostatní.

Ale v této partě, co má Zika, má klerik jiné možnosti, co by se mohl učit, zatímco paladin bude časem do počtu (co se týče útoku). Má také nejméně schopností, které se může učit a které mají smysl se učit. Tedy tam je volba vcelku jasná, no.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #174 kdy: Říjen 17, 2018, 01:17:06 »

Ano, jistě.

Já osobně neobětovávám nikoho, jen první mág má z tradice obchodníka. Mágové v podstatě jedou jen černou + jeden element, takže klerik toho má u mě nejvíc :-D. Odpasťuju BOOMstylem, identifikaci buď nechávám na vendorech nebo si někoho najmu a opraváře maj později všichni. Ono ty postavy pokaždý slíkat je vopruz. Fakt že v partě založený na útok elementama z dálky si myslim že klerik ani nemá co dělat a druid by byl lepší.

Paladina jsem měl ve svojí první partě a jak jsme se dostali na silnější monstra tak jsem ho začal krapet nenávidět.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #175 kdy: Říjen 17, 2018, 04:01:02 »

Jo, já většinou rozvíjím všechny magie na mistra, už z principu, protože by mě to štvalo, kdyby jí neuměl :). Ale ono se tedy i hodí na různé obludy různé magie. Je fakt, že černá magie mě nikdy moc neuchvátila, vzhledem k náročnosti na manu.

Ale hlavně tady se ptala, jestli se na 18 úrovni má učit magii těla na mistra. A ono v této době nebude mít many dost, aby třeba používala efektivně střepiny za 50 many. Magii ducha se momentálně taky nemá cenu učit, mysli taky (ty počkají). Tak ono krom vzdělávání, meditace a případně posilování jí v podstatě ani nic jiného nezbývá, než magie těla, protože tím nic nezkazí. Jedině že by se chtěla učit ty vedlejší schopnosti, které se také většinou hodí spíše ze začátku. Ale to by tad byla chyba.

Citace
Paladina jsem měl ve svojí první partě a jak jsme se dostali na silnější monstra tak jsem ho začal krapet nenávidět.

Jo, to jsem měl podobně. Ještě víc jsem nesnášel rytíře, kterého jsem tuším taky měl, ale s tou partou jsem to myslím ani nedohrál a začal znovu a lépe a nahradil rytíře právě paladinem. :) Ono mi někdo u toho rytíře nakecal, že je to super zásobárna života pro kouzlo Sdílený život, ale už mi neřekl, že to je jeho jediná funkce v takové partě v pozdější fázi.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #176 kdy: Říjen 17, 2018, 09:25:24 »

Všimněte si jak mi v tý poslední větě zs nepsalo Ačko. Co mi na klávesnici spí kočka je to horší. Nebo možná spontánně měnim pohlaví, protože nemám v okolí dostatek samců.

Abych řekla pravdu tak na 18 lv už s černou magií pomalu začínám :-D. Dodělám magii těla (mágové svůj element) a jak mám prvních 50 many tak hurá střepiny. Samozřejmě je to jedno situační použití, ovšem na 4 postavách. Je jen velmi málo potvor co nejde zabít černou magií, vlastně jen sliz a diamantový gargoily.

A tim se dostáváme k radě pro začátečníky. Magie ohně je super a na nízkym levelu poskytuje hodně lacinejch a velmi účinnejch kouzel. Ovšem později jde člověk proti démonům a myslim že strážci VARNu jsou imunní na magii. Ale já nejsem expert na magický odolnosti, moc toho nenakouzlim.
IP zaznamenána

Zina

• Nováček
  • *
« Odpověď #177 kdy: Říjen 17, 2018, 12:10:05 »

Já mám třeba v 7 rytíře ráda, je dobrý mít jednu postavu, u který nemusí člověk tolik přemýšlet co s bodama a ládovat ji podkovama jak o život. Paladiny jsem hrozně dlouho neměla ráda vůbec, nidky a nikde, vzala jsem je na milost až u MM 10, tam je paladin naopak největší láska. Už jsem ji dohrála v různých složeních, ale paladinka nechyběla ještě nikdy. A  šestky jsem ale četla, že magie je důležitá, tak jsem nabrala i lučištníka a paladina. Můj první záměr byl mít je na začátku víc do boje, časem jim přidat magie. Což jsem trochu porušila u lučištníka, protože jiskry na experta mi pro začátek přijdou docela dobrý. Paladin má zatím jen jeden svůj bod ve spiritu a jde víc do toho boje, zas ho ale používám na obchodování a sem tam se mu zadaří s odpastěním.
Já mám celkově ráda všechny skilly na "maximu", i takový, co jsou považovaný za zbytečný, jako je třeba perception nebo odpasťování, i kouzla mám ráda všechny koupený, akorát že od šestky jsem už dvakrát chvíli po začátku utekla, tak se ohledně priorit radši radím tady.
Druhá věc, že mě to tu baví číst, většinou když dohrávám některý MM, tak už plánuju, s čím a jak to rozehraju příště, a ty různý přístupy mě baví.

(Vynadání ve WOW je hned, tam je to horší než v práci :-)
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #178 kdy: Říjen 17, 2018, 12:37:06 »

Ty pozdější díly jsou trochu jiné v rozvoji postav a rytíř je tam i o dost silnější. Hlavně díky té schopnosti Mistr zbraní.

U boje a u zbraní je obecně v 6 problém, že jen u málo zbraní se projeví ve zranění i to, kolik bodů si do nich dala. Tedy třeba u magie ti zranění kouzel neustále stoupá, mág ohně na mistra s 50 body, může dávat docela solidní pecky se zpopelněním. Rytíř se dvěma meči na mistra bude dávat zranění pořád stejný, bude mu sice růst šance na zásah, ale pořád to bude pižlat za pár životů. Neplatí to jen u kopí, palcátu a sekery. Kde u palcátu se to projeví už na experta a i to omráčení na mistra může být užitečné. U kopí to dává myslím bonus do třídy zbroje na experta a na mistra se body přištou ke způsobeným škodám. Ale třída zbroje řekněme není tak důležitá. A u sekery je to na mistra, musíš splnit tuším nějaký vedlejší úkol s trpaslíky (který je sám o sobě pro čistě bojovou partu docela oříšek) a nějak mě obecně sekery nepřesvědčily. V 7čce a výš jsou i velmistrovské úrovně a hlavně to Mistr zbraní, které zvedá zranění u všech zbraní. I tak je tam ale složení 2magické a 2 bojové postavy docela nevýhodné, myslím že obecně v této hře je dobré se buď orientovat na boj na blízko a magii mít jen jako podporu, nebo na magii ničivou a mít to tak pokud možno u všech postav. Viz ony jiskry. Když máš 3druidy a mága, tak ve většině dungeonů ti bude stačit na obludy prskat. Druidi mají ze začátku více many, než kouzelníci a klerici, tedy mohou i prskat mnohem víc a ještě jim zbyde mana na maják a přesun k chrámu pro doplnění many. Přestane to fungovat až v těch těžších dungeonech s minotaury, kouzelníky, šílenýma očima, rytíři smrti a podobně. Ale to zas máš už jiná kouzla, co na ně platí.

Naopak třeba parta rytíř, rytíř, paladin, lučišník by též mohla být silná. Paladin ze začátku bojovník, časem léčitel, lučišník bojovník, časem cestovatel, rytíři hlavní útočná síla a všechny boje řešit na férovku na blízko. Třeba takový nepřemožitelný titán je velmi vhodný soupeř pro "férový" boj. Ti hrdinové tam naběhnou, začnou jej sekat do paty, on si občas uprdne jiskry, občas někoho jednou ranou zabije. Je to prostě napínající. (s drudiy a mágem hodíš 3x déšť meteoritů a není co řešit).

Ale ve hře jsou tedy pořád ty blastry a díky nim se dá projít všechno s každým povoláním a jakýmkoliv složením skupiny. Hlavně tedy ty obludy, co zabíjejí jednou ranou, se takto dají ustřílet.
« Poslední změna: Říjen 17, 2018, 12:43:53 od Milhaus »
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #179 kdy: Říjen 17, 2018, 22:35:37 »

Jasně, že klávesnice přestala psát áčka.:-D Ale jenom zrovna na těch zajímavejch místech. Právě jsme odhalili, že Yuyana je další chlap, co se na internetu vydává za mladou holku.:-D

A na okolí to nesváděj.:-) Já mám ve svým okolí jedinou ženskou manželku, protože kamarádi jsou chlapi a i v pracovním kolektivu, který čítá zhruba 600 lidí, je 0 žen, slovy nula. A myslím, že to moji klávesnici nijak neovlivnilo.:-D Na druhou stranu musím říct, že to, jak na nás řvou v práci každej druhej den, to se na Wowku fakt nedá najít.:-D Trochu bych Vám to záviděl, ale za ty roky jsem si už asi dost zvykl.:-D
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 19