Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 21:50:00
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 2 3 [4] 5 6 ... 19

Autor Téma: Prosba začátečníka k MaM VI  (Přečteno 53983 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Re:Prosba začátečníka k MaM VI
« Odpověď #45 kdy: Prosinec 05, 2017, 17:43:36 »

Hraju to realtime běžně, má to výhody. Volnost pohybu je jedna z nich. Samozřejmě je to o osobnim stylu, a taky o konkrétní situaci. Cvakám tam módy jak se to zrovna vyplatí. Třeba postřílim z dálky co jde, hodim nějaký ohnivý koule, a pak odcouvávám a kropim :-). Nenechám je přijít ke mě. Samozřejmě pokud máš v partě rytíře, tak je to mírně kontraproduktivní :-D, ale ani rytíř nechce bejt zasypanej nepřátelema.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #46 kdy: Prosinec 05, 2017, 17:44:38 »

jo, ještě je ve hře kouzlo zrychlení (je i v podobě lektvarů), které výrazně zkrátí ty časy obnovy. Po jeho skočení je postava "slabá", ale pokud budeš to kouzlo neustále obnovovat, anž by vyprachalo to předchozí, tak nikdy tento status nedostane a můžeš tak být zrychlený pořád. Tuším, je to kouzlo magie ohně.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #47 kdy: Prosinec 05, 2017, 19:00:39 »

To já to naopak kosím nablízko, přijde mi nejlepší zapnout Neviditelnost, doběhnout k nepříteli a pak to do něj sázet.:-)

Jinak abych se taky pochlubit, posílám screeny. Bohužel v šestce se zrovna nemám čím chlubit, tak posílám svoji partu ze sedmičky těsně před volbou nového soudce. Jenom škoda, že sedmička má omezení na Artefakty a Relikvie, kterých může mít parta dohromady jen 15.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #48 kdy: Prosinec 05, 2017, 19:07:42 »

obchodování!? opravování!? ještě k tomu u víc postav!? identifikace věcí!? různý skilly na zbraně!? dafaq!? kvůli tomuhle si kolikrát říkám, proč vlastně beru ten invalidní...  ???
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #49 kdy: Prosinec 05, 2017, 19:24:45 »

Opravování nosim později v šestce všude. V ostatních dílech mám akorát obchodníka.

Víš, ve chvíli, kdy zapínáš neviditelnost, A) hraješ jinej díl, a B) nejsi ve startovní lokaci :-).
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #50 kdy: Prosinec 05, 2017, 20:00:59 »

No jo, máš pravdu, začátek se musí nějak přežít.:-) Ale ono stejně nemáš luky, takže to střílíš buď jen jednou postavou nebo musíš nablízko.:-) Nevím, mně moje hraní dost vyhovuje, tak nějak mě těší, že moje postavy umí všechno, co se mohou naučit a že mám všechny kouzla.:-) A ty screeny jsem teda posílal spíš kvůli tomu vybavení než kvůli skillům.:-)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #51 kdy: Prosinec 05, 2017, 20:28:30 »

Pokud nemáš luky, je někde chyba :-D. V sedmičce taky jedu na blízko, jsem velmi hrdá na svoje výkony :-D.

A nebudeme si nic nalhávat, i v šestce s těma mágama nabíhám k nepříteli, ale když nepřítel okamžitě umře, tak je to jiný, že :-p.

Tak koukám na ty obrázky, a víc než vybavení mě zaujaly skilly :-p. Takže se tu vyjádřim k nebezpečí, který se projevuje na tom rytíři. Ten chlap totiž umí UPLNĚ VŠECHNO. Osobně mám k postavám... čistší přístup, co se schopností týče. Držim se toho co uměj nejlíp. Umět se třema typama zbroje a uhejbánim je... nevyužitelný. Škoda bodů, ztráta damage. Taky zrovna v sedmičce a osmičce preferuju vytvrzování předmětů před opravovánim, a bodíky raději cpu do armsmastera. Stačí vytvrdit zbraně a zbroje + občas nějakej ten klíčovej předmět, v osmičce při sólu mám vytvrzený málem i spodní prádlo :-p, ač vim, že 90% monster jde po zbrani.

.

Edit: já a přesmyčky ve slovech... některý prsty jsou prostě rychlejší než jiný, zvlášť když se soustředim na víc věcí.

Jinak, já chápu touhu mít všechny experty a mistry co postava může, ale v jádru jsem power gamer, a pohled na plejtvání mě stresuje :-D.
« Poslední změna: Prosinec 06, 2017, 00:25:48 od Yuyana »
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #52 kdy: Prosinec 06, 2017, 07:06:03 »

Myslím, že v 7čce nemá význam dávat do zbraní více bodů, než kolik je potřebné na jejich povýšení, pokud tedy se může dané povolání naučit Mistr zbraní na mistra, protože v takovém případě má smysl dávat body jen do této dovednosti a zvednout jí třeba na 50 :). U meče pak platí vždy, že nemá moc význam do něj dávat více bodů, než je potřeba na naučení se na danou úroveň. (tedy v případě velmistra na 10). Smysl by to mělo jen u dýk (v případě velmistra), sekery (v případě mistra), kopí (v případě experta) a palcátu (v případě experta), popřípadě tedy ještě u luku v případě velmistra, protože ve všech těchto případech se zvyšuje zranění každým bodem, které je do této dovednosti vloženo. Ale třeba u meče se nezvýší rychlost seků počtem bodů a počet bodů zvyšuje jen přesnost. V sedmičce je todle dobře ošetřeno právě tou dovedností Mistr zbraní, díky kterému bojovníci na blízko tolik neztrácí vůči mágům.

V šestce má smysl dle všeho dávat více bodů jen do sekery (v případě mistra), kopí (v případě mistra) a palcátu (v případě experta). Opět meč nezvýší rychlost seků počtem bodů a navíc, pokud jej hráč používá v levé ruce v kombinaci s jinou zbraní  (tedy sekerou, kopím nebo palcátem) kterou má v pravé, tak ta hlavní zbraň v pravé ruce zpomalí meč a tedy ta výhoda poněkud zmizí. Pak je výhodnější zřejmě dýka na mistra, která má alespoň šanci na trojnásobné zranění. Tedy zřejmě je dobrá výbava palcát/sekera/kopí (mistr a co nejvíc bodů v něm) + dýka (mistr).

----------

V sedmičce je to omezení na povolání a to, co se můžou/nemůžou učit, ale teoreticky třeba zloděj se dvěma dýkama s dovedností na velmistra by mohl dávat docela dobré šlehy (kdyby do nich dal hodně bodů), jenže se umí naučit tu dovednost Mistr zbraní na mistra a tedy víceméně to nemá zase význam a je lepší ty body dávat do ní. Paladini se mohou naučit palcát na velmistra a do něj dávat všechny body (a meč na mistra do druhé ruky), ale opět má dovednost mistr zbraní na mistra, tedy platí totéž co u zloděje. Jedinou vyjímkou v sedmičce je tak zřejmě hraničář, který se může dovednost mistr zbraní naučit jen na experta. Tedy v jeho případě by měl dát sekeru na velmistra a co nejvíce bodů do ní, dýku na experta do druhé ruky a mistr zbraní jen na experta a body do ní nedávat. A pak tedy ještě teoreticky lučišník, ten by měl mít asi kopí + dýku (kopí na mistra a hodně bodů v něm) a dýku na experta v levé. Jenže ten má luk a magie, tedy tam není moc co řešit.

Každopádně sedmička je pro bojovníky na blízko mnohem laskavější než šestka. Já když to hrál sólo za rytíře a měl meč přidávající trvale kouzlo zrychlení a tuším kopí temnoty (vysávající životy z nepřátel), tak jsem se chodil při čištění Eofolu léčit k drakům (tím, že jsem do nich bušil, jsem získal víc životů, než jich ztratil) a pak šel pokračovat v hubení démonů a titánů :).
« Poslední změna: Prosinec 06, 2017, 07:14:33 od Milhaus »
IP zaznamenána

marty63

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #53 kdy: Prosinec 06, 2017, 07:28:03 »

Tak včera jsem si dal za úkol vytáhnout to ztracené dítě z Opuštěného chrámu. Zadařilo se, musím říct, že i když jsem měl zakouzlenou ochranu proti jedu tak jsem se bez léčení v chrámu neobešel. Nakonec ovšem došlo k tomu, že už jsem neměl na léčení prachy a tak jsem tam vlezl i s polomrtvou partou. No vyšlo to, ale bylo to o fous. Když se na vás sesypou pavouci a netopejři, tak to je fakt honička.
Ale musím říct, že tak tísnivou atmosféru jako panovala v tom Opuštěném chrámu, jsem už dlouho nezažil. Doslova jsem se bál, hlavně s tou polomrtvou partou, co na mě vybafne za nejbližším rohem.
Ta strohá, geometrická grafika tomu dává ten správný šmrnc. Kdyby to bylo vyhlazené různými filtry, nebylo by to ono. Kdyby se to podařilo předělat jako Hexena či Heretika do GzDoomu, to by bylo.

« Poslední změna: Prosinec 06, 2017, 08:13:28 od marty63 »
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #54 kdy: Prosinec 06, 2017, 07:45:05 »

To sa niekto má. Čo by som dal za to hrať MM sériu znova po prvý krát  ;)
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #55 kdy: Prosinec 06, 2017, 08:09:02 »

Ve hře se dá i spát (a to obnoví zdraví hrdinům).

Mám za to, že "Opuštěný chrám" a "Chrám Baa" jsou dvě různé věci. Chrám Baa je u hradu Ironfist a je to jeden z dungeonů, kde jsem při první hře zažil šok na který nikdy nezapomenu :).
IP zaznamenána

marty63

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #56 kdy: Prosinec 06, 2017, 08:10:38 »

Jo, jo, blbě jsem to pochopil. Jsou to fakt 2 různé věci.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #57 kdy: Prosinec 06, 2017, 08:12:26 »

V tom opuštěném chrámu jsou ale celkem tři úkoly (pro místní obyvatele), ne jen to dítě. Taky se dá prodat tamní vejce hadů obchodníkovi.
IP zaznamenána

marty63

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #58 kdy: Prosinec 06, 2017, 08:17:26 »

Vím o nich, jdu na ně dneska - pavoučí královna a vejce.
Včera jsem to už nestihnul. Skončil jsem někdy v půl dvanácté v noci. V životě by mě nenapadlo, že já starej fotr, tomu takhle propadnu.
Příště až to budu rozehrávat, tak zkusím paladina, klerika a 2 x čaroděje. Nebo místo klerika ještě jednoho čaroděje. To bude žrádlo.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #59 kdy: Prosinec 06, 2017, 08:54:24 »

No vejce nejsou úkol, to je jen bonus navíc. Je tam ale krom královny ještě jeden úkol a potřebný předmět je hned na jeho začátku (v místnosti s kobrami).

paladiny a kleriky můžou nahradit velmi úspěšně ti druidi, ale hrát to jen s paladinem s léčivou magií moc výhodné není. On to přece jen není tak dobrý kouzelník. Klerik je ale taky dobrý, pokud chceš se učit černou a bílou magii (tu se druidi nemůžou naučit). Černá magie může být docela účinná (hlavně dračí dech a střepina), nicméně je dost náročná na manu. Tedy je možná kombinace třeba 2xklerik+2xkouzelník (všichni ovládají černou magii a máš 2 postavy co léčí a 2 postavy s ničivou magií), nebo třeba klerik + kouzelník + 2x druid, kde máš 2 postavy s bílou a černou, 3x léčivou a 3x ničivou magií, nebo ono 2xdruid + 2x kouzelník a podobně.

Ta povolání, jako lučišník či paladin má sice výhodu v tom, že se mohou naučit lepší zbroje a zbraně, jenže právě ta kombinace bojových postav a kouzlících postav je paradoxně nejméně výhodná (není silná ani na blízko, ani na dálku). Na blízko jsou kouzelníci na nic, na dálku jsou bojovníci na nic. Pokud tedy chceš v partě paladiny, pak je lepší mít třeba kombinaci 2x paladin + 2x lučišník, nebo 1x rytíř + 1x paladin + 2x lučišník a podobné kombinace. V této hře, vzhledem k tomu, že tu nejsou formace a nemáš jak chránit v boji na blízko ty slabší kouzlící postavy to tak prostě je, no. Buď kouzlící, nebo více bojující parta.

IP zaznamenána
Strana: 1 2 3 [4] 5 6 ... 19