Dívala jsem se do Elemirovo výpisu hráčů a jejich "nestandardních" družin, a pobavilo mě, kolik lidí tam hrálo mágy a klerika. Dovoluju si soudit, že ta družina tímto není nestandardní :-). Myslim že hledanej termín je "objektivně nejsilnější". Tři mágové/druid fungujou taky, tři druidi mág to maj taky snadný, to už je o stylu hry a magickejch preferencích. Ohnivá magie je velmi, velmi silná, černá... je prostě černá, bílá stačí jednou, ale taky bych bez ní nešla. Vzduch má jiskry, ty dokážou i bez skillu napáchat škody. Nenávidim, když je hážou nepřátelé :-). A hvězdná spoušť je taky prima.
Každopádně proti magiím jsou imunity, takže ač je třeba oheň famózní na začáteční (i pokročilý) dungeony, později je proti němu hodně imunit. Je dobrej nápad najít si tabulku jakej typ zranění který kouzlo způsobuje, neni to jako v dalších dílech, že resistence jsou proti konkrétní magii. V mm6 jsou i kouzla, co způsobujou fyzický zranění (střepina, imploze, smrtící roj...). Soustředit se ostře na jednu magii bez záložního zdroje poškození je velmi rizikový, zvlášť u toho ohně do toho člověk snadno spadne, právě proto že s nim projede půlku hry jako nůž máslem.
.
Osobně za "standardní družiny" moc nehraju, protože uměj všechno... a nic. Máme mága, klerika, lučištníka a rytíře. Takže máme všechny kouzla, útok na dálku a útok na blízko. Problém je, že při útoku z dálky se rytíř neúčastní boje a klerik taky kulhá. Když přideme blíž, zas je to horší pro lučištníka a mág zrovna zemřel :-D. Ať se postavim jakkoliv, pořád z toho vytahuju jen průměrnej výkon :-D.
MM6 je království mágů, kouzla nejsou omezený skillem, cestovní magie skoro od začátku hry... došla mana? městská brána pro novou, Lloydův maják, kde je problém. Došly životy? Stejný. Mám tři lidi schopný hodit bránu a utéct, když se něco kaká.
V mm7 se mágem ani nezdržuju, než dostane všechny mistry a velmistry, to to rytíř dřív useká. A znáte v mm8 můj názor na lučištníky. Neni moc class schopnejch vlést na 120lv sólo do lordský arény, za 45 sec jí vyčistit a odejít s plnejma životama. Ten čas jsem stopovala.
Jinak jsem "včera" hrála šestku do šesti do rána :-D. Nějak mě to chytlo. Technicky můžu na level 27, mám splněnejch dost questů pro radu a povyšováků, ale ještě jsem se nezastavila na dost dlouho :-D. Ale začínám mít docela černou magii, takže víc many by se hodilo :-).
(Ten klobouk nosim jako estetickej doplněk, nic nepřidává.)