Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 19:32:54
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 4 5 [6] 7

Autor Téma: (Elemir) - Ultima Underworld: The Stygian Abyss  (Přečteno 30370 krát)

tono

• Zasloužilý člen
Re:(Elemir) - Ultima Underworld: The Stygian Abyss
« Odpověď #75 kdy: Září 18, 2020, 09:00:39 »

a budu doufat, že se do vězení dostanu kouzlem Open, které pak půjde seslat po té, co přestane být blokována magie v levelu 7.

Alebo skús nájsť
Spoiler: ukázat
druhý vchod do väzenia
;)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #76 kdy: Září 18, 2020, 09:43:07 »

Ringo: čím víc deníků, tím víc Adidas :)

Jestli jsem tomu teď dobře porozuměl, tak řešíš úplně stejný zákys, co jsem měl já ... jsem tak rád, že v tom nejsem sám :D Loadnutím si nepomůžeš, to mohu prozradit, ať to zbytečně neděláš znovu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #77 kdy: Září 18, 2020, 09:56:06 »

2Elemir: Já včera o půl jedné v noci v totálním zoufalství, že už jsem projel celý level 8, ale stále nemám dořešeno vězení v levelu 7 přelétl očima návod a přečetl jsem si dvě věci, jednu z návodu ve score, čím rozbít ORB - pravda, chtělo to možná méně zbrklosti a fakt se mrknout, co se válí na zemi, třeba bych na tohle po x hodinách došel nakonec sám, nevím. Mé pokusy na rozbití orbu byly nejprve Sceptre s tím modrým kamenem, pak jsem uvažoval o krompáči, pak jsem uvažoval, že si zajdu pro modrý diamant, ale to jsem zavrhnul jako asi pitomost, chyba je, že to člověk z lenosti vždy nezkouší a řekne si, ne, tohle to nemůže být :-)

No a pak jsem přelétl trochu tvůj deník a tam jsem se dočetl, že mám Trollovi dát 3 rudé drahokamy. Ty jsem s sebou pravda tehdy netahal, moc toho už tak neunesu. Tak jsem si říkal, kašlu na trolly, loadnul jsem a pobil jsem je a neřešil, co bych jim mohl nabídnout. Jenže cesta do vězení, bohužel pořád za mříží. Teď mě Richmond naťuknul na další věc. zkusit na mříž klíče. No, to jsem pravda na mříž zkusil jednou ve vyšších patrech a když žádné nefungovaly, tak sjem došel k názoru, že ve hře mříže zámky mít nebudou a vždy se budou muset otevřít nějakým mechanismem jako páka a pod :-)

Tak dneska uvidím, nechci si přečíst zatím další konkrétnější řešení, ani ten spoil výše jsem nerozklikl zatím raději :-) zkusím zabojovat s tím, co mám a s hinty, které jsem teda získal mrknutím do návodů druhých. Každopádně už teď je to škraloup na mém úspěchu a touhy dojet to bez návodu, když už jsem ta řešení po 25 letech zapomněl :-) 

Popravdě tady hra trochu naházela hráči klacky pod nohy v podobě dead endu. Zamkne tě a jak nemáš, co je třeba, tak z tama asi nevylezeš. ale je otázka, nakolik je tohle vlastně side quest, v 8. levelu to totiž vypadá, že bych hru klidně mohl dotáhnout do finále i bez toho.

A čím více deníků, tím více Adidas sice jo, ale já, jak už deník existuje, tak už si říkám, psal bych, co už je napsané. Deník na UU2 asi dělat nebudu, ono se mi totiž stejně ani moc už nechce, už po deníku na Lands of Lore jsem si říkal, že to bude poslední herní deník :-) Sranda je, že tu máš deníky i na EoBy, čehož jsem si taky nevšiml a psal jsem pak na oldgames své.
« Poslední změna: Září 18, 2020, 10:01:31 od Ringo »
IP zaznamenána

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #78 kdy: Září 18, 2020, 10:05:18 »

Jinak jak to dojedu, tak si schválně přečtu, jak ses dostal do maze před Tyballem. Já tam totiž nenašel smysluplnou cestu, kterou by se tam dalo dojít a tak jsem to řešil z lávové řeky vyhozením si moonstone nahoru na vysokou náhorní plošinu- respektive vysoko vyústěnou chodbu-  a přesun k němu pomocí svitku s Teleport kouzlem :-) To vyústění chodby vedlo přímo do bludiště. Ono tam vede cesta i přes ten most ze severu železnými dveřmi, které byly zamčené, ale zjistil jsem nakonec, že šly vyrazit, což jsem udělal z principu dodatečně, když jsem ani po porážce Tiballa nezískal klíč, který by je uměl odemknout :-)
IP zaznamenána

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #79 kdy: Září 18, 2020, 19:41:00 »

Takže vyřešeno vězení. Nejvíce teda pomohl hint od Richmonda, že mříže jdou i odemykat. Já myslel, že prostě nemají zámky, vizuálně tam nejsou, a vždy se musí otevírat jen nějakým mechanismem jako páka a pod.

To, že jsem se nenechal Trolly uvěznit, ale pobil jsem je, ničemu nevadilo, protože z nich vypadl klíč, který mě bohužel nenapadlo použít na mříž do sekce vězení na západě, myslel jsem, že jen odemykají zamčené šedožluté dveře dveře od trollů směrem na východ. Mimochodem Trolly šlo i obejít, je před jejich prvními dveřmi boční tajná chodbička vedoucí až k mostu za jejich sekcí. Vlastně i to mě mátlo a nenutilo k řešení toho problému s mříží, protože se prostě dalo jít dále. Myslel jsem, že se to nějak s tou mříží jako později, až obnovím magii v levelu....

A ono to má ještě další řešení. Tyball totiž má taky ještě jeden tento klíč k vězení. Takže nejprve pořešit Tyballa, získat od něj ten klíč a pak jít do vězení, klidně i bez pobití Trolly. Nechat se prostě uvěznit a Tyballovým klíčem si otevřít zadní mříže a projít do vězení.

Třetí řešení je pak ten úplatek, ale když člověk nenosí po kapsách drahokamy, tak se dá odpovědět jedině mečem :-)

Obnova magie pak byla jednoduchá a i když jsem si omylem přečetl při pátrání, co s vězením, že na to mám použít něco z levelu 8, tak tohle by mi asi přeci jen došlo, když se ty šutry jmenovaly Orb Rock. Původně bych asi zkoušel voloviny s modrými drahokamy, ale pak bych sáhl po tom správném :-)

Každopádně zřejmě šlo o naprosto zbytečný zákys, způsobený jednoduchým flinknutím nevyzkoušení klíče od trollů na tu mříž.

2TONO: už jsem se tedy mohl mrknout na tvůj spoil - který druhý vchod do vězení myslíš? Jestli tajnou chodbu, tak tu jsem hledal snad hodinu, ale ona se prostě neobjeví, dokud se neotevře z té druhé strany. Jedině možná po obnovení magie po seslání toho odhalovacího kouzla. Ale to už teď zkoušet nemusím.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #80 kdy: Září 18, 2020, 20:23:29 »

Právě klíč od Tyballa jsem jaksi opomněl vyzkoušet a po dlouhé době marného bloudění jsem musel kouknout na mapu v jednom návodu, abych hned vzápětí praštil hlavou o stůl, protože to byla hodně blbá chybka :D

Tu tonovu variantu si taky nevybavuji.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #81 kdy: Září 18, 2020, 20:51:46 »

Jako já si vyčítám to nezkoušení odemykání mříží, ony snad v předchozích levelech ani jiné odemykací nebyly, všechny se otevíraly pákou. A teď, až v 7. levelu najednou klíč k mříži. V návodu jsem pak hledal hlavně, jestli je nutno do vězení projít tou mříží za trolly a nechat se jimi tedy zatknout a jak ji pak vlastně otevřít. Jenže ve Score napsali jen - vydejte se do vězení, vůbec žádný zádrhel nezmiňovali. A to mě přivedlo sem a kouknul jsem tu na to, že je třeba trolly fakt uplatit, dále jsem teda ještě nečetl, prostuduji tady deník až po dohrání hry, ale už jsem se fakt bál, že budu muset loadnout na začátek levelu a projet to znovu a to po třetí, já už to totiž jednou absolvoval a lodaoval na začátek levelu už jednou, protože jsem si savnul přepisem pozice v 7. levelu v místě, z kterého jsem kvůli nízké acrobat schopnosti nedokázal proskákat zpět. Je to místo, kde právě ústí pak ta tajná chodba z vězení.
IP zaznamenána

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #82 kdy: Září 18, 2020, 22:48:48 »

Jak pročítám tvůj 7. level, tak mám to vězení asi nějaké jinačí, Kaliston ve vězení není, stejně jako ten Fintor nebo jak se jmenuje.

Jinak dokončeno. Závěr docela hektický - skládání klíče a rozhovor s Garamonem. Co vypadalo jako nepodstatné subquestíky se nakonec ukázalo jako klíčové questy pro dokončení hry. Jen malý help dle mapy, kde jsou tajné dveře do středové části levelu 7, protože jsem si je musel najít sám kouzlem Reveal, když Kaliston, který mi měl dát nějaký gem, který mi ty dveře měl odhalit ve hře nebyl.

Co jsem nepochopil, tak ty bludičky. Předpokládám, že mě hnaly na zcestí, když to kouzlo, které mi poradily, mě odzbrojilo :-)

Mimochodem jak psal Tono, ono asi fakt jde do vezení vstoupit i tou tajnou chodbou, možná to jde odhalit kouzlem Reveal, kterým jsem si musel nakonec jednu tajnou chodbu tak jako tak odhalit. Ale je to mravenčí práce tedy chodit zeď po zdi v nějaké oblasti a zkoušet.
« Poslední změna: Září 19, 2020, 09:53:31 od Ringo »
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #83 kdy: Září 19, 2020, 15:43:41 »

Kallistan ti dá Splinter crystal. Pomocou neho uvidíš vchod do časti Tombs. Pokiaľ si dobre pamätám tak Kallistana nájdeš v osamotenej cele v zadnej časti väzenia. Ono ale podstatné je že si získal veci potrebné k dokončeniu hry.
IP zaznamenána

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #84 kdy: Září 19, 2020, 15:56:56 »

Jo, já si toho Kallistana prostudoval tady v deníku, co mi má dát a proč a tu centrální část s hrobkou jsem si naše, pomocí kouzla Reveal bez něj. Je dost možné, že někteří vězni tam po zabití Tyballa nejsou, protože už není level ochuzen o magii a tak si to můžu vyřešit sám svými kouzly. Kallistana prostě ve vězení nemám, jsou tam jen 4 osoby, které jsem si poznačil na mapě, Kallistan chybí, není tam ani kámoš toho mága Narata. Kallistan dle map jiných má být v cele, kde jsem našel na zdi naškrábaný nápis, že jestli tu jsem, tak on musí být už mrtvý.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #85 kdy: Září 20, 2020, 15:50:01 »

Asi to tak je. Našiel som jedno save ešte pred zabitím Tyballa. Po jeho zapichnutí a návšteve väzenia tam Kallistan skutočne nebol.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #86 kdy: Září 21, 2020, 08:17:03 »

Když to tak vezmu (čtu), tak varianta průchodu přes vězení je nakonec i lehčí. Mě  přišlo jako samozřejmost nechat si Tyballa až na konec, což ostatně s bossfighty obvykle dělám (pokud to tedy jde), takže jsem nejprve celé patro prošmejdil. Když tak teď koukám do svých poznámek, tak já tam tu zmínku o dvou vypadlých klíčích z Tyballa mám ... sakra! :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #87 kdy: Září 21, 2020, 08:56:10 »

Ono to k tomu průchodu do vězení přímo nabádá, jenže to bych nesměl zazdít možnost, že jdou mříže otevřít klíčem :-) Ale teda UU je promakanější ještě více, než se zdá. Protože nabízí i jinou cestu, které jsem tedy využil a je vlastně zajímavé po zabití Tyballa vejít do vězení a po některých vězních, kteří by tam byly před zabitím Tyballa, nacházet jen vzkazy. Hra tedy nabízí v jistém smyslu to, po čem se tolik dnes volá, ovlivnitelnost děje hry.

Jinak já taky nejprve zkoumám a pak čistím a bosse nechávám nakonec, protože co kdyby se po zabití bosse stalo něco, co mi už neumožní zpětně prozkoumat, co jsem dosud neprozkoumal. Nicméně já měl po těch 25 letech fakt ohledně hry totálně vymetenou hlavu, nepamatoval jsem si vůbec nic a tak jsem k Tyballovi prostě vběhnul, teoreticky jsem tedy tušil, že za těmi dveřmi je, ale vzhledem k bezvýchodnosti situace jsem do toho šel. Věděl jsem, že bude ještě jedno patro a tak i možnost prošmejdit ten level 7 ještě pořádně.

Mimochodem kdybych se nekoukl do cizí mapy, kde je tajná stěna do hrobky v centru levelu 7 a nedočetl se, že kouzlo reveal tyto zdi odhaluje, tak bych tu hrobku asi nenašel. Jenže v ní stejně nebylo nic, co bych potřeboval k dohrání hry ani k tomu, abych zvládl souboje v levelu 8. Bylo to jen mimo soutěž pro kompletaci mapy.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #88 kdy: Září 21, 2020, 19:56:20 »

Hrobku si teď vůbec nevybavuji, já jí asi ani neobjevil. Z kouzel si teď z fleku vybavuji akorát světlo a odemykání dveří, víc jsem toho zřejmě nepoužíval. Hlavně tím, jak jsem měl celý level už prolezlý, tak nebylo moc důvodů cokoliv doobjevovat :D Musel bych kouknout na save.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #89 kdy: Září 21, 2020, 21:17:14 »

2 Elemir: Hrobku jsi projel, viz tvůj deník, je to tam, jak se sundávaly jewely z náhrobních kamenů a byl tam jakýsi meč, který byl ale v podstatě k ničemu. Já od ukování Sword of Justice nepoužíval už žádný jiný.

Čili nic tam nebylo, co by k něčemu bylo, jen mi to doplnilo kus chybějící lokace v mapě levelu 7.

Jinak já z kouzel při prvním hraní (v roce 95?) používal light, food, firebally, heal a time stop, hrál jsem totiž za mága.

Nyní za Paladina jsem používal jen světlo, občas food,  a time stop. Open jsem použil asi jen 2x. Spíše jsem pořád šetřil manu.

Time stop je super na fire elementaly v 8. levelu.

Jinak jsem nenašel jednu z run, tu ve tvaru N.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 4 5 [6] 7