Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 16:34:39
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 5 6 [7]

Autor Téma: (Elemir) - Ultima Underworld: The Stygian Abyss  (Přečteno 30323 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:(Elemir) - Ultima Underworld: The Stygian Abyss
« Odpověď #90 kdy: Září 22, 2020, 06:37:15 »

Vidíš, toho jsem si ani nevšiml :D 7. level si vybavuji lehce útržkovitě, protože to bylo poměrně komplikované patro, takže v paměti mi zůstalo hlavně vězení, Tyball a nález prstýnku s perma Levitací. Při zpětném pohledu na mapu jsem si vybavil ještě bludiště na cestě k Tyballovi.

Ty bludičky na 8. patře učí kouzlo, ale už si nepamatuju, jaký to mělo/resp. nemělo význam.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #91 kdy: Září 22, 2020, 07:29:33 »

Prstýnků jsem měl snad 6, já jsem si je chtěl nechat identifikovat a vždycky jsem na to zapomněl :-) Takže ani nevím, že jeden z nich dělal permanentní levitaci. Stejně jsem byl už tak nabušený, že jsem to ani nepotřeboval (i když v tom 7. levelu bez kouzel to mohla být vítaná pomoc.)

Takže kouzlo létání jsem zapomněl zmínit, v 6 a 8 levelu jsem se nalétal hodně. Samozřejmě za cenu častého spánku, tím pádem jsem strávil v Abyssu přes 60 dní, takže jsem docela žasnul, že máš ve svém soupisu dní 13.

Jinak ty bludičky mi řekly kouzlo, které když jsem použil, tak se mi vyprázdnil inventář, ztratil jsem prostě vše. Nevím, jestli to jako neměla být nějaká inkarnace do beztělé bludičky nebo co a k čemu to vlastně bylo kde užitečné :-)
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #92 kdy: Září 22, 2020, 07:34:26 »

Level 7 je v tejto hre asi najzvláštnejší. Nedá sa tu kúzliť, dostať sa k Tyballovi a aj do väzenia sa dá dvoma spôsobmi, samotnú princeznú ani netreba oslobodiť z cely, stráže roztrúsené po mape sa môžu a nemusia zabíjať, masívne dvere na severe sa dajú otvoriť len rozbitím a to len konkrétnou zbraňou atď.

Ako správne bludičky aj tieto lákajú na cestu bez návratu ;)
IP zaznamenána

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #93 kdy: Září 22, 2020, 08:24:19 »

Které dveře na severu se daly vyrazit jen konkrétní zbraní? Já, abych si zbraně neničil, tak když už jsem vyrážel, tak jedině pěstí :-) Povedly se mi vyrazit třeba železné dveře vedoucí do lávové oblasti s pilíři na přeskákání z jižni strany. Klíč se přitom nachází v té severní pasáži, z které pak není návratu a musí se tam jít ze severu, což mi přišlo hodně divné. Nejdivnější na tom levelu je, že hlídky za sebou mříže zavřou a nepustily mě zpět. Dokonce za mnou jednou zapadly i bytelné železné dveře, které jsem z jedné strany otevřel normálně, ale pak za mnou zapadly a byly najednou zamčené.

Takže překonat lávovou řeku ze severu vyžadovalo i nestandardní řešení - přehodit ji pomocí moonstone a nechat se teleportovat přímo do tyballova bludiště a nebo povyrážet dvoje dveře vedoucí do kruhových jeskyní, které končí na jižní straně dalšími vyrazitelným dveřími, za kterými je most na druhý břeh.

IP zaznamenána
Strana: 1 ... 5 6 [7]