pro hraničáře je max 8 level, pokud je limit zapnutý, stejně jako pro paladina. Hraníčář získá jeden slot v magii, paladin 0, jelikož ten mám dojem může kouzlit až od 9 úrovně

. Ale i tak jsou bojovníci v principu lepší, než mágové, díky malým úrovním obecně, na skoro všechno prostě stačí meč, nebo luk, zatímco mág nezíská dost dost silných kouzel, aby z něj byl nějak velkej ranař.
Já v té věži návod nepoužíval, ono číst tuny knížek není třeba. Jméno syna jsem si tipl (on tam ve hře v nějaké formě o něm zmíňka byla), na další otázky dala odpověď socha samotná, tedy jak se jmenoval celým jménem Durlag a jak se jmenoval celým jménem jeho otec - mám za to, že obě jména padla při první otázce na syna.
A u soch ptající se na historii stačilo nejprve kliknout vždy na ty další sochy okolo a z jejich textů se dala odvodit odpověď na otázku té čtvrté. A to u všech třech otázek.
-----
já se dostal na ten limit 32tisíc exp, tedy jsem začal řešit definitivní složení party. Divoška vysvištěla z party jako první, jelikož její úkol jsem již splnil a neměla co nabídnout. Pořád mám ale v partě Imonen, tentokráte jsem jí zkoušel na 6 úrovni zloděje předělat na mága, ale pořád je k ničemu. To je asi největší brzda party, i když zloděje nepotřebuji, když mám dvě hlavní postavy už od začátku. Tedy kensaie je opět hlavní hrdina, ale tentokráte místo vražedkyně stínová tanečnice se k němu přidala rovnou.
Nakonec jsem vzal zase Minska jako hraničáře po dosažení těch 32tisíc exp. Kivan jednak ztrácel na zkušenostech a jednak se mu moc nelíbilo, že jsem nevyřídil bandity v rámci hlavního úkolu v termínu na jeho úkol, asi jsem jej nabral moc brzy a když jej nyní chci nabrat do party, rovnou mi řekne, že jde pryč, protože jsem nevyřídil bandity. Třeba jej to přejde, až je vyřídím.
Taky již mám skoro vše projito, chybí mi dělat úkoly s bandity, pak druhý důl v lese a město a pak právě ty datadiskové lokace a asi nový datadisk, ten navazuje asi až po dohrátí základní hry.