Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 15:37:26
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 23 24 [25]

Autor Téma: Icewind Dale  (Přečteno 67181 krát)

Milhaus

• Zasloužilý člen
Re:Icewind Dale
« Odpověď #360 kdy: Srpen 31, 2020, 19:06:51 »

pro hraničáře je max 8 level, pokud je limit zapnutý, stejně jako pro paladina. Hraníčář získá jeden slot v magii, paladin 0, jelikož ten mám dojem může kouzlit až od 9 úrovně :D. Ale i tak jsou bojovníci v principu lepší, než mágové, díky malým úrovním obecně, na skoro všechno prostě stačí meč, nebo luk, zatímco mág nezíská dost dost silných kouzel, aby z něj byl nějak velkej ranař.

Já v té věži návod nepoužíval, ono číst tuny knížek není třeba. Jméno syna jsem si tipl (on tam ve hře v nějaké formě o něm zmíňka byla), na další otázky dala odpověď socha samotná, tedy jak se jmenoval celým jménem Durlag a jak se jmenoval celým jménem jeho otec  - mám za to, že obě jména padla při první otázce na syna.

A u soch ptající se na historii stačilo nejprve kliknout vždy na ty další sochy okolo a z jejich textů se dala odvodit odpověď na otázku té čtvrté. A to u všech třech otázek.

-----

já se dostal na ten limit 32tisíc exp, tedy jsem začal řešit definitivní složení party. Divoška vysvištěla z party jako první, jelikož její úkol jsem již splnil a neměla co nabídnout. Pořád mám ale v partě Imonen, tentokráte jsem jí zkoušel na 6 úrovni zloděje předělat na mága, ale pořád je k ničemu. To je asi největší brzda party, i když zloděje nepotřebuji, když mám dvě hlavní postavy už od začátku. Tedy kensaie je opět hlavní hrdina, ale tentokráte místo vražedkyně stínová tanečnice se k němu přidala rovnou.

Nakonec jsem vzal zase Minska jako hraničáře po dosažení těch 32tisíc exp. Kivan jednak ztrácel na zkušenostech a jednak se mu moc nelíbilo, že jsem nevyřídil bandity v rámci hlavního úkolu v termínu na jeho úkol, asi jsem jej nabral moc brzy a když jej nyní chci nabrat do party, rovnou mi řekne, že jde pryč, protože jsem nevyřídil bandity. Třeba jej to přejde, až je vyřídím. 

Taky již mám skoro vše projito, chybí mi dělat úkoly s bandity, pak druhý důl v lese a město a pak právě ty datadiskové lokace a asi nový datadisk, ten navazuje asi až po dohrátí základní hry.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #361 kdy: Září 07, 2020, 14:57:52 »

No. Tak jsem byla tu datadiskovou misi s vlkodlakama. Pojďme si o tom popovídat. Pojďme mluvit o tom, že jsem našla dva úplně stejný kojence. Matka chtěla jen jednoho, musela jsem druhý dítě pohodit, aby nezabíralo místo v inventáři. Padali z dvou vlkodlaků... dlakovlků? Nezranitelnejch ničim jinym než magií. Později jsem našla nějaký stříbrný zbraně, ale to už byli oba mrtví, takže .. k čemu? Hm? Musela jsem je zastunovat aby dali pokoj a pak je třema casterama ukouzlit k smrti i přes jejich brutální regeneraci. Ještě že celou hru syslim útočný svitky. Protože jaká je šance že mulťáci maj namemorovanýho něco útočnýho? Správně, nulová. Každopádně jsem za ně byla vděčná, protože mít jen sorcku, tak jsme namydlený jak vodní skluzavka.

Po odevzdání hlavního questu na nás zaútočili všichni ostatní q-giveři, takže jsem půlku věcí ani neodevzdala. Nakazili nás vlkodlakysmem, ale nikde se to neprojevilo a nejsem si jistá, co tu kletbu zrušilo. Asi zabití finálního bosse? Ale proč a jak... Kdo ví.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #362 kdy: Září 07, 2020, 21:24:02 »

já měl jenom jedno miminko, velké vlkodlačici jsem nedovolil se proměnit a podřízl jí zlodějem dřív.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #363 kdy: Září 08, 2020, 16:57:31 »

Ahaa, já myslela že když umřou tak se stejně proměněj? A no ne. Informace uložena pro pozdější využití.

Legrace je že ty stříbrný zbraně jsou v kategoriích, který neumí žádná moje postava pořádně využít. Sorcerer má teda dýku, ale ten stejně kouzlil, že. Navíc sorcerer s dýkou, to je jako když na vás útočí čivava.

Někdo psal na net takovou humornou příhodu že v jejich verzi jsou děti nesmrtelný, a vlkodlak se zjeví tak že zabije původní NPC... takže děti tam fungujou tak že vybuchujou a chrlej vlkodlaky neomezeně jednoho za druhym :-D. To mě opravdu pobavilo.

Najali jsme Safanu, protože můj zloděj... postavme se k tomu čelem.. můj zloděj neumí krást. V IWD jsem to třídila tak že kradla vždycky bardka, kterou teď nemám a má to následky. Chybí, holka, chybí. Ale co s ní, když je v týhle hře na prd. Ne že by ta Safana byla lepší, to chraň bůh, ale je šestá a vyměnitelná. Jsem chtěla ve městě pobrat nějaký předměty, který mi lidi nechtěli tak uplně dát, a moje postavy maj stejně už maximální level. Teda, nemaj, protože to mám deaktivovaný, ale asi chápete. Prostě je nás teď šest.

Pořád odkládám cestu do knihovny a obvinění z vraždy, ale už mám jinak více méně všechno hotový, takže na to asi teď dojde.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #364 kdy: Září 08, 2020, 20:23:54 »

No já měl na jednom bojovníkovi ten amulet proti vlkodlakům, pak ten meč bastard, co byl až v místnosti za vlkodlaky a pak dýku. Tím jsem na něj útočil. Další tři mágové používali hůlku chladu a i tak mi dělal jeden docela potíže :).

Myslím, že když se nepromění, tak to díte nemají. Což se nabízí otázka, co s tím děckem vlastně sakra dělají.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #365 kdy: Září 09, 2020, 13:09:12 »

Tak jsme podnikli nějaký kroky směrem k vraždě. Nebylo jich moc. Jsme v knihovně. Stejně by mě zajímalo, jak mě můžou vůbec obvinit. Copak nevěděj, jak funguje jejich svět? Já jsem ranger. RANGER. To je v týhle verzi pravidel stejný jako paladin. Kdybych spáchala vraždu, tak padnu jak hruška a přijdu o schopnosti. Což se nestalo, můžu jim teď hned nacpat svoje zapletení až do ***. Mám neutrálně dobrý přesvědčení. To je detekovatelný magií. Je zcela objektivní, že nejsem vrah.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #366 kdy: Září 09, 2020, 19:11:00 »

Mě nějak spadl řemen a už jsem to několik dní nehrál ani minutu :)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #367 kdy: Září 09, 2020, 19:38:41 »

Já to vždycky spustim, minimalizuju, a brouzdám po internetu.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #368 kdy: Září 09, 2020, 22:14:46 »

Vykrádám knihovnu. Našla jsem dopis od "otce". Chudák, zemřel aniž zjistil, co je to odstavec. Neni můj biologickej otec, což je pro mě šok, já vždycky myslela že fakt že patří k jinýmu živočišnýmu druhu je náhoda. Chyba v matrixu, nebo tak něco. Jsem dcera boží, proto umim 2x za den seslat cure light wounds.

Zkusila jsem tentokrát normálně dojít až nahoru, aniž bych tu vraždu spáchala, a efekt je uplně stejnej. Takže asi load a spácháme. Jsem doufala, že mě to poslední patro třeba nechaj vykrást, když budou ty chlapi živí. No nic.

jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjkukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk*/

Navzdory objektivním důkazům že duše má jest čistší sněhu padlého jsme byli zatčeni. Obviněni z vraždy nyní projíždíme krajinou. Psanci lovící psance. A tak dále.

Schválně jestli poznáte, kterou část příspěvku psala moje kočka.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #369 kdy: Září 09, 2020, 23:44:29 »

Já napřed zkoušel jít nahoru, jenže jsem v nižších patrech kradl a viděli mě, takže po mě šly stráže za krádež, zatímco v nejvyšším patře za vraždu (kterou jsem nespáchal) a byl jsem v pasti. Nakonec jsem se vrátil pomocí neviditelnosti (aby mě nezatýkali za krádež) se zlodějem a bojovníkem do patra s obchodníkem a zabil ho. V patře výš mě pořád chtěli zatknout za krádež, ale jelikož 4 postavy jsem měl ještě asi o patro výš, tak to nestihli a ty 4 zatkly stráže za vraždu zrovna, ačkoliv to nebylo patro nejvyšší.

Ale zkoušel jsem i bojovat při zatýkání za vraždu, ale nešlo to.

Taky se nabízí zabít rovnou v té tvrzi Koverase, když je k dispozici. Ale nezkoušel jsem to. Ale pokud by jej šlo zabít, byl by vyřešen problém se zatýkáním za vraždu jeho otce, protože by jí na mě neměl kdo hodit a zároveň by nebylo koho zabít na konci, tak předpokládám, že jej asi zabít nepůjde. Ale mám v plánu to zkusit.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #370 kdy: Září 10, 2020, 22:09:07 »

Zabít ho nejspíš nepůjde, všechny ty skripty jsou udělané tak, že daná akce skončí ve chvíli, kdyby další útok překročil HP klíčového cíle (automaticky se spustí trigger). Mnohokrát jsem třeba sledoval, jak vypadá hned na počátku útok Goriona na Sarevoka a i při nejlepší konstelaci to skončilo tak, že Sarevokovi zbylo pár posledních HP a cut scéna na to pokračovala dál. Přitom Gorion by ho v podstatě dokázal zabít.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #371 kdy: Září 10, 2020, 22:25:11 »

Spíš si myslím, že bude nesmrtelný a bude hrdinu i ostatní zabíjet na jednu ránu stejně, jako ta stráž, která chce hrdinu zatknout za vraždu. Ale zkusím to, až se tam dostanu. Já naposledy přestal hrát ve městě.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #372 kdy: Září 11, 2020, 15:53:08 »

Už dva dny stojim před finálnim bojem a přebírám inventáře. Vždycky 5 minut, pak odcházim pryč. Potřebuju vyexportovat postavy, ideálně i s eq pro šestýho člena party. Přemejšlim ale jakýho šestýho člena. Jestli vzít zpět toho barda? Asi?

Dva archeři jedou dobře, přijde mi to lepší volba než bojovník a archer, jak jsem to nosila. Nevim, asi to bude situační, ale co neni. Ale asi je nechám jak jsou. Mám ráda svý dvě střelecký prasátka. Oni teoreticky můžou i trochu nablízko, budou mít magii a maj sílu 18/99 a 18/00, takže to neni jako kdyby byli uplně tupí.

Hm.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #373 kdy: Září 13, 2020, 01:31:59 »

Dobře. Pojďme mluvit o tom jak Sarevok prohrál souboj protože se chytl do vlastní sítě a nemoh se hejbat.

Místo konce hry nás teleportovali rovnou do nějakýho datadisku, tak teď procházim to, a je to takový jako zmatený. Chodim po městě a neni v něm nic zajímavýho. Našla jsem Safanu, a vzala jí zase do party, vzhledem k tomu že má moje oblečení. Navíc jsem už tak zvyklá mít 6 postav a když je nemám, mám pocit že mi někdo chybí. V těhle hrách panikařim, když mi chybí postava, neni nic horšího než když si uložíte hru a zjistíte že máte kratší sloupeček postav, protože vám někdo dezintegroval lučištníka.

Po úvodní jeskyni, která byla celkem intuitivní, to město... intuitivní neni. Našla jsem obchod... a zjistila, že mi někdo ukradl všechny peníze. 300 tisíc neni něco, co by člověk omylem nechal ve druhejch kalhotách. Pozdeji jsem zjistila, že je nějakej chlap prohrál v sázce. Neptejte se mě kdo mu je svěřil. No, naštestí mám pytlík plnej lootu, takže jsme něco nakoupili. Hezkej čepeček s bonusem k charismatu, wristy s AC 5 a nějaký svitky. Měli i další pěkný věci, ale jen pro mnichy.

Vypadá to, že nějaká skupinka agresivních zlodějů domlátila strážnýho kterej měl z nepochopitelnýho důvodu moje peníze a rozdali 300 tisíc zlaťáků nějakejm hladovejm vesničanům. 300 tisíc. Pokud těch vesničanů bylo tolik, že mezi ně tu částku rozdělili bezezbytku, tak si myslim že tolik jídla v tom městě ani neni aby se to dalo utratit. Začínám se obávat kanibalismu. Jako já ty peníze nevyužiju, ale když už mě chtěli okrást, tak možná mohli vymyslet lepší historku.

Našla jsem krásný strakatý botičky +1 cha, sorcerer už má 23, stává se nejvíce sexy elfem ve vesmíru.

Musim říct že je únavný jak všichni cpou hlavní postavě věci do inventáře a když nemá místo, tak něco skončí na zemi. To to proboha nemůžou dát jiný postavě? Musim furt hlídat jestli něco netrousim.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 23 24 [25]