Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 21:48:39
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 22 23 [24] 25

Autor Téma: Icewind Dale  (Přečteno 67361 krát)

Milhaus

• Zasloužilý člen
Re:Icewind Dale
« Odpověď #345 kdy: Srpen 24, 2020, 14:35:11 »

Tak otec (pravej), je dobrák od kosti:

tak jím to určitě nebude. To musí být něčím jiným.

Si říkám, že teď, když si to pamatuji, by procházka znovu byla rychlejší a asi bych i určité pasáže přeskočil, nebo prošel rychleji. Zase bych asi zkusil ty jiné společníky. Ten nový datadisk nějak na základní hru přímo asi navazuje a pokračovat za postavu s bojovníkem 5 by nemělo význam. Tak nevím.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #346 kdy: Srpen 24, 2020, 21:57:54 »

Tak brácha chcípl asi za 5 vteřin i s tím jedním jeho pomocníkem. Ten druhej se ani nestihl přidat do boje. Vyvolávání kostlivců a ochranných a podpůrných kouzel trvalo asi tak 25x déle, než boj samotný a ukázalo se to jako činnost poměrně zbytečná.
...
To je myslím můj rekord.
...
Asi je v EE nějakej slabší, nebo co.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #347 kdy: Srpen 24, 2020, 22:15:04 »

Pořídil jsem na gogu ten novej datadisk. Měli jej zrovna ve slevě za 12 dolarů z 24, což je ale pořád docela dost na to, že to je již dlouho, co jej vyrobili. Tak to asi zkusím.

Ale oni jsou i soundtrack schopní ještě dnes prodávat běžně za 12 dolarů. Asi teď mají kolektivní slevu na všechno, jelikož ten stojí 3 dolary, ale ten bych teda nekoupil, i kdybych se zbláznil.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #348 kdy: Srpen 25, 2020, 23:40:36 »

Tak zkusil jsem to rozehrát s tou novou nejvyšší obtížností, začal jsem rovnou se dvěma postavama, bojovníkem a zlodějem, ale nějak asi nechápu účel té obtížnosti. Třeba jsem nedokázal zabít toho najmutého vraha v Svítící tvrzi, ne proto, že by měl víc životů, ale proto, že jsem jej ani nezasáhl, vůbec jsem jej nezranil. Do krysy v úkolu vedle jsem bušil 10 minut a získal 1exp. Nevím, jestli je to tam nějak líp dotované zkušenostmi, že by hrdinové poskočili na úrovních rychleji, ale todle je spíše ještě více frustrující, než zábavné. Bohužel na obtížnost šílená zase všechno chcípá na jednu ránu. Chtělo by to tak něco mezi. Ale na tu top obtížnost to určitě hrát nebudu.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #349 kdy: Srpen 26, 2020, 12:08:29 »

Myslim že tady je nejvyšší obtížnost jenom na obtíž. Žádná odměna za to, jen nuda.

Fakt mě se*** resisty dispelu. Reálně používám na mágy magický střely, abych jim sundala ochrany, protože je to spolehlivější a ty mirrory to z nich sundá, narozdíl od dispelu. V IWD to nikdy nikdo neresistnul. Ty mágové maj prostě větší level než já. Fakt ten dispelerskej paladin je jediný co má šanci spolehlivě stahovat z nepřátel kouzla.

Teď jsme v nějaký věži, do který jsme vlezli. Dostáváme stupidní hádanky na který hledáme odpovědi na internetu. Neni mi jasný koho baví louskat nějaký abstraktní poloverše. Navíc hledat nějaký aktivní prvky pří grafickym zpracování týhle hry je pošušňání, mám s tim problém i s návodem.

Archerka dosáhla levelu 7, čímž dorovnala Ninju, kterej má 7lv od začátku. Rangeři na to jdou pomalu.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #350 kdy: Srpen 26, 2020, 14:46:55 »

Musím říct, že mi mágové ve hře vůbec žádné potíže nedělali. Kouzlo rozptýlení magie, ať už u mága, nebo kněze vůbec nefungovalo a prakticky vůbec jsem jej nepoužíval. Na druhou stranu ono to prostě nebylo potřeba, protože i s těmi ochranami chcípli rychle. Pokud bylo více silných nepřátel, většinou jsem je trošku roztrhal na menší skupinky, nebo je bral jednotlivě.

Zajímavý je, že jsou ve hře i antimagické šípy, které umí ty ohrany odstranit :). Ale nezkoušel jsem to. Dokonce jsou ve hře šípy, které by měly zabit obry mágy jedinou ranou, ale taky jsem to nezkoušel, už nebylo na kom.

Ty hádanky ve věži s tím spojováním předmětů, mě taky daly zabrat. Já třeba věděl, že se má najít palička a topůrko a že se má nějak spojit do palice, věděl jsem i, že se to dělalo v kovárně, ale nemohl jsem si vzpomenout jak. Todle patro bylo asi nejblbější.

To další patro zas bylo o otevírání dveří, které se furt otvíraly a zavíraly. Ale to už nebyl moc problém. Další bylo bojové, snadné.

V posledním mi dávaly sochy hádanky. Těžší byla asi první socha, která to zkoušela. Tedy první otázka na nějakého syna toho trpaslíka. Na druhou a třetí otázku mi dala sama odpověď v té první otázce, tedy to už bylo jasné. Další socha už dávala jen otázky, které se daly odvodit z toho, co říkají ty tři okolo ní. I když jsem si to nepamatoval, tak návod tam potřebný nebyl.

Spíše mám jisté pochybnosti o konceptu té věže, jakožto v minulosti obývané budovy, jako celku. Pokud to ten trpoš nechal vybudovat ještě za svého života, aby jej to chránilo před okolím, pak třeba ty otázky od soch moc smysl nedávaly.

Co je mi spíše záhada a co mě nakrklo, že když jsem tím vším prošel, tak jsem zjistil, že nejsem první a že jedna celá skupina to prolomila přede mnou a tamní boss jim dal nakládačku, ale já to i tak musel všechno řešit znovu.

Tedy pokud ty patra prošli těsně přede mnou, hádanky se sochama trpaslíků vyřešili, dveře v patře níže otevřeli, elementární stvůry v patře níže pozabíjeli, souboj na šachovnici vyhráli, našli všechny teleportační kameny a odpověděli na všechny otázky soch v posledním patře a ty jim tak otevřely dveře k hlavnímu bossovi, pak nechápu, proč jsem to všechno musel dělat znovu a ta cesta nezůstala otevřená.

Nemluvě o tom, že tamní duch nabízel, že můžu kdykoliv odejít a nezničitelného a neporazitelného bosse nechat být, ale té jedné babě, co těsně před bossem hodila bobek do gatí, to asi nenabízel, když tam zůstala. A boss asi nebyl tak zlej, když toho nejslabšího z jejich party nechal žít. A nebo mu došly síly, jelikož slabší boss ve hře asi není.
« Poslední změna: Srpen 26, 2020, 15:01:07 od Milhaus »
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #351 kdy: Srpen 27, 2020, 13:00:08 »

Tak změnil jsem postup nabírání společníků, nejraději bych vzal rovnou ty nové, ale ono to asi nejde je vzít v první kapitole. Jako první místo, kam jsem tedy po startu šel byla věž mága a nabral Kivana - hraničáře. Ten je rovnou na 2 úrovni vždy, tedy je na tom lépe, než hrdina. Pak znovu i Ajantise, ale jen velmi dočasně. Jelikož jsem hru trochu potunil těmi módy, zapnul jsem tam i možnost brát společníky jednotlivě (tedy ty páry), tak jsem Přátelské náruči nabral jen Jaheiru, ale také jen velmi dočasně, jelikož jsem v těch modifikací zapnul i to, že lokace Zahaleného lesa jsou přístupné již po začátku hry, šel jsem tam a nabral Faldornu, místo Jaheiry.

Pak jsem nabral znovu i Neeru, která je sice k ničemu, ale předstírání, že jí potřebujeme, naší partu stmeluje. A taky je tedy užitečná na tu identifikaci věcí. To kouzlo umí hned od začátku a s prstem kouzel má v prvním kruhu 6 kouzel.

V modifikaci jsem i zapnul, aby vyhozené společníky šlo posílat na konkrétní místo skrz dialog, tedy konkrétně jsem je všechny posílal do Přátelské náruči. Asi budu muset nejprve projít doly, abych mohl ty nové společníky vzít všechny, nebo možná udělat i ještě něco dalšího.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #352 kdy: Srpen 27, 2020, 14:39:32 »

Krásnej příspěvek. Neera pobavila.

Ty módy jsou užitečný, že?
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #353 kdy: Srpen 27, 2020, 14:55:55 »

Tak já to nyní už chci projít rychleji a zkusit i ty jiné společníky. Take v těch módech jsem zapnul věci, které jsem v té první hře neměl a které to zjednodušují. (při té předchoz hře jsem to nijak neupravoval). Třeba jsou ve hře vaky na předměty, které lze koupit, nebo lze hromadit šípy až 999 v jednom slotu a taky je kupovat po 120.

Ona ta modifikace s tou EE edicí a s tím novým datadiskem trošku blbne, jednak je tam třeba spustit nějaký ještě soubor, co ty datové soubory rozbalí a jednak, pokud jsem ten tweek pustil 2x, přestalo to fungovat a hodilo to chybu. Ve hře jsem například měl vak na šutry, do něj jsem dal i prsten na kouzlení. Pak jsem pustil tweek a ještě tam něco upravoval, on přestal fungovat, ve hře zmizel vak i s prstenem. Než jsem si toho všiml, prošel jsem půlku města, tak jsem to musel dělat znovu.

Ale užitečný to je, i když to byl trošku boj s tím, no. Snad to bude fungovat i v tom novém datadisku.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #354 kdy: Srpen 27, 2020, 15:36:49 »

Jo jo, ono je to tim datadiskem, jak je tam datadisk tak se k tomu musí spustit to druhý. Naštěstí si to samo řekne co to chce. Nestalo se mi že bych měla nějaký problémy, po tom co mi došlo že si mám přečíst chybu co to píše a nainstalovat to druhý :-D.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #355 kdy: Srpen 27, 2020, 15:40:50 »

no já měl i ten druhý program a datové soubory rozbaleny. Tweek i fungoval, tedy to, co jsem tam při prvním spuštění nastavil. Ale zapnul jsem tam něco, co jsem chtěl vypnout a tak jej zapnul znovu, našel tu věc, vypnul jí. Jenže při té druhé kompilaci už to hodilo chybu, část změněných věcí fungovala a část ne. Většina spíše ne, jenže jsem si toho hned nevšiml. Je asi lepší si to před zapnutím tweeku jako složku celé archivovat (což jsem tedy i naštěstí udělal).
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #356 kdy: Srpen 30, 2020, 16:51:21 »

Tak ty nové společníky lze zřejmě získat nejdříve ve druhé kapitole, krom Neery. U mnicha Rasaada yn Bashira je to jasné, vzhledem k tomu, že je Nashkelu. Ale toho jsem do party nebral.

Dorn Il-Khan se přidal po cestě do Nashkelkých dolů - tedy to náhodné setkání s bandity, kde je pobije, se odehrálo při cestě tam. Zajímavé je, že Dorn asi může během toho boje s nimi i umřít. Když se ke mně přidal, nevazal jsem jej do party přímo, respektive jej vzal a hned vyhodil kvůli expům, nabral jsem jej, až když měl hrdina 16tisíc exp. Je to černý rytíř a zdá se mi, že je to asi nejlepší společník - bojovník, kterého lze ve hře najít.

Baeloth Barrityl se ke mně přidal, až když měl hrdina něco přes 12tisíc exp a byl jsem ve druhé kapitole, do té doby se u té věže neobjevil. Je to jednoznačně nejužitečnější společník v celé hře, už jen proto, že začíná při přijetí vždy na 6 úrovni a má 40tisíc exp. Tedy stojí za to pro něj zajít co nejdřív to jen jde. Navíc je to zaklínač a ne kouzelník, asi jediný v celé hře. Už od počátku umí řekněme i smysluplná kouzla, hlavně pavučinu a ohnivou kouli. Ale umí i třeba ono rozptýlení magie.

Rozptýlení magie je v tomto dle asi na nic, protože prostě na nic nefunguje. Zkoušel jsem jej použít na toho ducha u vykopávek, jak psal Elemir, ale nic to neudělalo, meč mu zůstal atd. To ten Baeloth je na relativně vysoké úrovni.

Jinak ty vedlejší lokace po okolí jsem už skoro prošel, já to tedy tenkráte celé procházel trochu jinak a ty západní téměř všechny jsem prošel již po cestě do Nashkelu.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #357 kdy: Srpen 31, 2020, 12:28:54 »

No. Všechno krom města je dokončený a prohledaný, a hurá na město. hurá hurá. hm, ztělesněný nadšení.

Jinak teda tu věž jsem dokončila, za pomoci návodu, nehodlám číst hromadu ingame knížek abych se dozvěděla zbytečný info o imaginárnim trpaslíkovi. Ranger dostal level. Má osmej. Bohužel ve hře nejsou dorty a šampaňský. Nevim kolik je max. Mám ho odnastavenej. Ne že by na tom záleželo, expy za většinu nepřátel jsou symbolický.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #358 kdy: Srpen 31, 2020, 13:28:56 »

A to buďte rádi, že jste oba Durlagovo věží prošli celkem hladce, protože normálně je to nejzabugovanější část hry, takže někdy nešlo odlišit, co se v ní chová podle představ vývojářů a co ne (z těch mnoha dohrávek jsem tu minimálně 4 komplet zakysnul a musel to rozehrávat znova, takže ten návod není zrovna od věci - člověk se tak alespoň dozví, že už je v pytli ;)).
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #359 kdy: Srpen 31, 2020, 13:30:26 »

Ups. Elemire nebuď děsivej, já to jedu jen na quick save.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 22 23 [24] 25