Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 17:35:02
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 21 22 [23] 24 25

Autor Téma: Icewind Dale  (Přečteno 67221 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Re:Icewind Dale
« Odpověď #330 kdy: Srpen 21, 2020, 16:00:12 »

Myslela jsem to tak že bys měl mága=>bojovníka a používal svitky na podpůrný kouzla. Ale opravdu by to bylo lepší naopak.

Specializace neni k ničemu, je to prostě jen takovej žert. Přesně tak je nutný to brát.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #331 kdy: Srpen 22, 2020, 15:02:56 »

Výhoda divokejch mágů maj bejt kouzla navíc. Já mám dračího sorcerera, kterej má naopak kouzla namíň... řešíme to tak že spíme. Nejsou s nim žádný problémy. Nevim jak vy, ale jestli něco hluboce nenávidim, je to přememorovávání kouzel podle toho proti čemu bojujeme. Ne že bych to stejně nedělala, ale mám ráda když hlavní magickej kanón nemusí. U těch vedlejších casterů se to snese.

Když jsem u toho memorování, nelíbí se mi jak je v ee edici řešená knížka a jak mám kouzla černobílý, když si za sorcku vybírám do knížky. Jsem zvyklá se orientovat podle barev, nemuset číst všechny názvy.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #332 kdy: Srpen 22, 2020, 15:10:53 »

Tak ale zas to memorování je výhoda. Některá kouzla asi necháš pořád, třeba ohnivou kouli. Ale pokud třeba narazíš na obludy imunní proti ohni, můžeš tam dá jiná.

Myslím, že největší výhoda zaklínače je to, že se kouzla učí při postupu na další úroveň, i když to je současně i jeho největší nevýhoda.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #333 kdy: Srpen 22, 2020, 15:49:08 »

Ano, když narazim na něco imunního na oheň, tak začnu sesílat něco jinýho, právě jsi popsal výhodu sorcerera... :-D
Jasně, mág má výhodu v tom, že na něj nahážeš kouzla který maj jen vzácně využití a teda je namemoruješ na jednu/dvě konkrétní situace ve hře. Acha! mám v partě dva mágy který tohle řešej za sorcku, mám nejlepší z obou světů.

Ano, to že mám k dispozici věci který jsem nepotkala na svitku je výhoda, i když tady ne taková. Zas těch svitků nacházim tuny, prostě je mám v batohu a můžu použít.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #334 kdy: Srpen 23, 2020, 14:14:21 »

Tak první část datadisku vyřešena. Velkej vlkodlak mě teda proháněl slušně. Chvíli jsem myslel, že je nesmrtelnej :).

Divoška a čarodějka se dostaly na level 9 v mágovi, ostatní stále ještě tápou.

Maximum, co společníci dostanou při přijetí je opravdu 32tisíc exp. Tedy po dosažení té hranice je asi dobré naposledy měnit společníky, pokud to má hráč v plánu, jinak budou ti nově přijatí hodně ztrácet.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #335 kdy: Srpen 23, 2020, 18:54:13 »

Tak či tak, vyčistila jsem důl, Xana jsem tentokrát oslovila supersexy sorcererem, takže byl přátelskej, ale nechala jsem ho v hostinci, protože nemá zrychlení a protože .. no prostě nechala. Vypadá to že tam počká, až/jestli se pro něj jeho sexy sorcerer vrátí.

Byla jsem lokaci před druhym (bandistkym) dolem než mi došlo... že ne. Jsem napřed. Moje postavy nedokážou jít lesem do lokace kde náhodou narazej na bandity. Musíme se dozvědět kde jsou. Vzhůru dolů do městečka a do hospody, kde blbou náhodou narazíme na chlapa, kterej ví kde maj banditi kemp.

Potkali jsme neeru, což znamená, že jsme jí sice zachránili, ale do party jí neberu. A sice teda nejsem Dragon Age typ templář, ale v jejim případě bych skoro chápala výjimku. Zvlášť po tom veselym odstavečku od milhause. No nic, žije.

A koukám koukám, padnul mi ranger. A já si toho ani nevšimla. Muselo se to stát už dávno, před exportem, když jsme zabili toho strážnýho co na nás zaútočil ve městě. Když ono to na tu postavu nemá dramatickej vliv, jsem si všimla až teď. Nikdy jsem si neuvědomila kolik toho ten ranger vlastně má, dokud jsem nebyla nucená to na něj editorem naházet nazpět. Protože ve hře to napravit nejde. Nenechám ho padlýho celou hru kvůli tomu že jsem si před exportem chtěla koupit šípy, za všechny ty prachy co jsme poctivě vydělali běhánim sem a tam s mizernou kapacitou inventářů.

Každopádně banditi vybitý, jde se do toho dolu.

Důl zatopen... no, nikdo nesliboval, že to bude zajímavý.

Furt mi padaj z hlavy sluchátka, bez molitanů nedržej. Hygiena může vážně poškodit vaše herní zážitky.

Už běháme po městě, fujky.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #336 kdy: Srpen 23, 2020, 23:51:44 »

Tak já dokončili věž. Závěrečný boss chcípl asi za 10 vteřin, to teda žádná sláva nebyla, velkej vlkodlak byl těžší. Ale věž pochopitelně trvala dýl, vzhledem k její velikosti a počtu různých prapodivných hádanek a podobně. Co bylo opravdu okouzlující, je hra šachů, po mě hra chtěla, abych dodržoval jakási pravidla (s šachama to moc společného nemělo), ale soudě dle nepřátelských pěšáků, tak po nepříteli je nechtěla. Tak jsem se na pravidla taky vyprdl, aniž bych je viděl, hodil jsem tam dvě pavučiny a pak asi 8 ohnivých koulí a všichni chcípli, aniž by o mě věděli. Prostě klasika :). Spusta zkušeností za zabité nepřátelé zadarmo.

Asi už všechny postavy dosáhli maxima, nejsem si jist u těch multispolečníků, co se přidali později, ale výš se asi nedostanou.

Co mi dělá problém je vrátit se do té vesnice s Vousem a ti fanatici tam. Když tam dojdu, tamní zabijáci mi zabijí vždy mágy a nelze proti tomu nic udělat, nelze je skrýt, kvůli jejich debilitě, nelze použít kouzla, není na to čas. Tak fakt nevím. Tento způsob bojů mě dost vadí.

Yuyana: oni ti noví společníci mají vlastní úkoly, které se odehrávají i v jejich lokacích. Nebo alespoň Neera měla. Nevím, jestli se do nich dá jít, když ti o nich neřeknou a asi jej nezadávají hned, ale až po chvilce cestování.

Třeba v té hospodě Přátelská náruč je hned od začátku hry ork se jménem, který ti toho moc neřekne. Já na začátku s ním mluvil, ale pak to asi načtl, takže se ten dialog asi nespustil a zapomněl jsem na to. (nezapsal se náš pokec ani do deníku). Pak před datadiskem jsem na něj náhodně klikl a promluvil s ním a po chvilce už nás přepadli banditi, on je pozabíjel a přidal se k nám do party. Já jej tedy hned zase vyhodil, jelikož už bylo pozdě jej vzít, ale nejspíše i on bude mít nějaký úkol. (a je teda zlej).
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #337 kdy: Srpen 24, 2020, 10:24:07 »

Tak datadisk hotov. Ten úvodní boj při vstupu do vesnice jsem nakonec náhodně na několikrát ustál, jeden vrah zaútočil na hrdinu a druhý na nějakou obludu vyvolanou z hůlky, což divoška stihla dřív, než jí rozpáral bříško a obklopila se jimi.

Ty další boje již pak byly snadnější. Démonka na konci zabili lučišníci těmi nejsilnějšími šípy s +4, naštěstí jsem je vykoupil už dřív a nosil je u hrdiny, který nestřílí.

Pak jsem se vydal po stopách zlouna, je to sice bratr, ale nevlastní! Skončil jsem tedy těsně před bojem s ním, nechal jsem si to na dnešek.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #338 kdy: Srpen 24, 2020, 12:03:11 »

:-D ano, je nevlastní! Smrt! Smrt!
Potkali jsme v knihovně Alucarda... eee, Koverase (přemejšlim proč se mi tihle dva pletou), a musim ocenit jeho vychování. Když jsem mu řekla že s nim nechci mluvit, prostě odešel a nemluvil se mnou. Chlapec má potenciál. Jedinej společník kterýho jsem ve dvojce snesla v partě. Byl zajímavější než průměr.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #339 kdy: Srpen 24, 2020, 13:04:09 »

No mě se snažil Koveras podstrčit prsten, aby na mě mohl hodit vraždu otce, ten jsem mu ale před tím už ukradl pomocí kapsářství a tak jsem jej poslal k šípku. Stejně na mě tu vraždu hodil, i když jsem jeho nevlastního otce zabil.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #340 kdy: Srpen 24, 2020, 13:47:07 »

Jo, jo, klasika. Je to mazlík, že. Nikdy jsem nepochopila proč si myslí že je maskovanej s tim jménem pozpátku. Když to člověk vidí napsaný, tak je to ještě zřetelnější. No, je převychovatelnej, i když jsou ty dialogy ve dvojce takový násilný. Moc rychlý, potřebuju důkladnější charakterovej vývin.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #341 kdy: Srpen 24, 2020, 13:48:45 »

Je to parchant :).
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #342 kdy: Srpen 24, 2020, 13:55:11 »

Je, je :-D.

V reálu nemám parchanty ráda, ale v příběhu se to snese. Pořád lepší lovestory než Drizzt.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #343 kdy: Srpen 24, 2020, 14:01:46 »

No krom chování je to parchant i proto, že je to levoboček. I když to hrdina teda taky, hmm.

Všechno to zlo v sobě musí mít po matce! A taky od toho, že moc šprtal u blbého učitele. Jinak to není možný :D.

Prostě dnes dostane nakládačku, akorát o tom ještě neví.

Přemýšlím, co pak dál. Jestli začít znovu a tentokráte hrdinu neudělat mágem, abych jej mohl importovat do dvojky a popřípadě zkusit i ten "datadisk", co vyšel po 18 letech, nebo jestli rovnou hrát dvojku.

Nevím, jestli na to to hrát znovu budu mít sílu a mám strach, aby další rozehrávka ve mě neprobudila Bhaala.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #344 kdy: Srpen 24, 2020, 14:18:27 »

No teda, takovej tradicionalismus :-D. Zákonně neutrální přesvědčení :-D. Já jsem vtělení chaosu.

Fakt je, že i hlavní postava může bejt parchant, takže... čímpak to je :-D. No? Čímpak to je. Ale dej mu, dej mu. Půjde se ohřát do peklíčka.

Osobně už bych tu hru znovu nerozehrávala, je to ucouraný a nudný. Jako opravdu nudný. Velmi trpim. Hraju to jen ze sociálního důvodu. Zkusila bych datadisk, a pokud bych byla nespokojená, tak dvojku.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 21 22 [23] 24 25