Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 21:51:49
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 20 21 [22] 23 24 25

Autor Téma: Icewind Dale  (Přečteno 67371 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Icewind Dale
« Odpověď #315 kdy: Srpen 19, 2020, 08:14:45 »

Chybí ti 2 velké úkoly datadisku, teprve v nich si sáhneš na levelcap (stačí jeden z nich). Nahoře na mapě světa je Ulgothův vous, kde si tě najmou na výpravu po stopách Baldurana, druhý úkol pak souvisí s Durlagovo věží. Po stopách Baldurana je rychlejší. Oba úkoly musíš navíc udělat před finále hry. Nicméně se nemusíš bát, jakmile pohneš s hlavní linkou v Baldurově bráně, tak ještě nejsi ani zdaleka na konci hry.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #316 kdy: Srpen 19, 2020, 08:20:14 »

Jo já vím, ono to šlo nějak jít dělat těsně před koncem hlavní části, né. V podstatě se dalo odejít těsně před finálním bojem a jít dělat datadisk. Já se těm lokacím úmyslně vyhl, respektive do Ulgothůva vousu jsem vlezl, ale pak načtl hru a nešel tam a v Durlagově věži jsem pozabíjel kostlivce na hradbách, ale dovnitř jsem nešel.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #317 kdy: Srpen 19, 2020, 16:56:05 »

Já se nějak zatim na to město vyprdla, mám z toho depku, chodit po domečkách a zkoumat co kde. Ani jsem nehrála, nedokázala jsem se k tomu rozhoupat. Možná večer, ale jistý to neni.

Jinak jsem si řikala, že můj drow Steve na tom se jménem vlastně neni tak špatně, když vemu Salvatora a jeho postavy. Myslim že vedle Kima, Zaka a Raye neni nijak nápadnej. A nikdo psychicky zdravej se nechce jmenovat Gromph. Jak napsal někdo na internetu, to neni jméno, to je zvuk kterej vydáte když ve dvě ráno zvracíte čtrnáctýho panáka tequily.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #318 kdy: Srpen 20, 2020, 00:41:40 »

Tak jsem to spustila, vyčistila pár oblastí, s dějem nehnuto, nebyla mentální energie.

Prošla jsem lokaci s pavoukama, musela jsem nahodit prsteny volnýho pohybu, který negujou haste. Takže bez zrychlení, normálnim plouženim. Utrpení. Děs. Šílenství.

Namemorovala jsem na priesta nějakej dispel pro případ nouze.

Zkoušela jsem číst nějakou fanfikci, byla čínsky. Neumim čínsky, použila jsem google translate. Zajímavej příběh, o Kim Murrayovi z temný oblasti a Dietní žoldácký skupině. Jen nevim kde se tam najednou vzalo to auto. Myslim že co se týče automatickýho překladu, asi je stále na čem pracovat... :-D ale je super že můžu číst čínštinu a tak 80% tomu rozumět.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #319 kdy: Srpen 20, 2020, 01:23:07 »

klerik na to má nějaký kouzlo, které ti dá volnost pohybu a nějakou chvilku to vydrží. Já prsteny volnosti nenašel, ani jeden, ale umí to myslím i nějaký obouručák, co jsem našel u jedné mrtvoly v lese.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #320 kdy: Srpen 20, 2020, 01:50:04 »

Tak, jeden z importu, jeden z druhýho kola... ale když se plíží tank, tak se plíží celá banda, težko můžou jít přer nim.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #321 kdy: Srpen 20, 2020, 07:28:27 »

No, kdybych je našel, dal bych je válečníkům a dal jim přednost před boty rychlosti. Ta výhoda, že mág může použít pavučinu a oni se v ní mohou hýbat, zatímco nepřítel ne, je lepší, než že běhá jak šílenej.

Boty rychlosti jsem dal zlodějovi, když jsem procházel město, aby provedl průzkum všech domečků, zatímco zbytek party čekal venku.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #322 kdy: Srpen 20, 2020, 17:43:08 »

Tak konečně jsem město i stoky dokončil a můžu se věnovat Železnému trůnu. Sranda je, že zloděj odcizil knihu vévodovi Eltanovi při našem tajném setkání, což by mi asi měl dát až později. Todle celé s tím kapsářstvím je slušně praštěný, ale je to sranda, když to mnohdy spouští dialogy, o kterých hráč nemá ani tušení, proč.

Myslím, že tvůrci EE verze i trošku zaváhali, když celé město nespojili do jedné lokace, aby nebylo rozděleno do těch čtvrtí, třebas s možností nějakého rychlého cestování mezi nimi. Bylo by to asi přehlednější, zvlášť vzhledem k tomu, že do některých částí některých čtvrtí se dá dostat jen skrz střední a následně severní část města, nebo přes stoky. Stoky jsou jakože asi rychlejší, ale trochu míň přehledný, když hráč neví, kam který výlez vede.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #323 kdy: Srpen 21, 2020, 12:59:09 »

Tak taky mě neprávem obvinili z vraždy, kterou jsem spáchal a zavřeli do vězení, taky mi pomohli utéct. Pak jsem teda zachránil všechny ještě stále žijící vévody a už mi zbývá jen lov na hlavního zlouna. Nejspíše asi se vydám do datadisku.

Stále se ani jedna postava nedostala na max úroveň. Čekal jsem, žena té obtížnosti to bude rychlejší. Nejblíže má stále divoška k 9 levelu v mágovi, které zbývá asi 20tisíc exp. Dynaheira je v těsném závěsu a má asi o 3000exp míň. Nicméně hlavní hrdina je na 8 úrovni v mágovi taky, i když mu chybí zkušeností víc, k tomu má ale těch 5 levelů v bojovníkovi. Takový Minsc se v hraničářovi dostal sotva na 7 level. Ostatní jsou na tom hůř.

Zkoušel jsem i více kouzlit s divoškou a ta specializace divoký mág mi fakt trošku uniká. Přijde mi opravdu nepoužitelná. Jako její výhoda by asi měla být, že může v kruhu jedna obsadit všechny sloty kouzlem dweomer a pak pomocí něj kouzlit jakékoliv kouzlo z jakéhokoliv kruhu, které má zapsané v knize. Tedy s prstenem kouzlení, co zdvojnásobí počet slotů v kruhu 1, by mohla teoreticky seslat 10 ohnivých koulí + 4 ve slotech v kruhu 3, tedy asi 14. Nebo by mohla vykouzlit kouzlo z kruhu, ve kterém ani sloty nemá. Jenže šance na selhání je asi proklatě vysoko.

Zkoušel jsem třeba zakouzlit Chaotický štít, který by jí měl šance ještě zlepšit. Z 5 pokusů o toto kouzlo 3x selhala a zabila se, 2x uspěla. Když už tedy měla štít, zkusil jsem kouzlit pomocí dweomeru kouzlo Brnění, tedy kouzlo prvního kruhu. Z 10 pokusů se 4x oslabila a síla jí klesla na 5. 3x se rovnou zabila. 1x vyvolala asi sluneční žár, tedy okolo sebe vyvolala kruh ohně, který zabil vše okolo. 1x se sama zrychlila a 1x vyčarovala brnění. Na druhou stranu se zdá, že zejména vyvolávací kouzla jí asi jdou, protože to bylo jediné kouzlo, které jsem s ní zkoušel přímo během bojů, takové ty kouzla jako vyvolání příšer I a II a z několika pokusů, co jsem to dělal, neselhala ani jednou i bez štítu. (ale vyvolával jsem jej přímo ze slotů a ne pomocí dweomeru).

Já neznám tu tabulku jejich pravděpodobností a nechce se mi jí zkoumat, ale pokud by alespoň v těchto kouzlech neselhávala, pak by v rámci svých možností se dala asi použít tak, že v prvním kruhu by měla jen identifikaci a pár dweomerů, pak by měla naučený ty kouzla vyvolávání příšer a i bez slotů v kruhu 3-4 by je vyvolávala pomocí dweomeru. Na útok by pak byla vybavená kouzelnými hůlkami a žádná útočná kouzla prostě nečarovala. Ono těch hůlek je stejně ve hře tuny a není je na co používat a ona jakožto mág je používat může a asi při jejich používání neselže. Jinak je ale na nic. Osobně si moc neumím představit hrát za divokého mága jako hlavní postavu.

Naopak ta duální povolání v různých smysluplných kombinacích bojovník-zloděj-mág jsou v tomto díle asi vážně nejvýhodnější.
« Poslední změna: Srpen 21, 2020, 13:04:39 od Milhaus »
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #324 kdy: Srpen 21, 2020, 14:55:51 »

:-D Teď jsem se při čtení asi minutu smála na celou kancelář. Opravdu užitečnost profese maximální.

Jinak věřim že ta šance na selhání z běžnýho kouzla je asi 5%.
« Poslední změna: Srpen 21, 2020, 15:15:14 od Yuyana »
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #325 kdy: Srpen 21, 2020, 15:37:50 »

Wild Mages are mages trained in use of wild magic. Whenever they cast a memorized spell, there is 5% chance (casting Nahal's Reckless Dweomer pushes the chance to 100%) of a Wild Surge, which can have beneficial or disastrous side effects. Wild Mages also have a -5 to +5 adjust range to their levels every time they cast a spell, capped at 20.

Takže ano, 5%, dweomery 100%.

Roll   Message   Effect
1   Wild color changes   Repulsion Field centered on caster
2   Wild color changes   Wild color changes on caster
3   Squirrels... Everywhere squirrels! 8 Squirrels summoned around the caster for 2 turns
4   I'm so itchy! Caster becomes itchy (+2 penalty to speed and spellcasting speed for 1 turn)
5   It's so bright!   The caster glows
6   Area effect   Fireball centered on caster
7   Sex change   Caster's sex is reversed for 10 minutes
8   Color change   Caster's color changes for 1 turn
9   Explosion?   Everyone in the area faces a different direction
10   Explosion?   Explosion centered on caster
11   Entangled   Target is Entangled for 1 turn
12   Slowed   Slow spell centered on target, victims get no save; lasts for 1 turn
13   Polymorphed   Target polymorphed into Spirit Wolf for 70 seconds
14   Held   Caster held for 70 seconds, no save
15   Hastened   Caster Hasted for 1 turn
16   Polymorphed   Caster polymorphed into a squirrel permanently
17   Gold Destroyed!   80% of party gold is destroyed
18   Weakened   Target weakened for 1 turn (-6 Strength)
19   Burst   Sunfire spell centered on caster, cast at their level
20   Legs... so... heavy.   Target's movement rate lowered by 4 for 1 turn
21   Caster also targeted   Fireball centered on caster
22   Held   Caster affected by Hold Person for 1 turn, save vs. spell negates
23   Fear   Symbol, Fear spell centered on target
24   Roll twice more   Roll twice more; both effects apply
25   Area explored   Entire area is explored
26   Globe of Invulnerability   Minor Globe of Invulnerability spell cast on target
27   Silence   Silence, 15' Radius spell centered on caster, cast at their level
28   Dizzy   Caster is dizzy (+4 THAC0 penalty and 100% spellcasting failure for 1 turn)
29   Invisible   Target becomes Invisible for 24 hours or until broken
30   Pretty sparkles   Pretty sparkles! No other effect
31   Caster becomes target   Caster becomes the spell's target
32   Invisible   Caster becomes Invisible for 24 hours or until broken
33   Colors!   Color Spray spell shoots away from the caster
34   I've always said that bird magic is the most difficult. non-selectable birds are summoned
35   Shouldn't this spell do something?   Fireball centered on caster that does no damage
36   Gems!   Caster receives 5 gems (Aquamarine, Garnet, Horn Coral, Pearl, Sphene)
37   Berries in my pocket.   Combat music starts
38   Berries in my pocket.   Goodberries created on caster as per the spell
39   Projectile changed   Spell's projectile is changed to a Fireball; spell goes off normally
40   What's this in my pocket?   Items in area of effect have their charges drained
41   What's this in my pocket?   Random treasure created on the caster
42   Combat ready!   Caster is combat ready for 1 turn (-2 THAC0 bonus and +2 damage)
43   Combat ready!   Teleport Field centered on caster
44   *hiccup*... *hic*...   Teleport Field centered on target
45   *hiccup*... *hic*...   Everyone in area of effect of the target gets hiccups for 1 turn
46   Roll twice more   All doors opened in the area of effect
47   Polymorphed   Caster polymorphed into Spirit Wolf for 70 seconds
48   Oops, wrong target.   Spell's target is randomly changed
49   I feel refreshed.   Spell fizzles but caster recuperates as if they rested
50   Monsters summoned   Monster Summoning II cast at the target
51   Is that snow?   If outdoors, it starts snowing. If indoors, roll twice more, use both effects
52   What's with the noise?   Target must save or be stunned
53   Double Hit Points   Target's maximum HP is doubled
54   Oops, a gate... Is that a pit fiend?!Gates in a Nabassu to kill those not Protected From Evil
55   What's with the noise?   Spell goes off normally but with a noise
56   Duration halved   Spell goes off normally but the duration is halved (if not instant)
57   Swirly things   Spell fizzles
58   Projectile speed halved   Spell's projectile speed is halved
59   Weapons glow   All weapons in the area glow
60   No Save   No saving throw allowed against the spell's effect
61   Held   Target is held for 70 seconds, no save
62   Detect magic   Detect Magic cast at the target in a Fireball-sized area of effect
63   Roll 4 more times!   Roll 4 more times and use all the effects
64   Slowed   Slow spell cast at targets at caster's level
65   Oops, wrong spell.   different random spell of the same level is cast instead
66   Lightning bolt.   Lightning Bolt spell cast at the target at caster's level (capped at 20)
67   Strengthened   Target strengthened for 70 seconds (+6 Strength)
68   Heal   Heal spell cast on the target
69   Entangle   Target is Entangled for 1 turn, no save
70   Weakened   Caster weakened for 1 turn (-6 Strength)
71   Fireball   Fireball spell centered on the target, cast at the caster's level
72   Turned to Stone   Flesh to Stone spell cast on the target, save vs. spell negates
73   Spell cast and I feel refreshed.   caster recuperates as if they rested
74   Heal   Caster affected by a Heal spell
75   Dizzy   Target becomes dizzy for 1 turn
76   Burst   Sunfire spell centered on target, caster is unaffected
77   Held   Target affected by Hold Person for 1 turn
78   Blinded   Target Blinded for 2 hours, save vs. spell negates
79   Charmed   Target is Charmed for 5 minutes, save vs. spell negates
80   Gems!   5 gems created on target (Aquamarine, Garnet, Horn Coral, Pearl, Sphene)
81   My legs! What have you done?   Target's movement rate is doubled
82   What's in my pack?   Random treasure created on the target
83   Silence   Target polymorphed into a squirrel
84   Silence   Silence, 15' Radius spell centered on target
85   Sex change   Target's gender is reversed
86   Explosion?   Fake fireball centered on target (harmless)
87   Stinking cloud   Stinking Cloud spell centered on target
88   COW!   Cow falls from the sky for 3d10+3 crushing damage. Single target, with a small chance to affect all creatures within an immense radius. Note: Walls break the spread of an AoE attack.
89   Dizzy   Target becomes dizzy (+4 THAC0 penalty and 100% spellcasting failure for 1 turn)
90   Area effect   Spell's area of effect becomes 60 foot radius. Single-target spells give their effects to all within a 60 foot radius.
91   Itchy   Target becomes itchy (+2 penalty to speed factor and spellcasting speed for 1 turn)
92   Hit Points doubled   Caster's maximum HP is doubled
93   Held   Target affected by Hold Person for 1 turn (save vs. spell negates; does not affect non-humanoids)
94   Hastened   Target Hasted for 1 turn
95   My gold!   80% of gold on the target is destroyed
96   Spell cast twice   Spell cast twice
97   Spell cast, +4 save   Spell cast normally; victims make saving throws against it at a -4 penalty
98   Color change   Target's color changes permanently
99   Spell cast at double level   Spell cast at double level of the caster (most spells scale up to level 20, some less, like Fireball, few are uncapped, like Dispel)
100   Spell cast normally   Spell cast normally
9B   What was that? Over there!   
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #326 kdy: Srpen 21, 2020, 15:38:41 »

Opravdu miluju šanci udělat ze sebe permanentně veverku.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #327 kdy: Srpen 21, 2020, 15:45:59 »

Teoreticky by se dal divoký mág použít v duálním povolání. Tedy začít jako divoký mág, zvednout jí počet slotů v kruhu 1 na 5 a pak z ní udělat třeba bojovníka, nebo něco takovýho. Mohla by pak ze svitků se učit i kouzlům z kruhů, ve kterých nemá sloty kvůli malé úrovni mága, ale teoreticky by je mohla pomocí metody load/save vyčarovat. Tedy asi by se jednalo spíše o ochranná, nebo podpůrná kouzla, která čaroděj kouzlí spíše před bojem, než během boje, nebo třeba ta vyvolávací, pokud fungovala. Taková postava by nebyla závislá na magii, ale mohla by se pomocí ní trošku vytunit. Ale jestli by to mělo jakože smysl, to netuším. Pravděpodobně na nějakých vysokých (ale asi fakt hodně vysokých) úrovních s tím zakouzleným štítem při kouzlení dweomeru tak často neselhává, jelikož šance na prospěšný a ne negativní efekt by se měla zvedat podle úrovní. Jenže pořád je dost diskutabilní, co je prospěšný efekt. Třeba to kouzlo sluneční žár, co omylem vyčarovala by se dal chápat jako prospěšný, pokud by stála uprostřed nepřátel, ale taky jako negativní, když stojí uprostřed party.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #328 kdy: Srpen 21, 2020, 15:52:17 »

Nemyslim si že by to fungovalo, to je lepší ty svitky rovnou použít k zakouzlení.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #329 kdy: Srpen 21, 2020, 15:58:02 »

Tak bojovník neumí čarovat kouzla ze svitků a u běžného kouzelníka by to smysl nemělo, to by byl lepší opačný postup, tedy nejprve bojovník a až pak kouzelník. Ale jinak fakt nevím, k čemu je ta specializace dobrá. Nevýhody dost jasně převyšují výhody a není to vyvážený.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 20 21 [22] 23 24 25