Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 00:08:02
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 25

Autor Téma: Icewind Dale  (Přečteno 67488 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Re:Icewind Dale
« Odpověď #135 kdy: Červenec 26, 2020, 23:25:29 »

Jo jo, je to super, prostě jen nasadíš... a už nemusíš nikdy sundat, to neni jako kdybys chtěl... nebejt.. vlkodlak.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #136 kdy: Červenec 27, 2020, 00:44:54 »

Tak po projití první části s prologem jsou postavy asi na 3/4 úrovni. Už po zabití brouků ve sklepě se dostala vražedkyně na druhý level (s tím módem, co zvyšuje obtížnost co se dá zapnout v nastavení). Pravda, přijde mi, že u této obtížnosti byly veškeré mé snahy skoro zbytečný, protože nejspíš stačí poslat dopředu vlkodlaka a se všemi ostatními střílet z luku a popřípadě to poladit kouzlem požehnání. Ale asi bude hůř.

Nakonec jsem udělal přece jen ještě nějaké změny v postavách, udělal hraničářku/kleričku jako multipovolání a vyrobil i multipovolání bojovník/mág/zloděj jako 6tou postavu.

viz má parta:
https://i.postimg.cc/RSdWc5Z6/icewind-2020-07-26-22-49-02-981.jpg
https://i.postimg.cc/WjpFs35M/icewind-2020-07-26-22-49-08-037.jpg
https://i.postimg.cc/mRdcksnK/icewind-2020-07-26-22-49-13-471.jpg
https://i.postimg.cc/bpWs0RpT/icewind-2020-07-26-22-49-19-921.jpg
https://i.postimg.cc/1yF4vNzZ/icewind-2020-07-26-22-49-24-972.jpg
https://i.postimg.cc/5b6XFrdy/icewind-2020-07-26-22-49-30-705.jpg

nejvíc jsem zatím dostával nakládačky já od těch brouků, ještě v době, kdy jsem nevěděl, jak se přeměnit na vlkodlaka a jelikož kensai neumí střílet. Od okamžiku, co jsem přišel na toho vlkodlaka, už měli nepřátelé smůlu. Trošku mi přijde, že je to jak cheatování. :)

Myslím, že na této obtížnosti bych teoreticky mohl ty dualpovolání zvládnout dostat na 13 level a pak je přeměnit, tedy pokud to do té doby přežiji. Ale asi zůstanu u toho 9tého.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #137 kdy: Červenec 27, 2020, 01:05:47 »

No, jak jsem psala, vlkodlak je trošku... trošičku OP. Ve dračim oku jsou nepřátelé co ho dokážou zranit. Yuan-ti s lukama ho taky zvládnou zabít. + magie. No. Heh, prostě vlkodlak. Magický zbraně má jen velmi málo nepřátel.

Hezká síla na tom bojovník/mág/zlodějovi. Vidim že máš slabost pro elfy.
Osobně u vlkodlaka beru spíš odolnost než obratnost, přijde mi že by měl mít HPčka i bez formy, ale to je detail. Taky vidim že máš velmi podobnej přístup k přesvědčenim.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #138 kdy: Červenec 27, 2020, 01:26:53 »

no přišlo mi, že elfové mají pro ty povolání asi největší výhody. Zvažoval jsem i jiné rasy, ale buď u nich nešlo udělat to multipovolání, nebo mi přišlo, že to není tak výhodný. (třeba u hraničáře/klerika je asi lepší, když je to elf).

On ten vlkodlak díky tomu tweaku může v té proměně i kouzlit (což mám pocit, že by to jinak asi nešlo), v podstatě asi není důvod jej měnit zpět na člověka.

Přesvědčení jsou všechny dobrý :). Má to krom herního stylu i své výhody, myslím, že některá kouzla se váží na přesvědčení.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #139 kdy: Červenec 27, 2020, 01:38:05 »

Jo, jo, jo, máš moje požehnání :-D.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #140 kdy: Červenec 27, 2020, 18:52:32 »

Tak po dokončení prologu s tím módem srdce běsu, na tom byly postavy následovně:

JménoRasaTřída(úroveň)Zkušenosti/Další levelŽivotyCZKDPCPZZZZPZ
----------------------  --------------  ----------------------  -------------------------------  ------------ -------- -------- -------- -------
Lyka Páračelfvlkodlak(6)26237/350004430%31%2008019
----------------------  --------------  ----------------------  -------------------------------  ------------ -------- -------- -------- -------
Linea Ničitelkaelfbojovník(4)
mág(3)
zloděj(4)
8745/16000
8745/10000
8745/10000
5416%16%1093010
Milhaus SekáččlověkKensai(5)26197/320006921%21%1435013
Nikita BrutálníčlověkVrah(6)26197/40000413%3%25702
Tinas SvatáelfKlerik(5)
Hraničář(4)
13088/27500
13088/18000
5025%25%1662015
Maggy MeggyelfDračí učedník(5)26176/40000381%1%10301
CZKD - celková ZK v družině, PCPZ - procento celkového počtu zabití, ZZZ - zkušenost za zabití, PZ - počet zabití

né, že by na tom teda nějak kór moc záleželo, jelikož bez vlkodlaka by ti ostatní nejspíše němeli moc šanci (kensai třeba padne na jednu dvě rány) a víceméně spíše záleží na tom, jak dobře střílí lukem - já šel nahoru díky zakoupení katany, ale musím u sebe se neposílat do boje, dokud se všichni nepřátelé nenaváží na vlkodlaka. Ten mód to prostě poměrně dost zkresluje, jelikož třeba nemá moc význam používat kouzla, nic nepřátelům prakticky nedělají, tedy krom podpůrných, které se občas hodí, jelikož především požehnání ty boje prostě zrychlí. Taky jsem téměř nepoužíval ty speciální schopnosti zabijáka a kensaie, co se učí v rámci postupu na úrovní, využil jsem to jen v některých větších bojích s orky v té jeskyni. Před tou jeskyní orků měla vlkodlačice 40% podíl na zabití.

Na druhou stranu expy letí nahoru opravdu rychle, stále více a více mě láká to zkusit u toho vraha a kensaie na 13 level. Co mě trošku překvapuje je to, že ta multipovolání z hlediska levelů zas tolik neztrácí, ty třeba multi bojo-zlodějo-mág je v bojovníkovi na 4 úrovni, čistý bojovník kensai je na 5té a to by si multipovolání získané expy dělí rovnoměrně do svých tříd. Ale ono je to dáno prostě těmi požadavky na expy na další úroveň, které rostou zrovna třeba u bojovníka na začátku poměrně rychle. Asi se to časem projeví víc, až to bude naopak a bojovník bude potřebovat méně expů, než ta ostatní povolání.
« Poslední změna: Červenec 27, 2020, 19:10:22 od Milhaus »
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #141 kdy: Červenec 27, 2020, 19:18:38 »

To víš že by měli šanci, uplně reálnou. Moje parta 4 osob bez druida na hoF prošla hru až po finálního bosse, na kterýho jsme se vzhledem k animaci vysrali. A ani se to nedá napsat slušně.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #142 kdy: Červenec 27, 2020, 21:12:22 »

není ve hře nějaká klávesa, co zvýrazní interaktivní předměty, jako bedny a podobně. Mám pocit, že v běžné verzi to bylo, asi alt, nebo tak něco, ale v této EE verzi to nefunguje a ani nemůžu najít žádné takové nastavení klávesy v nastavení. Obecně to funguje nějak divně, protože všechny klávesy krom běžných písmen zdá se nefungují.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #143 kdy: Červenec 27, 2020, 21:33:58 »

Jj, vždycky přemejšlim jestli tab nebo alt, asi je to tab.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #144 kdy: Červenec 27, 2020, 22:03:42 »

Jo, funguje tab :).

Tak po projití té druhé mapy na cestě Kuldaharu, což je asi teda ještě součást prologu, nejsem si jist, se to změnilo jen mírně.

JménoRasaTřída(úroveň)Zkušenosti/Další levelŽivotyCZKDPCPZZZZPZ
Lyka Páračelfvlkodlak(7)54667/600005228%29%4207040
Linea Ničitelkaelfbojovník(5)
mág(4)
zloděj(5)
18222/32000
18222/20000
18222/20000
6319%19%2876027
Milhaus SekáččlověkKensai(6)54592/640008326%26%3842036
Nikita BrutálníčlověkVrah(7)54590/70000482%2%36003
Tinas SvatáelfKlerik(5)
Hraničář(5)
27276/27500
27276/36000
5720%19%2916027
Maggy MeggyelfDračí učedník(6)54551/60000432%2%30903
CZKD - celková ZK v družině, PCPZ - procento celkového počtu zabití, ZZZ - zkušenost za zabití, PZ - počet zabití

Nejvíc jsem šel nahoru já, jak se kensai učí být přesnější v úderech, zrychluje se počet útoků. Jinak je to víceméně stejné, je nutné nepřátelé navázat na vlkodlaka, protože i když třeba kensai ustojí víc, než předtím, pořád by dlouh nevydržel. Ti ostatní stále nevydrží skoro nic. Je tak vidět, že na této mapě se růst levelů u postav už zpomalil, ačkoliv počty nepřátel byly skoro stejné, jako na první mapě (tedy téměř u většiny hrdinu se počet zabití zdvojnásobil). Obtížnost taky pomaloučku klesá, jak jsou hrdinové silnější. Ten mód je tuším pro hrdiny 13 úrovně a víc, tak ono se to časem možná alespoň trochu dorovná.

Kouzelníci a klerici taky získali kouzla, jako vyvolání různých oblud, v některých bojích jsem měl víc spojenců než nepřátel a ještě je vytunil těmi podpůrnými kouzli. On v tomto je ten druid taky asi momentálně nejschopnější, když si může vyvolat armádu brouků a pak ještě armádu zvířat. Klerik umí kostlivce a zaklínač umí vyvolat "vyvolání nestvůr I", což přivolá partičku nějakých skřetů a brouků. Pravda, některé ty obludy po chvilce zmizí, ale zase je lze přivolat víckrát současně. Tedy jednu dobu mě doprovázeli asi 3 brouci, 3 vlci, 3 medvědi, 1 zombie, 2 kostlivci, 6 skřetů a 4 ohnivý brouci :D. A to klerik by si mohl zapamatovat kostlivce 2x, ale asi je užitečnější kouzlo modltiba, které veškerou tu havěť ještě posílí, stejně je v tom nehorázný chaos :D.

Zkoušel jsem i nějaká útočná kouzla zaklínače a druida na větší skupinky skřetů, ale to moc efektivní není.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #145 kdy: Červenec 27, 2020, 22:15:15 »

Zajímá mě tvůj názor na výběr kouzel pro sorcerera.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #146 kdy: Červenec 27, 2020, 22:27:05 »

já moc nevím, která kouzla jej učit. Zatím jsem volil spíše podpůrný, jelikož ty počáteční nemají takovou sílu. Alespoň tedy zatím.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #147 kdy: Červenec 28, 2020, 10:38:47 »

Jasný, no. Já právě vždycky hledám možnost optimalizace sorcerera, protože mám fobii z toho že ho pokazim. Je fakt že můj sorcerer je funkční, ale ráda čtu názory a návody jak to dělaj jiný lidi. Občas s nima radikálně nesouhlasim, ale to neznamená že mě to nebaví :-D.

Osobně jdu hlavně do kouzel, o kterejch vim, že budou použitelný v budoucnu. Což neni ideální strategie pro lidi co tu hru neznaj... :-D

Snažim se vzít věci jako je tuk, pavučina, něco na dorážení trollů, dispelly, fireball, vylepšenou neviditelnost (použitelná velmi situačně a odmítám memorovat), plošňáky, takový ty mlhy a deště a tak. Znáš to, prostě uděláš zpomalovací/vyřazovací plochu, někdo s prstenem volnýho pohybu do toho nažene nepřátele, pak plošníš. Nesmírně efektivní, ideální na situace kdy tanci nedávaj.

Pak vyvolání nemrtvejch (zvířata neberu, jen nemrtvý kvůli imunitám), a samozřejmě zrcadlení a kamennou kůži. + mám něco na snížení odolností co nepoužívám. V zásadě myslim, že nemám moc podpůrný kouzla, je to 85% útočnej sorcerer.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #148 kdy: Červenec 28, 2020, 11:01:45 »

No, to já jej asi podělal, zvláště, když mám v partě ještě jednoho mága a ještě asi budu mít další dva mágy později. Kouzlo jako identifikaci jsem jej zjevně učit neměl :). Ale já tu hru, respektive obecně ta kouzla tak dobře neznám. Vždycky to hraji jednou za delší dobu a už nevím, co funguje a co ne. Pak to během hry zjišťuji a na konci vím, ale to už je mi to na nic. V tomto ohledu je lepší ten mág, no, si to může vyzkoušet.

Na této obtížnosti mi přijde, že vyvolané obludy se řídí stejnými pravidly, jako nepřátelské a tedy jsou asi o dost silnější, než by měly být. Domnívám se, že třeba každý brouk, kterého druid vyvolá, by s přehledem sejmul celou mojí partu a druid je vyvolá třeba tři na jedno zakouzlení. Momentálně má namemorovaný 4, tedy klidně může vyvolat 12 brouků současně a oni nemizí (tedy vydrží hodně dlouho). Proto jsem se učil i vyvolávací kouzlo u zaklínače, aby byl v partě užitečnější, protože jinak se v podstatě jen vezl. Ale nakonec jsem to použil jen trochu v údolí stínů v na začátku v hrobkách, kde těch nepřátel bylo hodně a ne všichni se vždy zaměřili na vlkodlačici a já potřeboval je buď zaujmout nějakou jinou potvorou, nebo jim alespoň zamezit v cestě k těm slabším postavám.

Ale asi jsem jej neměl učit některá kouzla, jelikož je stejně skoro nepoužívám. Třebas se ale uplatní později. Naposledy jsem jej tuším naučil ohnivou kouli a ledovou bouři. Ale pořád počítám i s tím, že ty základní kouzla 1-3 kruhů, se naučí ti ostatní mágové relativně rychle (tedy i ti asi dva budoucí z vraha a kensaie) a že je budou můct memorovat dle potřeby (v tomto ohledu jsem zaklínače neměl učit tu identifikaci). Tedy ty různý pavučiny, tuky a podobně, by měli asi zvládnout (ten jeden, co jej nyní už mám, některá umí).

Ale zvažuji i, že bych se u vraha spíše orientoval opravdu na toho bojovníka, jelikož na této obtížnosti ti mágové moc užiteční nejsou a vrah si ani nyní moc neškrtne a ani jako mág asi zářit nebude. Jinak jsem už přešel 9 level, tedy jej asi nakonec předělám na té 13. V nejhorším jej podělám úplně, no.

Jo, vylepšená neviditelnost by asi mělo být top kouzlo pro toho vraha/mága, jestli jsem to dobře pochopil :).
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #149 kdy: Červenec 28, 2020, 11:20:41 »

Popravdě nevim, s tou neviditelností, asi jo. Zkus. Já mám teď poprvé rogunu co netankuje a moc s ní nerogunuju :-D.

Ou, identifikace, au :-D, ale to je jen 1lv, to se vsákne.

Jinak jo, mágové se mi taky vždycky vezli (a teď se nebavíme o tankovacích mágách, který hrdinně stojej vepředu a držej děs a chaos od ostatních). Nikdy, fakt nikdy neměli namemorováno to, co jsem potřebovala. Zlatej sorcerer.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 25