Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 00:11:44
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 25

Autor Téma: Icewind Dale  (Přečteno 67553 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Re:Icewind Dale
« Odpověď #120 kdy: Červenec 24, 2020, 21:41:52 »

Druid je caster. To je všechno co je třeba říct.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #121 kdy: Červenec 24, 2020, 21:43:21 »

Na druida úroveň 14 potřebuješ 1 500 000 zk, tedy u druida level 13 potřebuješ získat 750 000 zk na level 14. Pokud bys druida na levelu 13 dualclassnul na bojovníka, tak potřebuješ bojovníka level 14, tedy získat dalších 1 500 000 zk, tedy dvojnásobek než v případě druid level 13 na 14. Nejde ani tak o to absolutní číslo, jako o to množství zkušeností, které musíš kvůli přechodu povolání najednou získat a to je v tomto případě dvojnásobek. Jak už psala Yuyu, ono je potřeba spíš počítat s tím, jak to bude v reálu probíhat, abys ses s tím nezapikoval.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #122 kdy: Červenec 24, 2020, 21:51:13 »

Zkoušela jsem bojovník 13 na klerika a neprošlo to. A to jsem dohrála celou hru, datadisk, DLC, všechno na insane. Nebylo dost XP a postava byla půlku hry na nic.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #123 kdy: Červenec 24, 2020, 22:04:08 »

Levelcap 30 je málo, to bych šel asi bojovník 6 na klerika, ale to už můžu jít rovnou multiclass :) Každopádně budu na Milhausův výsledek zvědavý.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #124 kdy: Červenec 24, 2020, 23:40:42 »

No ale jde o to se vyhnout u druida přestupu na level 15. Pokud bys třeba příklad začal jako bojovník, dostal se třeba na level 12, pak jakože udělal druida, tak bys nevyužil ty proměny (což je výhodné hlavně na začátku) , dostal by ses na level 13, což by ti vyšlo zhruba na stejno, jako opačně, jenže pak by přišel přechod na level 15 a druida už bys musel takto rozvíjet, tedy jen ten jeden level by tě stál 1,500,000 zkušeností. (dohromady 3,000,000).

Když to uděláš opačně, tak na začátku využiješ ty proměny, dosáhneš toho levelu 13 max, pak rozvineš bojovníka na 14 (což ti vyjde zhruba nastejno) a při přechodu bojovníka na level 15 ušetříš 1.250.000 zkušeností. A tam je právě ta otázka, jestli to tak není výhodnější.

Jinak já měl v plánu (v základní úvaze) mít v partě dvě postavy s multipovoláním. Jak už jsem psal, původní plán byl takový, že složení by bylo
Já - člověk, bojovník, kensai asi 13 (nebo 9), pak mág
Nikita Brutální - člověk, vrah 13, zbytek ideálně hraničář (nebyl jsem si jist úrovní vraha)
Tinas Svatá - půlork, multiclass bojovník/klerik
Maggy Meggy - elf, zaklínač, dračí děcko
Lyka Párač, vlkodlačice (nebyl jsem si jist, jestli jí dělat jako duální povolání)
Bobek Darebák, nejspíš elf, multipovolání bojovník/zloděj/mág

jenže mi trošku to udělalo čáru přes rozpočet, když nejde vraha kombinovat s hraničářem a hraničář by mi asi chyběl, tak by to chtělo udělat jinak.

Sebe bych asi nechal, tedy člověk, bojovník (kensai 9, pak mág)

Nikita by tedy mohla být buď vrah bojovník, nebo vrah/mág. Možná by bylo lepší z ní udělat toho mága, ale úroveň vraha by asi musela být 13, aby maximalizovala výhody těch jedových útoků. Nevím, jestli by to vyšlo. Bobek by se tím asi stal zbytečným.

Pokud bych z Lyky zkusil udělat onu kombinaci vlkodlak/bojovník, stala by se nejspíše zbytečná Tinas v té podobě. Tinas bych tak mohl udělat jako hraničářku a pak kleričku, aby mi hraničář a klerik v partě nechyběl. Třeba šéfku šelem (12, aby mohla vyvolávat potvory třetí úrovně)
Nevím ale jestli je to dobrá kombinace a jestli je ve hře reálné takovou postavu udělat a jestli by to mělo i smysl.

Meggy bych asi mohl nechat jak je. Nebo bych jí mohl zkusit udělat jako mága nekromacera a klerika, prý je to taky zajímavé duální povolání, ale nevím. Ale asi spíše ne.

No Bobek by se tedy tím pádem mohl stát asi čímkoliv, třeba nějakým multipovoláním ve smyslu trpaslík zloděj a něco dalšího (bojovník, klerik), mám dojem, že u trpaslíků šly ty kombinace všechny. Nebo by se mohl stát třeba tím bardem. On se vrahoun asi učí těm zlodějským dovednostem hůř, než jiní zloději (a lidé k nim ani nemají asi žádné bonusy za rasu), tak jsem si říkal, že v rámci tohoto pokusu by bylo dobré mít v partě dva zloděje, kde každý by se zaměřoval na něco jiného. Ale možná to není ani nutný. Popřípadě bych jej mohl nechat, jak byl původně, ale mám dojem, že už mám docela přemágováno a přebojovníkováno. Naopak třeba druhý klerik hned od začátku hry by se možná mohl taky hodit.

Tak by ta parta mohla vypadat třeba takto:
Já - člověk, bojovník-kensai asi 13 (nebo 9), pak mág
Nikita Brutální - člověk, zloděj-vrah 13, zbytek mág
Tinas Svatá - člověk, hraničář-šéfka šlem (12), zbytek klerik
Maggy Meggy - elf, zaklínač-dračí děcko
Lyka Párač - buď čistě druid-vlkodlačice, nebo druid-vlkodlačice (13), zbytek bojovník - podle toho i zvolit vhodnou rasu
Bobek Černota - třeba trpaslík, multipovolání zloděj/klerik
« Poslední změna: Červenec 24, 2020, 23:49:09 od Milhaus »
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #125 kdy: Červenec 25, 2020, 00:09:22 »

Ranger ti chybět nebude. nemá čim by chyběl. To neni povolání, který by mělo význam. Archer je jedinej decentní spec a pokud místo něj vemeš cokoliv jinýho, tak se nic nestane.

Partu skládám jednoduše. Tank, off-tank, zloděj, caster, bard. Něco na heal. Hra neni dlouhá, postavy musej fungovat hned, neberu mrtvý váhy. Ani mrtvý štíry, raky, berany a vodnáře. Zloušela jsem to. Bůh ví že jsem to zkoušela. Propočítávala, promejšlela. Teď mám stabilní partu která funguje a bez promejšlení.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #126 kdy: Červenec 25, 2020, 00:18:33 »

no já to nechci hrát bez přemýšlení :).

Ještě by mě zajímala jedna věc. Když třeba budu mít toho kensaie, dosáhnu s ním například 250 000 zkušeností, povýším jej na level 9 a pak jej přestanu rozvíjet. On bude dál získávat zkušenosti a získá dalších 250 000 exp, aniž by se rozvíjel. Pak z něj udělám mága a rovnou jej povýšil na level 10 (díky těm expům, co jsem získal). Dá se to tak v IWD udělat?
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #127 kdy: Červenec 25, 2020, 00:37:00 »

Ne.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #128 kdy: Červenec 25, 2020, 00:51:51 »

toš to je blbý, to by se dalo ošulit :)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #129 kdy: Červenec 25, 2020, 01:05:29 »

Povídej mi o tom.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #130 kdy: Červenec 25, 2020, 04:07:43 »

Vysvětlí mi někdo proč jsem udělala druidku člověka? Možná kdyby byla půlelf, jako má bejt, tak bych jí nemusela neustále sundavat mindcontrolnutou z ostatních? To je neuvěřitelný. Nepřátelé se na ní jen podívaj a ona se otočí na partu a už trhá. A když se jí snažim zastavit, tak samozřejmě resistuje magii. Čtyři chromatic orby do ní šly než laskavě přestala sápat zbytek skupiny. Dispell nezabral, musela jsem jí paralyzovat. Neni lykantropie nakažlivá? Myslim že bych teď měla mít partu vlkodlaků.

Kdyby byli lidi nabuffovaný, ale oni nebyli, protože se s tim nepočítalo. Zabít jsem jí samozřejmě nemohla. Ne že bych neměla chuť. Off-tank nemůže kouzlit se zbrojí, málem ho zabila a pak sežrala půlku archera. Spíš jako 80%. Archer fakt nemá čim by se jí ubránil.

...
And here we go again.

...

Už memoruju ochranu před zlem. To by mělo vyřešit problém. Nejsem zvyklá mít tyhle potíže.
*
Ty expy absolutně nelezou. Zapla jsem to HoF mód, druidka už velmi, velmi akutně potřebuje další formu. Nemůže existovat s armorem -2 a dvouma útokama za kolo. Už byla oficiálně sesazená z role hlavního tanka, jelikož prakticky všechno se jí dostane přes imunitu.
*
Expy furt nelezou, ale vystřílíme mnohem víc munice.
*
Bože, už reálně tankuje i sorcerer. Drowowé jsou pěkně silný, ale jsou za ně expy. Ještě pár skupin, musíme s tim HoF ještě chvíli vydržet.
*
Posvátnej moment je tu. Vlkodlak dospěl. Regenerace a konečně trochu důstojná třída zbroje. A pak že vánoce jsou ještě daleko.

Akorát teda pro ilustraci, jdeme do předposlední lokace ve hře, pak už jen (krátkej) finální dungeon. Jistě, je tu ještě datadisk, ale ta hra je fakt krátká a dualclassnout tu druidku teď, když má 13 lv, je nesmysl.
« Poslední změna: Červenec 25, 2020, 04:44:24 od Yuyana »
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #131 kdy: Červenec 25, 2020, 16:53:19 »

Takže říkáš, že pokud se o to v IWD pokoušet, tak s vlkodlakem né a s ostatníma nejpozději na 9, nebo vůbec. Ono jako iwd asi na to není ideální, ale zase se tu tvoří více postav současně, no.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #132 kdy: Červenec 25, 2020, 17:33:36 »

S vlkodlakem klidně ano, je strašně OP, odsóluje první dvě kapitoly na HoF na prvnim levelu :-D. A ta regenerace na 13lv je komická, normálně mu jedou HPčka nahoru, skoro se nedá zastavit. + má magii.

Vlkodlaka ano. Dualclassovat vlkodlaka ne.

Ono jde o to že má dvě formy, 1lv a 13lv. Prostě se pohybuje skokově. OP, pak se to postupně srovná, pak zas OP, a pak se to zas rovná.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #133 kdy: Červenec 26, 2020, 22:05:28 »

jak se v té hře dá s tím měňavcem na vlkodlaka přeměnit. To vyžaduje nějaké specifické podmínky, nebo něco. Když kliknu na liště použít tu schopnost a vyberu přeměnu, tak se zdá se nic nestane, tak teď nevím, co bylo třeba ještě udělat.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #134 kdy: Červenec 26, 2020, 22:32:48 »

aha, už jsem na to přišel, on ten tweak dal hrdince do inventáře předmět packu, kterou je třeba mít jako zbraň a s ní se pak dá proměňovat asi tam a zpět bez omezení :)
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 25