No ale jde o to se vyhnout u druida přestupu na level 15. Pokud bys třeba příklad začal jako bojovník, dostal se třeba na level 12, pak jakože udělal druida, tak bys nevyužil ty proměny (což je výhodné hlavně na začátku) , dostal by ses na level 13, což by ti vyšlo zhruba na stejno, jako opačně, jenže pak by přišel přechod na level 15 a druida už bys musel takto rozvíjet, tedy jen ten jeden level by tě stál 1,500,000 zkušeností. (dohromady 3,000,000).
Když to uděláš opačně, tak na začátku využiješ ty proměny, dosáhneš toho levelu 13 max, pak rozvineš bojovníka na 14 (což ti vyjde zhruba nastejno) a při přechodu bojovníka na level 15 ušetříš 1.250.000 zkušeností. A tam je právě ta otázka, jestli to tak není výhodnější.
Jinak já měl v plánu (v základní úvaze) mít v partě dvě postavy s multipovoláním. Jak už jsem psal, původní plán byl takový, že složení by bylo
Já - člověk, bojovník, kensai asi 13 (nebo 9), pak mág
Nikita Brutální - člověk, vrah 13, zbytek ideálně hraničář (nebyl jsem si jist úrovní vraha)
Tinas Svatá - půlork, multiclass bojovník/klerik
Maggy Meggy - elf, zaklínač, dračí děcko
Lyka Párač, vlkodlačice (nebyl jsem si jist, jestli jí dělat jako duální povolání)
Bobek Darebák, nejspíš elf, multipovolání bojovník/zloděj/mág
jenže mi trošku to udělalo čáru přes rozpočet, když nejde vraha kombinovat s hraničářem a hraničář by mi asi chyběl, tak by to chtělo udělat jinak.
Sebe bych asi nechal, tedy člověk, bojovník (kensai 9, pak mág)
Nikita by tedy mohla být buď vrah bojovník, nebo vrah/mág. Možná by bylo lepší z ní udělat toho mága, ale úroveň vraha by asi musela být 13, aby maximalizovala výhody těch jedových útoků. Nevím, jestli by to vyšlo. Bobek by se tím asi stal zbytečným.
Pokud bych z Lyky zkusil udělat onu kombinaci vlkodlak/bojovník, stala by se nejspíše zbytečná Tinas v té podobě. Tinas bych tak mohl udělat jako hraničářku a pak kleričku, aby mi hraničář a klerik v partě nechyběl. Třeba šéfku šelem (12, aby mohla vyvolávat potvory třetí úrovně)
Nevím ale jestli je to dobrá kombinace a jestli je ve hře reálné takovou postavu udělat a jestli by to mělo i smysl.
Meggy bych asi mohl nechat jak je. Nebo bych jí mohl zkusit udělat jako mága nekromacera a klerika, prý je to taky zajímavé duální povolání, ale nevím. Ale asi spíše ne.
No Bobek by se tedy tím pádem mohl stát asi čímkoliv, třeba nějakým multipovoláním ve smyslu trpaslík zloděj a něco dalšího (bojovník, klerik), mám dojem, že u trpaslíků šly ty kombinace všechny. Nebo by se mohl stát třeba tím bardem. On se vrahoun asi učí těm zlodějským dovednostem hůř, než jiní zloději (a lidé k nim ani nemají asi žádné bonusy za rasu), tak jsem si říkal, že v rámci tohoto pokusu by bylo dobré mít v partě dva zloděje, kde každý by se zaměřoval na něco jiného. Ale možná to není ani nutný. Popřípadě bych jej mohl nechat, jak byl původně, ale mám dojem, že už mám docela přemágováno a přebojovníkováno. Naopak třeba druhý klerik hned od začátku hry by se možná mohl taky hodit.
Tak by ta parta mohla vypadat třeba takto:
Já - člověk, bojovník-kensai asi 13 (nebo 9), pak mág
Nikita Brutální - člověk, zloděj-vrah 13, zbytek mág
Tinas Svatá - člověk, hraničář-šéfka šlem (12), zbytek klerik
Maggy Meggy - elf, zaklínač-dračí děcko
Lyka Párač - buď čistě druid-vlkodlačice, nebo druid-vlkodlačice (13), zbytek bojovník - podle toho i zvolit vhodnou rasu
Bobek Černota - třeba trpaslík, multipovolání zloděj/klerik