Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 00:09:25
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: [1] 2 3 ... 25

Autor Téma: Icewind Dale  (Přečteno 67510 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Icewind Dale
« kdy: Srpen 09, 2017, 09:49:10 »

Je to zlý, asi jsem podlehla, už nahazuju postavy. A budu je ještě chvíli nahazovat, protože osobně nejsem na min-maxování, ale jen na maxování. Postavy jsou základ všeho, neni na škodu nad nima pár hodin sedět :-p. Beru to postupně v průběhu dne, vždycky chvíli klikám. Moje zkušenosti s hrou mi pomůžou, už třeba vim, jak nebezpečný je mít v partě lučištníka. Když tam neni vendor na šípy. Fail.

Vezmu to hezky od začátku, s 1lv hajzlíkama, pěkně poctivě. Ne že by to v EE šlo jinak, když nejde během hry importovat postavu. Autoři moc dobře věděj, jak ráda jsem to dělala. Co nevěděj je, že to umim i bez toho.

Osvědčený povolání, který postupujou do nejnovější hry:

Bojovník/zloděj/mág
Spoiler: ukázat
Tradičně. Pokryje všechny nároky na odpasťování/odemykání, vydrží skoro všechno. Tank/melee damage.
Dle tradice dlouhej meč a štít.

Bojovník/klerik/mág
Tank/záložní léčitel. Neni nic, co by vydrželo víc. Rozostření, zrcadlení, kamenná kůže, léčení... Může fungovat i jako bojovník/mág, případně mág/klerik, pro lidi, co nejsou extrémisti jako já.
Palcát a štít.

Heal. Buď dual-class bojovník/klerik, nebo ranger/klerik. Ještě nevim. Do čistýho klerika se mi moc nechce, ale ve hře je hoodně nemrtvejch na odvracení a multi/dual-classy obvykle nemaj potřebnej level.
Tohle by měl bejt hlavní léčitel, ovšem v minulý partě začal léčit až v datadisku. To bylo stále... dualclassu až po tomhle, teď se to nehodí... a když už mám tenhle level, proč nedat další a dostat tenhle bonus? A než jsem se nadála, byla jsem na konci hry a jedinej heal co jsem měla byl můj ranger/klerik multiclass, kterej měl bejt jen záloha. Vždycky je dobrý mít záložního klerika, i kdyby to měl bejt jen jeden level a dual-classnout a používat jen svitky. On totiž i klerik občas umře a opakovat bosse se člověku vždycky nechce.

Sorcerer (dragon disciple)
Oh, sorcerer, dlouho jsem ho podceňovala, protože nešel dual-classnout. Nesplňoval moje nároky na OP postavu, malej křehkej sorcerer... Malý křehký vraždící monstrum. 90% času neni potřeba. Zbylejch 10% zachraňuje partu a vyrábí nepřátelům peklo na zemi. Multi-class mágové memorujou obraný kouzla a jedou melee, tohle je čistě magická postava. CC, plošný útoky, nějaká obrana, aby zas hned nekleknul, + cokoliv co je potřeba jen nárazově a nechce se mi to memorovat. Jeho specializace je výroba uliček smrti, kam se nalákaj nepřátelé a nechaj vychcípat.
Prak.

Archer. Jop. Paradoxně. Vim, že jsem před nim varovala.
Ranged damage. Pan prasátko, velkej zabiják. Kvůli pathfindingu se nehodí mít moc postav na blízko, nemluvě o tom, že bojovníci sice nakládaj, ale nevydržej. Na vyšší obtížnost si čistej pan bojovník klekne velmi rychle, a kdo to má furt léčit a dospávat ty kouzla.
Luk a do zálohy skill s prakem, kvůli nedostatku šípů. Neni nic trapnějšího než když smutně koukáte na nepřátele imunní proti +1 zbraním a nemáte čim je trefit.

Bard
Totem. Zpívá, nosí předměty, doráží trolly, dispeluje. Naprosto stěžejní postva, která ale 99% hry nic nedělá. Respektive nic, co bych musela ovládat. Stojí v zadu a zpívá.
Luk a kyselinový/ohnivý šípy na trolly.

Teď mě omluvte, musim udělat daily ve WoWku, naházet bojovníka/klerika/mága a něco pojíst.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Icewind Dale
« Odpověď #1 kdy: Srpen 09, 2017, 12:50:25 »

Takže to je EE verze hry? Někde se mi tu taky válí, ale ještě jsem neměl čas si jí vyzkoušet, narozdíl od BG2: EE. Nešlo by přidávání postav během hry řešit přes multiplayer save, jako se to dělalo u BG?
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #2 kdy: Srpen 09, 2017, 13:42:59 »

Multiplayer nejde ani spustit, takže nevim :-). Jop, je to EE verze hry, takže jsou tam k dispozici specializace, což v základní hře nebylo. Je to zajímavý zpestření, ale neni to nutný. Snažim se to využívat co můžu, protože se jinak cejtim okradená :-D, ale často to neni takovej bonus.

Archer je celkem fajn a dračí sorcerer nic neztrácí + dostává armor navíc, tak proč ne. Pak je tam ten válečník s berzekem, toho mám taky celkem ráda. Měla jsem shadowdancera, byl fajn, ale preferuju svýho multiclass zloděje a dva zlodějové v partě jsou zbytečnost. Škoda že si nejde zvolit jednu specializaci i u multiclass. Zrovna ten dancer byl zlatej, se schopností si kdykoliv zastavit čas a dojít si kam chce a zmizet ve stínech kdykoliv se mu zachce.

Samozřejmě ta hra má "odmontovaný brzdy", takže multiclassy maj maximum 30/30/30lv. Dualclassy maj klasicky 80M xp limit, takže se člověk musí hlídat, když se snaží mít max level.

V zásadě je mi jedno, že nejdou přidávat postavy, možná to spíš oceňuju :-D, člověk si tu hru užije víc, když nemůže podvádět. Já jsem ten typ co se nedokáže udržet, musim dělat věci optimálně, charakterová vada :-D.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #3 kdy: Srpen 09, 2017, 15:59:06 »

Acha! Připravila jsem si pro vás zajímavou tabulku.

Při nahazování statů pro klerika/mága/bojovníka jsem měla celkem smůlu (ne jako minule na třetí pokus nejsilnější postava co jsem kdy viděla), tak jsem se rozhodla to využít a udělat statistiku.

Průměr je tvořenej z celkem 300 čísel. Pak mě začala bolet ruka.

Minimální možnej hod je 75.
Maximální hod co se podařil je 92.
Maximální hod co jsem kdy viděla je 96.
(Bojovník/klerik/mág chce 93+, a k tomu solidní sílu. Alespoň ten můj určitě a hra nezačne než to dostane.)

Průměrnej hod je... 77,6. Ano, dámy a pánové, 77,6. Kdyby měl někdo pocit, že je to velmi blízko minima, tak v tom pocitu neni sám. Ale dále.

Staty jsou v rozmení 3-18, tedy tři hody šestistěnnou kostkou. Tradičně se háže 4x a nejmenší číslo se ignoruje. 75 je průměrně 12,5 na stat. Takže minimum v zásadě poskytuje hráči decentní číslo, který možná některejm lidem i stačí. Zkoušela jsem házet skutečnejma kostkama a dostává člověk i menší čísla.

96 je v průměru 16 bodů na stat, což je... komicky hodně, když se to vezme na kostky. Potřebujete alespoň dvě pětky a šestku na každej stat. Do toho bonusová síla... Říkám si, že jsem místo naklikávání statů pro Blue měla raději vsadit sportku. 96 součet a /99 síla? Mohla jsem bejt milionář.

Každopádně jsem vytvořila konspirační teorii, podle kterejch hra chce, aby měl hráč slabý postavy.

Samozřejmě rangeři a paladini maj vysoký minima, takže nahazujou větší čísla a 90tka neni vzácná záležitost, ale nemůžou srazit charisma na 3.

Paladin má charisma min 17 a nemá žádnej znulovatelnej stat, možná tak inteligenci. To neni stat, kterej ráda minimalizuju. Je to trošku komický, že tyhle "charismatický" postavy jsou jako vůdci... a přitom jsou naprosto vygumovaný. Postava s inteligencí 8 a méně je negramotná a nedokáže používat svitky. V počítačový hře to větší efekt nemá, ale roleplayovat bych to nechtěla.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: Srpen 09, 2017, 19:58:09 »

S tou inteligencí si mi připomněla, že já to dělám taky :D 10-12, jinak si připadám tupě :D

Statistika hezká, pamatuju si, že u BG jsem to taky jednou sledoval a tam je to něco okolo 83. IE hry mají ovšem kliku, u Ravenloftu nebo EOB nemá maxování smysl, protože tam se nahazuje rovnou i zdraví, takže máš o další číslo navíc (postavy nezačínají na levelu 1). Samozřejmě to pak hází tak, že když máš hezký staty, tak je zdraví malé apod. Zajímavé třeba bylo, že když jsem nahazoval klerika, tak mi to u wisdom házelo převážně nízká čísla :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #5 kdy: Srpen 10, 2017, 16:05:24 »

Bojovník/klerik/mág si nakonec přeci jen nechal říct, ostatní byli hotoví rychle, takže můžeme začít. Jen si ještě odnastavit HoF mód :-D. Obyčejná "Insane" obtížnost postačí.

Bojovník/zloděj/mág : 18/96, 18, 18, 18, 16, 3
Bojovník/klerik/mág : 18/98, 18, 18, 18, 18, 3
Ranger (archer) : 18/00, 19, 17, 11, 18, 8
Bojovník : 18/94, 18, 18, 15, 18, 3
Sorcerer (dragon disciple) : 18, 18, 16, 10, 16, 15
Bard : 18, 18, 18, 18, 3, 16

Bojovník bude dual-classovat na klerika, ale uvidíme kdy. Zatim jede prak. Když to šlo minule bez specializovanýho healu, půjde to i tentokrát.

Pokud někdo usoudil, že nemám ráda charisma a používám ho jako dump stat i u postav, který ho reálně využívaj... tak usoudil správně. Ono to se to vsákne.

Tentokrát jsem neudělala tu chybu, abych dala bardce jen 16 konstituce. Ono se říká, že to stačí, protože za 18 nedostane HPčka... ale nikdo už vás nevaruje, že ta postava bude furt unavená. Sorcerer je dragon disciple, stamka se mu přirozeně dorovná jak bude levelovat.

Trvalo mi jen tři vteřiny, než mi došlo, že mám ve zvyku si nakopírovat boty rychlý chůze. No, nechme to bejt, snad se neunudim k smrti.

Po tom co jsem se to znova naučila ovládat :-D, už nebyl problém vybít gobliny a první jeskyni. Ogříci na konci poznali, co udělá spolupráce sorcerera s lučištníkem... podlaha pokrytá tukem a elfí parchant s THAC0 9. (Jen pro srovnání bojovník-střelec se stejnou schopností ve zbrani má 13, zbytek postav je na 17-20ti.) Už je jasný, proč goblini nesnášej elfy. Pamatujou si tohohle. Vypálil se jim do DNA. Možná jsem měla udělat elfem i sorcerera.

Opouštíme první vesničku, a vypadáme jako banda trhanů. Nějak mám z toho skoro strach :-D. Naštěstí Kuldhar neni daleko a v cestě nám stojej jen goblini.

Pojďme si teď pohovořit o classách. Všichni víme, že zbožňuju stavění týmu, porovnávání, dělání tabulek a tak dále. Neexistuje důvod, proč by se tahle moje vlastnost měla z ničeho nic ztratit :-D. Takže.

Vždycky básnim o svejch multi-classách, teď na začátku hry je ideální doba na probrání jejich slabin, který se v týhle fázi projevujou skutečně dramaticky. V zásadě maj teď jen mínusy a žádný výhody, a tak to ještě chvíli zůstane. Maj 17-18 hp, bojovník má 42. Obrovskej rozdíl, kterej nikdy nezmizí. 30lv multi-class má jen 140-150hp, čistej bojovník má přes 200. A doexpí mnohem rychleji. Taky mu nevadí dispell. A že ho tady nepřátelé používaj.

Nikdy nemůžou mít víc jak dva body ve specializaci na zbraň, takže maj o jeden útok míň. Rozdíl v šanci na zásah je už teď 3 body, a nebude to lepší. Momentálně navíc nemaj žádný mágský kouzla a než seženeme solidní finance než se dostaneme k vendorovi... Ve hře neni dost kouzel na komplet vybavení víc jak jedný.. maximálně dvou postav, pokud vezmu i datadiskový vendory. Navíc je nutný myslet ještě na barda, kterej potřebuje magii taky. O důvod víc proč mít jako hlavního castera sorcerera. Kouzlí od začátku co chce a je lacinej.

Na insane obtížnost navíc nepřátelé fakt nakládaj a takovej multi-charakter je jedna rána. Pravda, je slušná šance, že tu jednu ránu nedostane, ale spolíhat se na to nedá. Proto jsem vzala toho lučištníka. To je postava, která vyřeší celej začátek a i později bude masakrovat nepřátele, pokud člověk přistoupí k šípům s nějakou zodpovědností.

Jelikož jsou "mágové" momentálně bez kouzel, maj na sobě plátovky a tankujou jako klasický bojovníci... až na ten nepodstatnej detail, že se netrefujou do nepřátel a jsou na jednu ránu...  :-D. Jak říkám, detail. Naštěstí lučištník jede.

A z Kuldaharu nás poslali na první nemrtvý. Zdá se, že klerik na ně má nějakej efekt, levelovej rozdíl je zatim malej, ještě jsme slabí. Víte jak jsem říkala, že je dobrý, když má zloděj zbraň na dálku, protože pak nevstupuje do pastí, když za nima vicí nepřátele? Nevíte? Já na to taky zapoměla. Nevadí.

Bojujeme s nemrtvejma, učíme se hodně o "pouštění draků" a našli jsme magickej předmět. +1 koženou zbroj, která má stejnou třídu zbroje, jako kožená zbroj co mám zrovna na sobě. Super, ne? A magickou dýku. Dvě magický dýky. Škoda že nějak nemám nic, co by je použilo... Dýky jsou mizerný zbraně. Proto je hra dává jako první.

Aaaa, máme tu první mobku imunní proti nemagickejm zbraním. Takže tu dýku přeci jen využiju... Narychlo jsem jí vrazila do pracky Jackovi, wight dostal sneak attack a šel dolu na jednu ránu. Beru zpět co jsem říkala. Tomu se říká rychlej zvrat. Jak je vlastně možný sneakattacknout nemrtvýho? To je poprvé co to vidim. Asi nějaká chyba. Rukavice +1 (nebo -1?) THAC0, nikdo z party je neidentifikuje, ale já to tu znám, až mě to děsí.

Legrační jak člověk najde dva +1 meče naráz, že? Kde byly před pěti minutama :-D.

Každopádně s nemrtvejma je to vyřízený. Byly, chudinky, uplně nevinný, ale to je jejich mínus. Jedinej dobrej nemrtvej je mrtvej nemrtvej.

Zapoměla jsem prvního Arundela okrást o prsten volnýho pohybu. Mohla jsem mít dva. Sakra. Co se dá dělat. Holt nějk nejsem zvyklá krást. Koupila jsem si bezednej báglík, takže inventáře už nebudou trpět, a odteď nic neprodávám, než dojdem k tomu týpkovi v useknutý ruce, ten chlap má super ceny. Zbylo mi akorát na nějaký svitky pro tanky, takže pomalu začnou fungovat tak jak maj.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #6 kdy: Srpen 11, 2017, 16:15:16 »

Vylupování chrámů, moje oblíbená zábava. Obři a týpci v modrejch róbách, zajímavá kombinace. Obříci se docela trefujou, a když se trefujou, tak to bolí. Róbáci maj zapletení, což je taky au. Pár loadů (doslova pár) to dalo, sešlo se mi víc zásahů po sobě, ale jinak žádnej problém. To je ta náhoda, no. Člověk nemusí dostat ani ránu, ale taky jich může dostat několik.

Mulťáci maj 5lv, ostatní parta 6, bardka 7, ta je vždycky nejrychlejší. Problém je, že nás čeká dračí oko. První patro bylo celkem bez větších potíží, ve druhym nastala ta oblíbená fáze, kdy se na člověka vysype asi tak miliarda pavouků, trollů a brouků. Naštestí sorcerer a archer to uhráli na zapletení/pavučinu a do toho ohnivý koule. Lučištník vydecimoval nebezpečný plošnící brouky, možná to nakonec i přežijeme. Chudáci tanci, jsem zvyklá mít -18 AC a mraky kouzel, teď mám -1 a to nějak nestačí. Pořád jsme takový sociální, no.

Procházíme druhý patro, snažíme se to brát po jednom :-D, jinak zapletení/pavučiny. Jack tankuje, má zrcadlení, prsten volnýho pohybu a +2 meč, stejně dostává na hubu.

Třetí patro a obrovský armády nemrtvejch imunních na zbraně. Minule to řešil klerik, tentokrát ho nemáme. Sorcerer si to užívá, no. Minule se skoro celou hru jen vezl. Střelec si trošku dáchne, dotáhnul nás až sem :-D. Zas to bude dobrý, ještě si chlapec zastřílí.

A máme tu yuan-ti. A nejsou imunní. Naprosto bezproblémová pasáž, ovšem blížim se k bossini, a ta bude drsná. Hlavně nesnášim ty její kecy.

Yxunomei nebo jak se jmenuje je dole. Musela jsem to několikrát loadnout, protože pokaždé někdo těsně před koncem boje lehnul. Holt moc minionů. Lučištník jí zastřelil. Sorcerer pomoh. Šutr máme, takže konečně pryč.

Vyčistíme město od slabejch a neškodnejch nájezdníků, najdeme mrtvýho Arundela, a vzhůru do elfí pevnosti. Kde budou zase nemrtví.

Spodní patra pevnosti jsou jen takovej čajíček, goblínci jsou chodící expy, archer se jen pase. Už jsme skoro u vendora. Asi zkouknu další díl Angela a uvařim si rejži, než se pustim do horních pater. Tam to totiž bude náročnější. Tanci pořád dostávaj moc damage, na všechno musim takticky. Přitom lepší třídu zbroje už mít nemůžou. Mám sakra tři chlapy v plátech se štítama a furt je sbírám ze země. Naštěstí damage je dostatečná, padá to rychleji než já.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: Srpen 11, 2017, 18:40:27 »

Nějak si nemohu pomoci, ale pořád místo zapletení čtu zateplení :D Chvilku jsem regulérně uvažoval, jaký efekt to kouzlo má :D
IP zaznamenána
This is the end ...

petstr

• Host
« Odpověď #8 kdy: Srpen 11, 2017, 21:30:08 »

prosím, co vlastně u síly znamená číslo za lomítkem 18/94?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: Srpen 11, 2017, 22:06:33 »

To je jen škálování stupňů mezi čistými 18 a čistými 19. Je to dáno tím, že některé postavy/rasy nemohou při nahazování dosáhnout na 19, takže pak se jede v desetinách: 18 -> 18/01 ... 18/99 -> 18/00 až by nakonec bylo těch 19. V podstatě se pak právě snažíš o to, aby číslo za lomítkem bylo co největší. 00 představuje zkráceně 100.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #10 kdy: Srpen 11, 2017, 23:59:02 »

Přesně. Čistá 18 dává +1 bonus k šanci na zásah, 18/51 už dává +2, 18/00 +3, což je stejný jako 19. Taky je slušnej rozdíl v nosnosti. Čistá 18 mi unese 200liber. 18/98 320, 18/00 400 (19 má nosnost 500). Prostě bojovníci (válečník, ranger, paladin) maj možnost dostat malej bonus, aby nemuseli bejt všichni půlorkové :-D.

Všimněte si, jak jedinej kdo hodil 18/00 je ten zatracenej lučištník :-D. Samozřejmě u trojtejch multiclassů bereš první vysokej součet statů co dostaneš, nahazovat tam 18/00 by bylo tak na tejden čistýho času.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #11 kdy: Srpen 12, 2017, 08:00:36 »

A archer má 5 útoků za kolo. Dovedete si jistě představit, co to dělá za díry v zásobách šípů. A v nepřátelích, samozřejmě. EE edice má naštěstí šípy stackující po 80ti, ne po dvaceti. A jsou tu dva toulce do kterejch se vejde po 2000 šípech. 9 levelů, THAC0 0. Je nebezpečnej a smrtící. A právě ho zabili goblini. Oni se většinou netrefujou, ale chudák malej nemá pořádnou zbroj a šel první.

Bardka převzala roli hlavního léčitele, je pomalá ale vytrvalá a ono se to nasčítá (nějak se teď nemůžu zbavit písničky od luneticu?, co mi zní v hlavě "ať je hudba tvůj lék"). Jack (bojovník/zloděj/mág je strašně dlouhý na vypisování) odpasťuje, jak v předchozí lokaci tak v týhle jsou pasti velkej problém a dokážou i zabíjet. Což Bohužel znamená, že se plížíme vpřed šnečí rychlostí.

Našla jsem moc hezkej pásek, nepoužitelnej dobrejma postavama. Vzhledem k faktu, že celá parta je neutral good to považuju za mírnou nepříjemnost. Ve hře je docela slušná řádka předmětů, který nejdou použít za dobro nebo dokonce ani za neutral. Tenhle předmět ovšem vůbec neznám.

A už se někam dostáváme s armorem, -11. Možná nás nepřátelský střelci přestanou masakrovat? No, vzhůru do horních pater/věží. Musíme najít 4 kusy astrolabu.

Je to lepší než jsem čekala. Až na tu pasáž kde archer dostal zmatení a málem zastřelil bardku to je překvapivě hladký. Bardka je obecně oblíbenej cíl střelců, naštěstí už umí neviditelnost a tak se může na začátek boje schovat, než si střelci vyberou jinej cíl.

Dostali jsme tentokrát jen jednu elfí kroužkovku, takže archer nedostane svůj +1 obratnost bonus. V elfích kroužkách se totiž dá kouzlit, takže bardka má přednost. A když říkám kroužkovka, tak mám na mysli nějakou střední zbroj, on to podle obrázku nevypadá moc kroužkově :-D. Taky máme botky zrychlení, ovšem jen jedny, takže využití je omezený. Fakt že je to dobrý na lákání nepřátel do pastí. Tanci stále ještě v boji nekouzlej, ale v týhle oblasti nedostávaj moc zabrat a brzy jdeme pro róby +2AC a zbrojový wristy. Jak budou schopný v boji kdykoliv kouzlit, budou skoro nesmrtelný.

Taky už jsem přišla na to, proč mám při hře potřebu koukat na Angela. Vůdce mýho týmu mi ho hlasem děsně připomíná. Je to stejný jako když musim koukat ma mumii po Georgeovi z džungle :-D. První tři členové týmu jsou "ze starý party" a proto maj nárok na hlasy. Jakýkoliv nový postavy co zakládám automaticky dostávaj hlasovou sadu s příznačnym názvem TICHO. Používala jsem jí i v BG. Nemám ráda, když postava vypadá/zní jako jiná postava a hlasů který by se daly poslouchat tam neni zdaleka dost. Takže kdo dřív přišel...

Z nepřátel v týhle oblsti neni loot, což je škoda, protože díke EE edici je lootování velmi jednoduchá záležitost. Už žádný chození od hromádky ke hromádce, všechno co leží na zemi je pěkně v liště odkud si člověk vykliká co chce sebrat. A váček na loot má neuvěřitelně navýšenej limit, opravdu je skoro bezednej (tušim asi tisíc položek).

Aaaaa, svitek kamenný kůže. Konečně. Všimněte si, jak používám češtinu. Člověk se snaží bejt solidární, a pak to Elemir čte divně :-D. Zateplení. Chhh :-D.

Šest postav, dva trojtý multiclassy, stále nějakej level-up :-D. Insane obtížnost dává 200% zkušeností. No neni to od ní hezký? Bardka 12, sorcerer 11, bojovník a střelec 9, mulťáci maj... překvapivě taky 9. No, 8-9 podle konkrétní profese. 40hp rozdíl je stále stejnej.

No, astrolab je složenej, Larela jsme našli, zbejvá doplnit šípy a vyrazit na další cestu.
IP zaznamenána

petstr

• Host
« Odpověď #12 kdy: Srpen 12, 2017, 14:00:11 »

Dík za vysvětlení, uvažuju že to zkusím. Jen nejspíš vynechám multiclassy, za ty hrát neumím, vždycky je nějak zmrším. Chci aby uměli všechno a ve finále neumí nic pořádně.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #13 kdy: Srpen 12, 2017, 14:28:07 »

Zkus, zatim se ke mě nějak nikdo nepřipojuje :-D.

Můžeš zkusit jednoho mulťáka :-). Nejde to moc pokazit, vlastně jediný co se dá zkazit je sorcerer. Zrovna ten bojovník/zloděj/mág je dobrej (měla jsem ho ve svojí první partě a od tý doby ho nosim. Nic jsem od něj nečekala a totálně mě překvapil). Nebo jen bojovník/zloděj (čistej zloděj neni moc užitečnej a odpasťovače v týhle hře nutně potřebuješ).
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #14 kdy: Srpen 12, 2017, 14:44:25 »

A máme tu jeskyni s houbičkama a obrama. Chvíli jsem se zarazila a pro jistotu zkontrolovala obtížnost, přišlo mi to nějaký snadný. Ale stále je tam insane, tak asi dobrý. Střelec už má zas 50% celkový damage, sorcerer má odpočinkový období. Je to velmi situační postava, s tim se ovšem počítalo od začátku.

Občas kontroluju střelce, jestli při odpočinku nejí šípy. Třeba místo špaget nebo tak něco. Jako jsou to nemagický šípy co stojej 1g, ale nějak rychle mizej. Kdysi jsem udělala takovej pokus, rozkopírovala jsem +3 šípy, nacpala jsem jima partě plný bágly, bylo jich asi 4,5 tisíc. V půlce hry došly. +3 šípů je ve hře tak 100-200, víc ne. Je nutný je používat výhadně na bosse a silný imunní nepřátele.

Drowí mágové a vrahouni byli lepší konkurence než houbičky, ale taky padli. Dispel je holt nepřítel mágů, sama to vim moc dobře. Nová plátová zbroj bodla, mýho válečníka-co-stále-ještě-nedual-classnul-na-clerika už ta nemagická kroužkovka nudila.

Závěrem týhle pasáže je lich a dvě velký mumie. Velmi legrační souboj, celá parta vyřazená a po boji oba dispeleři zmatený. Takže jsme tam museli stát, dokud se lich neresnul. Bohužel stihnul před smrtí fearnout nějaký lidi, takže jsme tam museli stát znovu. A znovu. A znovu. 80 +2 šípů padlo, sakra. Na všechny ty mumie a na licha. Ale nakonec jsme se dostali dolů, zničili zdroj lichovo moci a jsme v další kapitole.

Začínáme tradične trollama, tentokrát ledovejma. Nic komplikovanýho. Zato se netěšim na salamandry a jejich aury.

Tak, salamandři padli. Pavučina, entangle, ohnivá koule. Čekala jsem od nich víc. Asi ty pavučiny použiju i na ohnivý, který más čekaj za chvíli. Je to fakt praktickej způsob jak se vyhnout jejich aurám. Minule jsem používala elementály jako tanky, ale to bylo těžkopádný. Takhle je to jednoduchý, udělám past, oběhnu to postavou s botkama rychlosti a prstenem volnýho pohybu, všichni nepřátelé tam naběhnou, a buuum, prááásk! už to lítá.

Ale teď na ledový obry. Už čekaj. Neuměj kouzlit a je za ně kopec zkušeností, už se vidim na dalšim levelu.

Po obříkách jsou tu ohniví salamandři. Respektive nejsou, někdo je zastřelil. Našli jsme dva stacky +3 šípů, červenou plátovou zbroj -1 a pásek co nastavuje sílu na 19. Prozatím ho použijeme. Hurá do kuchyně pro brambory, který vyměníme za průchod do gnómí vesnice, kde si nakoupíme! Sláva nejdražšímu a nejlumpovatějšímu vendorovi... Je to zloděj, podvodník a je zodpovědnej za všechny problémy široko daleko :-D, ale je to jedinej slušně vybavenej obchodník, takže mu uděláme tržbu.

Ale to předbíhám, mluví ze mě nadšení z vidiny novejch předmětů :-D. Nejdřív to tu trošku dočistíme, vrátíme se do elfí pevnosti prodat haldu věcí, a PAK teprve si budeme moct nakoupit. Ten chlap je opravdu drahej. ve WoWku máme taky na serveru takovýho, přeprodává pomalu celou aukci za neskutečný peníze, vůbec se tam nedá nakupovat.

Nad bramborama jsou tři nebezpečný mágové ve zmiňovanejch +2AC róbách, sem s nima. Taky je tu manuál ke golemům, i ten se bude hodit. Pěkná nová zbroj pro střelce, prostě luxus. Oh, a je to tu  plný zlodějů ve stínech. Ovšem jejich muška je mizerná, neudělali mi nic.

V elfí pevnosti jsem thrla půl milionu za prodej věcí :-D, takže uzavřeme obchod, a je to tu, dámy a pánové, tank v róbě. Nejlepší třída zbroje v celý partě (-16), a může kouzlit a odpasťovat aniž by se musel slíkat. Úleva.

No, každopádně likace je dočištěná, zbejvá odevzdat nakoupený veverky a jde se na předfinálního bosse... kecám, nejde, jde se do datadisku, takže smer Kuldahar! (Ale stejně, neni ta hra nějaká krátká? Sotva se člověk namachruje už to končí.)
IP zaznamenána
Strana: [1] 2 3 ... 25