A máme tu jeskyni s houbičkama a obrama. Chvíli jsem se zarazila a pro jistotu zkontrolovala obtížnost, přišlo mi to nějaký snadný. Ale stále je tam insane, tak asi dobrý. Střelec už má zas 50% celkový damage, sorcerer má odpočinkový období. Je to velmi situační postava, s tim se ovšem počítalo od začátku.
Občas kontroluju střelce, jestli při odpočinku nejí šípy. Třeba místo špaget nebo tak něco. Jako jsou to nemagický šípy co stojej 1g, ale nějak rychle mizej. Kdysi jsem udělala takovej pokus, rozkopírovala jsem +3 šípy, nacpala jsem jima partě plný bágly, bylo jich asi 4,5 tisíc. V půlce hry došly. +3 šípů je ve hře tak 100-200, víc ne. Je nutný je používat výhadně na bosse a silný imunní nepřátele.
Drowí mágové a vrahouni byli lepší konkurence než houbičky, ale taky padli. Dispel je holt nepřítel mágů, sama to vim moc dobře. Nová plátová zbroj bodla, mýho válečníka-co-stále-ještě-nedual-classnul-na-clerika už ta nemagická kroužkovka nudila.
Závěrem týhle pasáže je lich a dvě velký mumie. Velmi legrační souboj, celá parta vyřazená a po boji oba dispeleři zmatený. Takže jsme tam museli stát, dokud se lich neresnul. Bohužel stihnul před smrtí fearnout nějaký lidi, takže jsme tam museli stát znovu. A znovu. A znovu. 80 +2 šípů padlo, sakra. Na všechny ty mumie a na licha. Ale nakonec jsme se dostali dolů, zničili zdroj lichovo moci a jsme v další kapitole.
Začínáme tradične trollama, tentokrát ledovejma. Nic komplikovanýho. Zato se netěšim na salamandry a jejich aury.
Tak, salamandři padli. Pavučina, entangle, ohnivá koule. Čekala jsem od nich víc. Asi ty pavučiny použiju i na ohnivý, který más čekaj za chvíli. Je to fakt praktickej způsob jak se vyhnout jejich aurám. Minule jsem používala elementály jako tanky, ale to bylo těžkopádný. Takhle je to jednoduchý, udělám past, oběhnu to postavou s botkama rychlosti a prstenem volnýho pohybu, všichni nepřátelé tam naběhnou, a buuum, prááásk! už to lítá.
Ale teď na ledový obry. Už čekaj. Neuměj kouzlit a je za ně kopec zkušeností, už se vidim na dalšim levelu.
Po obříkách jsou tu ohniví salamandři. Respektive nejsou, někdo je zastřelil. Našli jsme dva stacky +3 šípů, červenou plátovou zbroj -1 a pásek co nastavuje sílu na 19. Prozatím ho použijeme. Hurá do kuchyně pro brambory, který vyměníme za průchod do gnómí vesnice, kde si nakoupíme! Sláva nejdražšímu a nejlumpovatějšímu vendorovi... Je to zloděj, podvodník a je zodpovědnej za všechny problémy široko daleko :-D, ale je to jedinej slušně vybavenej obchodník, takže mu uděláme tržbu.
Ale to předbíhám, mluví ze mě nadšení z vidiny novejch předmětů :-D. Nejdřív to tu trošku dočistíme, vrátíme se do elfí pevnosti prodat haldu věcí, a PAK teprve si budeme moct nakoupit. Ten chlap je opravdu drahej. ve WoWku máme taky na serveru takovýho, přeprodává pomalu celou aukci za neskutečný peníze, vůbec se tam nedá nakupovat.
Nad bramborama jsou tři nebezpečný mágové ve zmiňovanejch +2AC róbách, sem s nima. Taky je tu manuál ke golemům, i ten se bude hodit. Pěkná nová zbroj pro střelce, prostě luxus. Oh, a je to tu plný zlodějů ve stínech. Ovšem jejich muška je mizerná, neudělali mi nic.
V elfí pevnosti jsem thrla půl milionu za prodej věcí :-D, takže uzavřeme obchod, a je to tu, dámy a pánové, tank v róbě. Nejlepší třída zbroje v celý partě (-16), a může kouzlit a odpasťovat aniž by se musel slíkat. Úleva.
No, každopádně likace je dočištěná, zbejvá odevzdat nakoupený veverky a jde se na předfinálního bosse... kecám, nejde, jde se do datadisku, takže smer Kuldahar! (Ale stejně, neni ta hra nějaká krátká? Sotva se člověk namachruje už to končí.)