Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 00:10:04
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: MM6 - speedrun  (Přečteno 11277 krát)

Anu

• Host
MM6 - speedrun
« kdy: Červenec 03, 2017, 17:22:54 »

Kamarám mi dnes oznámil, že se bude zde streamovat
https://www.twitch.tv/gamesdonequick
ve čtvrtek ráno v 7h speedrun na MM6, slibovaných je prý pod 35minut :)

Jestli kecal tak ať ho sežere plíseň, protože v 7 ráno o státním svátku se z postele bezdůvodně nevylezjá  :-\
IP zaznamenána

Anu

• Host
Re:MM6 - speedrun
« Odpověď #1 kdy: Červenec 06, 2017, 06:54:30 »

tak až v 10h, přesunuli to
IP zaznamenána

veka

• Pokročilý
« Odpověď #2 kdy: Leden 03, 2018, 08:24:35 »

Dobrý den, chtěl by jsem se jen zeptat, jestli existuje nějaký záznam nebo alespoň jak to dopadlo. Děkuji.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #3 kdy: Leden 03, 2018, 08:59:38 »

Záznam samozrejme je https://www.twitch.tv/videos/156890021  MM6 je niekde okolo 9:30 hod.  :)
IP zaznamenána

veka

• Pokročilý
« Odpověď #4 kdy: Leden 03, 2018, 20:44:46 »

Děkuji.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #5 kdy: Leden 03, 2018, 22:18:46 »

Nie je zač. Inak aj dnes tvrdím že to bol podvod a nie speedrun. Prechádzať texturami nepovažujem za nejaké umenie. To sa mohol hneď prebúrať do Úla a ukončiť hru :) Napísal som to tam aj do komentára ktorý mi moderátor následne zmazal.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: Leden 04, 2018, 07:11:02 »

Já jsem na ten twich vlastně taky koukal. Mělo to jedinou výhodu v tom, že to bylo tak krátké, protože jinak mě to ničím neoslovilo. Jednou jsem takhle koukal na speedrun Bloodborne a to bylo podobné, šlo v podstatě jen o využívání různých chyb hry. Když jsem naopak před léty viděl záznam ze speedrunu Morrowindu, tak to sice nebylo nic světoborného, ale k dohrátí byly použity jen mechaniky samotné hry - to že Morrowind jde snadno rozbít, je už věc jiná ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #7 kdy: Leden 04, 2018, 07:23:48 »

Tak ono co jsem pochopil, tak existuje bugrun a speedrun, v prvním je možné využít i jakoukoliv chybu hry, kterou hráč najde, v druhém by to dělat neměl a měl by opravdu jen využít znalost hry a její mechaniky. Pochopitelně i zde jde o to to dohrát co nejrychleji, tedy se mnoha věcmi vůbec nezdržuje, některé obejde způsobem, kterého by člověka normálně ani nenapadli, ale pořád nevyužívá chyby hry. V tomto ohledu je zajímavý ten gothic2a, jak v tom bugrunu, tak i v tom speedrunu.

Třeba jak vyřešit addon? Jednoduše se proměnit v skřetího psa, naběhnout do tábora banditů, proběhnout jej, spustit animaci s Ravenem a bránou, vzít si bandití zbroj co tu je (tu nejlepší) a hurá. Vůbec není třeba chodit k pirátům a podobně.

Zajímavější hry jsou ale na ten minimální level.
viz: http://forum.gothicz.net/viewtopic.php?f=57&t=18478
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: Leden 04, 2018, 08:18:41 »

Vidíš, to jsem vůbec netušil, že se to ještě takhle rozděluje. Na fórum kouknu.
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #9 kdy: Leden 04, 2018, 08:23:23 »

Súhlas. Som ochotný prižmúriť oko keď má niekto pred-pripravené sejvy, tak aby keď vojde do obchodu mali všetok tovar(zvitky, kúzla) ktorý práve potrebuje pre ďalší postup. Ale aby sa niekto celú hru brodil v textúrach, tak to mi teda rozum neberie :) Mimochodom to ani nie je chyba v hre, to ju asi museli nejak poškodiť ?
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #10 kdy: Leden 04, 2018, 12:10:32 »

Osobně mě procházení texturou neuráží (spíš mi vadí pokud propadnu samovolně když se o to nesnažim...) občas taky využívám nějaký chybky (například v mm8 vesele lítám od levelu 1, v Gothiku nabíhám do hradu když bych ještě neměla, a tak dále). Znalost chyb beru za znalost hry. Co se týče zmiňovanýho Morrowindu, tak ta hra jde opravdu rozbít tak, že budu radši koukat na lidi co procházej zdí.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #11 kdy: Leden 04, 2018, 14:59:19 »

No ale prechádzanie textúrami cez všetky dungeony v MM určite nie je chybka v hre :o Nie je to ani šikovnosť "hráča" je to blbosť. A ten blb sa tým ešte aj verejne chváli. Speedrun vždy robil hráč ktorý tú gamesu mal tak zmáknutú, že namiesto za 20 hodín ju spravil za tri. To čo tam naživo stváral nie je fér ani k poctivým hráčom ani k tvorcom a ani k hre samotnej.

Aby si mala predstavu o čom to teda stále hovorím, pozri si napríklad tento speedrun na LoG2 https://www.youtube.com/watch?v=c5mRGRqHIjg . Asi takto si predstavujem live speedrun !  10/10 ;)
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #12 kdy: Leden 04, 2018, 15:15:22 »

taky nemám rád "speedruny" kde záměrně využívají nechtěných chyb... no co si pamatuju, tak morrowind šel dohrát nějak přes 20 minut, fallout 2 taky a mafia má rekord nějak okolo tří hodin...
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #13 kdy: Leden 04, 2018, 15:42:05 »

Morrowind je jedna velká nechtěná chyba. Prostě to někdo nedomyslel, tedy udělal chybu. Takže blbnutí s inteligencí a poťákama = bugování. Ta zbraň má bez rukavice hráče zabít, to že můžu mít regeneraci která to přebije je u mě na úrovni procházení texturou.

Chápu, o čem mluvíš, tono. Jediný místo v mm6 kde se mi daří padat skrz texturu je úl. Jinak to nikde nezkoušim, jako každej normální hráč WoWka mám z padání do textur fobii :-p.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #14 kdy: Leden 04, 2018, 16:05:15 »

Padání texturou je už jasná chyba hry a do spedrunu to nepatří. V gothicu je to třeba proměna v nějaké zvíře, kde při proměně projde hráč skrz zeď. To je také již podvod na hru. Projít ale třeba na hrad v G1 v prní kapitole není využití chyby, protože hra to umožňuje, sice s tím dějově a příběhově nepočítá, ale není to bug, že se tam dostat lze. Hlavně u těch her, kde jde o rychlost dohrátí, na tom pak záleží.

Například dostat se do druhé kapitoly v gothicu2 jde více zúůsoby, nejjednoduší je stát se členem domobrany. To lze docílit tím, že hráč se stane občan města (dlouhá cesta), nebo zabije cech zlodějů (rychlá, ale těžká cesta). Může si na to koupit svitky proměny v ohnivého ještěra, jít do kanálu, proměnit se v ještěrku a pozabíjet je, ale musí zísjkat klíč od kanálu, což zase znamená plnit úkoly pro zloděje (zase delší cesta). Pokud by to tedy hráč dělal bez bugů, trvalo by mu to déle.

Jenže si může taky koupit svitek proměny v ohnivého ještěra, na správném místě se propadnout do kanálu bez klíče, všechny pozabíjet v této proměně a je členem gildy. Pak ten čas výrazně zkrátí, ale nedocílil toho poctivě, ale chybou hry a pak se to nedá srovnávat se speedrunem, kde to hráč vyřešil jinak.
IP zaznamenána