Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 19:43:17
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 2 [3] 4 5 ... 7

Autor Téma: Ravenloft: Strahd's Possession  (Přečteno 36500 krát)

Richmond

• Zasloužilý člen
Re:Ravenloft: Strahd's Possession
« Odpověď #30 kdy: Duben 22, 2017, 09:53:03 »

No obrázky jsou krásný. Jak píšeš u jednoho z nich, že na dálku nejde poznat, zda jdeo  něpřátelé či NPC, tak v tomhle pomůže mapa, protože ukazuje barevné tečky a podle barvy jde poznat o jaký typ jde. Zjistil jsem, že nepřátelé se ve vesnici na hrdiny vrhají až od určité vzdálenosti, takže z mapy zjistím, jestli to jsou monstra a pak se přiblížím na tu vzdálenost a posílám kouzelné střely nebo firebally a krásně to čistím s kávičkou v ruce :)

Na ten bug se musím podívat. Už dočišťuju tu jeskyni, tam jsou nepříjemné ty teleporty, které nejsou obousměrné. Takže si to sice zaznamenávám do mapy (např. T1+, T2 a k tomu vždy párový T1-,T2), ale je to občas náročný. Mapa jeskyní se mi začíná už hodně zaplňovat. Souboj s klepetnatcem byl docela překapivý, protože na rozdíl od kostlivců mi dával slušnou damage. Spotřeboval jsem na něj skoro všechny kouzla.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #31 kdy: Duben 22, 2017, 10:40:59 »

Pořád jsem ještě v jeskyni, nějak mi to nedá :) Chodím stále kolem toho úseku a přemýšlím, co s tím. Uvažoval jsem krom bugu ještě variantu, že by to byl chyták, ale po zakouzlení detekce nemrtvých se mi uvnitř zobrazil obdélníček nemrtváka, takže je to očividně "dutý" prostor. Došlo i na kouzlo Knock, ale zatím bez výsledku. Textura všech stěn vypadá standardně, takže skrytý zámek asi taky v úvahu nepřipadá. Leda že by tam opravdu vedl teleport. Ve vedlejší místnosti kousek na západ jsem měl předtím větrník, kterým šlo nakonec projít od severu na jih a přitom zmizel. Tyhle dva je taky možná potřeba odstranit zevnitř ven. Jenom se prostě nějak dostat dovnitř :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #32 kdy: Duben 22, 2017, 11:34:12 »

Pořád nevím o jakém místu přesně to píšeš. Už jsem blizoučko (snad), hrozně mě baví, jak mě to teleportuje pořád do nových míst, mapa se konečně "zakulacuje" :) Vzrůstá napětí. Líbí se mi ty detaily, jako např. kapající voda z krápíků, ty kostěné zvuky od kostlivců. Atmosféra výborná.

Ta házecí dýka je naprostá fajnovka! Nejen že se vrací do ruky a člověk ji nemusí pořád sbírat (jako šípy u luku), ale navíc se trefí vždy, i když to letí vedle cíle. Nechal jsem si ji identifikovat kouzlem a má skoro stejné statistiky jako ta dýka, co jsem našel v té úvodní rozvalině (resp. pod ní).
IP zaznamenána

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #33 kdy: Duben 22, 2017, 11:45:13 »

A sakra. Dostal jsem se jednomu ze zelených "větráků" a ten nejde otevřít a moje mágyně tvrdí, že na to není žádný klíč ani žádný předmět/zařízení. Obávám se, že to má souvislost s tou ženskou, co stojí před jeskyní a kterou jsem vzít nechtěl. Takže to teď zkusím, což s sebou přináší nepříjemné dilema, koho vyhodit (Vladislava asi těžko, ten bude nutný). Takže udělám důslednou inventarizaci, vyhodím vše nepotřebné (mám naprosto plný inventář), propustím toho bojovníka, kterého jsem zachránil a zkusím najmout tu ženštinu. Sakra :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #34 kdy: Duben 22, 2017, 12:59:38 »

Nechci sem vysloveně postovat mapu, byť už si v podstatě na konci, ale v JV kvadrantu jeskyně je kousek od středu kvadrantu takový úsek, kde sis musel cestu otevřít zatažením za táhlo - zmizel potom jeden větrník v cestě. Když se v tomhle místě otočíš vzad, tak za sebou máš právě tu "místnost", kam se nemůžu dostat. Vedou do ní dva větrníky, jeden ze západu (naproti tomu táhlu) a druhý ze severu. Podle mě je mělo možná odstranit právě to táhlo.

Házecí dýka je úžasná, ona umí trefit dokonce při letu zpět :) Zkoušel jsem jí právě před chvilkou i venku. Minout se s ní dá, trochu je taky potřeba počítat s délkou letu, když ulítne moc daleko. Lepších zbraní bylo v jeskyni více. Musel jsem pak do města a ve svém skladišti jsem všechno popřerovnal a identifikoval. Jediná Velika má obyč hůl, jinak všichni mají min. zbraň +1.

Ten poslední větrák opravdu souvisí s Irmgarde, byl jsem docela rád, že se ve hře nic nemůže ztratit, když jsem musel oba najmout. Vladislava jsem vyměnil právě za Fhalkena, on vůbec nějak nebyl z téhle "dvojice" nadšený.

Jeskyni jsem tedy nakonec nechal být a po přerovnání a identifikaci věcí jsem si šel vyčistit cestu k hradu Ravenloft. Je to malá, ale členitá lesní oblast, podobně jako ostatní části Svalich Wood. K hradu je to v podstatě kousek, ale cestou jsem chytil noc a kolem mě se spawnula kupa zombií :) Zrovna jsem měl blbě save, ale nakonec jsem se z toho vymotal. Do hradu jsem se však nedostal, nejspíše to zase souvisí s pokrokem v ději. Vrátil jsem se proto do vesnice a šel za starostou.

Teprve tady mi došlo, o jakém záznamu o vlkodlacích si psal :D Správnou knihu jsem našel až teď u starosty, plus jsem si přečetl vzkaz od Strahnda, kde se zmiňuje o Tatyaně. V tomhle mě překvapilo, že oba aktéři, jak vlkodlak, tak Tatyana, mají dialog udělaný tak, jako bych obě informace už četl, protože vlkodlak se mnou stejný postup léčby probral sám. Půjdu si ještě popovídat se starostou a pak asi zamířím do kostela.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #35 kdy: Duben 22, 2017, 13:10:51 »

Jo potvrzuji, že ta elfka před jeskyní mi skutečně byla schopna odstranit ten poslední "větrák" :) To místo, o které se bavíme, je zřejmě takový nepravidelný tvar nad JV rohem jeskyně, že? Ten jsem fakt celý obešel, zkoušel všechny tajné průchody a nic. Na internet se mi nechce chodit, abych se náhodou nedozvěděl něco předem, tak to nechám asi být.

Můžeš mi prosím napsat, kde zhruba najdu v Barovii ten dům s čarodějkou? Mám pocit, že jsem prošel všechny domy a jí jsem tedy nepotkal.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #36 kdy: Duben 22, 2017, 13:54:23 »

Jj, to je ono. Já kouknout musel, protože mi to už nedávalo žádnou logiku. Kloním se nakonec opravdu k bugu.

Čarodějku najdeš v domě na východ od hospody, kousek od domu paladina.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #37 kdy: Duben 22, 2017, 14:05:14 »

Tu šílenou babu jsem našel, ale bylo to tedy náročný. Všiml sis, že když vlezeš do nějakého z domů v Barovii, že automapa ukazuje mapu interiérů domů? Tak se dá také zjistit, v kterých domech je NPC (byŤ drtivá většina jsou nemluvící ubožáci)? A také se dá dobře odhadnout, kde jsi vlastně ještě nebyl, protože tam ve volnej flek, zatímco na mapě města tam je třeba barák.

Při tom hledání té stařeny jsem našel v jednom baráku Fhalkena! Tak jsem ho hned najal a dům poznačil. Dokonce jsem objevil barák s jednou dívkou, která se chtěla také přidat. Ale to už jsem odmítnul. Teď budu chodit cíleně jen ve 3! Tedy Richmond (paladin, level 7), Rayijiisa (mág, level 8) a Fhalken (fighter, level 7). Čtvrtého zatím nepotřebuju, čekám na klerika :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #38 kdy: Duben 22, 2017, 15:51:44 »

Všiml, používal jsem to přesně k tomuhle porovnání, ale poznámky jsem si spíše dopisoval do globální mapy vesnice. Hledal jsem tak hlavně pohozené předměty, které jsem při první návštěvě domů ne vždy bral. U starosty jsem pak takhle zjistil, že mi chybí ty knihy :D

Jo ty si hledal ježibabu? Já myslel, že si hledal Veliku, protože ty jsou s Fhalkenem právě v domech kolem hospody. Ta dívka, co jsi odmítnul, mi přijde právě tak nějak příběhově důležitá, ale možná je to jen podobou jmen. Je to bojovnice, ale hodí se spíše do role tanka.

Já jsem dle plánu zamířil do kostela, ale hned za dalšími dveřmi jsem dostal nakládačku :D Je tu několik nemrtvých psů, ale docela tužších a hlavně rychlých. Rozmluva se starostou moc k ničemu nevedla, jen mi to potvrdilo moje domněnky ohledně výpravy do západních jeskyní. Ostatně v kostele jsem našel jeden svitek, který mi částečně odpověděl na důvod Strahndova jednání. V kostele toho jinak moc udělat nelze. Je zde jedno magické zrcadlo se zakletou duší a zkamenělý klerik. K zrcadlu se váže právě onen zmíněný svitek, ale řešení leží hlouběji ... v katakombách pod kostelem. Chvilku ale trvalo najít cestu, hledání způsobu, jak otevřít zavřené dveře už bylo méně na očích :)

Podzemní má nejspíše více pater. V tom prvním jsem se dostal celkem daleko, ale oproti jeskyním to jde pomaleji. Přeci jen zombie jsou o chlup nebezpečnější než kostlivci a je jich tu opravdu hodně. Hrátky s klíčema jsou klasika, ale našel jsem tu další deník a stránku z manuskritpu o zrcadle v kostele, která je pravděpodobně jednou ze tří. Teď mám jeden klasický klíč a jeden asi taky klíč, takže to jen doprojdu a uvidím, co bude následovat dále.

Podobně jako v západní jeskyni, i tady jsem našel několik svatých symbolů (Ankh), ale vůbec mě nenapadá, k čemu je budu potřebovat. Myslel jsem si, že je to druh klíče, ale na to jich je nějak moc.

U mě je parta asi definitivní, ale překvapuje mě level té tvé mágyně. Čekal bych, že bude postupovat podobně jako moje hraničářka, která je teprve level 7 :) I když všiml jsem si, že postava, která nejvíce zabíjí zřejmě dostává i více zkušeností. Asi bych se na to měl blíže podívat. Možná to dělá i to, že mám plnou družinu, jestli se tedy xp dělí rovnoměrně.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #39 kdy: Duben 22, 2017, 16:58:53 »

No ta moje mágyně totiž asi nejčastěji zabíjí, především ty těžší potvory, proto je tak strašně vepředu. Dokonce i poté, co nedávno postoupila na 8.úroveň, tak na další ji zbývá méně než paladinovi, co je na 7.levelu už nějakou dobu. No je to trochu divné.

Co děláš s klíčema? Zůstaly mi ty nefritové klíče z jeskynního komplexu a zabírá to místo. Nosíš to pořád s sebou? Předpokládám, že už tam sna nepůjdu znovu :) Taky by ten hostinskej mohl mi pronajmout pokoj jen pro mě. Pořád se obávám nějaký barák "zabrat" a udělat si tam svůj pokojíček s předměty :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #40 kdy: Duben 22, 2017, 19:13:41 »

Zabral jsem si dům naproti tomu, kde bydlí smutný otec, co ztratil syna. Přišel mi dost opuštěný, tak jsem si ho přivlastnil :D Je bohužel docela malý. Dělám si tam pak hromádky dle kategorie a užitečnosti předmětů, takže různé klíče házím ke stolu. Sebou už je nenosím. Podle mě jsou jednorázové a víckrát už potřeba nebudou, ale radši si je dávám právě takto na jedno místo ... co kdyby :) U sebe si nechávám opravdu jen to nejnutnější a nechal jsem si i veškeré písemnosti.

Na prvním patře podzemí kostela jsem našel hezkou kupu věcí, takže mě zas čeká třídění. S klerikem je to však docela jednoduché, protože pomocí kouzla Detect Magic si označím všechny magické předměty (získají takovou kovově šedou auru, která vydrží celý den, takže každý nový přidaný předmět se automaticky taky detekuje) a ty magické pak šoupnu Velice k identifikaci. Identifikační kouzlo v Ravenloftu se mi dost líbí, protože určí komplet obsah inventáře kouzelníka, takže na takhle vytříděné předměty od klerika mi v pohodě stačí dvojí zakouzlení, což šetří čas (spánek). Všechno obyč už nechám v dungeonu.

U mě nejvíce zabíjí hraničářka, ale pokud se nemýlím, ona má podobnou penalizaci na levelup jako paladin (mají levelupy posunuté směrem nahoru), takže kouzelník by mohl růst rychleji, ale jestli už jsi kousek pod levelem 9, tak nezbývá než ti smeknout :) Máš dobrou trefu, že s ní sundáš vždycky to nejhodnotnější. U mě se přeci jen na boji podílí i Fhalken. Jestli to pak hra počítá třeba tak, že se potvora přičte tomu, kdo jí dal poslední ránu, tak mám holt smůlu :D

Ale už jsem boje docela zrychlil, jak jsou zombie pomalé, tak v pohodě klikám rovnou přes bojový kurzor myši a už nemusím sledovat, které zbrani zrovna došel cooldown. Hra si to vlastně kliká sama. Na druhou stranu musím říci, že ono to klikání přes ikonky zbraní má něco do sebe. Zjistil jsem totiž, že ve hře má význam i natáčení družiny a postavu, která je úplně vlevo, lze třeba použít jako štít pro druhou postavu v řadě. S pomocí Fhalkena tak chráním svojí elfku. Jenomže na to není zrovna to klikání přes bojový kurzor myši vhodné.

Pokud jde o podzemní patro kostela, nakonec se z něj vyklubal hodně zajímavý dungeon plný skrytých tlačítek. Past jsem našel zatím jen jednu, ale opět to souvisí s tlačítky, je to docela vtipně udělané, když za chybu koupíš fireball :D Tlačítka jsou celkem zřetelná, ale jen do chvíle, kdy ho mám na očích, jinak to trošku sklouzává k pixel huntingu.

Útržků stránky jsou opravdu 3, ale zatím jsem to nechal být. Mnohem zajímavější pro mě bylo zjištění, že jsem našel i nějaké speciální svitky. Podařilo se mi při řešení jednoho rébusu narazit na tužší zombii, možná ghúla, a ten mi nakazil Fhalkena. Nechtěl jsem zbytečně loadovat, tak jsem vytáhl svitek na odstranění nemoci, o kterém jsem věděl, že ho mám. Jenomže kouzlo se neseslalo, místo toho jsem dostal oznámení, že tohle je zrovna velmi mocný svitek, který se mi hodí na léčbu lykantropie. Našel jsem tak dva ze tří potřebných svitků, plus mám knihu k vyvolání toho přenašeče, o kterém vlkodlak mluvil. Nakonec se tedy řešení toho úkolu vyvrbilo samo.

Patro ještě celé prolezlé nemám, teď mě to žene tajnými stěnami jinam, ale nechám to už na zítřek. Dneska bych si možná mohl místo toho připravit přehledovou mapu Barovie.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #41 kdy: Duben 23, 2017, 07:52:00 »

Za včerejšek jsem vytípal další sadu screenshotů, ale pro ukázku jsem vybral jen takové, které nevykecají příliš z děje a řešení úkolů. Důležitost kostela je totiž mnohem větší, než by se na první pohled mohlo zdát.

Hrad Ravenloft. Když už se mi po menších peripeticíh podařilo k hradu dostat, tak jsem zjistil, že mají zavřeno :)

Při první návštěvě domu starosty jsem se neodvažoval nic sebrat, unikly mi tak dva zajímavé dokumenty, z nichž Van Richten's guide to Werebeast se zabývá léčbou lykantropie.

Druhým dokumentem byl Strahdův výnos o trestu za šíření jmenovitě uvedených fám. Zajímavé jsou hlavně bod 3 a 4. Ba'al Verzi dagger je dýka, kterou jsem našel v podzemí ruiny hned na počátku hry, a kterou moje hraničářka používá jako druhou zbraň. Touto dýkou byl zabit Strahdův bratr Sergei. Zmínka o Tatyaně začne dávat větší smysl o něco později, kdy se objeví její spojitost právě s bodem 3.

Prokleté zrcadlo v kostele. Uvnitř je uvězněna něšťatsná duše. Klíč k jejímu osvobození se nachází v nižších patrech.

Zkamenělý kněz. Už jsem se pomalu začínal radovat, že bych se přeci jen k nějakému mocnějšímu léčitely mohl dostat, ale tenhle kněz už je léta ze hry :)

Pohled na inventář po zakouzlení klerického Detect magic. Všechny magické předměty získají ocelově šedou auru. Bohužel, některé předměty mají shodnou paletu barev normálně, třeba kroužková zbroj.

Text z Tome of evil artifacts and cursed items. Tahle knížečka je zajímavá hlavně tím, že jí očividně chybí stránka předcházející tento text. Jedná se o čtyři útržky, které lze nalézt v dungeonu pod kostelem. Ostatně ona sama leží před vchodem do něj.

Kostel a dungeon pod ním jsou plné tajných místností. Následující obrázek ukazuje typický příklad zdi se skrytým spínačem.

V samotném kostele lze najít i tento svitek, který na první pohled vypadá jako standardní svitek na vyléčení nemoci, jenomže tomu tak není. Jedná se o jeden ze tří svitků, které se hodí pro léčbu lykantropie.

Společenská místnost v podzemí pod kostelem.

Začátek prvního patra dungeonu pod kostelem má zajímavý tvar.

V prvním patře dungeonu pod kostelem jsem našel několik zajímavých předmětů, tady se na zemi třeba válí útržek stránky z Tome of evil artifacts and cursed items.

Další útržek stránky hlídala tahle potvora, zřejmě jde o ghúla.

Dalším ze zajímavých předmětů je Trimia's catalogue, což je knížečka, o které jsem si myslel, že souvisí s léčbou lykantropie, ale není tomu tak. Zbytečně mě to svedlo na špatnou cestu řešení úkolu s vlkodlakem. Zatím není nikterak použitelná, protože vyžaduje nějaké předměty, které očividně nemám. Její význam je mi proto zatím záhadou, ale je klidně možné, že jsem jenom přehlídl nějakou zmínku o ní v jiných dokumentech.

« Poslední změna: Duben 23, 2017, 15:47:00 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #42 kdy: Duben 23, 2017, 14:32:23 »

Tak jsem už taky prošmejdil severní cestu k hradu Ravenloft, ale krom přerostlých vlků a pár banditů tam vlastně nic není, ale aspoň je mapa hotová a až budu potřebovat jít do hradu, tak už půjdu rovnou.

Propátrla jsem i druhý severní výstup z Barovie, ten více na východ. Tedy oblast kolem kostela. Tady jsem zhusta využíval házecí dýku a jen minimálně došlo na souboj na blízko. Vůbec poprvé jsem zaznamenal respawn aniž bych opustil lokaci nebo se prospal. Dokonce se jeden zombík na mě vyříil jakoby z dveří kostela :) Docela jsem byl překvapenej. Teď mě čeká tedy průzkum kostela. Vnitřek kostela vypadá opravud luxusně, to zdobení stěn, vitráže, fakt moc pěkný. Nejdřív jsem nechápal, proč se mi neotvírají první dveře, než jsem prošátral inventář a připomenul si ten předmět z jeskyní.

Ta ježibaba v Barovii dala zajímavou "sudbu", tak trochu vědma, věděla, co tu hledám a proč tu jsem. Ale moc jsem z té její říkanky nedostal. Šel jsem i za starostou, který byl překvapený, že jsem se objevil. Zajímavé :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #43 kdy: Duben 23, 2017, 14:57:22 »

U ježibaby už si moc nevybavuju, co mi povídala, budu si to muset pročíst znovu. Přeci jen už uběhlo pár dní od průzkumu vesnice. Oblasti se respawnujou klidně i během přítomnosti družiny, zažil jsem to už na začátku hry s gobliny a i kolem jeskyně s netopýry. U kostela mi to však taky přišlo markantnější, protože mi ti zombíci vyskakovali takměř přímo před očima. Chvilku jsem si myslel, jestli se zrovna neudál nějaký denní přechod, ale ono to bylo v noci, nedlouho poté začalo svítat.

Z kostela už jsem venku a mám za sebou kus hřbitova ...

Trošku jsem se sekl, útržků stránky byly celkem 4. Po vložení do knihy se objevila stránka s magickou formulí, kterou stačilo před zrcadlem přečíst. Uvězněná duše patří zkamenělému knězi, který se v tu ránu probral a odměnil mě klíčem od brány hřbitova. Nicméně já se rozhodl jít zkusit štěstí nejprve k vlkodlakovi (na další patro podzemí kostela jsem totiž nenašel klíč).

K nalezení třetího svitku léčby mi dopomohl průzkum mapy podzemí kostela, protože svitek je velmi šikovně umístěný, normálně ho jde snadno přehlédnout. Jenomže u vlkodlaka jsem zjistil, že mi buďto něco chybí, nebo jsem si spojil dohromady dvě odlišné věci a ani jednu přitom nemám komplet. Budu muset počkat, co se bude dít dál, nebo co dalšího někde najdu.

Nakonec jsem se tedy na ten hřbitov vydal, ale jen informativně, nerudného ducha a jeho úkol jsem proto vynechal. Hřbitov je plný dalších zombií trochu jiného typu a několika zombiím skupinkám velí upír. Boj s upírem je venku pohodička, zvládla to Eona s házecí dýkou, ale horší bylo dvojí setkání v uzavřeném prostoru krypt, protože upír umí při útoku zblízka vysávat levely a ty nejde nijak vrátit. Nemám proti tomu ani žádné ochranné kouzlo, takže u jednoho jsem absolvoval hezkou řádku loadů. V jedné šťastné chvíli jsem ho dokázal sundat jediným fireballem a bylo po všem. Druhý upír byl v trochu prostornější kryptě, takže jsem po počátečním střetu mohl omezeně manévrovat. Přitom zrovna u tohohle upíra bylo dost zajímavého lootu.

Nebezpečí upířího kousnutí jsem čekal, vysávání levelů je typická vlastnost upírů v D&D, ale nečekal jsem, že proti tomu nebude existovat účinná ochrana. Klerik mám na 3. levelu sice kouzlo Negative Plane Protection, ale to podle mě bude pracovat na principu pravděpodobnosti, kterou bude upírovi snižovat. Pořád lepší než nic, ale budu to muset nejprve otestovat. Neměl jsem tohle kouzlo zrovna namemorované.

Když už jsem byl u toho, tak jsem si schválně propočítal, jak je to s rozdělováním zkušeností. Za upíra je celkem 5000 xp a kupodivu se rozdělují rovnoměrně mezi všechny postavy. Bylo úplně jedno, že je zabíjí jen Eona. Díky zabíjení upírů jsem tak nakonec u Ulgara získal 7. level v klerikovi.

Na hřbitově lze na východě poblíž jedné krypty najít pytlík se zlatým prachem, který nějak souvisí s kryptou na JV hřbitova. Uvnitř je banshee, která brání vstupu do dalších dveří, ale nepodařilo se mi s ní příliš bojovat. Má celkem ultimátní útok. Venku je na kryptě nápis, který jsem jen tak letmo prolítl a byl v něm zmíněn právě efekt zlatého prachu, jenomže s ním nic dělat nemůžu. Nechal jsem to tedy prozatím být.

Na jihu u náhrobků stojí další postava k najmutí, zloděj Vuko (level 7). Neviděl jsem důvod ho najímat, tak jsem ho tu nechal stát dál.

Předposlední zajímavostí je krypta na JZ mapy, kterou střeží skupinka zombii a trojice upírů. Vedle krypty leží už na první pohled magická verze praku :)

A poslední je samozřejmě krypta Lorda Ghúlů. Nachází se kousek od vstupu na hřbitov, ale je potřeba vlastnit klíč, takže moje další kroky nejspíše povedou k nerudnému duchovi pro úkol.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #44 kdy: Duben 23, 2017, 15:42:42 »

S pytlíkem prachu si lze promluvit, ale pořád mi není jasné, co přesně dál :) Ostatně čí to je prach je jasné z nápisu na zdi, ale něco mi asi ještě pořád chybí.

A teď k vlkodlakovi ...

Nešlo mi to pořád do hlavy, tak jsem si ještě jednou prošel rozhovor s ním a pak mi to docvaklo :D Trimia's catalogue jsem opravdu omylem do tohoto úkolu přimíchal, nemá s léčbou lykantropie nic společného. Ve skutečnosti jsem měl už vše potřebné, jenom jsem se nechal svést špatným směrem.

Spoiler: ukázat
Vlkodlak se totiž zmíní o vůdci smečky, který se jmenuje Albino a kterého je potřeba odstranit. Z předchozí zkušenosti vím, že večer se v oblasti okolo jeskyně pohybují vlkodlaci, tak jsem si prostě v domku na jihu počkal na večer a vyrazil na lov. Albino je hned kousek pod chatkou a není těžké ho zabít. Je to v podstatě standardní vlkodlak, akorát je bílý :) Pak už jen stačilo dojít do jeskyně za umírněným vlkodlakem a přečíst před ním svitky ve správném pořadí.

Od odkletého vlkodlaka jsem získal klíč od jeho bývalého domu ve vesnici, který si můžu nechat ;)
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 2 [3] 4 5 ... 7