Zabral jsem si dům naproti tomu, kde bydlí smutný otec, co ztratil syna. Přišel mi dost opuštěný, tak jsem si ho přivlastnil

Je bohužel docela malý. Dělám si tam pak hromádky dle kategorie a užitečnosti předmětů, takže různé klíče házím ke stolu. Sebou už je nenosím. Podle mě jsou jednorázové a víckrát už potřeba nebudou, ale radši si je dávám právě takto na jedno místo ... co kdyby

U sebe si nechávám opravdu jen to nejnutnější a nechal jsem si i veškeré písemnosti.
Na prvním patře podzemí kostela jsem našel hezkou kupu věcí, takže mě zas čeká třídění. S klerikem je to však docela jednoduché, protože pomocí kouzla Detect Magic si označím všechny magické předměty (získají takovou kovově šedou auru, která vydrží celý den, takže každý nový přidaný předmět se automaticky taky detekuje) a ty magické pak šoupnu Velice k identifikaci. Identifikační kouzlo v Ravenloftu se mi dost líbí, protože určí komplet obsah inventáře kouzelníka, takže na takhle vytříděné předměty od klerika mi v pohodě stačí dvojí zakouzlení, což šetří čas (spánek). Všechno obyč už nechám v dungeonu.
U mě nejvíce zabíjí hraničářka, ale pokud se nemýlím, ona má podobnou penalizaci na levelup jako paladin (mají levelupy posunuté směrem nahoru), takže kouzelník by mohl růst rychleji, ale jestli už jsi kousek pod levelem 9, tak nezbývá než ti smeknout

Máš dobrou trefu, že s ní sundáš vždycky to nejhodnotnější. U mě se přeci jen na boji podílí i Fhalken. Jestli to pak hra počítá třeba tak, že se potvora přičte tomu, kdo jí dal poslední ránu, tak mám holt smůlu

Ale už jsem boje docela zrychlil, jak jsou zombie pomalé, tak v pohodě klikám rovnou přes bojový kurzor myši a už nemusím sledovat, které zbrani zrovna došel cooldown. Hra si to vlastně kliká sama. Na druhou stranu musím říci, že ono to klikání přes ikonky zbraní má něco do sebe. Zjistil jsem totiž, že ve hře má význam i natáčení družiny a postavu, která je úplně vlevo, lze třeba použít jako štít pro druhou postavu v řadě. S pomocí Fhalkena tak chráním svojí elfku. Jenomže na to není zrovna to klikání přes bojový kurzor myši vhodné.
Pokud jde o podzemní patro kostela, nakonec se z něj vyklubal hodně zajímavý dungeon plný skrytých tlačítek. Past jsem našel zatím jen jednu, ale opět to souvisí s tlačítky, je to docela vtipně udělané, když za chybu koupíš fireball

Tlačítka jsou celkem zřetelná, ale jen do chvíle, kdy ho mám na očích, jinak to trošku sklouzává k pixel huntingu.
Útržků stránky jsou opravdu 3, ale zatím jsem to nechal být. Mnohem zajímavější pro mě bylo zjištění, že jsem našel i nějaké speciální svitky. Podařilo se mi při řešení jednoho rébusu narazit na tužší zombii, možná ghúla, a ten mi nakazil Fhalkena. Nechtěl jsem zbytečně loadovat, tak jsem vytáhl svitek na odstranění nemoci, o kterém jsem věděl, že ho mám. Jenomže kouzlo se neseslalo, místo toho jsem dostal oznámení, že tohle je zrovna velmi mocný svitek, který se mi hodí na léčbu lykantropie. Našel jsem tak dva ze tří potřebných svitků, plus mám knihu k vyvolání toho přenašeče, o kterém vlkodlak mluvil. Nakonec se tedy řešení toho úkolu vyvrbilo samo.
Patro ještě celé prolezlé nemám, teď mě to žene tajnými stěnami jinam, ale nechám to už na zítřek. Dneska bych si možná mohl místo toho připravit přehledovou mapu Barovie.