Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 17:54:04
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 15

Autor Téma: Série Mass Effect  (Přečteno 60697 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Série Mass Effect
« Odpověď #150 kdy: Únor 13, 2017, 11:01:44 »

Teď si to moc nevybavuju, ale do poslední mise bys měl letět s komplet posádkou. U toho se právě projeví první známky připravenosti/nepřipravenosti. Posádka je na lodi kolektorů, kdežto finále se odehrává za vysílačem Omega 4.

Vylepšování, level vylepšení, závisí nejspíše na nainstalovaných DLC, protože předtím jsem měl max. 5/5. Zmražení funguje na neobrněné cíle a kupodivu i na gethy. Vojáci Eclipse jsou třeba obrnění komplet, takže na ně používám trhavou munici.

Po zabití Samary by její místo měla zastoupit Morath (prostě ta její dcera :) ), někde jsem to viděl zmíněné. Pokud to tak je, pak to bude mít v trojce zajímavou dohru.

U trojky si obecně nejsem s volbami (poměrem sil) jistý. Tam totiž dostaneš novou sadu voleb, minimálně gethy budeš řešit ještě jednou. Kvariani se mi do nich stejnak pustili. Uvidíš pak sám, trojka začíná hodně zajímavě a nejinak to bude i se vztahem k Radě ;) Jsem zvědav, jak s tím zahýbou DLC.

Já jsem akorát dojel Shadow Brokera a pobavil se nad pár informacemi. V trojce si Liara sebou přinese něco podobného, ale už to nebude tak zajímavé. Spíš teď ta trojka davá v tomto ohledu větší smysl. Jinak Shadow Brokera jsem chtěl usmažit kolektorským paprskem a moc se mi nedařilo. Pak jsem zjistil, že samopalem mu sundám štít mnohem rychleji :D Krom něj byl dobrý i souboj s odpadlickou asarijkou, obtížnost tu docela narostla.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #151 kdy: Únor 13, 2017, 19:02:55 »

No myslím, že dlc se do hry nijak neprojeví, ale že trojka vznikla až po vzniku těch dlc do dvojky, takže s jejich existencí autoři počítali současně ale počítali s tím, že je hráč nemá. Tedy max tam mohli dát nějaké náznaky toho, co se v nich dělo, ale jejich samotné hraní ve dvojce si myslím, trojku neovlivní (jen ty jako hráč to budeš lépe chápat). Mě teď hra posílá do systému Omega, abych skočil vysílačem. Jestli si to ale dobře pamatuji, tak koleketoři zničí tu Omegu a dojde tam před tím k boji na jejich lodi. Tam jsem ještě nebyl. Ale zde už prostě není moc možností, co dělat dál.

edit:
Hmm, tak asi ne. Nebyla jiná možnost, než letět vysílačem na závěrečnou misi, kde bych měl mimo jiné i zachránit posádku. Asi si to s tou Omegou a jejím zničení pamatuji špatně.
« Poslední změna: Únor 13, 2017, 19:21:18 od Milhaus »
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #152 kdy: Únor 13, 2017, 20:22:54 »

Tak hru jsem tedy již dohrál. Posádku zachránil a všichni přežili. Lidský smrťák zničen, stanice zničena, Záhadný uražený :). Kelly o mě zájem nemá, asi jí vadí ta Liara, s ostatními jsem vztahy navázat nezkoušel. Nevím proč jsem měl dojem, že dojde ke zničení té stanice Omega, ale asi si to pletu s něčím jiným.

Musím říct, že mě ke konci ta hra už dost unavovala, ten neustále stejný koncept boje ve stylu "ubraň pozici proti vlnám nepřátel" prostě není to pravé, zvlášť při hře za odstřelovače, který by se měl bojištěm plížit a zabíjet nic netušící nepřátelé a ne se snažit ustát vlny dotěrných nepřátel. Zvlášť, když neustále opakují stejní nepřátelé a hra se skoro vůbec nemění, ať už dělá člověk cokoliv, rozvíjí se jakkoliv a má vybavení jakékoliv. Závěrečná mise mi přišla vcelku snadná, nepřátelé neměli moc šancí.

Nyní bych tedy měl začít hrát třetí díl.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #153 kdy: Únor 13, 2017, 21:13:51 »

Tak Mass effect3 při prvním pokusu o spuštění standadně jako vždy nejde spustit kvůli ovladačům PhysX :D. Hlásilo to, že mám starší verzi, než hra vyžaduje. Při pokusu o instalaci těch "správných" mi ovšem instalátor hlásil, že mám verzi novější a že tedy nemohou instalovat tu starší. Musel jsem tedy odinstalovat tu novější verzi ovladačů physx a nainstalovat tu starší, pak hra šla. Nainstaloval jsem pak nejnovější ovladače na grafickou kartu se vším všudy, včetně physx a hra nefunguje vůbec a ani nijak nereaguje. (podobně jako u ME1 ze steamu). Prostě vůbec nenaběhne proces hry jako takové. Takže super. Znovu jsem tedy odinstaloval physx a nainstaloval tu starou verzi, nicméně hra stejně nereaguje. Prostě boží :)

edit: tak po restartu a opětovné odinstalaci a instalaci physx už to jede. Tak to raději už nechám být :D
« Poslední změna: Únor 13, 2017, 21:29:24 od Milhaus »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #154 kdy: Únor 13, 2017, 21:16:50 »

Zkoušel jsem tu Samaru prohodit s dcerou a dopadne to tak, že ona se navenek bude vydávat za matku a normálně se začlení do posádky. Nicméně tohle řešení je spíš pro zlouny, tak jsem zůstal u Samary.

U Thana se mi docela změnil postup řešení osobáku. Díky tomu, že jsem byl znovu uznán za Spectru, mohl jsem přiznání získat díky tomuto faktu.

Vylepšení jsem nakonec dokázal zkoupit všechna, zbylo mi ještě 130k a to pak ještě trochu narostla hlavními misemi. Něco možná chybělo, protože jsem rezignoval na průzkum planet, kde tuším taky pár vylepšení lze získat.

A před chvilkou jsem sundal lidského Smrťáka :D Do finále jsem vzal opět Legiona a Jack, ostatně Jack mi dělala i štít proti pátračům namísto Samary. Jako velitelku druhého týmu jsem zvolil protentokrát Mirandu. Finále je holt takové jaké je, ale alespoň to je už jen rutina. Přežili mi také všchni a také jsem nechal základnu zničit. Ono to má beztak v trojce jen kosmetický vliv, ale závěrečný rozhovor se Záhadným za to prostě stál :) Romance nakonec nebyla žádná, před vstupem do vysílače jsem akorát chvilku meditoval nad fotkou Ash. Herní čas opět vyšel lehce pod 34 hodin.

Edit: mě trojka jde normálně :D Asi ti to holt není souzeno :D Ale přišel jsem teď na jednu zajímavost, já jsem předtím hrál dvojku opravdu jako infiltrátor, akorát si vůbec nevybavuju, že bych byl předtím bez možnosti používat útočné pušky.
« Poslední změna: Únor 13, 2017, 21:20:23 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #155 kdy: Únor 13, 2017, 21:31:54 »

Já už to zprovoznil. Tak to raději nechám již být.

Jinak jsem ve dvojce prošel úplně všechno, každou planetu v soustavě a plnil všechny mise ve hře. Stejně mi peníze chyběly.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #156 kdy: Únor 14, 2017, 08:31:24 »

Tak jsem se prsama pustil do ME3, potíž je, že nevím, jak to v té hře je bez DLC, ať už z těch v ME2 nebo ME3. Každopádně jsem pro mě překvapivě potkal hodně postav, které se vázaly na DLC v ME2 a nevím, jestli ve hře běžně jsou. Třeba zlodějku Kasumi, se kterou jsme splnili jeden úkol na Citadele a pak jí získal pro svojí alianci jako "zdroj", společně se spektrami. Nebo jsem třeba potkal kluka, co byl v DLC s umělou inteligencí zavřený v tom stroji a kterého jsem zachránil, ten byl na akademii nadaných studentů, kde jsem krom něho potkal i Jack, která nutno říct šla dost do sebe.

Celkově potkávám známé z ME1 nebo ME2 doslova na každém kroku. V podstatě skoro každý dialog je s někým, koho asi znám (ale jako hráč si jej nepamatuji :), kdyby se nepřipomněli). Někteří se dokonce přidali jako mé "zdroje", třeba jedna novinářka, která byla v ME1 a v ME2 a se kterou jsem dělal rozhovor. Potkal jsem třeba i Kelly, ale ta se nepřidala. Přidala se mi na loď ale doktorka, co je ve hře již od ME1. Taky nějaká neznámá reporterka, která se nalodila na loď a něco tam dělá, ale nejsem si jist jejím významem.

Se hry jako takové jsem zatím trošku zmatený. Moc v hlavním ději jsem nepokročil a vlastně si ani nejsem jistý, co je hlavní úkol a co ne. Pochopil jsem to tak, že mám sbírat spojence po celém vesmíru, malé i velké. Nicméně se na mě neustále valí další a další úkoly, některé asi menší, některé asi větší, ale těžko to rozlišit a těžko určit, jak je splnit. V citadele jsem potkal i vůdkyni Omegy, pro kterou jsem splašil všechny frakce žoldáků z ME2, kteří by se tak měli taky přidat k mé alianci. Potom chtěla obsadit zpět Omegu, ale do toho jsem teda zatím nešel (to je asi DLC do ME3).

Zatím jsem jen zajel pro nějakého generála, který ale po mě chce, abych udělal sumit s krogany (ale na tom jsem nebyl) a pak navštívil tu akademii, kde jsem zachránil studenty. Nicméně Jack říkala, že nejsou připravení do boje a tak jsem z nich udělal zálohy (což asi znamená, že nejsou mojí silou v nadcházejícím boji).

Dost mě zklamala Liara, oficiálně ve hře s ní mám stále vztah, dokonce vzpoměla svojí exkurzi na mé lodi během ME2 v DLC. Jenže jakmile se nalodila na loď, už s ní nelze vést klasické dialogy. Lze na ní jen kliknout a ona prohodí nějaké hlášky. Což je teda dost na prd. S kde kým můžu klábosit hodiny, jen ne se svojí holkou. To i s Ash jsem měl více dialogů, ačkoliv je v nemocnici, rozhodla se stát se spektrou. Asi při své první návštěvě jsem jí měl v nemocničním kiosku koupit květiny, nebo nějaký dárek, protože po té, co jsem jí navštívil, už kiosek tyto dárky nenabízel. Tedy jsem asi propásl příležitost. V nemocnici byl i vrah z ME2, ale ten se chystá umřít v nemocnici, takže krom pár plků mi nijak nepomohl. Aktivní a ukecaný zůstal tedy momentálně jen Garrus a Joker a umělá inteligence z lodi, která si ukradla umělé tělo a Joker se do ní nejspíše zabouchl. :)

Taky mě trochu překvapilo, že začínám na poměrně vysokém levelu s již přidanými body do postavy, které jsem při první příležitosti na lodi resetoval a přiřadil si je podle sebe. Trochu jsem byl zmaten ze skenování, ale nakonec jsem přišel na to, jak to asi funguje. Hned na začátku při první příležitosti na lodi jsem vylepšil na max odstřelovačku a vybavil jí i vylepšovákem s větším zásobníkem, takže mám cca 25 střel, což je o proti dvojce nezvyklý luxus. Přitom u ní stále i funguje, že pokud slabé nepřátelé trefím do hlavy, zabiju je. Ale asi budu šetřit na odstřelovačku u spekter, která stojí jen 250tisíc. Ve hře je asi o proti dvojce více zbraní a více možností, jak je kombinovat, takže už mám několik útočných pušek, několik pistolí a samopalů a různá vylepšení pro ně. Zbraně dokonce mají statistiky, jak jsou silné, rychlé atd, tedy člověk dokonce i ví, jaký je mezi nimi rozdíl (o proti ME2 opět luxus). Pro změnu je zde ale nosnost, která poněkud znemožňuje nosit celou zbrojnici. Pravda, vylepšením úpočné pušky a odstřelovací pušky na 5 level jsem hodně váhy těch zbraní ubral, takže můžu nosit i pistoli a samopal, aniž by to mělo neblahý efekt na rychlost, ale na brokovnici to nestačí.

Rozvojový systém je zde taky přece jen trošku rozšířenější, ne nějak extra, ale o trochu lepší než v ME2 to je, ač si nejsem jist skutečným efektem.

Celkově vztato mě docela fascinuje, jak jsou všichni v Citadele v klidu. Ale hezké je, že do města chodí i posádka, a ne jen já jakožto hrdina.
« Poslední změna: Únor 14, 2017, 08:35:06 od Milhaus »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #157 kdy: Únor 14, 2017, 09:26:17 »

Úkoly se nenech zmást, prostě se vydej po jedné lince (vyber si spojence pro jednání) a ona se tomu hra přizpůsobí. Hlavní úkol je ve skutečnosti dost lineární a to kolem se nakonec vyřeší tak nějak samo dle toho, jaké volby budeš během vybrané mise volit :) Já se třeba vydal od turianů za krogany a pomohl jim s léčbou genofágu. To se nelíbilo Salarianům a společně s Asarijkami se ke mě otočili zády. Jenomže nakonec se stejně do aliance museli přidat.

Postavy z DLC dvojky se v trojce normálně nevyskytují. Předtím jsem na nikoho z nich nenarazil. Jediná je vlastně ta Liara, že si sebou přinesla UI a zařízení Shadow Brokera, což ale tak nějak dávalo smysl, protože to souvisí s tím úkolem (příběhem), který je ve dvojce dostupný i bez DLC. Na Kasumi a toho autistu jsem určitě nenarazil, Kelly taky ne. Jack mi předtím umřela, takže tu jsem ani potkat nemohl. Reportérka má význam jako osobní PR, vylepšuje image Shepparda apod. ... dá se s ní docela hezky rýt do Cerbera ;) Novinářka na Citadele je tam vždy.

S Liarou si pokecáš jen v určitých situacích, vždy to souvisí s postupem v příběhu. Ony tak reagují vlastně všechny postavy na lodi, takže to chce pořád chodit a zkoušet. Ale s Ash je v trojce větší sranda, stejně jako s Tali. Ash jsem předtím koupil kytku, ale nenašel jsem způsob, jak jí předat ... býval bych asi musel zvolit jinou odpověď v nemocnici, ale to mi bylo nefér vůči Mirandě.

Joker a EDI mají vztah už od dvojky, k tomu měla připomínku právě Kasumi :) V závěru hry je tomu pak uzpůsobený jeden konec. EDI a Legion byli vlastně důvodem, proč jsem se rozhodl tak, jak jsem se rozhodl.

Trojka se hodně vrací k jedničce, ale svým způsobem je to stále jen vylepšená dvojka. Zrovna u vylepšení zbraní jsem se nachytal. Jinak z Citadely jsem měl stejný pocit, polovina galaxie je ve válce a já si jedu na dovolenou :D

Mě teď překvapila jiná věc. Včera jsem rozjel začátek a Anderson je normálně generál Aliance. Najednou zmizela jeho politická linka, kterou jsem mu předtím ve dvojce připravil. Jsem zvědav, jak to bude nyní s Udinou, protože kvůli tomu jsem je právě prohodil.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #158 kdy: Únor 14, 2017, 09:39:17 »

Já zvolil v jedničce Andersona radním a ve dvojce jej podporval. Ve trojce je Udina radní/velvyslanec (těžko to určit) a Aderson na Zemi v bojové pohotovosti. Myslím, že v trojce to tak bude vždy, protože si moc neumím představit Udinu, jak bojuje na Zemi.

Kelly jsem potkal normálně a Citadele. Myslím, že pokud bych s ní měl vztah ve dvojce, zřejmě by překonala problémy a přidala se ke mně. Takto to nedala a odešla. Podmínkou ale určitě je, že musí dvojku přežít.

Ve dvojce měl Joker a EDI vztah dost pofiderní, z čehož si právě Kasumi spíše dělala legraci. Nyní je to ale vážné.

Těch postav ve hře, co pochází z jedničky a dvojky je tam hodně. Většina nedůležitých.

Celkově můžu s většinou posádky rozhovor navázat, i když mi nemají co říct a jen se jich můžu ptát na stejné kraviny. Taky mi zřejmě propůjčují svojí schopnost, kterou lze rozvíjet. Nicméně s Liarou to na lodi nejde prakticky vůbec. Krom prvního dialogu. Na co je mít babu, se kterou se ani nedá bavit.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #159 kdy: Únor 14, 2017, 09:56:35 »

Je fakt, že bez ohledu na vztah s Mirandou jsem měl možnost navázt v trojce vztah nový a jakmile jsem potvrdil vztah s Mirandou, tak Tali a Liara taky ztratily chuť do rozhovoru. Možná to hra bere podobně a protože máš s Liarou romanci, tak pro to nemá dialogy. To mě moc netěší, u Ash to bude tedy asi to samé.

Ono by s tím mělo ještě trochu zahýbat DLC Citadela. Mě předtím třeba vadilo, že ač jsem měl s Mirandou vztah, tak to bylo takové všelijaké. Hlavně ona si plnila svou misi úplně jinde a ve finále se to neprojevilo ani v závěru hry.

Jedničkové postavy jsem poznal až obráceně, když jsem rozehrál jedničku. Na Citadele je jich dost. Ale taky mám u některých postav problém poznat, odkud je přesně znám.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #160 kdy: Únor 14, 2017, 10:00:57 »

Tak já to DLC Citadela mám, jenže nevím, co dělá a jak Citadelu mění. Tedy jak původně vypadala ve hře. Každopádně mi Citadela ve trojce přijde poměrně dost velká. Liara se mnou ale nemluví ani na promenádě v Citadele. Prostě těžká ignorace. Až mám dojem, že jí otravuji.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #161 kdy: Únor 14, 2017, 11:39:23 »

Mimochodem tím úkolem s Kasumi Goto jsem získal do mé alianční politiky:
Kasumi Goto - 25b
Hanarské a drellské jednotky - 50b
Jednotka spekter - 40b

Tedy si jí hra vcelku cení, ale ne zas tak moc. Za Jack jsem dostal stejné body a za velitelku té univerzity 30b :).

Myslím, že by ten úkol s Kasumi ohl být ale součástí toho dlc Citadela. Jinak fakt nevím.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #162 kdy: Únor 14, 2017, 16:23:54 »

Prokousal jsem se přes začátek a mířím na měsíc turianů. Začátek hry mi dává nyní mnohem větší smysl, protože to navazuje na DLC Arrival z dvojky, jinak je to to samé. Dlouhou dobu jsem ani nezaregistroval nějakou změnu v chování Ash, k tomu došlo teprve před koncem mise na Marsu, kde má o něco vřelejší dialog.

Na Citadele jsem v nemocnici zkoupil vše, co šlo, ale Ash to předat nejde, i když jsem zvolil tu typicky romantickou volbu dialogu. Utratil jsem tak 10k kreditů a ani nevím proč :) Reportérku jsem nebral, zajímá mě, jestli tam bude i při mé další návštěvě Citadely. Pokud ne, nic se neděje. DLC Citadela by mělo přidat nějaký společenský obsah pro současné a bývalé členy Normandie. Mě se zatím otevřelo jen From Ashes.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #163 kdy: Únor 14, 2017, 21:24:57 »

Mno, zjistil jsem, že Ash se dá dát dárek až poté, co se probere, byla to jedna z těch knížek. Vše je tedy nejspíše na nejlepší cestě :) Je to ovšem docela krkolomné (těžkopádné), čekal bych, že ta romance bude vzhledem k událostem z jedničky a dvojky probíhat jinak.

Největší překvapení jsem však dneska zažil ve strojovně v místnosti, kterou předtím obývala Jack. Leželo tu pár modelů lodí a kolem lítal vesmírný křeček :D Docela trvalo, než se mi ho podařilo chytit, ale už má hezké akvárko v mé kajutě :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #164 kdy: Únor 14, 2017, 21:53:11 »

Jo, já získal zpět i rybičky. Od Kelly.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 15