Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 00:09:42
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 15

Autor Téma: Série Mass Effect  (Přečteno 60831 krát)

flash

• Starší člen
Re:Série Mass Effect
« Odpověď #60 kdy: Leden 24, 2017, 22:26:26 »

U jednicky je jedno pribehovy DLC zdarma Bring Down the Sky+patch 1.01 (ke stazeni na strankach byvaleho CD projektu (dnes Comgad) v cestine, v sekci patche) a pak dalsi a to bylo jen multiplayer a jmenuje se Pinnacle Station, v ceske verzi nedostupne, pac to byl jen multak a ten verze od CD projektu nepodporovala. pak vydali patch pro kompaktibilitu s Pinnacle Station, ale samotne DLC uz ne. Dneska uz to je uplne jedno, protoze ten multak uz davno nefunguje.
http://www.comgad.cz/patch/

Andromeda bude mit komplet cele planety, jako ma jednicka, s tim ze budou prizpusobene velikosti, aby netrvalo dve hodiny nez clovek nekam dojede. Hra bude rozdelena na pribehove planety, ktere budou linearnejsi a uzavrenejsi, a pak free roam planety ktere budou otevrene a velke. Velke open planety budou zaplneny obsahem tak aby nepusobily prazdne, jakysi kompromis mezi obsahem a velikosti, aby to nebylo jako v prvnim dile, kde krome sbirani psich znamek, obcasne struktury a par nepratel nebylo skoro nic. Osobne me ty planety v jednicce bavily, rad sem po nich brouzdal. Ony pusobily celkem realne, pac to byli puste planety ale herne to byla krapet nuda.Koneckoncu tenhle postup meli i v DA:I, a podle meho je to idealni zpusob jak skloubit propracovany pribeh a open world hrani. Pac vetsinou hry ktere maji open world a pribeh naraz, tak se tam ten pribeh rozbredne mezi desitky jinych cinnosti a vetsinou stoji za starou belu. Prave proto mam rad DA:I, open world a pribeh jsou vlastne dve samostatne casti, jen vyjimecne zasahuje jedna do druhe. Spojitost to samozrejme oboji ma i navaznost, ale jedno nerusi to druhe. Osobne jsme skoro najisto pocital ze to pouziji i v Andromede, protoze jim to dava moznost tvorit pribeh aniz by si museli delat starost s tim ze jim to nezapadne do open worldu. Proste genialni reseni, ktereho si vetsina recenzentu ani nevsimla. Sakra, uz aby to vyslo:)
« Poslední změna: Leden 24, 2017, 22:56:26 od flash »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #61 kdy: Leden 24, 2017, 23:50:25 »

Ten patch mám, preventivně jsem si to od nich stáhl všechno :) Čas od času si na tyhle stránky ještě vzpomenu, ale většinu her mám už krom původní verzích i v nějakých reedicích, takže to vesměs neřeším.

Ono záleží jak u které hry. U ME mi oddělení příběhu od průzkumu nevadilo, ostatně pro mě to byla ta nejnudnější část hry. Na druhou stranu to ve dvojce splnilo má očekávání, že když se prostě rozhodnu letět na druhý konec galaxie, tak tam prostě poletím a pokud tam něco najdu, tak si na to budu moci troufnout (vesměs je to jen o zastřelení čehokoliv, co se pohne :) ). Jenomže roztroušených základen bylo pomálu a obsahem to nestálo skoro za řeč. Osobně potřebuju pro podobné činnosti motivaci, takže mě naopak u toho spíše drží fakt, že je to nějak propojené s příběhem, nebo to má vliv na nějaké okrajové záležitosti, které příběh podkreslují. Spíš by mě vyhovovalo to samé, co je v TES hrách, abych mohl na nějaké zapadlé planetce rozvinout rozsáhlejší misi apod., na kterou jsem prostě náhodně přišel.

Je to samozřejmě složitější na zpracování, ale dává to tomu openworldu alespoň smysl. Proto mě příběhově laděné hry spíše sednou uzavřené do kapitol. I když ME taky nebyl úplně svobodný, řada planetárních systémů se odkrývala v závislosti na pokroku v ději. ME 3 to navíc vyšperkoval tím, že dokázal naservírovat misi, která se obtížností klidně vymykala průměru. Ne že by na těch dovednostech tolik záleželo, ale byly chvilky, kdy se vyšší zdraví hodilo :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #62 kdy: Leden 25, 2017, 10:43:00 »

Ono ME1 pořád vychází z toho kotoru a je jasné, kde se Bioware inspirovalo. V kotoru nebylo mnoho planet, kam hráč mohl přistát, vlastně tam byly jen ty úkolové, kam přistát musel. Nicméně každá tato planeta byla samostatný svět, který fungoval. Byly zde vedlejší úkoly, vedlejší postavy, vedlejší příběhy. Člověk měl pocit, že přistál do světa, který nějak žije, nezávisle na tom, co dělá hráč. V ME todle už není, jsou zde také příběhové planety, kam hráč musí přistát, jenže ty jsou pojaty jako mise, tedy hráč přistane, všechno postřílí, splní úkol, odlétá. Děj té mise docela ujde, jenže planeta rozhodně nepůsobí jako živý svět, který funguje nezávisle na tom, co dělá hráč. Naopak působí, že čeká, až hráč přiletí. Hlavně to, že se hráč pohybuje dlouho na začátku jen na citadele, ze které nemůže odletět a kde dostane hodně různých vedlejších úkolů a kde ta Citadela funguje jako živý svět, pak vytváří dost kontrast proti tomu zbytku.

A pak je tu ještě ten úplně vedlejší obsah, který ve hře nemusel být, protože hře nepřidává žádnou vedlejší hodnotu. Ono ty planety, kde se nic neděje, nedávají světu a vesmíru dojem, že je živý a že se nějak rozvíjí, nebo že se v něm něco děje.

Náhodně vygenerovaný povrch planety, nesmyslné hledání něčeho, co hráč nepotřebuje. Hráče to baví tak 2x, po třetí už přemýšlí, proč to vlastně dělá, po 4 a dál už to dělá jen ze stereotypu.

Přitom zde by se to dalo udělat mnohem lépe. Na každé planetě, kde by se dalo přistát (jakože ono jich zas tolik není), mohla být například základna s lidmi, hráč by tam mohl vést i dialogy, obchodovat, plnit úkoly, klidně by tam mohla být specifická technologie, kterou jinde nesežene, aby měl i odměnu za snahu to projít. Vesmír, respektive známé planety, kam vedou ty urychlovače a které tedy osazenstvo Citadely zná (protože oni používají jen ty, kde najdou oba jinou formou, tedy neskáčou do "neznáma") by tak prostě působily živě. Mohli by tam být planety třeba různých specifických ras, které ve hře jsou. Přitom by to nemuselo být nic velkého. Jenže oni se prostě a jednoduše zaměřili pouze na hlavní děj a todle tam dali jen tak a odflákli to. Jenže právě tyto věci, jako vedlejší úkoly a vedlejší místa, musí být také propracované.

V tomhle ohledu byla zajímavá hra trochu z jiného soudku a to sice Freelancer. To byla tedy vesmírná střílačka se stihačkami, nicméně ten systém, jak tam byl vytvořen vesmír byl velmi zajímavý. Pochopitelně v ME1 by to nemohlo být tak velké a museli by počty planet zredukovat tak, jak to udělali. Ale ten systém základen, těžebních stanic, vojenských stanic, vývojových stanic, ať už přímo na planetě, nebo na orbitu, by tam logicky měl být. Ono se ve hře neustále mluví o tom, jak všechny rasy kolonizují vesmír, jak došly do Citadely, jak se potkaly, co dělaly, ale ve vesmíru tydle rasy nikde nejsou.

Co se týče otevřeného světa, myslím, že je dobré, když jde hlavní děj ruku v ruce s otevřeným světem a hráče defakto tím světem provede. Ukazuje mu směr, to jestli hráč půjde po tom směru, nebo odbočí někam jinam, už je na něm. Pochopitelně tam, kam je hra vede, by to měl z hlediska obtížnosti zvládat, pokud jde jinam, je pravděpodobné, že narazí na mnohem silnější nepřátelé. Když už jej hra dovede na nějaké místo, měla by jej zasypat úkoly vedlejšími, které se toho místa týkají. Tedy místní obyvatelé by měli řešit zejména místní problémy. To hráči dá pocit, že nedošel do mrtvého místa, které ožilo jeho příchodem, ale že žije a má své vlastní problémy. Hráč to může řešit, ideálně různě řešit, ale taky nemusí a může jít jen po hlavním ději. A zas, obtížnost těch vedlejších úkolů by tak nějak měla odpovídat jeho možnostem. Nemusí takové být všechny úkoly, některé mohou být těžší a hráče nutit, aby se vrátil později, až to zvládne. Ale todle je prostě koncept, který ve hrách funguje, už od dob těch ME6, falloutů1-2 a dalších her. Umožňuje to udělat různě silné nepřátelé na různých místech a tedy vytvořit živou barieru (jako třeba v gothicu1-2). Todle třeba v TES hrách není a ty sice mají otevřený svět, ale nemají tam tento koncept. V ME hrách to také není (alespoň v těch, co jsem hrál). V ME1 by se to dalo říct nejspíše jen o té Citadele. Jakmile z ní hráč odletí, je už úplně fuk, kam letí a proč. Kterou misi dělá jako první, kterou jako druhou. Když už někam doletí, nikdo po něm nic nechce. V ME2 to pak dotáhli ještě dál, tam je už všechno jen otázka misí.
IP zaznamenána

STJ

• Nováček
  • *
« Odpověď #63 kdy: Leden 25, 2017, 12:19:29 »

Zdravim vsetkych. Nechcem tu robit zbytocne ziadnu reklamu, ale mrknite na tieto stranky :) https://www.gamesale.cz/mass-effect-andromeda , Zaklinaca2 som kupil za 29 Kc, neskutocne, Mass Effect sa da kupit do 2 stoviek ;), to uz nie su zle ceny ;)
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #64 kdy: Leden 25, 2017, 13:15:29 »

jo, tam jsem kupoval tu Trilogy verzi.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #65 kdy: Leden 25, 2017, 15:40:29 »

Jó, není to špatný, narazil jsem tam na pár zajímavých klíčů, např. Demonicon, Two Worlds Epic Edition (lokalizovaná dvojka to samé) apod. MMX za 49 Kč :), dokonce EE verze infinity her, já za ně dával jednotlivě něco okolo 20 EUR a to ještě svázané s Beamdog klientem. Dobrý, že to maj na všechny možné platformy. Dříve jsem používal http://www.megahry.eu nebo http://www.click2play.cz/ , ale ten má menší sortiment. Zaklínač 2 bývá často zdarma na GOGu, spíš se divím, že už ho tak nenechají. Jediná vada na kráse jsou zase platby, když už tam mají ty příplatky za různé bankovní služby, tak nevidím důvod, proč bych nemohl platit i PayPalem.

Edit: koukám, že megahry.eu šly do kytek a to dost neslavným způsobem: Přitom si to pamatuju jako seriózní obchod s ochotným personálem.
« Poslední změna: Leden 25, 2017, 15:44:36 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #66 kdy: Leden 25, 2017, 18:41:55 »

já ještě používám tento: http://www.key4you.cz/

co jsem tak pochopil, tak PayPal se nedá hned ověřit, že došlo k platbě, ale zákazník očekává klíč hned, co to koupí. Pak docházelo k různým podvodům. Různé obchody to tak řešili různě. N2které to zrušili, některé to ověřovali a trvalo to déle (tedy pak už si mohl koupit člověk rovnou krabici, když čekal dva dny na hru) a tak. Na většině těch obchodů je možnost platit kreditní kartou přes některou bránu.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #67 kdy: Leden 25, 2017, 19:22:31 »

U PayPalu asi záleží na tom, jak to má kdo nasmlouvané, okamžité potvrzení je možná placená funkce. Obecně jsem s PayPalem nikdy neměl problém a to ani při přímé platbě. Druhá strana to měla potvrzené hned, ale tam jde poplatek za převod z mého. Steam, Uplay, Origin, GOG apod. s tím taky nemají žádný problém a obsah mám k dispozici ihned. Proto je mi to divné. Tady jsem tedy použil rychlý převod přes Era. Spíš jde o to, že musím čekat, než ke mě "doputuje" telefon s ověřovacím kódem, což právě u PayPalu odpadá.

Každopádně jsem udělal celkem hezký nákup. Vzal jsem Two Worlds I a II v CZ, Mafia II, Demonicon, komplet Mount and Blade v CZ, no a konečně jsem se dokopal a koupil klíč na Heroes VII :D Těch 250 Kč už je natolik směšných, že jsem neodolal. Čímž jsem definitivně rozhodl o sběratelce, která zůstane i nadále originál zabalená.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #68 kdy: Leden 25, 2017, 19:58:43 »

Ty účty jako steam, to mohou tu hru odebrat, pokud nezaplatíš. Tedy není nutné ověřovat platbu, pokud bys chtěl podvádět a nezaplatil, přišel bys o hru, protože ta je vázaná na účet.
IP zaznamenána

STJ

• Nováček
  • *
« Odpověď #69 kdy: Leden 26, 2017, 12:02:44 »

Tal Elimir pekny nakup, ja zajtra zase mazem do prace, takze budem cca 10-11 mimo domov ale az sa vratim, tak skocim na Two Worlds (asi) , moj plan si je za tych par korun rozsirit knihovnu a par peknych produktov ;) , btw som rad, ze tie stranky pomohli k nakupu - neodolal som a musel vam to ukazat ;) , zatial caute, ja idem dohrat M&MX, dnes to musim doklepnut.
IP zaznamenána

flash

• Starší člen
« Odpověď #70 kdy: Leden 26, 2017, 20:51:55 »

Prave ze vsechny hry kde jde otevreny svet ruku v ruce s pribehem, ten pribeh maji vzdycky vyrazne horsi nez hry ktere jsou uzavrenejsi. Zaklinac 3 je mozna trochu vyjimka, ale tam zase stoji za starou backoru ten svet, myslim obsahove. osobne neznam open world hru ktera by mela propracovany pribeh typu Baldurs Gate, nebo treba Dragon Age. Prave proto si myslim ze to jak to je udelane v DA:I je dobry napad. Ta spojitost tam je, ale hlavni dejove zalezitosti jsou proste separatne, a open world cast zaroven dokaze na ty seperatni rozhodnuti reagovat aspon v takove mire ze to nepusobi jako dve jine hry. Open world a propracovany pribeh proste spolu moc nefunguje, viz treba Gothic 3 nebo Two Worlds, pripadne i TES hry, kde to je taky kolikrat spis prumernejsi nez nejake pribehove veledilo.

PS: sakra pak se maji ty krabicovky prodavat kdyz existujou takovyhle stranky kde davaj hry zadarmo prakticky, ach jo:)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #71 kdy: Leden 26, 2017, 21:08:20 »

Ceny těch klíčů jsou prostě extra nízké, ale kdyby současné krabicovky za něco stály, tak není důvod váhat :) Jenomže platit za DVD v boxu, kdy si stejně musím obsah stáhnout přes jednu ze služeb, to prostě není ono. I když Andromedu jsem objednal na Xzone v krabicovce se steelbookem a k tomu přiobjednal i příručku. Někdo holt ten krabicový byznys musí podporovat :D

Mimochodem flashi, klidně si na tu zásilku mohl nechat napsat tu starou adresu, ona mi to pošťačka doručila na ní, tedy vlastně nedoručila, v pondělí si musím dojít na poštu :D Asi bude ještě dlouhou dobu trvat, než všichni pochopí, že to není překlep, ale opravdu bydlím ve vedlejším vchodě :D
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Starší člen
« Odpověď #72 kdy: Leden 26, 2017, 21:22:58 »

No jo posta, kolega co posila baliky ma z cesky posty asi uz dozivotni trauma. nejviptejsi byva kdyz si nekdo objedna hru do 24h za priplatek, my mu ji hned posleme ale dostane ji az za dva dny diky ceske poste. Vlastne si to mohl objednat normalne a mozna by to mel i driv.
kazdopadne je fajn ze ti to doslo, uz si to jen vyzvednout:)
IP zaznamenána

Adam23

• Pokročilý
« Odpověď #73 kdy: Leden 27, 2017, 19:15:35 »

Elemire, ty sis předobjednal novej Mass Effect?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #74 kdy: Leden 27, 2017, 20:27:07 »

Jj, předobjednal. Akorát teď s radostí čtu ty smíšené ohlasy na různé trailery apod. :) Nechám se překvapit.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 15