Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 15:35:37
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 6 7 [8] 9

Autor Téma: otazky  (Přečteno 61777 krát)

tono

• Zasloužilý člen
Re:otazky
« Odpověď #105 kdy: Prosinec 09, 2016, 20:29:26 »

Dnes som zabil toho kryštálového pavúka a kupodivu len mágiou. Najprv som použil kúzlo Očista. Takto prišiel o svoju kryštálovú ochranu a potom som ho zasypal ohňom.
IP zaznamenána

tata

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #106 kdy: Prosinec 09, 2016, 21:35:17 »

nevite komu dat ten Maineryho přívěsek,není v ukolech a přitom se zobrazuje ve skalním městě
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #107 kdy: Prosinec 10, 2016, 06:27:43 »

No zdá se mi, že jsem tím kulovým bleskem na velmistra s mágem, dával v jedné fázi největší zranění. Pohybovalo se to kolem 1000-1500, což předčilo i ohnivá kouzla a docela mě to překvapilo, protože v té verzi 1.3 to nefungovalo. On tedy mág má i to magické ostření, které ten efekt asi zlepšilo. Šaman jej nejspíše nemá.

Šaman a druid mají Magické zaostřování právě max. na mistra. V podstatě všechno, co jsem šamankou vykouzlil, byla slabota a to včetně toho Cyklónu na konci, který měl být údajně ultimátním kouzlem. Spíš to byl ultimátní bug :D Ale ta vlna z Magie vody, jak popisoval tata, to je zajímavé kouzlo. Ostatně Magie vody je obecně zajímavá. Pamatuju si, že tenhle obor jsem podceňoval už u starých Heroes a pak se ukázalo, jak užitečná dokáže být.

Dnes som zabil toho kryštálového pavúka a kupodivu len mágiou. Najprv som použil kúzlo Očista. Takto prišiel o svoju kryštálovú ochranu a potom som ho zasypal ohňom.

Hm, to je zajímavé. Když jsem zkoušel ten test, tak mu tam pořád visela ta ikonka o redukci magického zranění, takže mě ani nenapadlo to zkoušet :) Je možné, že obtížnost pavouka upravili, byl to častý zdroj stížností. Mám tu archivované datové soubory od Early Access až po současnost, tak až bude čas, tak na to kouknu. Ostatně už bych mohl vůbec pohnout i s bestiářem.

nevite komu dat ten Maineryho přívěsek,není v ukolech a přitom se zobrazuje ve skalním městě

Mayneriho přívěšek je součást povyšovacího úkolu Lovce. U družin bez Lovce je v podstatě k ničemu, ale to oznámení se bude zobrazovat i tak. Zbavit se toho nejde.
IP zaznamenána
This is the end ...

tata

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #108 kdy: Prosinec 10, 2016, 21:09:10 »

no dik ta vlna je bezva hodně mi ted pomáha v ty noční hlidce bych to jinak nedal tam jich de tolik že bych to neustál takle je posunu o 2 polička a mám čas dokouzlit a ozdravit
IP zaznamenána

tata

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #109 kdy: Prosinec 10, 2016, 21:13:53 »

Nevím ŠAMAN MI DOST POMÁHÁ.....URČITĚ jsem něco neudělal dobře jako v noční hlidce je hodně potřebné šperk proti zmatení a já ho nemám,jen tak tak sem to zatím ustál jsem ve 3 patře ted dumám jak dal....v prvním jsem nevyřšil ten sál jak popojdete jako do ohrady a zabijeto a ted mám před sebou propast a 4 paky asi se v náké kobinaci....tyto hádanky mě moc neberou spíš štvou
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #110 kdy: Prosinec 10, 2016, 22:54:25 »

"tyto hádanky mě moc neberou spíš štvou"

A prečo sa tak ponáhľaš dokončiť tú hru čo najskôr ? Čo by som dal za to hrať sériu MM prvý krát.
Nehovoriac o tom že MMXI je v nedohľadne  :(
IP zaznamenána

tata

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #111 kdy: Prosinec 10, 2016, 23:31:18 »

NESPĚCHÁM..........ALE to neznamená že to budu hrát jen občas....všechno co mi bylo jasný jsem plnil všechno prolez
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #112 kdy: Prosinec 11, 2016, 01:36:40 »

Hlavně v kovárně živlů a ve věži Enigma jsou ty hádanky docela slušný, některý. Nicméně já je tedy bral jako dobré, protože se daly vyřešit myšlením a většina nebyla o tom, že člověk jen vyloženě hádal.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #113 kdy: Prosinec 11, 2016, 09:16:26 »

Desítka má dobré hádanky (puzzle). Ostatně i Legend of Grimrock je v tomto dobře udělaný. Rozhodně to není jako u starých Might and Magic, kde řešení některých hádanek opravdu znamenalo, že se hra vypnula a půl dne se přemýšleno nad významem a řešením :D

V desítce jsem nepohnul akorát se dvěma a ty navíc nebyly hlavní (1. hádanková truhla ve Ztraceném městě, ke které ovšem existuje hint a navíc je to kopie hádanky z Might and Magic 5, 2. sloup v Hrobce 1000 hrůz, kde mi nebyl jasný princip práce s tím textem, ale opět se jedná o kopii principu hádanek z pětky, což jsem pak uplatnil právě obráceně :D ).
IP zaznamenána
This is the end ...

tata

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #114 kdy: Prosinec 11, 2016, 21:40:08 »

Trochu divný vtom čtvrtem patře kde je ERBOS......JSEM SEBRAL 2 potrhané utržky,dvě pečetě sluneční.....tak jsem myslel že musím něco udělat a ono nic zabil jsem ERBOSE...NAJELI ZAVREčné tytulky a je konec divně to skončilo na co teda byla ta pečet a ty utržky
IP zaznamenána

tata

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #115 kdy: Prosinec 11, 2016, 21:45:02 »

no budu muset schánět 6...není to náhodou že tam jsou draci,jak se tam vyleze na budovu a hodí tě to do dračiho ostrova..nak se vtom švindlovalo že byla rada se tam dostat ze začatku hry a nabralo se tam peněz a věci.....něco mi mlhavě řiká že sem to před roky hrál jestli teda je toto co piši
IP zaznamenána

tata

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #116 kdy: Prosinec 11, 2016, 21:49:53 »

JO a asi sem měl nákou chybu ten tanečník měl myt kouzlo masakr a mě to píše že nejdřív musím byt  povýšen na mistryni meče a přitom ji mám povýšenou....u meče mam poznámku velmistr a název taky elf mistryně meče
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #117 kdy: Prosinec 12, 2016, 01:25:03 »

Na konci je možné myslím něco aktiovat, nebo tak něco, což toho finálního bosse oslabí. Mě se to nikdy nepovedlo, protože jsem toho bosse zabil vždy dřív, než jsem celé to patro prošel.

To, co popisuješ nejspíše bude 6tka.

viz video:

seznam videí:
https://www.youtube.com/playlist?list=PL5Sp4CJqAwzFzkf5-TOE6szgdrXHnCoUy
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #118 kdy: Prosinec 12, 2016, 09:53:11 »

Když se seberou všechny tři kusy pečetí a aktivuje se oltář, tak není potřeba Ereba zabíjet, ono ho to zabije samo, ale kdo měl silnou družinu, ten ho mohl zabít rovnou. Každopádně pokud je hra v Deluxe edici, tak to ještě není konec ;) Doporučuju znovu vlézt do Karthalu a dojet i DLC, popř. alespoň bonusové dungeony mimo Karthal (ty jsou dostupné i bez DLC).

Masakr není kouzlo, ale je to pasivní dovednost. Používá se automaticky.
IP zaznamenána
This is the end ...

tata

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #119 kdy: Prosinec 12, 2016, 10:53:37 »

asi nemám deluxe.........sice je v takové krabici,,,ale název je jen MIGHT MAGIC LEGACY......takže ty bonusové nemám,a vylezl jsem a už mě to nic nenabízí .

Nevím ten masakr je napsaný v kouzlech za 50 bodu many a zobrazuje se mi červeně a při boji není aktivní tak nevím,takže 6 sem před lety hrál a už zapomněl zkusím sehnat 7....asi ted zkusím hru znova
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 6 7 [8] 9