Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 16:28:58
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 5 6 [7] 8 9

Autor Téma: otazky  (Přečteno 61812 krát)

tata

• Mladší člen
  • **
Re:otazky
« Odpověď #90 kdy: Prosinec 08, 2016, 21:35:34 »

jo už jsem zaregistroval že utočil 2 krat.myslím ELFA...no proti runovému knězi je stejně slabota ..hlavně runový je všestraný a i vic bere......ani nijak nezaří vyhýbaním a to mám osud na 74
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #91 kdy: Prosinec 08, 2016, 22:02:09 »

Mal som v partii Hraničiara ktorý mal dýky a uhýbanie na VM a takisto oproti Runovému kňazovi to bola slabota. Tak sa zdá že bojovníci v tejto hre sú takmer nepoužiteľný, čo je podľa mňa tá naj chyba v celej inak super hre  :(
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #92 kdy: Prosinec 09, 2016, 06:22:40 »

Než mě tu před pár lety navedli na Magické zaostřování, tak jsem si to samé myslel o magii :D Jsou třeba bossové, ktěří jsou magií snadněji porazitelní, ale pokud se Magickému zaostřování vyhnete, vyjdou z celkového pohledu lépe bojovníci. Tanečník mečů je pak asi to nejlepší, co si lze vybrat.
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #93 kdy: Prosinec 09, 2016, 07:18:22 »

Mne tabuľkovo vychádzal Hraničiar lepšie než Tanečník. Ešte som rozmýšľal čo takto dvaja Hraničiari a dvaja Runový, ale to zase dôjdem o mágiu temna. Asi zostanem u Mág, Hraničiar a 2x Runový.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #94 kdy: Prosinec 09, 2016, 08:19:50 »

Mám takový pocit, že když jsem rozehrál plnou hru, tak ta střelba ještě moc nefungovala, čímž jsem se hraničáři raději vyhnul. Tanečník mečů má výhodu v tom hromadném útoku. Když se zdraví protivníků blíží k nule, tak pak navíc díky rychlému zabití získává ty bonusy k útoku, čímž byl závěr boje už potom docela rychlý.

Hlavním limitem hry je však DLC, protože u něj se nedá o družině bez mága/runového kněze ani uvažovat.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #95 kdy: Prosinec 09, 2016, 09:13:28 »

Myslím, že mágové mají výhodu v hromadných kouzlech. A taky tedy v podpůrných. Bojovníci mají zase výhodu, že víc ustojí, nicméně vzhledem k systému hry je důležitější nepřítele rychle zabít, než ustát co nejvíc a protáhnout boj co nejdéle.
Ale tak to tedy bylo i v těch dílech 6-9. I tam měli mágové značné výhody a byli to hlavní zabijáci skupiny.

Řekl bych ale, že ne všichni mágové jsou výhodní. Platí to asi řekl bych jen o trpasličím knězi, což je ultimátní postava díky kobinaci těch schopností, které může dostat na velmistra a pak nejspíše o tom mágovi, který se zase může naučit magie na velmistra, které jiní neumí.

Znevýhodněni jsou povyšovacími úkoly, které splní až relativně pozdě a musí mít některá ta požehnání z kovárny živlů. U trpaslíka se mi zdá, že to byl vzduch, mág musí projít tuším do města, tedy do třetí kapitoly.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #96 kdy: Prosinec 09, 2016, 09:53:56 »

S dielami 6-8 sa to vôbec nedá porovnávať. Tam sa dalo prejsť aj bez kúziel 4x rytier. A systém boja bol taktiež úplne inde. S boja sa dalo utiecť za roh, uzdraviť sa a vráti späť, prípadne zakúzliť mestkú bránu alebo maják. Tu ani ten maják nefunguje ako by mal.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #97 kdy: Prosinec 09, 2016, 10:15:05 »

to Elemir: Skúšal si u Tanečníka vymeniť meče za dýky, alebo kombinovať meč a dýku ?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #98 kdy: Prosinec 09, 2016, 10:17:27 »

U mága netuším, ale runový kněz musí opravdu do těch hor, což znamená požehnání vzduchu. Navíc ten trpasličí dungeon nebyl zrovna jednoduchý. U šamana mi to přijde třeba naopak schůdné už poměrně brzy. Tím jako support hodně poskočí, obzvláště pokud je zaměřený na Magii země. Když nad tím tak uvažuju, všechna ta nejužitečnější povolání nadaná magií mají tuhé povyšováky. Povýšení paladina taky není zrovna jednoduché, hlavně už kvůli tomu, jak brzo je dostupné a láká to tedy si tím co nejdříve projít.

Trochu jsem z počátku doufal, že by se desítka mohla v celé sérii konečně odchýlit a ty mágy upozadit :) S tím DLC to ovšem zabili úplně.

Duchovní maják nefunguje pořádně ani ve verzi 1.5?

U Tanečníka jsem zkoušel jen meče. U nich jsem věděl, že brzy najdu artefaktové, u dýk jsem nechtěl riskovat.
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #99 kdy: Prosinec 09, 2016, 12:18:15 »

"Duchovní maják nefunguje pořádně ani ve verzi 1.5?"

Ešte neviem. Cez víkend sa chystám rozbaliť čisté W10 a stiahnem čerstvé MMX 1.5. Potom odskúšam aj tie poznámky v mapách.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #100 kdy: Prosinec 09, 2016, 15:03:39 »

S dielami 6-8 sa to vôbec nedá porovnávať. Tam sa dalo prejsť aj bez kúziel 4x rytier. A systém boja bol taktiež úplne inde. S boja sa dalo utiecť za roh, uzdraviť sa a vráti späť, prípadne zakúzliť mestkú bránu alebo maják. Tu ani ten maják nefunguje ako by mal.
Dá se to projít i s jedním rytířem, viz mé hry na youtube. Ale s rytíři je to prostě těžší, o dost. Hlavně šestka. A vždy bude platit, že skupina 4 třeba druidů je v 6tce silnější, než skupina 4 rytířů. Desítka je ale právě díky komprimaci světa a celkovému způsobu vytvoření obtížnější v tom, že tam není moc čas se rozkoukat a nejdou tam používat některé taktické prvky, jako třeba útěk z boje, nebo vůbec pohyb v boji a podobně.

Mám pocit, že maják v desítce fungoval, ale nedal se použít během boje a celkově byl udělán trochu zvláštně. Moc použitelné to kouzlo nebylo.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #101 kdy: Prosinec 09, 2016, 15:22:33 »

U mága netuším, ale runový kněz musí opravdu do těch hor, což znamená požehnání vzduchu. Navíc ten trpasličí dungeon nebyl zrovna jednoduchý. U šamana mi to přijde třeba naopak schůdné už poměrně brzy. Tím jako support hodně poskočí, obzvláště pokud je zaměřený na Magii země. Když nad tím tak uvažuju, všechna ta nejužitečnější povolání nadaná magií mají tuhé povyšováky. Povýšení paladina taky není zrovna jednoduché, hlavně už kvůli tomu, jak brzo je dostupné a láká to tedy si tím co nejdříve projít.

Trochu jsem z počátku doufal, že by se desítka mohla v celé sérii konečně odchýlit a ty mágy upozadit :) S tím DLC to ovšem zabili úplně.

Duchovní maják nefunguje pořádně ani ve verzi 1.5?

U Tanečníka jsem zkoušel jen meče. U nich jsem věděl, že brzy najdu artefaktové, u dýk jsem nechtěl riskovat.

No, pokud si to dobře pamatuji, tak mág musel potkat nějakou postavu ve stokách, v rámci hlavního úkolu. Pak tu stejnou postavu potřeboval pro svůj povyšovací úkol ve Skalním útetu. Nebo tak nějak. Dobré je, že to povýšení a schopnosti na velmistra nejsou nezbytně nutné poměrně dlouho, třeba u toho trpaslíka. Tedy stačí dostat ty důležité magie na mistra a pak je rozvíjet k těm velmistrovským výšinám.

Co si pamatuji, tak ve verzi 1.4 nějak upravili tu magii vzduchu a tím se stal i kulový blesk docela použitelný. Tuším, že šaman může se naučit magii vzduchu na velmistra. Jenže tam jde i o kombinaci těch schopností, ne jen o jednu a myslím, že zrovna šaman moc výhodný není. Druid také není žádné terno.

Křižák by naopak mohl sloužit jako regulerní tank, pokud by se naučil ty své schopnosti co má, měli by vydržet skoro všechno :). Ale za toho jsem nikdy nehrál. Jen podle toho, že se může naučit zbroj na velmistra a pak nějakou tu schopnost, co zvyšuje odolnosti na magii a tak magii světla na velmistra, se tak nějak nabízí jako tank, který přežije všechny útoky a pak oživí zbytek party.

Osobně si myslím, že magie v těch hrách je přesně taková, jaká má být. Tedy mágové s útočnou magii mají být hlavní zabijací, co všechno ničí a likvidují. Jejich slabinou by mělo být právě to, že toho moc nevydrží. Tedy někdo by jim měl krýt záda a chránit je, což by měli být ty bojové postavy s hodně životy. Jenže zde je právě systém všech her MM včetně desítky problematický, nejsou zde formace jako v jiných podobných hrách. Tedy nelze dát mága dozadu, bojovníka dopředu a tím zabránit nepřátelům, aby útočili na mágy a podobně. Hráč vlastně skoro nemůže ovlivnit, na co nepřítel zrovna zaútočí. Díky tomu je v těch hrách nejhorší možná parta kombinovaná. Třeba klasika v 6tce rytíř+lučišník+kouzelník+kněz je defakto na prd. Ano, rytíř sice hodně ustojí, jenže nepřátelé budou útočit na kouzelníka. Pokud chce hráč mít velký odstup a bojovat na dálku, aby nepřátelé nemohli útočit na kouzelníka, je rytíř k ničemu. Tedy v 6tce je vždy silnější parta 4 bojovníků, nebo 4mágů, než parta 2 bojovníků a 2 mágů. A jelikož je tam druid, co umí jak živelná kouzla, tak magii sebepoznání, je lepší jej mít, než třeba kněze, který taky časem ztrácí dech. 7čce toto vyřešili změnou pravidel. Škoda, že není 6tka s pravidly 7čky. :)

V desítce je zas problém v tom, že bez mága s podpůrnými kouzli se to hraje blbě. Ono nejde o ta útočná, ale i když chce hrát člověk jen za 4 bojovníky (jakože to jde), tak mu budou prostě chybět hlavně některá ta podpůrná kouzla, ne ta útočná. Při hře za hybridní partu je to lepší, alespoň je tam ten křižák, ale i tak tomu cosi chybí. Když ale hraje člověk čistě za magickou partu, velmi rychle zjistí, že mu nechybí nic a že všechno masakruje nebývale rychle. Tedy dokud nenarazí na obludy odolné proti magii.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #102 kdy: Prosinec 09, 2016, 16:10:17 »

No, pokud si to dobře pamatuji, tak mág musel potkat nějakou postavu ve stokách, v rámci hlavního úkolu.

Už si to začínám vybavovat, u toho se z počátku diskutoval jeden bug, kdy ta postava ve stokách chyběla. Hm, já jsem shodou okolností předevčírem do stok na zkoušku vstoupil, byť mě tam děj ještě nezavedl, tak snad jsem si teď něco nerozhodil.

Co si pamatuji, tak ve verzi 1.4 nějak upravili tu magii vzduchu a tím se stal i kulový blesk docela použitelný. Tuším, že šaman může se naučit magii vzduchu na velmistra. Jenže tam jde i o kombinaci těch schopností, ne jen o jednu a myslím, že zrovna šaman moc výhodný není.

Šaman nebyla tabulkově špatná volba, moje šamanka byla dokonce docela držák díky vyššímu zdraví a Magii země, ale chybu jsem udělal u prvotního zaměření na Magii vzduchu, kterou jsem dotáhl jako první až do konce. V té době byla k ničemu a i dneska bych do ní nešel. Pokud šamana, tak jedině Magie země  a vody.

Křižák by naopak mohl sloužit jako regulerní tank, pokud by se naučil ty své schopnosti co má, měli by vydržet skoro všechno :).

Tankovací postavy dostaly do vínku dovednost Válečnictví, která nahrazuje tu chybějící formaci, ale byla to (a nejspíše stále ještě je) nejzabugovanější dovednost. Paladin má navíc tu výhodu, že má Magii světla. Velkou nevýhodou naopak je, že v kontaktním boji je za chvilku zcela k ničemu, protože se musí soustředit na úplně jiné dovednosti.

Kombinovaná (tzv. vývážená) parta má spíš efekt volby. Vyzkoušíš si, co hra umožňuje a příště si poskládáš něco, co ti víc sedne. Je pravdou, že na to ti stačí zahrát si jeden díl ságy a u dalších máš jasno. Nejvíc se s tím pokusila zamíchat osmička, která svázala povolání rovnou na rasy, takže tady mohly přijít na řadu i antipatie k dané volbě :D U desítky se dá support řešit svitky, takže se tím dá tak trochu korigovat i menší množství many u bojovníků, resp. nutnost použití many pro Válečnictví. Ale nevím, jestli bych do něčeho takového šel.
IP zaznamenána
This is the end ...

tata

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #103 kdy: Prosinec 09, 2016, 16:38:48 »

mam šamana a je dobrej když pak maš tu vlnu odhazuje je pryč......
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #104 kdy: Prosinec 09, 2016, 17:28:19 »

No zdá se mi, že jsem tím kulovým bleskem na velmistra s mágem, dával v jedné fázi největší zranění. Pohybovalo se to kolem 1000-1500, což předčilo i ohnivá kouzla a docela mě to překvapilo, protože v té verzi 1.3 to nefungovalo. On tedy mág má i to magické ostření, které ten efekt asi zlepšilo. Šaman jej nejspíše nemá.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 5 6 [7] 8 9