Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 17:26:11
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9

Autor Téma: otazky  (Přečteno 61847 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:otazky
« Odpověď #45 kdy: Prosinec 05, 2016, 08:32:33 »

Jj, na tom videu jsem právě použil save z verze 1.3 a čekal jsem přesně to, co v ní pavouk dělal :) Měla tam následovat úvodní smrtící sprška, což opravdu muselo družiny bez přítomného paladina nebo runového kněze odradit. Oni se asi potom snažili tu AI pavouka opravit, takže vnikl jakýsi druhý extrém :D

Část lidí muselo načnout už poslední patro majáku, kde vyběhli najednou 4 Kenshi (2+2 z různých stran). Ve Ztraceném městě jsem se třeba dlouho snažil prorazit přes ghúly, než mi došlo, že tudy asi cesta nevede :) Stoky a průchod nimi si taky vybavuju. To byl další z nepříjemných dungeonů. Při cestě do Skalního města jsem našel cestičku, která je méně nebezpečná, ale stálo mě to plno pokusů. Nejvíc mě na hře vadilo spawnování potvor za zády, kdy odříznou jakoukoliv únikovou cestu a nejde tak využít žádné manévrování. Teď mám rozehranou verzi 1.5 a stojím kousek od Ztraceného města, tak jsem zvědav, nakolik se hra změnila.
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #46 kdy: Prosinec 05, 2016, 13:00:41 »

Mňa len tak nejaká príšera nenaštve  ;D   Vyrastal som na Dungeon Mastroch, Beholderoch alebo sérii Wizardry. Mapy sme si poctivo kreslili na štvorčekový papier a každý pohyb mimo(náraz do steny) uberal zdravie. Dnes však decká chcú všetko vidieť, všetko počuť a všetko si zahrať. A keďže čas nie je nafukovací musia to robiť rýchlo.

Ešte som nepovýšil verziu tak skúsim toho pavúčika zdolať na v1.4
IP zaznamenána

tata

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #47 kdy: Prosinec 05, 2016, 13:16:10 »

CHergot asi jsem v kelu.......nevím jestli bug ale nemohu najit theron aby mi dal klič a bez toho nemohu dal....prolez sem znova i panství STOKY A NIC, BUD BUG ,nebo ve stokách jsou jedny dveře na10/2 neotevřený že by byl za nimi...nevíte co stím
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #48 kdy: Prosinec 05, 2016, 13:55:35 »

tata: klíč by měl mít jeden chlápek v hospodě v té Chudinské čtvrti, což by měl být právě ten Theron.

tono: je škoda, že v desítce neexistuje ještě o stupeň nižší obtížnost, protože po té pauze od roku 2003 je to poměrně skok a tohle už dneska opravdu ne každý zkousne. Vývojáři si navíc sami zadělali na problém, když v rámci Early Access, potažmo i v té verzi, co je na DVD, nabídli o kus lehčí verzi hry. Nebyl to zrovna šťastný krok. Dneska už si ovšem hra své hráče našla a ohlas je vesměs pozitivní.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #49 kdy: Prosinec 05, 2016, 14:11:38 »

Mám za to, že smrtící spršku pavouk dává i ve verzi 1.4. V 1.5 netuším.

Ta hra může na člověka působit obtížná zejména kvůli tomu, že je svět neskutečně komprimovaný. Člověk opravdu udělá pár kroků a je úplně jinde, narazí na mnohem silnější obludy a netuší, kam jít. Navíc je svět otevřený, takže se nelze orientovat ani třeba podle lokace. To je asi největší rozdíl mezi těmi díly MM6-MM9. Ona tam především ta menší komprese světa prostě zvyšovala obtížnost postupně. Na druhou stranu jak už jsem říkal, pokud člověk zjistí, co a jak, tak už to tak těžké není.

Ta hra myslím byla určena pro hráče, kteří původní sérii znají a tak podle toho asi dělali i obtížnosti. Spíš si myslím, že je obrovská chyba, že hra vyšla ve stavu, v jakém vyšla. EA nepočítám, dejme tomu. Nicméně ta finální verze, co byla na DVD byla prakticky nefunkční. Ostatně hned po vydání vyšel patch, který hodně věcí opravil a hráči by defakto ani neměli tu verzi, co je na DVD vůbec hrát (protože ta měla mnohem blíže té EA verzi). Já jí třeba vůbec nehrál. Problém tam byl ale v tom, že hra nešla nainstalovat z DVD, pak stahnout patch s tou verzí hned po vydání a pak hrát. Bylo nutné defakto stáhnout celou hru z netu, aby se aktualizovala a vůbec DVD nepoužít. Pokud toto někomu uniklo a použil tu verzi z DVD a neaktualizoval, tak se pak hodně divil, když přešel třeba na verzi 1.4. Ale ta verze 1.3 (v tom patchu) zas tak vzdálená od té 1.4 nebyla. Jen tam opravili některé chyby, některé přidali a trošku poladili sílu kouzel.

Ale todle je prostě zase po x-letech hra, kterou se člověk opravdu musí naučit hrát a musí jí pochopit, než mu to půjde. Takových těch bezduchých mlátiček, kde člověk na začátku vypne mozek a zapne ho až po uklikání finálního bosse je hodně. Tady pokud člověk opravdu nezváží každý krok jak ve světě, tak v rozvoji, má problém a hra jej může porazit (tj. donutit začít hrát znovu). Pro mě je to pozitivní. Možná si to zase někdy zahraji.
« Poslední změna: Prosinec 05, 2016, 14:14:51 od Milhaus »
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #50 kdy: Prosinec 05, 2016, 14:15:16 »

" nemohu najit theron aby mi dal klič "

tata: Karthal / Chudinská štvrť / Krčma / Theron. Musíš si s ním vypiť   ;)

Elemir: Presne to napadlo aj mňa. Mali dať tri stupne obtiažnosti ako je v MM6 - The Chaos Conspiracy.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #51 kdy: Prosinec 05, 2016, 14:24:27 »

"Mám za to, že smrtící spršku pavouk dává i ve verzi 1.4. V 1.5 netuším."

Áno to môžem potvrdiť. Problém som mal, že som sa nedokázal priblížiť až na dosah streľby zbraní a stačila jedna dávka a bolo po partii. Teraz som na nejakom 30 levely tak to skúsim znova.
IP zaznamenána

tata

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #52 kdy: Prosinec 05, 2016, 15:28:58 »

TO je pravě problém zaboha nenajdu tu krčmu,je to tam hodně složité ale ten usek sem neodkril a to sem tam křižoval 4 hod...v jednom mistě se mi zdá že mi to nedovolí je tam taková dira ale nejde to.....nemohl byste dat souřadnice ........myslim že ten pruchod je zde 16/14 ale tam jsou prkna asi bug nebo se musí něco udělat ale už mám odevzdanou truhlu a potřebuji klič........co mi štve na té hře je že nejde posouvat mapa a plno času stratíte že jdete a zjistite že tudy ne.....musite si dat mapu a zase propasnete kde to piše kde jste........jakým směrem je menthilské pobřeží hlidková věž
IP zaznamenána

tata

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #53 kdy: Prosinec 05, 2016, 15:30:22 »

ve verzi 1.5 co mám taky daval tu spršku ale jen na dalku pak už to šlo
IP zaznamenána

tata

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #54 kdy: Prosinec 05, 2016, 15:32:53 »

Mám za to, že smrtící spršku pavouk dává i ve verzi 1.4. V 1.5 netuším."

Áno to môžem potvrdiť. Problém som mal, že som sa nedokázal priblížiť až na dosah streľby zbraní a stačila jedna dávka a bolo po partii. Teraz som na nejakom 30 levely tak to skúsim znova

ja to dal na 22 levelu toho pavouka.......ale hraji tu lehčí
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #55 kdy: Prosinec 05, 2016, 15:53:26 »

Je to ta hospoda dole, ve slumech. Kdyžtak viz http://guides.gamepressure.com/mightandmagicxlegacy/guide.asp?ID=23858 bod č.1 na mapě.

Level 22-23 je u pavouka běžný, to je zrovna taková fáze, kdy to tak nějak zbyde. Mě tedy spršku neudělal, čímž mi ten souboj výrazně usnadnil, protože jsem se nemusel léčit po cestě k němu. Každopádně to znamená, že jsou minimálně dvě varianty, jak začátek střetu proběhne :) Jinými slovy, metoda save/load může v tomto pomoci méně připraveným.

Obecně k MMX ... mapa desítky není o tolik menší, než třeba u MM5, na kterou se Pirou tolik odkazoval. Jenomže ono to právě působí jinak v tom plném 3D. Navíc je mapa postavená na koridorech, kde je jasně vymezeno, kudy půjde a kude nepůjde chodit. Ve starších dílech byl přístupný každý čtverec mapy, což mělo výhodu, protože obtížnost byla rozprostřena dle čtverců (bloků 16x16) mapy. V MMX se openworld, z toho pohledu svobodného pohybu, vytvoří až ke konci Act II. Přitom se hráč pořád prosekává tuhými potvorami a je jen málo míst, kde si lze říct "a teď mám konečně navrch." Ve finále to tedy působí právě tak, že hráč právě dojede tuhý souboj, udělá pár kroků a už zas musí hledat, kudy se proseká dál, protože mu stojí v cestě něco ještě tužšího. Při opakované rozehrávce je to už samozřejmě jiné, ale pokud někdo i v ní odmítne se na mechaniky hry lépe podívat, tak bude tápat stejně.

Je fakt, že když jsem rozehrál třeba Legend of Grimrock II, vůbec mě mechaniky hry netrápily, učil jsem se je za pochodu. U MMX byl tenhle přístup docela o hubu :D

IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #56 kdy: Prosinec 05, 2016, 15:59:55 »

Ještě k té verzi na DVD. To byl právě strašný průšvih, protože dost lidí si to samozřejmě nainstalovalo a pak čelili různým "problémům" s aktualizacemi. Verze 1.3 z DVD a aktuální 1.3 se totiž tvářily podobně a někomu to pak natáhlo rovnou až verzi 1.4. Přitom osobně jsem od počátku radil verzi z DVD vůbec neinstalovat. Pro někoho, kdo se v té verzi z DVD v klídku prosekal až do Karthalu, musela být potom verze 1.4 zákonitě šok.
IP zaznamenána
This is the end ...

tata

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #57 kdy: Prosinec 05, 2016, 16:16:50 »

ona chyba bude asi jinde.....když si mi dal tu mapu nic tam nebylo myslím u mně......tak sem zprovoznil dunk mnoukání a razem tam ta hospoda byla......ja tam lital tolik hodin a ono je to vazano na teno dunk
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #58 kdy: Prosinec 05, 2016, 17:34:59 »

"tak sem zprovoznil dunk mnoukání a razem tam ta hospoda byla"
Keď som bol za Theronom, určite som mnoukání nemal ani objavené.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #59 kdy: Prosinec 05, 2016, 17:52:03 »

Chrám mňoukání je bonus, který byl do hry přidán uměle. Navíc ne každý hráč jej měl, bylo nutné si jej zakoupit na uplay za ty jejich zlaťáky, co hráč získává za hraní her. Tedy při první hře ten chrám (stejně jako třeba sadu artefaktů, další NPC co doprovází partu) většina lidí jej neměla a děj hry a její příběh se na tento chrám nijak neváže.
IP zaznamenána
Strana: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9