Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 23:57:06
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 30

Autor Téma: Komponenty k novému PC (2016)  (Přečteno 79473 krát)

Ivan

• Zasloužilý člen
Re:Komponenty k novému PC (2016)
« Odpověď #315 kdy: Červenec 10, 2019, 13:19:44 »

No super, člověk narozený ve znamení Vah se konečně k něčemu rozhoupe a udělá rozhodnutí a Ty mu to pak takhle narušuješ. ;D ;D ;D
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #316 kdy: Červenec 10, 2019, 13:23:28 »

Ten článek vyšel dnes a je to docela důležité, abys měl jistotu, že ty desky ty nové procesory podporují a jak.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #317 kdy: Červenec 10, 2019, 13:33:07 »

Ztráta Raidu není nic fatálního :) Paradoxně je to vypnutí Raidu na desce vlastně adekvátní pár ušetřeným stovkám na desce :D V krajním případě se to dá vyřešit přes extra řadič do PCIe.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #318 kdy: Červenec 10, 2019, 17:05:58 »

Myslím, že v době SSD disků se raid už stejně moc nepoužívá. To zjednodušené grafické rozhraní se dá chápat spíše jako výhoda, než nevýhoda. Nejdůležitější informací pro Ivana je asi to, že ta deska pro Ryzeny podporu má a že se momentálně jedná o betaverzi.

Výrobce desek tyto biosy nebude dávat do desky automaticky, protože doporučuje je použít jen v případě zapojení ryzenů 3000. Tedy je bude vždy nutné je tam dát ručně po zakoupení.

Tady mu jej tam prodejce nejspíše nainstaluje při skládání PC, nicméně pokud budou nějaké problémy (vzhledem k betaverzi), je dost pravděpodobné, že si pak desku bude muset Ivan updatovat sám, až budou biosy ve finální verzi.

Hlavně má ale nyní už jistotu, že ta deska, kterou si vybral, podporu pro tyto procesory má.
« Poslední změna: Červenec 10, 2019, 17:11:31 od Milhaus »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #319 kdy: Červenec 10, 2019, 18:53:00 »

Milhaus: Flashnutí BIOSu asi zvládne, dneska už to není takový problém, takže až vyjde plná verze, tak na to nesmí Ivan akorát zapomenout. Buďme opravdu rádi, že si vybral a konečně se rozhoupal :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #320 kdy: Červenec 10, 2019, 22:53:18 »

Díky Elemire. ;D ;D ;D

No, pokud mě na to Windows upozorní, tak věřím, že se nějakýma těma jejich tabulkama dokážu proklikat.:-) A náhodou nejsem takovej amatér, při instalaci Windows si dokážu v Biosu nastavit bootování z flešky.:-)
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #321 kdy: Červenec 12, 2019, 07:14:41 »

Tak jestli je todle pravda, tak se Intel asi definitivně zbláznil.

Jako vyrobit nový socket, aby se případné "nové" procesory nedali použít na starých deskách, přitom neudělat prakticky žádné změny v samotných procesorech a jen je víc nataktovat, mi nepříjde zrovna nejrozumnější, zvláště když tímto zřejmě AMD nedožene a o ty nové procesory nebude až takový zájem. To, že budou muset lidé koupit i desku, pokud budou chtít ten procesor, je odradí ještě víc.

Bude to teď zajímavé sledovat, ten vývoj.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #322 kdy: Červenec 12, 2019, 09:22:21 »

Zcela nepochybně :) Důvod k upgrade nebude nijak moc velký, navíc nová investice za desku akorát zvedne celkovou cenu upgrade.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #323 kdy: Červenec 18, 2019, 18:28:21 »

Tak tohle nakonec mám.:-)

Deska: MSI X470 GAMING PRO (3739 Kč)
Procesor: AMD RYZEN 7 3700X (8999 Kč)
Paměť RAM: DDR4 16GB 3200MHz CL18 (Kit of 2) KINGSTON HyperX FURY Black (2230 Kč)
SSD disk: SSD disk ADATA XPG GAMMIX S11 Pro SSD 512GB (2259 Kč)
Grafika: SAPPHIRE PULSE Radeon RX Vega 56 8G HBM2 (7990 Kč)
Skříň: SilentiumPC Armis AR7 Black (1890 Kč) - zavřený
Zdroj: CORSAIR zdroj 850W RM850 80Plus GOLD modulární (model 2019) certifikace s aktivnim PFC, tichý režim bez točení ventilátoru (semi-pasivní zdroj) (2890 Kč)

Kompletní cena komponentů: 29.997 Kč vč. DPH
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #324 kdy: Červenec 18, 2019, 19:44:13 »

Vidíš, perfektní :) Tak gratuluji a užij si ho. Dej pak vědět, jak si spokojený s výkonem.
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #325 kdy: Červenec 19, 2019, 10:37:14 »

Mňa to tiež čaká, ale rozhodol som sa počkať na 3900X a hlavne až budú MB o niečo vyladenejšie. Kolega kúpil ASUS ROG CROSSHAIR VII a iné nerobí, len že preflešováva BIOS :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #326 kdy: Červenec 19, 2019, 20:45:31 »

Ke konci roku mají vyjít i odlehčené verze nových čipsetů, takže ten výběr desek bude větší a hlavně to srazí ceny. On není problém dát dneska desítku (přes 400 EUR) za desku, která by normálně měla stát polovičku.

Mě teď docela vrtá hlavou jeden problém, co tu u sebe mám. Nevím jestli to vzniklo až od nějakých ovladačů ke GTX 1070, ale určitě mi to karta nedělala od počátku. Jde o to, že při rychlejším scrollování obrazu nebo v hrách se mi při rychlejším pohybu vytvoří taková průhledná vlna přes obrazovku. Jako byste jeli kolem po rovině a najednou se na silnici objevil hup, který musíte přejet. V prohlížeči tahle vlna vzniká na stejném místě, ale u her jsem si všiml, že pokud hra umí měnit pohled kamerou, tak ta vlna je jakoby centrovaná na prostředek obrazu a pak se pohybuje společně s kamerou. Nepřijde mi tedy, že by byl vadný monitor nebo karta, tohle bude asi způsobeno něčím jiným.
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #327 kdy: Červenec 20, 2019, 11:29:21 »

Mne niečo podobné robila GTX980Ti. Vždy keď som mal na druhom monitore spustené video(vlc, youtube) tak na hlavnom monitore po nejakom čase to takto začalo blbnúť. Niekedy to skončilo až vytuhnutím obrazu. A robilo to hlavne v lete v horúcich dňoch. Tá karta mala necelé 3 roky.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #328 kdy: Červenec 20, 2019, 20:02:42 »

Nejsem si jist, jestli je to ono a nejspíše to asi víš, tak to ono asi nebude, ale podobný efekt vzniká, když nestačí rychlostně monitor kartě a nedokáže obnovovat snímky.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Roztr%C5%BEen%C3%AD_obrazu
Například když karta vygeneruje 120 fps, ale monitor zvládne 50. K těmto účelům vznikly ty různé technologie, jako v-sync, nebo přímo HW jako freesync, gsync.

Pokud by to bylo tím, nejjednoduší způsob, jak to odstranit, je zapnout v-sync v olvadačích karty:
https://365tipu.cz/2017/11/09/tip933-co-je-to-vsync-a-mel-bych-to-u-ovladace-graficke-karty-aktivovat/

Druhýmn možným řešením je koupit si monitor s g-sync, nebo freesync (prý to již podporují i nvidie), nebo prostě alespoň procesor s vyšší obnovovací frekvencí (případně zkontrolovat i nastavení monitoru a jakou obnovovací frekvenci má nastavenou, obřas zvládá víc, než je u něj automaticky nastaveno).

Při zapojení dvou monitorů občas to funguje v-sync jen na jednom, tedy se to na druhém projeví nezávisle na nastavení.

IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #329 kdy: Červenec 21, 2019, 09:47:36 »

Tohle už jsem preventivně zkoušel, ale nemá to na to vliv. V-sync mám jinak zapnutý normálně. Na téhle vlnce je zvláštní, že se objevuje jen jako jeden úzký proužek přes monitor a "stěhuje" se podle aplikace (v prohlížeči je nahoře, ve hře podle směru pohledu). Vypadá to vlastně hodně podobně, jako když vidíš v televizi záběr na obraz z CRT monitoru, akorát že tam ty vlnky jedou odspoda obrazu až nahoru, ta moje je na jednom místě a je vidět jen při pohybu obrazu.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 30