Židle dorazila ráno, ale nechal jsem jí nejprve vytemperovat. Balík měl nějakých 28 kg, což bylo při velikosti krabice prima nosit

Sestavení bylo snadné a hlavně je to dobře pochopitelné. Šroubuje se jen mechanika pod sedákem a opěrka. Vše krásně šrouby velikosti M8. Potíž je jen s tím, že židle je opravdu těžká, takže je opravdu lepší nejprve sestavit sedák a opěrku, jak je uvedeno v návodu. Já to stavil až nakonec.
O velikosti židle vypovídá už hlíníkový kříž a masivní kolečka. Je to taky jediná část, která je z hliníku, konstrukce samotné židle je ocel

Plasty jsou tu víceméně jen jako doplněk. Tedy područky jsou samozřejmě plastové, stejně tak potah je nějaký kompozit, ale příjemný na dotyk. Područky jsou stavitelné do 4 směrů, trochu nevýhoda je, že sedák je úzký, takže mi ruce úplně ideálně nesedí, ale pokud je mám natažené na stůl, tak je to OK. Z práce jsem přeci jen zvyklý na větší šířku židle. Nicméně doma jsem područky nikdy neměl, takže si tuplem nemůžu stěžovat

Sedí se mi na ní dobře, opěrka je tak akorát široká, perfektně jsem do ní zapadl. Bederní polštářek je tak pro mě zbytečný, zkusil jsem ovšem nasadit krční polštářek. Sedák je trošku tvrdší, ale na to si zvyknu. Houpání funguje dobře, ale jen v určitém rozsahu. Chvilku jsem dumal, k čemu by to takto omezené bylo, ale sklon opěrky se ve skutečnosti nastavuje přes samostatný mechanismus po straně, takže se klidně opravdu dá sklopit až do polohy vhodné pro spaní a klidně se při tom houpat

Asi to nevyužiju, ale kdo ví ... Židle má jen jednu nevýhodu - mám moc krátké nohy, takže když se pořádně opřu, tak mi paty visí ve vzduchu. Uvidím po pár dnech, jak se mi to jevit.
Jinak už mám doma i kartu. Jakmile se vytemperuje, vrhnu se na instalaci.