Tak jsem se rozhodl tomu dát zase šanci. Včera bylo pár hodin času na hraní. Zpočátku to bylo opravdu jako v Make love not Warcaft, rozdíl je v tom, že prasata ve Warcraftu se objevují pořád, takže lze takto získat i zkušenosti. V LoX se objevuje jen obilí a jídlo, takže se dá jen vydělat pár zlaťáků. Takže jsem sklízel a pobíhal po Velegarnu, abych koupil pár prstýnků +2 ke statistikám. Pak začal opruz - běh do Nabrosu, pokud mne na tom kousku cesty přepadli vojáci (tak 50/50), tak se vyhnout útoku maskováním, pak pobíhat po lese a čekat na přepad od zvířat. Po přepadu se vyspat a zpátky do Veleganu to uložit. Tak se mi postupně povedlo absolvovat všechny přepady. Pak jsem oběhl Nabros dokola a otevřel si teleport a získal zkušenost za vyčistění lesa. Pak jsem zabil slabou hlídku u zadní brány. Do toho sem tam přepad psů, už se objevují 3. Umlátit je dokážu, ale musím rezignovat na to, že všichni přežijí - členům v zadní řadě obvykle stačí 1 blesk. Při levelovaní všem zvyšována rychlost, kouzelníkům (zadní řada) energie, bojovníkům (přední řada) síla nebo odolnost. Bard má konečně píseň omráčení na maximu, tak to občas i funguje. Manu má ale jen na 3 zakouzlení.
Pak jsem začal čistit hrad, nemožnost uložit hru je frustrující. Jednou jsem omylem spustil past a přežily jen 2 postavy.
Jinak zatím level 8, už jsem začal učit i vzdělávání.
Má smysl pak barda učit píseň spánku? U rozehrávky v lehké obtížnosti jsem ho to naučil, ale prakticky nikdy nepoužil (párkrát vyzkoušeno se slabým účinkem), tak mi to přijde jako vyhozené body. Čaroděje učím hlavně kouzla ohně a plánuji hodně investovat do blesků - to bylo nejpoužívanější kouzlo v přechozí rozehrávce. Ledová kouzla mi přišla o ničem, použitelný mi přišel jen blizard.
Peníze si moc nenechávám, kdykoli je něco navíc, hned zaplatím trénink, naposledy mne stál 1200.
Dále mi (čistě pocitově) přijde, že je nějak upravená i pravděpodobnost kritického selhání, děje se to nějak často a v nejnevhodnějších chvílích. Řekl bych, že programátoři měli zvrácený smysl pro humor. Na druhou stranu ale kritická selhání se dějí i nepříteli, takže to není jako v HoMM 3. Tam fungovala speciální pravděpodobnost pro PC a pro hráče. Pamatuju ty výbuchy vzteku, kdy jsem měl morálku na maximu +3 a nikdy jsem ji nedostal a PC měl je +1 k morálce a 2x mu hrála každá druhá jednotka.