Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 17:32:52
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 2 [3] 4 5 ... 9

Autor Téma: LoX - Rozehrávka v obtížnosti Hard  (Přečteno 45130 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:LoX - Rozehrávka v obtížnosti Hard
« Odpověď #30 kdy: Leden 29, 2021, 07:12:40 »

:) Bard by měl umět stunnovací píseň, čímž se dají nepřátelé omráčit. Gaulena a vojáka je ideální vycvičit v palicích, protože i ty mají stunn efect, což je právě vhodné na ty tužší potvory. Zloděj pak může házet hvězdice, které způsobují dodatečné krvácení v boji, takže ideální stav je, že omráčená potvora sama vykrvácí. Krom toho je důležité trénovat postavám rychlost, protože čím častěji se dostanou postavy na tah, tím snáze se potvory udržují omráčené. Z počátku to není ideální, je to více o pendlování, ale jakmile družina polevelí, tak to začne být na bojišti více vidět. V tomhle je vyšší obtížnost z počátku více zrádná. Hlavně nesmíš udělat botu při tréninku dovedností, protože cena tréninku rychle narůstá a peníze o to více docházejí. Nehledě na to, že při vyšší obtížnosti je dražší všechno.
IP zaznamenána
This is the end ...

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #31 kdy: Leden 29, 2021, 11:15:42 »

No, dal jsem tomu ještě šanci. Musel jsem rezignovat na to, že všichni bitvu přežijí. Pekelní psi totiž sejmou kohokoli v zadní řadě jedním bleskem, protože jsem jim zatím nedával odolnost (a investovat do posilování je úplně scestné). Bard má manu na 2 písně omráčení, stejně to většinou rezistnou, takže zatím jen tam do počtu. Vyčistil jsem sporiový les a dostal se do Sorentie, mám level 5. Potěšilo mne, že v aréně jde hru uložit. Dal jsem tam první 4 boje a zkusil zlatý les. Tam mne přepadli další psi a protože tentokrát více bleskovali, tak jsem to neustál (zadní řada šla během první vlny). Voják má manu na 1 omračující úder, to se zrovna uťal, zloději došly šurikeny, takže tomu zas dám chvilku, abych tu obtížnost vydýchal. Připadám si jako v díle SouthParku "make love not warcraft", kdy několik týdnů běhali v lese a zabíjeli prasata, aby získali zkušenosti. Tady bych musel běhat po Velegarnu a čekat, až naroste obilí a obchodníkovi zase přijde zboží (šurikeny).
IP zaznamenána

Karol13

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #32 kdy: Leden 29, 2021, 12:20:10 »

Kusákove dojmy sú podobné mojim (tiež na vyššej obtiažnosti)
Rozmýšľam, či som jediný, komu v tomto typu hier chýba starý nudný grinding (ako tie prasatá vo WoW, LoX respawn technicky nemá, aj Aréna obtiažnosť súbojov stupňuje.)
Tuším, že je to účelom hry, postaviť hráča pred konštatný počet súbojov (a teda aj XP aj penazí), ale mne skrátka ten grinding chýbal. Hlavne ak som sa už dostal celkom ďaleko v hre, ale možnosti získavania levelov sa zrazu zúžili na nemožné a ešte nemožnejšie súboje. (prirodzene vzhľadom na môj build.. ale ak aj spravím chyby v level-up-ovaní, som celkom sklamaný že hra mi ponúka len možnosť začať znovu, alebo skúšať enormne veľa krát súboj, kým tú 2% alebo 3% šancu zvíťaziť naozaj premením na skutočnosť, čo je vlastne tiež grinding, len bez odmien.)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #33 kdy: Leden 29, 2021, 12:59:49 »

Jj, omezený počet nepřátel byl původní záměr autora hry. V rámci patchů pak akorát upravil balancig a zkušenosti. Výhodou je, že hru jde uhrát na nižším levelu, než se získá po kompletním vybití všech potvor ve hře, ale nejhorší část hry je právě ten začátek, kdy chybí peníze a zkušenosti a kde by ten grind zrovna měl smysl. Mě osobně tenhle typ designu taky nesedne, ale hodně se dá vyřešit volbou a tréninkem družiny. Není to takový extrém jako v podobně koncipovaném Might & Magic X, kde kouzelníci vytvoří doslova peklo na zemi, ale hodně to pomůže. Některé boje s bossy pak probíhají tím způsobem, že boss si bouchne, vzápětí dostane stunn a už se nikdy nedostane na řadu. Jenom je potřeba se k tomu nejprve propracovat :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #34 kdy: Únor 05, 2021, 17:47:28 »

Tak jsem se rozhodl tomu dát zase šanci. Včera bylo pár hodin času na hraní. Zpočátku to bylo opravdu jako v Make love not Warcaft, rozdíl je v tom, že prasata ve Warcraftu se objevují pořád, takže lze takto získat i zkušenosti. V LoX se objevuje jen obilí a jídlo, takže se dá jen vydělat pár zlaťáků. Takže jsem sklízel a pobíhal po Velegarnu, abych koupil pár prstýnků +2 ke statistikám. Pak začal opruz - běh do Nabrosu, pokud mne na tom kousku cesty přepadli vojáci (tak 50/50), tak se vyhnout útoku maskováním, pak pobíhat po lese a čekat na přepad od zvířat. Po přepadu se vyspat a zpátky do Veleganu to uložit. Tak se mi postupně povedlo absolvovat všechny přepady. Pak jsem oběhl Nabros dokola a otevřel si teleport a získal zkušenost za vyčistění lesa. Pak jsem zabil slabou hlídku u zadní brány. Do toho sem tam přepad psů, už se objevují 3. Umlátit je dokážu, ale musím rezignovat na to, že všichni přežijí - členům v zadní řadě obvykle stačí 1 blesk. Při levelovaní všem zvyšována rychlost, kouzelníkům (zadní řada) energie, bojovníkům (přední řada) síla nebo odolnost. Bard má konečně píseň omráčení na maximu, tak to občas i funguje. Manu má ale jen na 3 zakouzlení.
Pak jsem začal čistit hrad, nemožnost uložit hru je frustrující. Jednou jsem omylem spustil past a přežily jen 2 postavy.
Jinak zatím level 8, už jsem začal učit i vzdělávání.
Má smysl pak barda učit píseň spánku? U rozehrávky v lehké obtížnosti jsem ho to naučil, ale prakticky nikdy nepoužil (párkrát vyzkoušeno se slabým účinkem), tak mi to přijde jako vyhozené body. Čaroděje učím hlavně kouzla ohně a plánuji hodně investovat do blesků - to bylo nejpoužívanější kouzlo v přechozí rozehrávce. Ledová kouzla mi přišla o ničem, použitelný mi přišel jen blizard.
Peníze si moc nenechávám, kdykoli je něco navíc, hned zaplatím trénink, naposledy mne stál 1200.
Dále mi (čistě pocitově) přijde, že je nějak upravená i pravděpodobnost kritického selhání, děje se to nějak často a v nejnevhodnějších chvílích. Řekl bych, že programátoři měli zvrácený smysl pro humor. Na druhou stranu ale kritická selhání se dějí i nepříteli, takže to není jako v HoMM 3. Tam fungovala speciální pravděpodobnost pro PC a pro hráče. Pamatuju ty výbuchy vzteku, kdy jsem měl morálku na maximu +3 a nikdy jsem ji nedostal a PC měl je +1 k morálce a 2x mu hrála každá druhá jednotka.
IP zaznamenána

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #35 kdy: Únor 05, 2021, 17:57:48 »

Sotva jsem to dopsal, zkusil jsem pokračovat, že dočistím hrad. A šup - zase ti čokli, už 4 a dužina papa lala. To se fakt nedá.
Edit: nevydržel jsem to a ještě to zkusil. K přepadu došlo po dlouhém pobíhání v Nabrosu při sbírání jídla, tak jsem si řekl, že to zkusím jinak. Dočistil jsem hrad (kromě prince, aby neutekly jeho jednotky venku). Pak jsem vyrazil do Sorentie, dal pár bojů v aréně a zkusil hlídku v bráně. Porazil jsem ji, i když to stálo hodně nasyslených svitků a mastí. Tím jsem si otevřel cestu do Hadirosu. Potěšilo mne, že u farmáře se dá zdarma odpočívat a hlavně ukládat. Už mám level 9 a když konečně přišli psi, tak jsem je zabil, umřel jen čaroděj (náhodou do něj praštili 2x bleskem). Teď mne spíš trápí vosy, ta chamraď je tak rychlá, že než se dostanu na řadu mám třeba na jedné postavě 30x jed.
« Poslední změna: Únor 06, 2021, 08:28:32 od Kusák »
IP zaznamenána

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #36 kdy: Únor 06, 2021, 15:46:24 »

Hnusný den, padá mokré svinstvo, tak se dá zase hrát.
Vyčištěn Haidros (kromě čarodějnice), družina posílila, takže se dají likvidovat hlídky v Nabrosu. Nabros vyčitěn a pak zabit princ, zakoupen nějaký tréning a pak likvidace houbiček na sporiové pláni. Po tom všem level 12. Pak cesta do Cunavarnu, nabrat úkoly, mrknout co prodává obchodník a otevřít teleport => level 13. Když se objeví psi, jsou 3 malí a 1 velký (to je strašné hovado, blesk = 50 životů, stále na sobě mám nemoci od pavouků -30 k odolnostem, léčit je to strašně drahé). Na čem závisí ten jejich počet a složení? Roste to s levelem nebo s každým přepadem?
Jinak Elemir měl dobrý tip s cvičením identifikace předmětů, ušetří se na tom dost peněz. Ale dovednostních bodů je zoufalý nedostatek (i když prakticky vše utrácím za ně, už mne poslední stál 2700). Poctivě cvičím vzdělávání a když se k tomu přihodí užitečné skily (meditace, pasti, terén, ...), tak nejsou body na rozvoj bojových (kouzla, zbraně).
IP zaznamenána

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #37 kdy: Únor 07, 2021, 15:10:30 »

Zabita čarodějnice v Hadirosu, částečně vyčištěna Sorrentie (údolí kamenů, pár přepadů na cestě) a část chrámu Febret (všechny přepady). V chrámu Febret jsem se zatím nedostal za chodbu s pavoučí pastí, svitky zažehnutí vzduchu jsou strašně drahé. Dále obr na cestě ve Velegarnu a něco v Cunavarnu (pár přepadů na cestě a něco v Odendrovém lese). Zkusil jsem nakouknout do Nagiry, ale nedostanu se přes dinosaura. Po tom všem level 16 a začínám narážet na hranice. Nedám zatím to Moatauro, dvě mláďata Youtuma nebo jednoho dospělého a staré Odendro.

Psů se objevuje 5, z toho 1 velký.

Zkouším tedy les Urlogů a začátek hradu v oblasti Karraga. Level 17-18. Vyhozené body jsou u klerika za regeneraci, prakticky jsem to nepoužil. V aréně mám splněno 35 bojů, tak jsem kolem půlky. Poslední trénink stál už 4200.
IP zaznamenána

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #38 kdy: Únor 08, 2021, 11:13:26 »

Dodělal jsem chrám Febret, nevšiml jsem si dřív, že pavoučí past jde obejít. V oblasti Karraga vyčištěn les Ulrogů, zabita čarodějnice. V Cunavarnu vyčištěn Odendrový les a věž kouzel. Zabity venkovní hlídky prince Khornila všude kromě Hamalethu.
Po tom všem level 20, asi přestanu trénovat vzdělávání (momentálně na 35%), 2 body jsou prostě moc. Místo toho chci dávat uhýbání a imunitu.
Na strážce, který hlídá vchod do Varaskelu, ještě nemám (i když tam asi konečně použiji regeneraci od kněze).
Nejspíš zkusím vyčistit hrad prince Khornila.
Z drápů Yotummů jsem si vyléčil nemoci od pavouků, doufám, že mi nebudou chybět na splnění questu.
Psů se objevuje 5, z toho 2 velcí. Většinou je zabiji beze ztrát (šurikeny, píseň omráčení, blizard).
IP zaznamenána

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #39 kdy: Únor 13, 2021, 20:36:25 »

Během týdne moc času nebylo, takže dočištěny cesty v Sorrentii a Cunavarnu, ledová pláň (kromě stacionární hlídky dvou dospělých Yotummů) v Karraze, hrad tamtéž - pouze slabé jednotky a náhodné přepady. Po tom level 22. Silné jednotky v hradu ještě nezvládnu, tak zkusím jít na jih.
IP zaznamenána

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #40 kdy: Únor 13, 2021, 21:00:32 »

Ulnalum Guardian mi dal pěkně zabrat, beru zpět slova o vyhozených bodech za regeneraci. Na základní obtížnosti jsem to nepoužil, postavy měly dost životů, takže to na většinu bojů stačilo. Teď jsem byl za regeneraci moc rád.
Pak čištění oblasti Vareskelu a Hamalethu. Hlídka v bráně byla taky obtížná ale dal jsem ji a tím se otevřela cesta ke keřům s ovocem na jihu a k zahradě. Ve Vareskelu jsem měl namále 2x, jednou v kaňonu, kdy jsem si nevšiml, že mi došlo jídlo (jakýsi symbol u postav jsem považoval za přetížení, protože jsem tam posbíral spoustu krámů). Takže mne málem zabilo pár havranů, vyhladovělé postavy nebyly schopné se trefit. Podruhé to bylo o fous s prastarým písečných červem. Prostě občas boj nepřežijí všichni (nahrávat to znamená dělat dost věcí znovu...). Vyčištěno vše dostupné v obou oblastech.
Edit: vzpomněl jsem si ještě na jeden problém - v hrobce krále jsem potkal poprvé upíra, tak jsem měl namále potřetí. To hovado útočilo za cca 100 a k tomu 50 krvácení, tak mi zabil jednu postavu a nechtěl jsem to nahrávat.
Udělal jsem i výpad do Pernitie, jednak najít pohřešovanou osobu a pak zkusit vybrat poklad na jihu. Jídlo mi vyšlo tak tak (a to od začátku trénuji znalost terénu a měl jsem s sebou obilí na vyrobení dávky na 1 den). Bedny jsem sice neotevřel, ale na kostrách bylo dost zlata i dobrých věcí. Na cestu zpět jsem musel použít teleportační krystal.
Po tom všem level 27. Zkusil jsem jednu těžkou hlídku v hradě, ale stále to drhne, tak asi půjdu do Rasmury.
Protože jsem se nepohyboval moc v lesích, tak psí přepady nebyly. Jeden přišel až když jsem sbíral jídlo v Nabrosu, 2 malí psi, 2 velcí a 1 prasopes. To hovado dává blesk na 3 postavy a proklelo mne -30 uhýbání. Zatím jsem měl na všech v přední linii jen -10, ani jsem to neléčil, stojí to strašné peníze (na tomto levelu už přes 2000 za osobu). Už aby to kněžka uměla vyléčit, ale to je až na levelu 36. Umlátit ale šli docela v pohodě.
« Poslední změna: Únor 15, 2021, 20:31:14 od Kusák »
IP zaznamenána

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #41 kdy: Únor 14, 2021, 20:49:16 »

V Rasmuře otevřen teleport, nalezena socha boha a vyčištěny cesty a část bahnitého jezera. Na Prastaré Odendro a na Wyvernu ještě nemám.
Jednou jsem porušil zásadu, že po boji se okamžitě odpočívá a hned se mi to vymstilo. Bylo to po slušné bitce s Ulrogy na cestě, říkal jsem si doběhnu do vesnice, je to pár kroků - ozvalo se zavytí a byli tu čoklové, postavy na 70 % zdraví a nule many, takže zadní řada do počtu. Stálo mne to nějaké nasyslené lektvary a jednoho mrtvého. Tolik k tomu, že psi na cestě neútočí.
Tím ale získán level 28 až 29, což už stačilo na stráže v hradě. Tak jsem se tam vrátil a dočistil je včetně prince. To mne posunulo na level 30 a začaly žně. Gaulen má na maximum bylinkaření, tak jsem postupně prošel všechny oblasti a posbíral vše, co se dalo. Přitom na mne útočili opakovaně psi (1 prasopes, 3 velcí a 1 malý). Vypadá to, že jejich složení je podle levelu družiny, protože ty přepady byly alespoň 4 a složení bylo stále stejné. Mám chuť nezvedat level a kapku si zagrindovat, s odpočatou družinou je zabiji v pohodě.
IP zaznamenána

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #42 kdy: Únor 15, 2021, 20:58:13 »

Držím se na levelu 30, v Rasmuře jsem porazil Prastaré Odendro, vyčistil jedovaté jezero, zabil čarodějnici a částečně vyčistil smaragdové jezero. Na Wyverny ještě nestačím. Zatím jsem nebyl v Devonii, Vilaku, pobřeží Nagiry a samozřejmě na ostrovech, jinak jsem vysbíral bylinky všude. Celkem jsem našel 27 dávek dovednostních bodů, takže na body je ten tréning zhruba šul nul. K tomu je tam bonus ke všem ostatním statistikám a to, že body jdou dát komu chci. Pak jsem ještě 2x zaběhl do Pernitie vybrat poklad na jihu a prohledat kostry. Na to, abych objevil celou mapu, tam budu muset jít ještě asi 2x. Psi chodí stále ve stejném složení, zažil jsem další 2 přepady. Můžu postoupit na level 32, ale levelup odkládám, aby nechodili silnější psi.
IP zaznamenána

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #43 kdy: Únor 18, 2021, 13:26:35 »

Po snězení všech bylinek jsem dost silný i na Wyverny, takže jsem vyčistil celou Rasmuru. Taky jsem si vzpomněl, že jsem nebyl v chrámu Alnaet v Cunavarnu, takže jsem jej taky vyřešil. Udělal jsem výpad i na ledovec Geldra, ale moc tam toho na kostrách neleželo a Yotummy nezabiju. Tak jsem zamířil do Devonie a částečně vyčistil cestu bestií a hrad a vyhrál i pár přepadů na cestě v severních rozvalinách. Pak jsem zvedl level, po to všem jsem mohl postoupit z 30 na 35. I v Devonii jsem našel pár bylinek, takže celkem to bylo na 30 dovednostních bodů. Za body jsem zároveň utratil asi 100 000. Pak jsem dočistil cestu bestií, hrad a zabil prince. Následně si vybral odměnu ve vesnici a koupil loď a pár dalších bodů, poslední už stál 20 000. Psi přišli 2 malí, 2 velcí a 2 prasopsi, ale už umím requiem, takže v pohodě. Po tom mám level 36 a jdu na rozvaliny.
IP zaznamenána

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #44 kdy: Únor 19, 2021, 16:28:34 »

Postupně vyčištěno: chrám Raznet v Razmuře, Jižní a Severní rozvaliny (kromě brutální hlídky u chrámu) a cesta v Devonii. Splněny úkoly s rohy démonů a hledáním ztracené osoby v rozvalinách, dále zabit vůdce zlodějů. Jak jsem nacházel souřadnice, hned jsem jezdil na ostrovy. Zabita zlatá Wyverna, vejce zaneseno k soše Raznet. V tuto chvíli mám již i na Prastarého Yotumma, takže opět návštěva ledovce Geldra, získána soška a zanesena k soše boha. Levelováno průběžně, po tom všem level 41. Zatím jsem nebyl v hrobkách králů v Devonii a na Ostrovech, nemám nervy na ty pasti.
Edit: zapomněl jsem, že jsem dokončil Arénu v Sorentii a odměnu pak použil na oltář příslušného boha.
Čeká mne Tower of Rage a pak Vilak. Psy už neřeším, stačí jeden requiem, tím se jejich počet zredukuje a zbytek umlátím. Když mne náhodou proklejí, tak už umím odstranění. Zásada je pobíhat na mapě s plným zdravím a magií.
Většinu podpůrných dovedností (pasti, zámky, šurikeny, obchodování, poznávání věcí, vnímání, bylinkaření, terén) mám na maximum nebo na levelu 29. Level 30 jsem nedával schválně, kdybych ještě náhodou našel knihu dovednosti, aby nepřišla vniveč. Co se týká knih, měl jsem zatím v této rozehrávce docela štěstí. Našel jsem několik (4?) knih luků, což se šiklo bardovi. Ten cvičil hlavě písně a podpůrné dovednosti, takže na luky nebyly body. Podobně mág - investovat 3 body do tyčových zbraní je nesmysl, takto dostal 3 nalezené knihy. Kněžka ani nemá v ruce zbraň, dal jsem jí raději štít a když nemá na tahu co dělat, kouzlí božskou modlitbu na doplnění many.
« Poslední změna: Únor 19, 2021, 20:31:34 od Kusák »
IP zaznamenána
Strana: 1 2 [3] 4 5 ... 9