Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 19:36:20
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Windows 10 a nečekané peripetie, aneb konec desítek se blíží ...  (Přečteno 19922 krát)

golfin

• Nováček
  • *
Re:Windows 10 a nečekané peripetie, aneb konec desítek se blíží ...
« Odpověď #45 kdy: Srpen 24, 2016, 18:01:48 »

Musím přiznat, kdybych mohl tak bych z windows odešel úplně. Ale nemohu. V linuxu není dobrý zázemí pro grafiku. Kdyby bylo, hned kašlu na microsoft.
IP zaznamenána

Lord Owl

• Host
« Odpověď #46 kdy: Září 02, 2016, 09:54:51 »

Kontrolní otázka. Existuje pro Win10 nějaký schopný ořezprogram, něco jako bylo u XP - XP-antispy?
Zatím jsem od přechodu z Win7 hodně daleko, ale kdyby se už náhodou svítalo na lepší časy.
IP zaznamenána

golfin

• Nováček
  • *
« Odpověď #47 kdy: Září 04, 2016, 10:09:54 »

Existují prográmky, ale asi lepší je si to  ponastavovat ručně. Viz Odkaz.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #48 kdy: Září 24, 2016, 21:11:27 »

Mno, včera jsem málem vyskočil z kůže i u Windows 8.1, Microsoft si prostě nedá říct. Od včerejška prostě nemůžu Windows normálně vypnout. A to v nich mám opravdu jen minimum aplikací a používal jsem je jen zřídkakdy. Přesto se mi do nich nějaké kurvítko dostalo a mám toho už akorát tak dost. Nechápu, proč se MS nevysere na starší konfigurace počítačů, k desítkám už se prostě nevrátím.

Takže jsem dneska dospěl k úvaze, že se asi opět vrátím k Windows XP, nebo se ještě pokusím o ty sedmičky, ale hodně zvažuju, jestli mi to dodržování legality opravdu přineslo něco "užitečného".
IP zaznamenána
This is the end ...

Lord Owl

• Host
« Odpověď #49 kdy: Září 26, 2016, 09:48:13 »

WIN XP: na těch jsem jel asi 10 let. Ten systém byl uživatelsky docela friendly, ale možnosti jeho kompatibility s předchozími WIN byly dosti omezené a uživatelsky labilní (kompatibilita závisela i na konfiguraci PC a použitých ovladačích).
WIN 7: běžím na nich něco přes 1 rok. Ten systém drží, to se musí nechat. Uživatelsky je stále ještě možné ho mít pod kontrolou. Hodně se zlepšila kompatibilita se starším software - záložky režimu kompatibility opravdu znamenají kýženou změnu v chování softu, není to jen placebo jako u WinXP.
Win8 - 8.1 - 10 - jako neotestoval jsem to, ale zkušenosti jiných mě přesvědčily o tom, že dále než v přístavu Win7 se nevyplatí kotvit.
IP zaznamenána

flash

• Starší člen
« Odpověď #50 kdy: Září 26, 2016, 20:35:47 »

Na win xp nemam moc dobry vzpominky, prislo mi ze se ten system hrozne rychle zanese a pak funguje na cestne slovo, reinstaloval jsem je kazdou chvili. Pak sem mel nekolik let Visty, vim ze se na ne nadavalo, ale me prislo ze jsou fajn, mel jsme 64bit verzi tenkrat a nemel jsme s nima skoro zadnej problem. Pak sem presel na win 7, a uprimne jsem rozdil mezi nima a vistama moc nepozoroval. Ted mam porad win7 a muzu rict ze to je asi nejlepsi system co jsem zazil (win 95,98 a ME radsi vynechavam, pac to byla katastrofa:) Nemam zatim nejmensi duvod porizovat si win8 ci 10, jednou na to mozna dojde pac bez nich nepujde hrat novejsi hry, ale dokud to pujde tak se budu budu drzet sedmicek.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #51 kdy: Září 26, 2016, 20:51:17 »

Mě na tom akorát děsí ta cena. Jěště půl roku mi tu musí bezpodmínečně sedět licence, tzn. nemůžu sáhnout po OEM. GKK je zas o tisícovku dražší. Když mi odejde deska, tak jsem zas namydlený. U nového počítače bych neváhal, ale tady si jistý nejsem. U krabicových sedmiček to samé. Docela lituju, že jsem je nekoupil, dokud to šlo. Místo toho jsem právě koupil ty 8.1.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #52 kdy: Říjen 03, 2016, 07:10:56 »

Problém s vypnutím počítače vyřešen. Pokud by někdy někdo na něco podobného narazil, Windows 8.1 mají v nastavení Možnosti napájení -> Změnit akce tlačítek napájení jednu vychytávku, která se jmenuje Zapnout rychlé spuštění. Defaultně je zaškrtnutá, protože se jedná o doporučené nastavení, ale nějaká z aktualizací mi nejspíše tuhle funkcionalitu rozhodila, takže to stačilo jen zrušit a systém už se vypíná normálně.
IP zaznamenána
This is the end ...