Já popravdě vůbec netuším, kolik času mi to vzalo. Znovuhrál jsem před dvěmi léty MM III, IV a to proto, že jsem tam do té doby měl rest nedohrané pětky, kterou jsem v devadesátkách prostě neměl, měl jsem jen 3 a 4.
Dohrál jsem před 2 roky tedy tu pětku samostatně, pak čtverku s pětkou dohromady jako World of Xeen a pak jsem si dal jako bonus znovu dohrání MM III. Jak jsem měl za modlu MM IV díky fakt vyšperkované grafice, MM III v tom byl kapku slabší a první město dokonce na mě působilo kapku EGA dojmem, tak jak se mi strašně ten World of Xeen líbil, pětka je totiž boží samostatně i rámci WoX, čtverka taky, tak jsem musel uznat v celé sérii jednoznačné prvenství MM III. Přišla mi větší než celý WOX dohromady, měla více lokací a byla tak nějak systematičtější. Hodinově hry nestopuji, protože já se u nich tak bloumám po všem možném, hodinu hraji, pak chvíli dělám něco jiného, pak se k tomu zase vrátím.
Jak je Xeen vyšperkovaný graficky, i příjemněji se ovládá než MM III, tak jsem měl problém s některými nedotaženostmi. To, že jedna část má zamčené některé lokace, které se odemknou jedině po spojení obou světů, tak mnohé působí bonusovým a ne úplně dokonalým dojmem, jako že to tam patří. Třeba hodně mě rozladil dungeon, kde byli jediní nepřátelé Xeenové. Byl o fakt masakr, ale bylo vidět, že je to jen tak naplácané samoúčelně, moc význam to nedávalo a ani tam člověk nenašel nic světoborného. Kdybych to hrál znovu, tak asi vynechám cca 2 nebo tři dungeony, které jsou ve čtverce, hlásí se jako zamčené a odemknou se po spojení s pětkou.
Jinak jsem řešil zajímavý problém, když jsem dojel samostatně pětku s tím, že čtverku hrát znovu nebudu, tak po dojetí pětky mi to hlodalo v hlavě a říkal jsem si, přece jen bych měl zahrát i spojenou variantu, protože opravdová záchrana světa nastane po dohrání WoXu, je tam několik dungeonů navíc a jiné outro. A ono prý měla ta čtverka jít jen přinahrát a mohl bych z té dokončené pětky pokračovat ze sejvu z pětky, ale mě to nefungovalo, teleportační pyramidy byly prostě rozbité, ve hře byly zřícené a nešlo jimi cestovat do Clouds of Xeen, tedy čtverky. Po x pokusech a zkoušení různých variant jsem došel k tomu, že si tu čtverku holt budu muset zopáknout a tak jsem to jel od začátku, již spojené s pětkou.
Jinak u téhle hry je důležitá jedna věc. Pokud si chce člověk užít oba díly, je třeba každý dojet nejprve zvlášť, rozpojený. Je to totiž vyvážená varianta. Spojení obou her je už taková bonus varianta, kdy jde přebíhat z jednoho světa do druhého. A pokud člověk projedete MM IV a získá 20 levelů, tak pětkou projde jako nůž máslem, protože je rozdíl začít Darkside na 20. levelu nebo na prvním. Totéž platí i opačně. Jde totiž nejprve dojet Darkside a Clouds by pak byla dětsky snadná procházečka.