Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 23:13:40
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: The Fall Of The Dungeon Guardians  (Přečteno 21223 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:The Fall Of The Dungeon Guardians
« Odpověď #15 kdy: Leden 12, 2016, 21:14:16 »

Před pár dny jsem dostal email od jednoho z vývojářů, neb jsem shodou okolností z ČR ... přiznejte se, kdo dělal český popisek na Steam Store?? :) Měl jsem ho zkouknout a nemohl si nevšimnout, že tam je místo Dungeon Mastera jako předloha uveden Eye of Beholder ;) Moc se mu to nepozdávalo.

Ale teď obecně, už jsem si toho všimnul u Legend of Grimrock. Zhruba polovina lidí v diskusích jako vzor uvádí EOB a polovina se drží originálu DM. Přemýšlel jsem, proč to tak je? Napadá mě, že EOB je v našich končinách známější, nebo více hraný. Gameplayem to bude nejspíše podobné, pokud mohu soudit ze své rozehrávky EOB.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #16 kdy: Leden 13, 2016, 13:34:07 »

Momentálně je hra na steamu ve slevě za 15 euro. Ani jsem si nevšiml, že je v češtině. Zakoupil jsem jí tedy a zkusím si jí zahrát.
IP zaznamenána

Lordgraa

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #17 kdy: Leden 13, 2016, 18:57:47 »

Pak někdo napište, jaká ta hra je. Za tu cenu je to lákavá nabídka, ale nerad bych hrál jen přeskinovaný LoG.

Elemire, došel jsi dál než tenkrát do toho tutoriálového podlaží nebo už to nehraješ?
IP zaznamenána
Česká fanstránka herní série Heroes of Might and Magic http://www.worldofheroes.cz

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #18 kdy: Leden 13, 2016, 19:48:25 »

Nedošel, zůstal jsem opravdu jen v tom prvním podlaží. Ale v M&M 3 už se blížím ke konci, tak pak bych se k tomu docela rád vrátil.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #19 kdy: Leden 14, 2016, 00:38:17 »

Moje první dojmy ze hry jsou poněkud rozporuplné. Řekl bych, že se to dost liší od LoG a nejsem si jist jestli k lepšímu. Rozdíl je už v základním systému hry, kde v LoG to fungovalo tak, že skupina udělala formaci. Vpředu bojovníci, co schytali většinu ran, vzadu kouzelníci, kteří byli krytí. V případě zranění předních je hráč na chvíli prohodil. Zadní řady nemohly příliš bojovat na blízko atd. Tedy vše víceméně logické.

Zde je to jinak. Máme zde tanka, pak léčitele a pak dva útočníky. Všechny tyto role se ovšem nastavují už při tvorbě družiny a na každou roli se hodí trošku jiná povolání.

Celkově to funguje pak tak, že nepřátelé neustále vyhodnocují, kdo je největší hrozba, tedy víceméně kdo jim dává největší zranění (kde léčitel když léčí se počítá jako zranění). Tank má speciální schopnost, kterou hodně zvedne svojí hrozbu v očích nepřátel a tím začnou všichni útočit na nějakou chvíli na něj. Časem je to ale přejde a začnou útočit na ty ostatní, kteří dávají větší zranění.

Myšlenka je to možná zdánlivě dobrá, i když ve srovnáni s formacemi trošku krkolomná, jenže ono to v konečném výsledku má dva negativní jevy.

1. časem je to stereotyp. Tank straší, léčitel léčí, útočníci se jakože snaží útočit, nicméně se prakticky nedá dělat nic jiného.

2. tato taktika funguje dobře na slabé nepřátele. Problém nastane, jakmile hráč narazí na elitní nepřátelé, nebo na bosse. V ten moment to fungovat přestane, jelikož tank vydrží max 4 rány, léčitel neléčitel. A jakmile zdechne, obluda už na dvě rány dá všechny ostatní. Současně taky útočníci jsou hodně pomalí, stěží stihnou dát 2 rány, než se ta obluda začne soustředit na ně. Boje s těmito obludami se tedy záhy změní poněkud v peklo :). Zkoušel jsem odhalit nějakou jinou taktiku, za použití nějakých těch schopností hrdinů, ale jde to hodně ztuha, páč nějak moc žádnou nenacházím.

Momentálně ale ve hře moc daleko nejsem. Prošel jsem první patro, zabil tam závěrečného bosse. To bylo vcelku v klidu, nebyl problém. Druhé patro bylo někde úplně jinde. Obyčejné obludy jak už jsem psal se daly v klidu, jenže je tu mnoho elitních lítajících očí, které jdou opravdu hodně ztuha. Musel jsem nejprve prolétnout celé patro a těmto očím se vyhýbat, pozabíjet obyčejné obludy, získat zde nějaké vybavení a pak se opatrně vrátit k očím a snažit se je zabít. Nakonec jsem všechny, co jsem potkal horkotěžko umlátil, se dvěma postavama se tak dostal na 3 level, zbývající 2 jsou stále na 2 levelu (nevím, proč vzniká tak velký rozdíl mezi nimi, každopádně postavy získávají zkušenosti i když jsou v bezvědomí).

Během toho vyděšeného pobíhání po dungeonu, kdy jsem narážel na ty oči a netušil co s nimi a co dál, jsem narazil i na elitního kostlivce, který mi vysvětlil, že je nad moje možnosti (po 10 pokusu jsem to nakonec pochopil a vzdal to). Nakonec jsem ale tedy dospěl do fáze, že jsem našel všechny potřebné klíče a dírky u dvěří a tak všechny páčky a tajné tlačítka a víceméně tak téměř celý dungeon prošel. Zbyli tam jen dva nepřátelé, které ovšem nejsem schopen zabít, i kdybych se pokadil. Jedním z nich je ten elitní kostlivec (má kolem 1000 životů) a pak boss zloděj, které má přes 2500 životů. Ten je navíc umístěn tak nešťastně, že hráč musí nejprve seskočit dolů z výklenku do místnosti, zabít jedno z těch ok, vyléčit se a pak zjistí, že odsud vede jen jedna cesta (nelze vylézt zpět nahoru) no a právě na té cestě je ten boss, kterému se tak nelze vyhnout a pokud hráč nemá save, tak se před ním nedá ani utéct zpět do dungeonu (pokud na něj hráč třeba narazí, když ještě neprojde dungeon a je tedy ještě slabší než já). Nicméně tak či onak ani jednu tu obludu zřejmě nezabiji. Asi budu muset snížit obtížnost. (hraji na obtížnost, u které se píše 100%).

Obtížnost je tedy opravdu vysoká, motání se v dungeonu bez mapy (dokud hráč nenajde v daném patře svitek, mapa daného patra se mu automaticky nekreslí, na druhou stranu může v každém patře najít i mapu, které mu celé patro odhalí, tj i místa kde nebyl) je docela náročné (jednotlivá patra jsou poměrně velká a hráč většinou netuší, kam jít a co dělat), hádanky alespoň zatím na tom nejsou tak dobře, jako v LoG (nenarazil jsem tam zatím snad na žádný rébus, který by bylo třeba řešit), boje jsou docela tuhé (hlavně s těmi silnějšími obludami) a to vše je vcelku pozitivní, nicméně ten systém jako takový a to rozdělení hrdinů na ty role se mi zdá být trošku hloupé a stereotypní. Je ale fakt, že zatím nemám moc schopností, které by hrdinové mohli používat a je tedy možné, že časem budou mít nějaké opravdu zajímavé, které s tou taktikou boje zamávají.

Moje momentální parta je trpaslík bojovník ochránce (jako tank, druhé povolání, které může sloužit jako tak je zloděj dualista). Pak elf léčitel druid (další léčitelé může být kněz a nekromacer), půlčík zloděj vrah (můj zatím nejefektivnější mlátič) a temný elf, mág, elementalista (tj používá živelná kouzla). Jediná taktika v boji, kterou jsem tedy odhalil, je u toho vraha, který má schopnost, která mu po použití dá 1 akční bod. Může jich získat až 5. Pak má schopnosti, které zvyšují zranění právě v závislosti na tom počtu těchto bodů. Teoreticky tedy by mohl dát vrah hodně velké zranění, pokud by si to dobře připravil. Nicméně moc to nefunguje, jelikož většinou tak dlouho nevydrží a i když už to výjde, tak to zranění není zas tak velké. Ono když má obluda 2500 životů, dává průměrné zranění 80 životů a hrdinové mají v průměru 150 životů a šmidaljí toho nepřítele s průměrným zraněním 40, tak to prostě je trošku problém, no :).

Každopádně jsem vážně zvědavý, co budu dělat dál a případně jak moc budu muset tu obtížnost snížit :). (protože zatím to vypadá s těma dvěma obludama beznadejně, ani na 15 pokus u každé jsem se nepřiblížit k tomu, že bych je zabil - u zloděje s 2500 životy byl můj rekord, že mu zbývalo asi 1000 životů, u kostlivce s 1000 asi 300 životů) a ždáné další zkušenosti zřejmě již nikde v patře získat nelze, do třetího patra jít též nelze (ač mám pocit, že i kdyby to šlo, neměl bych tam zřejmě asi šanci, soudě dle rozdílu mezi prvním a druhým).
« Poslední změna: Leden 14, 2016, 10:34:56 od Milhaus »
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #20 kdy: Leden 14, 2016, 16:13:01 »

Tak nakonec stačilo snížit obtížnost o jeden level, tedy na obtížnost, u které se píše 95% zdraví a 90% útok a oba jsem na dva pokusy zabil. Po zabití toho bosse už jsem získal i přístup do patra 3, zdá se, že v patře 2 už asi nic není, takže hurá na ně :).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #21 kdy: Leden 14, 2016, 19:17:33 »

Na můj vkus to má moc variant obtížností, takže se pak asi budu řídit podle tebe :)

Na začátku dostaly docela čočku od komunity z LoG, právě za tu podobnost, ale herně mi to přišlo jiné už jen z toho popisu v betě.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #22 kdy: Leden 14, 2016, 21:47:50 »

Tak ono ty varianty obtížnosti si defakto můžeš nastavit jak chceš. (je zde i custom nastavení obtížnosti, kde si můžeš poladit jak životy oblud, tak jejich zranění).

Obtížnost "Řezník" z těch přednastavených je 100% v životech i zranění oblud. Tedy předpokládám, že obludy mají přesně ty hodnoty, které jsou někde nastaveny v souborech hry. A taky předpokládám, že to na tuto obtížnost testovali a hráli, než přidali ty ostatní obtížnosti a celý ten systém s nastavením. Nicméně osobně bych fakt rád viděl, jak to na tuto obtížnost hrají, protože to se prostě nedá :).

Po projití druhého patra jsem obtížnost zase zvedl na toho "Řezníka-100/100". Třetí patro je relativně jednoduché z hlediska bloudění a hledání cesty a není tak komplikované jako 2hé, víceméně po chvíli jsem našel i hlavního Bosse nekromacera, ale ani se s ním nesnažil bojovat a procházel jsem dál, ale hlavně zde byly zase ty elitní obludy, tedy 1 elitní oko a 2 elitní kostlivci. Oba tedy na levelu 3, takže ještě silnější, než v patře 2 (měli přes 1300 životů). Navíc tu byla královna pavouků. Všechny tyto obludy se na tu obtížnost řezník prostě nedaly. Takže jsem zase prošel celé patro, kam se dalo dostat, pozabíjel ty slabší obludy a zkoušel je zabít (bez šance), následovalo tedy snížení obtížnosti opět na bojovníka (95/90%) a s touto obtížností už je nebyl zas takový problém zabít. Začal jsem používat trochu jiné kouzlo na léčení, které se dá očarovat na hrdinu 3x a po uplynutí nějakého času pak přidá hodně životů (+ zapne mírnou průběžnou regeneraci). To se hodí právě u tady těch silnějších oblud, kde pokud se podaří jejich pozornost udržet na bojovníka, toto kouzlo z hlediska léčení většinou stačí (výjde to tak, že obnoví zdravý zrovna ve chvíli, kdy je bojovník skoro mrtev), někde je tedy třeba jej 3x zakouzlit na tanka ještě před bojem.

Také jsem bojovníka, vražedkyni, druidku dostal na 4 level. Kouzelník (hlavní postava) je stále na 3tím, fakt by mě zajímalo, proč je mezi nimi takový rozdíl. Tank má jasně nejvíce exp (o proti mágovy skoro o 2000), následuje vražedkyně, pak léčitelka a pak mág. Přitom dle statistik nejvíce oblud zabili čaroděj a vražedkyně, mají také největší zranění a největší průměrné zranění za sekundu, tedy hra nebere v úvahu to, kdo čeho a kolik zabil. Bezvědomí také nemá vliv, navíc nejčastěji je v bezvědomí právě tank, tak fakt nechápu.

No ale třetí patro mám prostě projito a měl bych zamířit do čtvrtého. Něco mi říká, že jestli to tak půjde dál, budu brzy obtížnost snižovat ještě na tu nižší :). Na řezníka jí již nastavovat nebudu, to ne nemá smysl. Chtěl bych fakt vidět, jak to na tuto, nebo ještě na ty vyšší někdo hraje a jak tyto elitní obludy/bosse poráží. Já na ní zvládl jen toho prvního bosse v prvním patře.
« Poslední změna: Leden 14, 2016, 21:51:51 od Milhaus »
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #23 kdy: Leden 15, 2016, 13:29:17 »

Na začátku dostaly docela čočku od komunity z LoG, právě za tu podobnost, ale herně mi to přišlo jiné už jen z toho popisu v betě.

no já teda nevím. Jednak i kdyby to bylo stejné, tak přece autoři LoG to taky nevymysleli a taky to kopírovali z jiných her. A je to prostě dungeon, tedy ten koncept tam je tak nějak daný. Navíc tyto hry na trhu poměrně chyběly a tedy by přece bylo dobře, kdyby jich bylo víc, i když zhlediska funkčnosti a systému úplně stejných (lišily by se jen třeba mapami pater, obludami, hádankami, popřípadě "příběhem"). Já nevím, co tam chtějí vymýšlet jiného, když ten koncept je prostě již ověřený a daný.

Tato hra ale není jak LoG. Řekl bych, že má mnohem blíže moderním "RPG". Krom toho, že je to krokovací ve čtvercích, je to zhlediska systémů a herních mechanik velmi zjednodušené. Nejsou zde například žádné vedlejší činnosti. Zlodějské dovednosti nejsou, truhle se zámky, pasti atd neexistují, není zde potřeba řešit jídlo, o vodě ani nemluvím, spánek (ten ve hře není vůbec, nebo o tom alespoň nevím). Není tu třeba řešit žádné hádanky či hlavolamy, jak se dostat dál v rámci patra. Rozvoj hrdinů je spíše alá diablo, než že by to byl nějaký komplexnější systém rozvoje. Vše je víceméně zaměřeno čistě na boj a na co nejjednodušší projití daného patra (z hlediska orientace a věcí krom boje). V tomto se to ostatně i hodně liší od LoG, které v tom byl přece jen více "oldschool", i když pořád ne třeba jako dungeon master nebo podobné staré hry.

Další věcí je ten boj, kde to má opět blíže moderním "hardcore RPG" hrám, kde má člověk minimum možností co dělat, jak strategicky či takticky postupovat, vlastně jen stojí a čumí na obludu a snaží se jí nějak umlátit pomocí těch napevno daných schopností, kde bude postupovat neustále stejným systémem, protože jinak to nejde, dokud nezíská jinou schopnost, kde pak zase bude neustále dělat to samé, jen s tou jinou schopností. Životy i mana se sami regenerují (mimo boj relativně rychle), hrdinové nemohou zemřít (pokud jim dojde během boje život, upadnou do bezvědomí a po boji se zase proberou), ve hře tedy nejsou žádné trvalé negativní stavy, které by hráč musel nějak řešit.

V LoG například mělo smysl se během boje pohybovat (pokud byl nepřítel jeden a místnost alespoň 2x2 čtverečky, neměl prakticky šanci a mohl být silný jak chtěl). Hráč musel uvažovat o tom, jaké má zbraně, kdo je v první řadě a kdo v druhé atd. Nebo co použije na koho (jaký sek, schopnost, kouzlo). Musel třeba zvažovat, jestli zraněného bojovníka pomocí léčitele léčit, nebo jestli jej raději nepřesunout dozadu, léčitele dát dopředu a obludu zabít (když jí chybělo trocha životů a léčit bojovníka by trvalo déle, než zabít obludu pomocí léčitele) atd atd. Nic z toho zde prakticky není, pohybovat se během boje nemá smysl (jednak obluda hrdiny stejně trefí, ale hrdinové obludu ne a navíc se obludě regenerují životy a pokud delší dobu nebojuje, i když je hra v režimu boje, regenerují se jí velmi rychle. Ve finále jsou tak hrdinové bez životů a many, zatímco obluda je zase zdravá. Pokud hráč z boje uteče úplně s tím, že si jakože obludu načne, pak se vyléčí a zase se vrátí do boje, nemá šanci, protože obluda je zase ve 100% stavu). Tank a léčitel mají ve hře prakticky jen jednu jedinou funkci a nelze s nimi dělat nic jiného. Tak provokuje, léčitel léčí tanka. Pokud by se to dělo automaticky bez zásahu hráče, vyšlo by to nastejno, protože jakmile se hráč pokusí udělat něco jiného, nemá šanci. atd atd.

Tedy obtížnost je sice vysoká, nicméně ne tam, kde by měla být a tam kde je, je to spíše frustrující, než zábavné. LoG se dal například dohrát i za sólo postavu toho Tooruma (pokud si hráč tento režim spusil), zde si to neumím představit.

Tedy tato hra není kopírováním LoG a řekl bych, že má i poměrně daleko od Dungeon mastera a tomu podobným hrám (dungeon master se liší téměř ve všem, počínaje těmi formacemi, přes rozvoj hrdinů - který je stavený na používání daných schopností a ne na stromě, do kterého dá hráč bod - pamatuji si, jak jsem ve dvojce neustále pěstmi rozbíjel stromy a stoly, abych se zlepšil v boji bezezbraně, popřípadě neustále házel sekery od obrů až do původní vesnice k obchodníkovi ze stejného důvodu, protože tím hrdinové získali životy :D), konče u potřeby jídla a vody. Ale neřekl bych, že je to dobře, že se autoři snažili dělat změny tam, kde nebylo třeba :).

Tedy LoG z mého pohledu byla lepší hra. Teda zatím. Na druhou stranu je to dungeon, má to svojí zábavnost a není to nijak špatná hra (ve srovnání s jinými, zejména dnešními). Tedy i když to vypadá, že to jen kritizuji a že tam je hodně chyb, tak prostě mě to zatím baví (ač ne vždy :) ).

IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #24 kdy: Leden 15, 2016, 13:30:15 »

Včera jsem ještě prošel skoro celé 4té patro, opět obyčejné normální obludy nebyly žádný problém, elitní byly/jsou velmi velký problém. Elitní lítající oko jsem ještě nějak umlátil, nicméně zde jsou opět 3 elitní kostlivci na levelu 4 (přes 1500 životů na obtížnosti Bojovník) a ty jsem teda zatím nedal. Přičemž opět už není kde se zesílit a tedy budu muset být asi hodně trpělivý, nebo zase snížit obtížnost.

Řekl bych, že to je obecně asi největší problém hry. To, že jsou obyčejné obludy velmi nevyvážené vůči těm elitním a bossům. Obyčejné by se daly vklidu zvládat i na výrazně těžších obtížnostech, zatímco ty silnější se nedají.

Myslím, že řešením by bylo, pokud by se mohl hráč pohybovat mezi patry, aniž by musel tyto silné obludy zabít. Příklad byl bych v patře 3, vyčistil jej od slabých oblud, narazil na elitního kostlivce nebo bosse, zjistil, že v danou chvíli na něj nemám, tak bych se na něj vykašlal, šel do patra 4, vyčistil jej od obyčejných oblud, zesílil a naexpil a pak se zase vrátil do patra 3 a vyřídil ty kostlivce. Bosse bych nezvládl, takže bych šel do patra 5, vyřídil slabé, následně ve čtvrtém vyřídil elitní a pak ve třetím bosse. Přitom každý boss by měl u sebe předmět, který by byl nutný pro úspěšné dohrátí hry, takže by jej dřív nebo později hráč prostě zabít musel. A elitní obludy a boss by navíc hlídali nějaké ultimátní skvělé předměty, takže by měl hráč motivaci je zabít co nejdřív, aby ty předměty získal a byl tak silnější. Kdyby to bylo tako, nebyl by s obtížností problém a hráč by si prostě mohl volit to, kdy a koho zabije podle situace a vlastní síly.

Ve hře to tak ale není, elitní obludy a boss vždy hlídají klíč, nebo páčku, kterou je prostě nutné získat, aby se hráč dostal do patra vyššího. To znamená, že s prstem v nose vyřídí obyčejné obludy, získá předměty, nějaké exp, nicméně pak prostě narazí na tyto obludy, které není možné zabít, protože jsou neporovnatelně silnější, než ty obyčejné a hra v tomto ohledu není vyvážená. Pokud to chtěli udělat tedy takto, měly být ty elitní obludy slabší, aby se hráč ve fázi boje s obyčejnými obludy nenudil a pak neprožíval frustraci při boji s těmi silnými. (pak by zas i to nastavení obtížnosti mělo smysl).

Například jsem neměl problém zabít 5 skupinek po 4řech různých obyčejných kostlivců (bojovníků, lučišníku, mágů) v rámci jednoho boje, kdy jsem zabil jednu skupinu a hned přišla další, v poslední fázi mi už došla mana u kouzelníků, ale i tak jsem to zvládl. Nebo podobná situace ve čtvrtém patře, kde se objevily asi 4 skupinky obyčejných lítajících očí a opět jsem je v klidu zvládl. Jenže pak člověk otevře dveře, vyběhne na něj elitní oko nebo kostlivec a hráč si ani neškrtne a prostě nemá šanci (a to je jen jeden). Ta nevyváženost člověka trošku nutí k tomu, aby neustále měnil obtížnost hry :).
« Poslední změna: Leden 15, 2016, 13:54:10 od Milhaus »
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #25 kdy: Leden 15, 2016, 18:33:10 »

tak ve 4 patře je boss, který má 6300 životů. Kouzlí na dálku hromadná kouzla, na blízko dává silné útoky a navíc občas použije hromadný útok, který zraní všechny hrdiny. Můj rekord při pokusech jej udolat byl zatím, že jsem jej dostal na 3000 životů. (podotýkám, že mi dělá značné potíže zabít cokoliv, co má víc jak 1000 životů). Takže pohoda.

Edit. Tak jsem jej uzmlátil a až u něj pochopil některé stategické prvky hry, které mi do té doby unikaly :D.
« Poslední změna: Leden 15, 2016, 19:58:25 od Milhaus »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #26 kdy: Leden 15, 2016, 20:01:08 »

Budu na to muset taky kouknout. Já se zapotil akorát v noci permanentním loadováním v předposlední lokaci MM3, ale to jsem alespoň předem věděl, že to průchozí je :) Asi je opravdu čas na změnu, dát si zas něco novodobějšího.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #27 kdy: Leden 15, 2016, 20:10:07 »

Jo, u toho bosse mi konečně došlo, v čem spočívá ono taktizování :). Protože ty schopnosti tam bylo prostě nutné různě kobinovat, zejména u léčitele. Také během boje ukládat hru, protože těch chyb tam bylo možno udělat mnoho.

Zdá se, že páté patro úplně změnilo vzhled hry (tj textury na zdích). Nyní to už nejsou kamenné kobky/želář, ale palác. Hraje tam i trošku jiná hudba. Začala mi blbnout grafika, tedy osvětlení a různě tak hra poblikává a přeblikává, tak jsem jí vypl, třeba se to opraví (začalo to už u toho bosse během boje, nejspíše asi častým načítáním :D).

Uvidméně tedy nyní, jestli ta taktika je správná a jestli to bude fungovat i na jiné obludy. Pokud ano, dost by to vysvětlilo :D. Jen mi něco říká, že v tomto patře již budou asi jiné obludy, než kostlivci, oči a občas pavouci.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #28 kdy: Leden 16, 2016, 12:26:54 »

Páté patro je opravdu jiné i z hlediska oblud. Tedy alespoň co se týče jejich vzhledu. Na konci je boss, který má asi 6700 životů, ale ten není tak těžký, jako ten předchozí. Elitní kostlivci zde byli nahrazeni zlatými rytíři (jinak je to ale podobné, co se týče jejich boje). Elitní oči zatím zůstaly. Ale je jich relativně málo. 6 patro pokračuje ve stylu pátého. Všichni mí hrdinové jsou momentálně na levelu 6, tedy nejspíše asi bude platit, že tank získá Xtý level vždy někde v polovině o stupeň nižšího patra (tedy X-1), vrah zhruba v 3/4, druid na konci a mág na začátku patra X. Ten rozdíl zhruba po 500 zkušenostech tam prostě zůstává +/- stejný.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #29 kdy: Leden 16, 2016, 22:13:22 »

Už se do toho trochu dostávám. V patře 6 byl docela zajímavý boss, v patře 7 bylo horší se k němu dostat, než jej porazit. V této fázi se taky začaly objevovat cosi jako hádanky a hlavolamy a tak byl problém přijít na to, jak některé dveře otevřít. Soudě dle plně odhalených map jsem ale stejně asi neotevřel úplně 100% všechno. V patře 8 hra zase změní vzhled, tentokráte jsou to opět kamenné kopky, jen obdařené mechem ve znamení, že se blížím povrchu. Z elitních oblud mi dělají momentálně problémy na obtížnosti bojovník jen ty létající oči, které trochu povyrostly a mají přes 2000 životů a velké zranění. Tank by vydržel asi 4 zásahy. (dávají průměrně zásha cca 100 životů). Docela by mě zajímalo, kolik pater to ještě má.
IP zaznamenána