Moje první dojmy ze hry jsou poněkud rozporuplné. Řekl bych, že se to dost liší od LoG a nejsem si jist jestli k lepšímu. Rozdíl je už v základním systému hry, kde v LoG to fungovalo tak, že skupina udělala formaci. Vpředu bojovníci, co schytali většinu ran, vzadu kouzelníci, kteří byli krytí. V případě zranění předních je hráč na chvíli prohodil. Zadní řady nemohly příliš bojovat na blízko atd. Tedy vše víceméně logické.
Zde je to jinak. Máme zde tanka, pak léčitele a pak dva útočníky. Všechny tyto role se ovšem nastavují už při tvorbě družiny a na každou roli se hodí trošku jiná povolání.
Celkově to funguje pak tak, že nepřátelé neustále vyhodnocují, kdo je největší hrozba, tedy víceméně kdo jim dává největší zranění (kde léčitel když léčí se počítá jako zranění). Tank má speciální schopnost, kterou hodně zvedne svojí hrozbu v očích nepřátel a tím začnou všichni útočit na nějakou chvíli na něj. Časem je to ale přejde a začnou útočit na ty ostatní, kteří dávají větší zranění.
Myšlenka je to možná zdánlivě dobrá, i když ve srovnáni s formacemi trošku krkolomná, jenže ono to v konečném výsledku má dva negativní jevy.
1. časem je to stereotyp. Tank straší, léčitel léčí, útočníci se jakože snaží útočit, nicméně se prakticky nedá dělat nic jiného.
2. tato taktika funguje dobře na slabé nepřátele. Problém nastane, jakmile hráč narazí na elitní nepřátelé, nebo na bosse. V ten moment to fungovat přestane, jelikož tank vydrží max 4 rány, léčitel neléčitel. A jakmile zdechne, obluda už na dvě rány dá všechny ostatní. Současně taky útočníci jsou hodně pomalí, stěží stihnou dát 2 rány, než se ta obluda začne soustředit na ně. Boje s těmito obludami se tedy záhy změní poněkud v peklo

. Zkoušel jsem odhalit nějakou jinou taktiku, za použití nějakých těch schopností hrdinů, ale jde to hodně ztuha, páč nějak moc žádnou nenacházím.
Momentálně ale ve hře moc daleko nejsem. Prošel jsem první patro, zabil tam závěrečného bosse. To bylo vcelku v klidu, nebyl problém. Druhé patro bylo někde úplně jinde. Obyčejné obludy jak už jsem psal se daly v klidu, jenže je tu mnoho elitních lítajících očí, které jdou opravdu hodně ztuha. Musel jsem nejprve prolétnout celé patro a těmto očím se vyhýbat, pozabíjet obyčejné obludy, získat zde nějaké vybavení a pak se opatrně vrátit k očím a snažit se je zabít. Nakonec jsem všechny, co jsem potkal horkotěžko umlátil, se dvěma postavama se tak dostal na 3 level, zbývající 2 jsou stále na 2 levelu (nevím, proč vzniká tak velký rozdíl mezi nimi, každopádně postavy získávají zkušenosti i když jsou v bezvědomí).
Během toho vyděšeného pobíhání po dungeonu, kdy jsem narážel na ty oči a netušil co s nimi a co dál, jsem narazil i na elitního kostlivce, který mi vysvětlil, že je nad moje možnosti (po 10 pokusu jsem to nakonec pochopil a vzdal to). Nakonec jsem ale tedy dospěl do fáze, že jsem našel všechny potřebné klíče a dírky u dvěří a tak všechny páčky a tajné tlačítka a víceméně tak téměř celý dungeon prošel. Zbyli tam jen dva nepřátelé, které ovšem nejsem schopen zabít, i kdybych se pokadil. Jedním z nich je ten elitní kostlivec (má kolem 1000 životů) a pak boss zloděj, které má přes 2500 životů. Ten je navíc umístěn tak nešťastně, že hráč musí nejprve seskočit dolů z výklenku do místnosti, zabít jedno z těch ok, vyléčit se a pak zjistí, že odsud vede jen jedna cesta (nelze vylézt zpět nahoru) no a právě na té cestě je ten boss, kterému se tak nelze vyhnout a pokud hráč nemá save, tak se před ním nedá ani utéct zpět do dungeonu (pokud na něj hráč třeba narazí, když ještě neprojde dungeon a je tedy ještě slabší než já). Nicméně tak či onak ani jednu tu obludu zřejmě nezabiji. Asi budu muset snížit obtížnost. (hraji na obtížnost, u které se píše 100%).
Obtížnost je tedy opravdu vysoká, motání se v dungeonu bez mapy (dokud hráč nenajde v daném patře svitek, mapa daného patra se mu automaticky nekreslí, na druhou stranu může v každém patře najít i mapu, které mu celé patro odhalí, tj i místa kde nebyl) je docela náročné (jednotlivá patra jsou poměrně velká a hráč většinou netuší, kam jít a co dělat), hádanky alespoň zatím na tom nejsou tak dobře, jako v LoG (nenarazil jsem tam zatím snad na žádný rébus, který by bylo třeba řešit), boje jsou docela tuhé (hlavně s těmi silnějšími obludami) a to vše je vcelku pozitivní, nicméně ten systém jako takový a to rozdělení hrdinů na ty role se mi zdá být trošku hloupé a stereotypní. Je ale fakt, že zatím nemám moc schopností, které by hrdinové mohli používat a je tedy možné, že časem budou mít nějaké opravdu zajímavé, které s tou taktikou boje zamávají.
Moje momentální parta je trpaslík bojovník ochránce (jako tank, druhé povolání, které může sloužit jako tak je zloděj dualista). Pak elf léčitel druid (další léčitelé může být kněz a nekromacer), půlčík zloděj vrah (můj zatím nejefektivnější mlátič) a temný elf, mág, elementalista (tj používá živelná kouzla). Jediná taktika v boji, kterou jsem tedy odhalil, je u toho vraha, který má schopnost, která mu po použití dá 1 akční bod. Může jich získat až 5. Pak má schopnosti, které zvyšují zranění právě v závislosti na tom počtu těchto bodů. Teoreticky tedy by mohl dát vrah hodně velké zranění, pokud by si to dobře připravil. Nicméně moc to nefunguje, jelikož většinou tak dlouho nevydrží a i když už to výjde, tak to zranění není zas tak velké. Ono když má obluda 2500 životů, dává průměrné zranění 80 životů a hrdinové mají v průměru 150 životů a šmidaljí toho nepřítele s průměrným zraněním 40, tak to prostě je trošku problém, no

.
Každopádně jsem vážně zvědavý, co budu dělat dál a případně jak moc budu muset tu obtížnost snížit

. (protože zatím to vypadá s těma dvěma obludama beznadejně, ani na 15 pokus u každé jsem se nepřiblížit k tomu, že bych je zabil - u zloděje s 2500 životy byl můj rekord, že mu zbývalo asi 1000 životů, u kostlivce s 1000 asi 300 životů) a ždáné další zkušenosti zřejmě již nikde v patře získat nelze, do třetího patra jít též nelze (ač mám pocit, že i kdyby to šlo, neměl bych tam zřejmě asi šanci, soudě dle rozdílu mezi prvním a druhým).