Takto sofistikovaný žebříček asi neposkládám, ale pokusím se

Hlavně se trefit do desetibodové stupnice. Ještě na úvod jen poznámku k těm UK balením her (to jsou třeba ty s proužkem Ubisoftu), provedením obsahu jsou chudší, viz ta černobílá mapka u MM7 nebo absentující mapka u MM8 (ona je tam jako soubor v pdf, zbytečně to kvůli tomu nerozbaluj

). Šetření je někdy vidět i na potisku CD (viz třeba MM8, popř. Heroes 3: AB, pokud se podíváme i na sérii strategií).
Podobně jsou ochuzené sběratelky (limitky), i když ona vyšla v podstatě jen jedna a to u šestého dílu (Might and Magic VI Limited Edition: The Mandate of Heaven - ta s figurkou). Pak je tu řada kompilací z nichž mám Might and Magic Trilogy a Might and Magic Millennium Edition (UK verze - docela hezké balení v pevné krabici). Ale teď k tomu pořadí.
1. místo
Určitě souhlasím, 4 a 5 jasně vedou, 4 o kus více

, ale sehnat slušnou krabici zas tak jednoduché nebylo - mám dvě, jedna ležela někde v garáži poblíž kyseliny sírové, takže má "odbarvený" jeden roh z boku. Naneštěstí tohle prodávající na eBay někdy tají, ale zase obsah je skoro netknutý.
2. místo
MM5 mám jak v té velké krabici, tak tu mám ještě aj lokalizovanou německou verzi, která má také hezkou krabici (je jinak vyvedený cover), ale velikostí už je to standard krabička.
3. místo
MM3 - mě se cover líbil od počátku

Celkově mám velmi zachovalé balení. Je hodně těžké se rozhodnout, jestli 4. nebo 3. místo. Trojka je navíc jediná, u které jsem se nevyhnul clu.
4. místo
MM1. MM1 a 2 mám ve většině verzí pro osobní počítače a k tomu i cluebooky. Proto ta pocitová hodnota roste. Je tu prostě vidět ta pečlivost věnovaná samotnému balení her a dodatečnému obsahu. Pro mě jsou tyhle dvě hry na stejné úrovni. Oproti MM3 se to těžko porovnává, protože trojka je vlastně navíc jakýsi předěl, ale prostě je pro mě o kousek výše.
5. místo
V tomhle docela váhám mezi MM6 a MM7. Nostalgie musí stranou a musím vzít v potaz to, co vlastním, tedy UK verze. MM6 tedy má přednost.
6. místo
Bez pochyby MM7.
7. místo
MMX. Musím, není to produkt NWC. Přesto si myslím, že 7. místo je pro ní hezké

Hodit tenhle komplet někam dozadu, by bylo ode mě nefér.
8. místo
WoX. Na první pohled poněkud spartánský vzhled, ale líbí se mi ten styl a hlavně US verze má i slušný obsah (kanadskou mám factory sealed a už od pohledu je ošizenější).
9. místo
MM9. Ač mám k MM8 velmi blízký vztah (moje první krabicovka vůbec), devítka má bohatější a vypiplanější obsah (mám CZ verzi od CD Projektu).
10. místo
MM8. Mám tu jak naší lokalizovanou verzi, tak i UK verzi a je to v principu jedno. Tohle balení se prakticky v žádné z verzí neliší (tedy až na tu mapu). Tedy co do vzhledu, protože UK je alespoň v pevné krabičce. Většina lokalizovaných verzí mimo aj má tenkostěnné krabičky.
Pokud jde o pro mě nejcenější kousek ve sbírce, tak tím je 1st edition MM1 (Apple II verze v kroužkové vazbě). Je to pro mě prostě začátek celé téhle série a v podstatě povinnost to mít

Celkem jsem rád i za MM Trilogy, protože sehnat co nejkompletnější balení a v dobré stavu, není zas taková legrace. CD mám tedy ještě zabalené, ale chybí jedna kartička s přehledem.
O Might and Magic Millennium Edition už jsem psal, UK verze docela překvapila. Dotyčný, co jí prodával, si spletl hry (označil to jako Heroes), takže jsem měl svým způsobem kliku, že se mi to takto snadno povedlo sehnat a navíc za drobný peníz.
Mám tu i Legends of Might and Magic v továrním balení, ale to do série zrovna počítat nemohu (byť cover se mi dost líbí). Stejně tak evropskou verzi Crusaders of Might and Magic.
Mimochodem Richmonde, zkoušel si to CD z tvé verze MM6 spustit v PC? Přijde mi totiž, že to je CD z Limited Edition. Ale jinak pokud jde o ty plastové krabičky, já to mám u UK verzí taky. Prostě žádný obal, jen krabička a CD. Proto jsem se nijak nežinýroval, když byla krabička v tahu, tak jsem jí nahradil novou.
Jinak bych rád někdy dal dohromady i konzolové verze, popř. něco z japonských, ale to je pro mě finančně dost vysoko. Nejdražší hra vůbec, kterou mám a která je navíc také od NWC, je zabalené Tunnels & Trolls. A samozřejmě jsem úplně zapomněl, že bych rád ještě sehnal Might and Magic Ultimate Archives v plné verzi. Před lety jsem to neprozřetelně nechal plavat a teď to je k nesehnání.