Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 00:27:55
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Nej krabice Might&Magic  (Přečteno 22062 krát)

Richmond

• Zasloužilý člen
Nej krabice Might&Magic
« kdy: Říjen 01, 2015, 13:25:23 »

Sice nevlastním krabice všech dílů (chybí mi ještě první a devátý díl), ale zajímalo by mě, který díl podle vás má nej balení (cover art, mapy, manuály...) nebo je něčím zvláštní, že má pro vás velkou cenu? Dovolím si sepsat svůj názor, protože i ty chybějící mám celkem "zmapované" díky hledání na eBay. Mé pořadí:

1-2. místo:
MM4 a MM5 - těžko srovnávat čtvrtý a pátý díl. Oba mají obří krabice a podobný obsah uvnitř. Hodně se mi líbí cover art, který jasně ukazuje, že v těchto hrách je připravena fůra dobrodružství. Výtečné veliké mapy, které k sérii patří. Manuály řekl bych standardní na sérii. Obě hry mě překvapivě nestály moc peněz a obecně bych řekl, že jsou stále dostupné za přijatelnou cenu. Pokud bych měl jednu z těchtou dvou krabic vyzdvihnout, pak bych se přiklonil díky růžovému lemu ke čtvrtému dílu :)

3.místo:
MM6 - sice mám krabici s horním hnědým pruhem s logem Ubisoftu, což tedy hodně kazí dojem, ale ilustrace na krabici je asi nej z celé série. Manuál už se mi až tak nelíbí (postrádám ilustrace ze starších dílú), ale papírová mapa je moc pěkná.

4. místo:
MM3 - nečekal jsem, že půjde tak vysoko. Dlouho dobu se mi nelíbila ilustrace na přední straně, ale v poslední době jsem v ní našel zalíbení :) Jinak mi krabice vyhovuje po všech stránkách (bytelnost, velikost, hloubka) a navíc pěkně udělaný manuál a mapa.

5. místo:
MM2 - pěkný cover art, menší, ale pevná krabice. Mapa parádní. Dost poutavé povidání na zadní straně krabice. U dvojky mám specální důvod mít rád svou krabici, protože se mi zásilka vrátila do USA, aniž bych o tom věděl a tudíž jsem platil poštovné 2x :)

6. místo:
MM1 - platí to samé, co pro dvojku, opět jsem se rozhodoval čistě pocitově

7. místo:
MM10 - sice menší krabice, ale docela napěchovaná. Pro mně překvapivě decentní ilustrace na přední straně, ale nevadí mi to. Luxusní mapa, spousta dalších fajn "zbytečností". Opravdu pro mě milé překvapení.

8. místo:
MM7 - pěkný cover art, bohužel mapu mám jen černobílou. Jinak toho moc uvnitř není.

9. místo:
MM8 - platí to samé o sedmičce. Vím, že jsou verze s mapou, ale mám pocit, že ta moje ji neobsahuje (nedíval jsem se dovnitř, protože moje krabice je pořád ještě zatavená).

10. místo:
MM9 - předpokládám, že seženu nakonec jen tu menší krabici a zřejmě i bez mapky. Ale myslím, že je znát, že už docházely peníze, "výbava" mi přijde skutečně nejslabší z celé série

Dovětek:
Nemohu posoudit sběratelské edice, nemám bohužel žádnou z nich, ale věřím, že budou luxusní :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Nej krabice Might&Magic
« Odpověď #1 kdy: Říjen 01, 2015, 15:49:49 »

Takto sofistikovaný žebříček asi neposkládám, ale pokusím se :) Hlavně se trefit do desetibodové stupnice. Ještě na úvod jen poznámku k těm UK balením her (to jsou třeba ty s proužkem Ubisoftu), provedením obsahu jsou chudší, viz ta černobílá mapka u MM7 nebo absentující mapka u MM8 (ona je tam jako soubor v pdf, zbytečně to kvůli tomu nerozbaluj ;)). Šetření je někdy vidět i na potisku CD (viz třeba MM8, popř. Heroes 3: AB, pokud se podíváme i na sérii strategií).

Podobně jsou ochuzené sběratelky (limitky), i když ona vyšla v podstatě jen jedna a to u šestého dílu (Might and Magic VI Limited Edition: The Mandate of Heaven - ta s figurkou). Pak je tu řada kompilací z nichž mám Might and Magic Trilogy a Might and Magic Millennium Edition (UK verze - docela hezké balení v pevné krabici). Ale teď k tomu pořadí.

1. místo

Určitě souhlasím, 4 a 5 jasně vedou, 4 o kus více :), ale sehnat slušnou krabici zas tak jednoduché nebylo - mám dvě, jedna ležela někde v garáži poblíž kyseliny sírové, takže má "odbarvený" jeden roh z boku. Naneštěstí tohle prodávající na eBay někdy tají, ale zase obsah je skoro netknutý.

2. místo

MM5 mám jak v té velké krabici, tak tu mám ještě aj lokalizovanou německou verzi, která má také hezkou krabici (je jinak vyvedený cover), ale velikostí už je to standard krabička.

3. místo

MM3 - mě se cover líbil od počátku :) Celkově mám velmi zachovalé balení. Je hodně těžké se rozhodnout, jestli 4. nebo 3. místo. Trojka je navíc jediná, u které jsem se nevyhnul clu.

4. místo

MM1. MM1 a 2 mám ve většině verzí pro osobní počítače a k tomu i cluebooky. Proto ta pocitová hodnota roste. Je tu prostě vidět ta pečlivost věnovaná samotnému balení her a dodatečnému obsahu. Pro mě jsou tyhle dvě hry na stejné úrovni. Oproti MM3 se to těžko porovnává, protože trojka je vlastně navíc jakýsi předěl, ale prostě je pro mě o kousek výše.

5. místo

V tomhle docela váhám mezi MM6 a MM7. Nostalgie musí stranou a musím vzít v potaz to, co vlastním, tedy UK verze. MM6 tedy má přednost.

6. místo

Bez pochyby MM7.

7. místo

MMX. Musím, není to produkt NWC. Přesto si myslím, že 7. místo je pro ní hezké :) Hodit tenhle komplet někam dozadu, by bylo ode mě nefér.

8. místo

WoX. Na první pohled poněkud spartánský vzhled, ale líbí se mi ten styl a hlavně US verze má i slušný obsah (kanadskou mám factory sealed a už od pohledu je ošizenější).

9. místo

MM9. Ač mám k MM8 velmi blízký vztah (moje první krabicovka vůbec), devítka má bohatější a vypiplanější obsah (mám CZ verzi od CD Projektu).

10. místo

MM8. Mám tu jak naší lokalizovanou verzi, tak i UK verzi a je to v principu jedno. Tohle balení se prakticky v žádné z verzí neliší (tedy až na tu mapu). Tedy co do vzhledu, protože UK je alespoň v pevné krabičce. Většina lokalizovaných verzí mimo aj má tenkostěnné krabičky.

Pokud jde o pro mě nejcenější kousek ve sbírce, tak tím je 1st edition MM1 (Apple II verze v kroužkové vazbě). Je to pro mě prostě začátek celé téhle série a v podstatě povinnost to mít :D Celkem jsem rád i za MM Trilogy, protože sehnat co nejkompletnější balení a v dobré stavu, není zas taková legrace. CD mám tedy ještě zabalené, ale chybí jedna kartička s přehledem.

O Might and Magic Millennium Edition už jsem psal, UK verze docela překvapila. Dotyčný, co jí prodával, si spletl hry (označil to jako Heroes), takže jsem měl svým způsobem kliku, že se mi to takto snadno povedlo sehnat a navíc za drobný peníz.

Mám tu i Legends of Might and Magic v továrním balení, ale to do série zrovna počítat nemohu (byť cover se mi dost líbí). Stejně tak evropskou verzi Crusaders of Might and Magic.

Mimochodem Richmonde, zkoušel si to CD z tvé verze MM6 spustit v PC? Přijde mi totiž, že to je CD z Limited Edition. Ale jinak pokud jde o ty plastové krabičky, já to mám u UK verzí taky. Prostě žádný obal, jen krabička a CD. Proto jsem se nijak nežinýroval, když byla krabička v tahu, tak jsem jí nahradil novou.

Jinak bych rád někdy dal dohromady i konzolové verze, popř. něco z japonských, ale to je pro mě finančně dost vysoko. Nejdražší hra vůbec, kterou mám a která je navíc také od NWC, je zabalené Tunnels & Trolls. A samozřejmě jsem úplně zapomněl, že bych rád ještě sehnal Might and Magic Ultimate Archives v plné verzi. Před lety jsem to neprozřetelně nechal plavat a teď to je k nesehnání.
« Poslední změna: Říjen 01, 2015, 15:53:44 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #2 kdy: Říjen 01, 2015, 17:52:19 »

No parádní sbírka koukám, gratuluju :)

ad MM6 - chceš mi říct, že Limited Edition má jen průhlednej plastovej obal na CD?? To zní jako špatný vtip :) A já o té krabici docela uvažoval.

ad Wox - ano, krabice nevypadá nejlíp, proto jsem ji i zavrhnul. Ale stejně vím, že mě dožene démon potřeby mít vše komplet a postupně koupím i tohle balení.

ad MM9 - české vydání od CDP bych docela bral, ale pochybuju, že bych to někde získal. I když by mě zajímalo, kam se všechny prodané krabice poděly, to si to všichni nechávají? :))

Celkově musím říct, že tenkrát vycházely fakt pěkné bigboxy, nejlepší podle mě bylu u série Ultima, Wizardy (jen ty obsáhlé manuály u dílů 6, 7 a 8!) a právě Might&MAgic (beru tedy teď pouze cRPG).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: Říjen 01, 2015, 18:47:32 »

Díky :)

Evropská Limited Edition je významná asi jen tou figurkou. Obal na cd by měl obyč plastový. Já si třeba u kompilací taky nejprve myslel, že to je nějaký faul, ale mám tu haldu CD v obalech pro MM7 a všechny obaly bez potisku (covers). Takhle jsem právě zjistil, že UK verze jsou po obsahové stránce docela šizené. Dobře jsou na tom akorát němci. Ti přebírají v základu US balení, akorát obsah je pak komplet v němčině. Hlavní rozdíl pak vizuálně poznáš podle potisku na CD.

WoX byla jednou z mých met pro první díly MM. To jsem prostě chtěl, aniž by se mi to balení na počátku nějak líbilo. První jsem sehnal nerozbalenou smáčknutou krabici kanadské verze, ale nedávno se mi zadařilo koupit i hezky zachovalou krabici US verze. Dohromady jsem tedy na tom nakonec vydělal. Prodávající byl navíc hodně fair chlap, dohodli jsme se na poštovném a ono bylo nakonec dražší, tak jsem mu rozdíl dodatečně poslal, protože ta cena byla vzhledem ke kvalitě opravdu nízká. Jsem za to rád, protože takhle si můžu WoX sestavit jak z balení MM4 a 5, tak tu mám i CD se zvuky apod. z krabice z WoX.

Česká verze MM9 byla jeden čas dostupná, ale pak to nějak z aukcí zmizelo. Děsí mě tedy myšlenka, že to většina lidí vyhodila :D, ale zase je to celkem "nový" bigbox, takže dost lidem se to podle mě válí někde ve sklepě. Když to vemu, u mě je posledním slušným bigboxem Lionheart. Ono to s MM9 není slavné ani na světových aukcích, což mě docela překvapilo.

Krabice z 90. let a současnost se prostě nedá srovnávat, o co je hra vizuálně hezčí o to je šizeno to kolem, jako by na tom vizuálu tak strašně záleželo. Přitom ty doplňky jsou právě to úžasné. Krom MM dávám dohromady i sérii Realms of Arkania. Wizardry nebo Ultima jsou můj sen, ale to je na mě opravdu finančně už moc náročné.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #4 kdy: Říjen 01, 2015, 19:48:59 »

Moje sbírka je CD z levelu u MM6 a 7 a možná i 8, ale nejsem si jist. Orginál krabice MM9 CZ (tedy jestli jsem jí už nevyhodil, musel bych se podívat, každopádně to byla pro mě první krabicovka, co jsem koupil v den vydání). Pak mám nějakou komplet edici k heroes (asi 1-5 díl), ale i zde jsem krabici nejspíše asi vyhodil, nejsem si jist. A MMX deluxe edici, kde jsem ale krabici taky nejspíše již někde zašantrošil. Ani nevím, co bylo v ní, protože jsem se nedíval :). Zbytek mám na gog, steamu, popřípadě na uPlay.
IP zaznamenána

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #5 kdy: Říjen 01, 2015, 19:55:44 »

Moje sbírka je CD z levelu u MM6 a 7 a možná i 8, ale nejsem si jist. Orginál krabice MM9 CZ (tedy jestli jsem jí už nevyhodil, musel bych se podívat, každopádně to byla pro mě první krabicovka, co jsem koupil v den vydání). Pak mám nějakou komplet edici k heroes (asi 1-5 díl), ale i zde jsem krabici nejspíše asi vyhodil, nejsem si jist. A MMX deluxe edici, kde jsem ale krabici taky nejspíše již někde zašantrošil. Ani nevím, co bylo v ní, protože jsem se nedíval :). Zbytek mám na gog, steamu, popřípadě na uPlay.

Není to trochu škoda, ty vyhozené krabice? :) Nemusí každý být sběratel, to je jasné. Ale zase vyhodit to je trochu silná káva, vždyť to je vlastně něco jako knížka!! :) Ale musím se přiznat, že jsem do poplenice někdy před dávnými lety vyhodil krabici System Shocka 1. Těžký hřích..
IP zaznamenána

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #6 kdy: Říjen 01, 2015, 20:01:08 »

Krabice z 90. let a současnost se prostě nedá srovnávat, o co je hra vizuálně hezčí o to je šizeno to kolem, jako by na tom vizuálu tak strašně záleželo. Přitom ty doplňky jsou právě to úžasné. Krom MM dávám dohromady i sérii Realms of Arkania. Wizardry nebo Ultima jsou můj sen, ale to je na mě opravdu finančně už moc náročné.
Sérii ROA jsem dal dohromady nedávno (třetí díl mám dokonce zatavený) a i tam se vydavatel činil a jsou to fakt pěkné kousky. Vůbec nejvíce si cením vydání obou dílů Ultimy Underworld, obzvláště jedničky, ta je moje milovaná (stejné to je i s hrou samotnou).

Takže začínám rozhazovat sítě na Woxem :)
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #7 kdy: Říjen 01, 2015, 20:04:40 »

Není to trochu škoda, ty vyhozené krabice? :) Nemusí každý být sběratel, to je jasné. Ale zase vyhodit to je trochu silná káva, vždyť to je vlastně něco jako knížka!! :) Ale musím se přiznat, že jsem do poplenice někdy před dávnými lety vyhodil krabici System Shocka 1. Těžký hřích..
Já tydle věci nepotřebuji a po čase začnou jen zavazet stále víc a víc a není je kam dávat. Pak jsem jednoho dne udělal prostě radikální řez, potřeboval jsem místo a tak krabice i s CD letěly do popelnice. Nechal jsem si jen některé, tehdy jsem těch CD vyhodil fakt hodně. Když počítám i staré programy a hudbu a filmy na CD/DVD, tak asi tak 100CDček :). Pro mě je to již překonaná technologie, stejně jako jsem kdysi vyhodil videokazety i s obaly. A samotné krabičky na CD jsem vždy spíše považoval jen za obal, manuály atd jsem nikdy ani nečetl, takové ty různé dárky k těm různým edicím jsem většinou vyhazoval rovnou :) a prostě to pro mě byla jen technologie, jak přenést data do PC a hrát. Krabicovky tak pro mě měly hodnotu jen do doby, než začali vydávat krabicové digitální verze (tedy hru na DVD, která ale vyžadovala aktivaci na steamu). V ten moment pro mě svět krabicovek skončil. Ale ono se to fakt nedá to shromažďovat. Některé krabice někde ale strčené mám a vím, že jsem je nevyhazoval, protože pro mě jakousi nostalgicku hodnotu přece jen měly (v té dopbě toho radikálního řezu). Ale nevím už které.

Co mě mrzí podstatně více je to, že jsem cca ve stejné domě vyhodil svůj Commodore 64 i s kazeťákem a kazetami s hrami. To byla velká chyba.

Můžu se ti ale po té 9tce podívat, kdybys jí chtěl.
« Poslední změna: Říjen 01, 2015, 20:08:12 od Milhaus »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: Říjen 01, 2015, 20:58:15 »

Je to zajímavé. Můj základ krabicovek léta "hnil" v krabici ve sklepě. Obsah jsem porůznu vytahal a zašantročil. Teprve po letech mi došlo, co za zvěrstva provádím :D Ale tak o tom to je. Pro mě je to hmatatelný důkaz numero uno, ale pro někoho stačí digitálka s adekvátním elektronickým obsahem.

Jaký pak byl silný okamžik, když jsem do toho sklepa letěl, abych našel alespoň zlomek toho všeho :) Pokud jde o knihy, tak jsem ochotný schraňovat sebevětší blbost, protože knihy se prostě nelikvidují ;) A takhle jsem pochopil i sběratelství her. Dneska zpětně zkupuju věci, které jsem před léty prostě vyhodil. C64 bych taky zalitoval. Já ho osobně neměl, ale měl jsem Didaktik M s mechanikou a i to mě mrzí. Stejně jako jsem před haldou let odmítl Amigu 600 (800 ... nejsem si teď jist, mělo to 3,5 mechaniku), protože PC je prostě nový směr budoucnosti ... kurňa, ta budoucnost trvala ještě řadu let :D Každopádně hry na 5,25 disketách z Didaktiku tu mám dodnes ... otázkou je, zda-li jsou ty diskety ještě čitelné.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #9 kdy: Říjen 01, 2015, 21:00:17 »

Krabicovky tak pro mě měly hodnotu jen do doby, než začali vydávat krabicové digitální verze (tedy hru na DVD, která ale vyžadovala aktivaci na steamu). V ten moment pro mě svět krabicovek skončil. Ale ono se to fakt nedá to shromažďovat. Některé krabice někde ale strčené mám a vím, že jsem je nevyhazoval, protože pro mě jakousi nostalgicku hodnotu přece jen měly (v té dopbě toho radikálního řezu). Ale nevím už které.

Co mě mrzí podstatně více je to, že jsem cca ve stejné domě vyhodil svůj Commodore 64 i s kazeťákem a kazetami s hrami. To byla velká chyba.

Můžu se ti ale po té 9tce podívat, kdybys jí chtěl.
Já už taky nekupuju v podstatě žádné nové hry v krabici, protože jednoduše plasty nesbírám. Občas se objeví pěkná výjimka jako právě MM:X, ale to jsou fakt případy jeden ze sta. Já mám k těm krabicím jiným vztah, sběratelský (nikoliv jen tedy skrzevá ty média). Ale naprosto chápu problém s místem, ten řeším neustále i díky velké zásobě deskových her.

O tu MM9 bych zájem měl, pokud ji najdeš a pokud bude komplet a v pěkném stavu.
IP zaznamenána

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #10 kdy: Říjen 01, 2015, 21:02:36 »

JC64 bych taky zalitoval. Já ho osobně neměl, ale měl jsem Didaktik M s mechanikou a i to mě mrzí.
Hehe, koukám že tu je pěkná trojka...Milhaus se zbavil C64 a lituje, Elemir lituje Didaktik M a já zase zpětně lituju prodeje svého Didaktiku Gama. A trošičku, ale jen trošičku špekuluju o koupi Amigy, ale to by mě už manželka fakt z bytu vyhodila.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: Říjen 01, 2015, 21:23:50 »

No, to jsou právě věci, které ti dojdou až po letech :D Dneska bych to prostě udělal úplně jinak, jenomže tenkrát jsem se hnal za určitou vidinou ... doprčič, vidinou úplně zcestnou :D

Amigu už nějaký rok taky naháním, ale neúspěšně. Ty ceny jsou opravdu vysoké. Jsem rád, že mi flash nakonec vyšel vstříc s Playstation 2. Původně jsem hodně pokukoval po PC Engine, ale to je opravdu pálka. Pokud jde o starší PC, tak tu mám kontakt na jednoho angličana, co dal dohromady převodník, ale  chce to vlastnit originál hardware. V tomhle mám docela kliku, protože jsem vlastníkem  funkční 5.25 mechaniky.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #12 kdy: Říjen 01, 2015, 21:34:50 »

No, když já jednu dobu i dělal domácí videa na zakázku lidem, tj různé oslavy, svatby a podobně (ještě na výšce a chvíli po ní) a každý svůj projekt jsem si zálohoval, abych jej případně mohl ukázat někomu jinému, popřípadě vypálit znovu tomu původnímu, kdyby jí zničil. A ono se to nezdá, ale tech DVD pak bylo docela dost. Po výšce se pak mé priority změnily, musel jsem si najít normální práci, na kraviny nebyl čas a hlavně, musel jsem se stěhovat. A to byl takový ten stěžejní okamžik, kdy jsem vyhodil vše, co mě nedokázalo dostatečně zaujmout během 3 sekund, co jsem to držel v ruce. V té době jsem vyhodil i ten commodore, což jsem nechtěl a věděl jsem, že je to chyba. Dlouho předlouho jsem jej měl zabalený ještě i v orginální krabici, tak jak jsem jej kdysi koupil v Rakousku :), i když jsem jej asi 15 let nepoužíval. Ale pak prostě letět musel.

Knížky ale také nevyhazuji, ani sám nevím proč. Díky tomu mám třeba z nejasných důvodů například učebnici přírodovědy pro 4té třídy základních škol, která navíc ani není moje a nevím, kde jsem jí nabral a podobně. Úžasní jsou také různé letáky a výkřiky ze tmy s propagandou, kterými kdysi dávno komunisti šířili svojí pravdu :). Taky netuším, proč to mám, asi abych věděl, že člověk nemůže věřit všemu, co se mu jiní snaží nakecat :D.

O tu MM9 bych zájem měl, pokud ji najdeš a pokud bude komplet a v pěkném stavu.
Po devítce se podívám, pokud bych jí našel, dal bych ti jí (neprodával bych jí). Ale na 90% jsem jí spíše vyhodil.
« Poslední změna: Říjen 01, 2015, 21:38:08 od Milhaus »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: Říjen 02, 2015, 09:53:10 »

Je pravdou, že člověk toho za léta nahromadí dost a místo je jaksi problém :) Já měl co se týče sklepa určitý archivační řád, takže nejprve mi tam věci musely trčet už pár let, než šly na vyhození. Pamatuju si, jak jsem takle jednou nesl do popelnice velký plastový pytel plný CD obalů. Takhle jsem se zbavoval i plasťáků ze současných her. Občas jsem sundal přebal a zachoval ho, občas ne. Plastové krabičky pro mě jaksi nemají význam, byť u některých her byl v tomto alespoň náznak krabicovky - např. enhanced edice Zaklínače 2. Ty jsem si pak ponechal.

U Realms of Arkania mi chybí už jen třetí díl. Jako na potvoru jsem prošvihl jednu českou nabídku na Aukru. Jedničku mám asi standard, takže bez cluebooku, ale dvojku mám UK verzi s cluebookem (je na disketách). Zajímavé je, že UK verze má menší mapu. Člověk by naopak čekal, že když je to evropská hra, že to evropské balení bude na tom lépe :)

Před nějakou dobou jsem si splnil ještě jeden sen a zkompletoval Rage of Mages. Taková trochu nedoceněná série z ruska. Byť je to pochopitelné, je to zkrátka kopírka jiných her. Ale jednička má třeba úžasné krabicové balení s reliéfem. Něco, co má právě US verze MM6 a 7.

U MM je pak taky pár zajímavostí. U jedničky dost záleží na verzi, protože od toho se potom odvíjí velikost krabice. Základem je totiž krabice nestandardní velikosti, či jak to nazvat. Tu má Apple II a PC verze, Commodore verze je už v menší krabici, stejné velikosti jako MM2. A teprve od této velikosti se odvíjí zbytek, takže MM4 a 5 pak přijdou zákonitě prostě obří. WoX byl také překvapením. Na šířku je to srovnatelné s bigboxem, ale na výšku je to useknuté (v podstatě čtvercová krabice).

V tom výčtu jsem ještě zapomněl, že tu mám MAC verzi kompilace MM1 a 2. Bohužel tomu někdo natrhl růžek. Ale pro někoho, kdo chce mít zároveň i cluebooky, je to dobrá alternativa. Mě se je podařilo zkompletovat u commodore verzí, kdy to prodával nějaký sběratel z německa a řekl si za to opravdu málo. V tomhle musím obecně říci, že mě někteří lidé dokáží stále překvapit. Pokud prodává něco sběratel sběrateli, tak je to jednání a ceny prostě jiné.

U američanů jsem si třeba dlouhou dobu myslel, že vydělávájí na poštovném, ale když mi dorazila krabice s WoX (během týdne!), tak jsem pochopil, jak jsem se mýlil. Naopak, vydělávají na tom britové, protože UK má osvobození od cla, takže britové s oblibou nakupují US verze her a pak je s přirážkou prodávájí v Evropě, protože se jim to prostě vyplatí. Každopádně mě překvapilo, jak se UK pošta polepšila, protože tu u nás zprostředkovává GLS, které bylo se službami jeden čas hodně na štíru. Nedávno mi UK poštu totiž doručilo i DPD. Samozřejmostí už je, že předem volají. On to byl totiž průšvih, protože britové dost často kašlou na nějaké tracking number, narozdíl od američanů, ale to už si teď eBay taky pořešila sama. A ještě jedna přihoda z Německa. Nakupoval jsem tahle před Vánoci a protože by to pošta nestíhala, tak mi to na hranicích převzalo PPL a doručilo. Prostě se zaručili za termín a taky pro to udělali vše.
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Starší člen
« Odpověď #14 kdy: Říjen 02, 2015, 13:07:01 »

No jo..sbirky her:)
Me rozciluje kdyz ma nekdo nekolik set her na steamu a rika tomu sbirka. Ale proste fakt je ten ze plno lidi v tom vidi to same, nerkuli neco lepsiho nez klasicka krabicova sbirka.

Ja o sbirku her uz nekolikrat prisel, diky viru zivotnich udalosti ktere se jaksi nedaly zastavit, takze nyni to se sbiranim her uz  neprehanim, takzvane na to uz trochu kaslu, i kdyz samozrejme nejaky kousky domam mam. Alw samozrejme pekne balena hra (naposledy treba Pillars) me vzdycky potesi.

PS: kdybys Elemire chtel ten ceskej cluebook k ty Rive tak mi to pak pripomen az budem resit ten tvuj nakup u nas pribalim ti ji jako bonus, jestli ji najdu:)
IP zaznamenána