Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 00:48:39
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 70 71 [72] 73 74 ... 89

Autor Téma: Koutek úvah a rozjímání o hrách  (Přečteno 279737 krát)

Karol13

• Mladší člen
  • **
Re:Koutek úvah a rozjímání o hrách
« Odpověď #1065 kdy: Březen 18, 2021, 22:08:17 »

Moonshades je vcelku dobrá hra. Bavila ma až do zákysu na dosť hlbokom podlaží. Hrať sa ale dalo, keďže hra má respawn ku ktorému patria aj questy. Aj keď po čase sa človeku ovšednejú, predsa nemôžem na hru jedno krivé slobo povedať. Vývoj postáv, ako aj zbieranie vecí a ich vylepšovanie je na dnešnú dobu geniálne (ani príliš zložité, ani banálne, a hlavne hra nie je pay-to-win stavaná. Autor je otvorený kritike a návrhom... aspoň keď som to hral, nebola hra ešte hotová a tak to asi aj akosi patrilo k náplni developera, aby bol viac priateľský ako menej)
Hra má aj svoju wikiu, čo je super, na Old-Games som sa snažil spraviť aj mapky, ale tie sa tam uložia len ak DJ má danú hru aj pridanú v zozname. Ale aspoň screenshot mojej poslednej lokácie som spravil...
Moonshades 9.jpg
* Moonshades 9.jpg (301.06 kB. 727x707 - prohlédnuto 491 krát.)

EDIT: inak odkedy som prešiel na smrťfóny, tak som tiež túžil mať na nich dobré hry a tiež hlavne dungeony. Najlepšou radou bolo asi zohnať si mobile dos-box /alebo scumm/ a hrať klasiky.
Oh, a ešte by som odporučil Andor's Trail... fakt ma to celkom chytilo.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1066 kdy: Březen 18, 2021, 22:38:20 »

Díky, takže mě intuice nezklamala :D Já si tedy Moonshades pořídím a vyzkouším, dneska už to bude asi ve finální verzi. Nechci právě hrát vysloveně něco, co můžu hrát na stolním PC (nebo notebooku), výjimkou jsou jen emulované věci, ale i tady raději preferuji PC kvůli screenshotům, velikosti obrazovky apod. Nicméně to je asi o zvyk, budu to muset nejprve vyzkoušet :)

Mapka je prima, je vidět, že autor si dal s designem hry opravdu záležet. Škoda, že DJ nepřidává hry častěji, ono je to dobré už jen kvůli fyzické sbírce, kdy je fajn krabičky prolinkovat s existujícím záznamem hry.

Na Andor's Trail kouknu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #1067 kdy: Březen 22, 2021, 19:59:34 »

Jak mě tak chytla HeroQuestová mánie a dohrál jsem si Dark Quest 2, HeroQuest 2, jsem skoro u konce s Dark Quest 1, tak se ve mně probudila dávná touha po hrách viděných pohledem z rohu. Pořád ve mně dřímá trauma, že mi moc nešel Cadaver, hra, kterou považuji graficky za jednu z nejhezčách her. Po dohrání HeroQuestu 2 mám prostě chuť hrát něco dalšího z takového pohledu. Vždycky mě to tak chytne, že si zahraji pár her stejného stylu po sobě.

A tak jsem toho Cadavera nakonec rozjel a tentokráte jsem se rozhodl vytrvat, hrát pečlivě a systematicky a ono to půjde. A pro jistotu jsem si právě zakoupil i originál krabicovku Amiga verze na eBayi. Prostě jedna z nejhezčích her musí být ve sbírce. Sice XL edice, ale je to alespoň s Payoff pokračováním a navíc se mi designově celkem ty XL edice s modrou krabicí a kostičkovaným zlatým lemem líbí.
IP zaznamenána

Karol13

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #1068 kdy: Březen 22, 2021, 21:09:36 »

@Ringo: o čo takto prihodiť aj fotodokumentáciu tej peknej Cadaver Amiga krabičky :D Ja by som sa potešil.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1069 kdy: Březen 22, 2021, 21:42:03 »

XL edice špatně nevypadají a když v tom má někdo hezkou řádku her, tak je to i zajímavější. Já se jim vyhýbal akorát kvůli tomu, že jsem chtěl mít vždy úplně ty první edice (no, to taky ne vždy jde, takže je to vlastně jedno :)). Druhým důvodem bylo to, že jsem si myslel, že jde vždy jen o Amiga verze her.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #1070 kdy: Březen 22, 2021, 22:15:21 »

2Karol: dneska jsem ji teprve koupil, ona nějaký čas bude z té Británie putovat, takže potom :-) (BTW bude to tatáž verze, co má DJ nafocenou na Oldgames)

2Elemir: Já mám v XL edici EoB trilogy. Dal jsem jim přednost před těmi původními černými krabicemi, protože nevím, z čeho to tehdy dělali, ale jak Gold Boxy, tak Beholdeři mají tendenci se strašně ošoupávat a pak ty krabice vypadají hrozně. Raději jsme tedy vzal ty XL modré. 1 a 2 díl mám Amiga verze, třetí samozřejmě PC, vše XL. Já to moc neřeším v případě, že je obsah krabice prakticky stejný jako u té původní - tedy komplet manuály. Samozřejmě u původního Cadavera má manuál barevnou obálku, u XL mu dali jen černobílou, ale to už je detail, aspoň je to i s Payoff, což původní verze Cadavera není,
« Poslední změna: Březen 22, 2021, 22:20:43 od Ringo »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1071 kdy: Březen 25, 2021, 21:17:16 »

Ringo: pravda, to je nemilá vlastnost těch černých krabiček. Ideálně je někam zastrčit a už na ně nesahat.

Jinak jsem dneska rozehrál Moonshades a vzhledem k tomu, že jde o první mobilní hru, do které se pouštím, tak bude následovat i deníček :) Pocity jsou veskrze pozitivní, ale zpracování úvodu mi zabere nějaký čas. V základu nejde co do mechanik o složitý dungeon, problém je ovšem v tom, že jde do určité míry o offline MMORPG a to se vším všudy. Kdo četl/čte můj deníček k Neverwinteru, tak mu bude hodně věcí důvěrně známých :D Za mě je to ale celkem v pohodě, protože základem je povedený krokovací dungeon. Ostatně já se o tom potom rozepíši více.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #1072 kdy: Březen 29, 2021, 21:51:54 »

Když jsem jednoho dne (asi v sobotu) před spaním vypínal Cadavera, říkal jsem si, že si dám ještě na oddych něco rychlého na půl hoďky a napadlo mě sáhnout po další Bitmap Brothers záležitosti, ať zůstanu konzistentní a navíc se mi chtělo koukat na tu jejich bezkonkurenční grafiku. Takže jsem zase nainstaloval jeden z dalších Hoborgových balíčků z HobRingu pod emulátor WinUae a zkusil The Chaos Engine :-)

Jak spíše ty arkády nehrávám, protože jsem na ně neměl nikdy trpělivost, tak tohle mě fakt chytlo a z původního úmyslu kouknout na grafiku jsem se od toho další dvě hodiny nemohl odtrhnout a strávil u toho, místo půl hodinky do půl noci, až do dvou do rána .-)

První svět o 4 levelech jsem projel, ale už dva dny se trápím u prvního levelu světa druhého. Bohužel se mi zatím nedaří jej projet, ale tady jsem rozhodnut to prostě dát, protože ta hra je na oddych mozku, ale za to plná napětí a stresu po té zručnostní stránce, něco famózního. A ta grafika je taková k sežrání :-)

A úplně mě to přeneslo do starých dobrých let, kdy člověk přišel ze školy, zapl comp, spustil hru, tam jej 10x zabili, tak to vypnul, pustil hru jinou, ale za chvíli vychladl a zapínal zpátky předchozí hru s touhou to přeci jen rozseknout :-)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1073 kdy: Březen 30, 2021, 21:47:55 »

Arkády mi nešly tenkrát a těžko se na tom kdy něco změní ... já nikdy nedal ani toho Prince :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #1074 kdy: Duben 01, 2021, 00:26:54 »

Mám to sice podobně, neumím arkády, ale sem ta mmě nějaká zláká a pak se u ní dost hodně bavím. A nepřijdou mi teda těžší, než 3Dstřílečky, tam jsem asi ještě více v pasti :-)
IP zaznamenána

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #1075 kdy: Duben 13, 2021, 20:54:19 »

Tak dneska dorazila. Krabice Cadavera, v XL edici dohromady s Pay off pokračováním.
IP zaznamenána

Karol13

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #1076 kdy: Duben 13, 2021, 21:48:59 »

A je v celkom dobrom stave. Určite v lepšom ako akákoľvek krabica, ktoré mala aspoň 3 sekundy v rukách mladšia dcéra. Dobrý úlovok :D

A dnes si už nedokážem reálne predstaviť ako takú hru vedeli nacpať na tri diskety (1.44 mb počítam...)
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1077 kdy: Duben 13, 2021, 22:53:07 »

Starý dobrý Cadaver, ktorý som hral ešte s bratom na Amige. Na svoju dobu geniálna hra a vyšla aj výborná recenzia v časáku Excalibur :)
IP zaznamenána

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #1078 kdy: Duben 13, 2021, 22:57:07 »

1,44 to nebude, jestli se nepletu, PC verze Cadavera včetně Pay Off pokračování se vlezla na jednu 1,44 disketu, ty Amiga diskety budou mít tak 360 kB :-)
IP zaznamenána

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #1079 kdy: Duben 15, 2021, 20:42:09 »

Můj "speedrun" prvního levelu bez jediného sejvu.

https://www.youtube.com/watch?v=VhQKdqiFHlA&t=547s&ab_channel=MichalHromek
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 70 71 [72] 73 74 ... 89