Jo, člověk někdy naseká chyby, někdy už paměť neslouží. Já třeba napsal u EoB 1 lord z Waterdeepu v jednotném čísle, ale je jasné, že je to tam konkláve více lordů, již zřejmé z intra, ale já nějak bral toho jednoho chlapa na trůnu a vlastně jsem o detailech příběhu vůbec neuvažoval do hloubky celého rozsáhlého funkčního světa FG (jednou si ty manuály prostě i tak budu muset přečíst. :-)
Nicméně tahový souboj u EoB v tom videu, to je bota jak blázen. Já jsem si trochu už u Labůža, kde byl Dobrovský a vzpomínali na RPG, říkal, fajn vzpomínání, ale chlapci v tom asi mají už docela guláš, možná velké pracovní nasazení už nestačí na to, aby si pamatovali detaily nebo to i jako recenzenti prostě někdy museli hrát letem světem, aby toho co nejvíce prošli a pak o tom mohli něco napsat. Když jsem v Labůžu poslouchal, jak všichni ti, kteří stáli u zrodu těch časáků, co jsem tak hltal, plantají 6 díl Wizardry se sedmým, osmý si pletou se sedmým a stejně tak u Ultimy si pletli sedmičku a osmičku, tak jsem se chvílemi usmíval, chvílemi jsem měl stres z toho, že bych je strašně chtěl opravit, že je to prostě jinak. Asi jeden z důvodů, proč na ty videa koukám fakt jen výjimečně a mám raději, když si něco můžu přečíst (tam sice člověk taky mnohdy narazí na faktické chyby, ale autor má alespoň více možností si během psaní dohledat a upřesnit. V live videu ta šance není a co bylo vyřčeno, bylo vyřčeno.
Ishar trilogie byla hodně dobře připravená, hlavně co se týče faktů o autorech, oba znali dobře ty jména a kdo se na čem jak podílel a jak k tomu dospěl. Nicméně trochu škoda, že odbyli a odstřelili Ishar 3 jako něco out, byl to totiž stále špičkový a hezký dungeon. A adorace open worldu po Might Magic 1, 2, a hlavně 3 v Isharu, který přišel s tímhle až po M&M, zněla taky dost nespravedlivě. V době Isharu nebyl venkovní prostor, po kterém se chodilo po čtvercích prostě nic nového, ani převratného, Ishar se odehrával na jednom ostrově, kde byly dva dungeony, vesnice, město a vodní usedlost, Might and Magic 3 se odehrával na 4 větších ostrovech a dvou menších souostrovích a na každém byly města a mnoho dungeonů.
Vzhledem ale k tomu, že kromě faktických informacích o autorech a způsobu vzniku Ishar trilogie, jsem se už vlastně ze samotného hraní hry nedozvěděl nic nového, protože jsem trilogii dohrál, tak mě snad více bavilo koukat na tu pětiminutovku s plošinovkou :-D