Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 00:46:16
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 89

Autor Téma: Koutek úvah a rozjímání o hrách  (Přečteno 279729 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Koutek úvah a rozjímání o hrách
« Odpověď #390 kdy: Červen 08, 2017, 06:31:22 »

A ještě jedna záležitost, kterou jsem až do včerejška ignoroval ;) ... Retro GamesPlay: Dungeon Master. Vlastně jsem zhlédl jen nějakých 20 minut z celkových 75, důvody jsem měl proto hned 3. Za 1) mám Dungeon Mastera samozřejmě v plánu, takže se nechci připravit o zážitek z vlastního hraní, za 2) více jsem jaksi nevydržel a za 3) docela mě dojmula ta mimózní vsuvka, co neměla s tématem nic společného. Nevím proč, ale už od gamesplaye LoG II nemůžu Pavlovi jaksi uvěřit, že hrál dungeony jinak, než s návodem v ruce. Nějak mi není jasné, co je tak problematického na kombinační metodě, např. onom testování efektu různých kombinací run? Další věcí byl komentář pokročilosti jednoho z defaultních povolání, Apprentice je rozhodně něco jiného, než Novice. Ale chválím jinou poznámkou a to inspiraci LoG spíše EOB než DM. Matně si pamatuji na ty diskuse v době vydání LoG, kdy se jména obou sérii začala opět po letech propírat. Ta hra si podle mě brala z obojího, ostatně odkaz na EOB je v LoG II hned v úvodní lokaci poblíž pláže ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Starší člen
« Odpověď #391 kdy: Červen 08, 2017, 20:08:53 »

Ten jejich gameplay je pro cloveka co DM hral utrpeni. Korunu tomu dalo to kdyz se Olejnik Dobrouse zeptal jestli tam ma runy Fus Ro Dah a tem vul je zacal hledat a ten vtip vubec nepochopil..tragedie.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #392 kdy: Červen 08, 2017, 20:56:21 »

No, já jsem chvíli přemýšlel, jestli ty runy mají popis, že by to opravdu jako kombinaci náhodou dal, ale jak se Olejník začal culit, tak mě bylo jasné, že na tom papíře je úplně něco jiného :) ... na druhou stranu, Fus Ro Dah musí znát i člověk TESem nepolíbený :D Každopádně je to tragédie. Mě pak vadilo ještě to, jak Pavel začal těmi chodbami probíhat ve stylu rally s navigátorem, z toho přece nikdo nemohl nic pořádně mít. Normální člověk by tu tištěnou mapu uklidil a jel bez ní.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #393 kdy: Červen 09, 2017, 14:54:36 »

Todle je zajímavé: Tvůrcům Zaklínače ukradli nedokončenou hru. Studio ale výkupné nezaplatí

nevím, co si o tom mám myslet. Jednak samotná skutečnost, že to někdo ukradl je hodně zvláštní, ale budiž, nicméně to, že má ještě tu drzost za to chtít výkupné, to je opravdu vrchol. :), navíc nelogický, když to stejně není dokonečná hra a u finální verze cd projekt nepoužívá DRM ochrany, takže piráti jí stějně hned ukradnou.

Na druhou stranu pokud by takovou verzi zveřejnili, dalo by se to chápat jako pre-alfa verze, nebo také hra s předběžným přístupem, kde by se člověk mohl podívat, jak bude hra asi vypadat. Jenže je zde hrozba virů a podobných věcí, jakože u takové verze ukradené tímto způsobem je riziko hodně vysoké. Možná by to mohl cd projekt zveřejnit rovnou (tu stejnou verzi) sám, když to má stejně ještě od finální verze daleko, aby předešel spekulacím a budoucím problémům s tím spojeným. Na druhou stranu obecně je to i docela reklama pro samotnou hru a cd projekt, už jen tím, že se o hře mluví, jakože dlouho o ní nebylo slyšet a ve vývoji je už opravdu docela dlouho.
IP zaznamenána

flash

• Starší člen
« Odpověď #394 kdy: Červen 09, 2017, 23:34:50 »

Tak ci tak, polakum to ublizit nemuze, spis naopak.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #395 kdy: Červen 10, 2017, 09:23:14 »

Je otázkou, jak moc raná verze to byla. Sháňka po tom určitě bude, ale přesně jak psal Milhaus, hra stejnak bude DRM free, takže to bude mít max. vypovídací hodnotu o tom, jakým směrem se hra ubírá. Určitě to stahovat nebudu. Okolo data vydání se různě mlží, ale někde jsem pochytil informaci, že by snad mělo padnout na letošní E3. Hra je údajně v již dost pokročilé fázi, takže jsem na to zvědav.

Když už jsem u těch release date, tak včera jsem na RPGcodexu pochytil, že Kingdom Come má vyjít v únoru příštího roku, takže sice další posun, ale už to má alespoň jakési pevné datum :) Z novinek tohoto roku mě jinak docela zaujal Hellblade, už jen tím, že má vyjít na GOGu a za dost slušnou cenu. Navíc to vypadá dostatečně evropsky :D
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Starší člen
« Odpověď #396 kdy: Červen 10, 2017, 11:46:56 »

Tak Cleve uz cosi kuti. Udajne uz dostal Steam ID a dela na steam strance hry. Ze by? :)

Jinak jeste ke starsi Elemirove uvaze o emulatoru PS3. Samozrejme 8 jadro tomu pomoct muze, problem je emulaci vychytat tak aby ty hry bezeli dobre, coz muze trvat dalsi leta. Pekne se posunul emulator WiiU, dokonce je na nem uz hratelne (plus minus) Xenoblade Chronicles X.
Fyzicka konzole muze slouzit velmi dlouhou dobu. Jedina vec co hrozi ze odejde brzy je mechanika. Jenze diky dnesni digitalni dobe je vetsina her na PS3 k dostani v digitalni podobe, tudiz mechanika neni uplne nutna. Dalsi problem ktery muze prijit az za delsi dobu je ten ze se takzvane zacne drolit pasta mezi chladicem a PS3 chipem a konzole zacne byt velmi hlucna a po case se zacne zasekavat a tak podobne. Ale tohle se da taky vyresit po domacku a kupodivu to neni nic sloziteho, clovek co si umi sestavit pocitac to zvladne jak nic. Pak je taky problem gamepad ktery taky nevydrzi vecne a sehnat novy zacina byt problem uz ted, natoz po letech. Ale teoreticky muze byt zivotnost PS3 skoro neomezena. Clovek taky musi brat v potaz ze po letech na te konzoli skoro nebude hrat.

Kdyby si nejakou kupoval urcite doporucuju koupit bud 250GB nebo 320GB model, takzvanou slimku. 500GB super slim modely stoji za starou backoru, diky odsouvani dvirek k mechanice, kam se prasi a zivotnost mechaniky je tak znacne horsi. Nejvic reklamaci mame prave na tenhle model. Se starym ,,fat,, modelem bych se vubec nezabyval, uz od pocatku to byla dychavicna potvora se spotrebou fritovaciho hrnce.

EDIT: Grimoire ma nove datum vydani 7.7.17 (uz to zase zacina odalovat :)
http://www.rpgcodex.net/forums/index.php?threads/grimoire-the-game-the-legend-the-con-the-thread-resurrection.75724/page-1042#post-5149066
« Poslední změna: Červen 11, 2017, 12:40:05 od flash »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #397 kdy: Červen 15, 2017, 20:22:34 »

7. 7. 2017 je posledním dnem, co tomu dám šanci ;)

Ale teď mě překvapila úplně jiná věc, na YT mi jako reklama proběhl velmi zajímavý teaser na středověké RPG a docela mě zaujal. Jaké pak bylo překvapení, že jde o naše KCD. Takovýhle posun k epičnosti jsem tedy opravdu nečekal, začínám tomu docela věřit.

U PS3 to ještě zvážím, ale nakonec asi opravdu nějaký kousek pořídím. PS4 mi přijde docela zbytečná vzhledem k tomu, že u ní bude kompatibilita mezi PS5 a PS4 asi snazší. Mě hlavně z PS4 her moc věcí neoslovilo, za sebe nechci utrácet za něco, co využiji kvůli pár hrám, ale zase pro holky by to bylo asi zajímavější, proto jsem nad tím uvažoval.
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Starší člen
« Odpověď #398 kdy: Červen 15, 2017, 20:27:44 »

IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #399 kdy: Červen 15, 2017, 20:58:35 »

Cleveland Mark Blakemore's Magnum Opus! The ultimate classic style turn-based roleplaying game in the tradition of Wizardry, Might&Magic, Lands Of Lore and Eye of the Beholder! A game that took over 20 years to produce! As much as 600 hours of play with hand-painted graphics and old skool goodness! ... mno, v té době už budu mít dohrané i EOB III, takže minimálně polovinu slibů budu moci ohodnotit :D Jsem na něj zvědav, ale zase si říkám, že takhle moc by se utopit nechtěl, takže to nakonec opravdu vyjde.
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Starší člen
« Odpověď #400 kdy: Červen 15, 2017, 21:48:41 »

Asi to vyjde. Jsem teda zvedav, jako ja verim ze za 20 let jde udelat hra co ma 244 map a muze natahnout hratelnost na 600 hodin. Ceho se bojim vic ze to bude nuda a system hry bude stat za starou backoru. Ale kdyby se mu povedlo tohle udelat dobre, plus k tomu pridat nejaky zajimavejsi vypraveni, ma vyhrano, staromilci mu to sezerou jak jednohubku a bude slavnej:)
A docela bych mu to i pral, sice to je podivin, ale za ty leta prace a urcite buldoci vule by si uspech zaslouzil.
PS: 240 druhu monster a 244 map, to nevypada kdovijak rozmanite:)
« Poslední změna: Červen 15, 2017, 22:06:44 od flash »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #401 kdy: Červen 16, 2017, 07:04:22 »

Pokud okopíroval systém úkolů a nepovinných dungeonů např. z TESů, tak těch 600 hodin by mohlo být nepovinné maximum a hra půjde klidně dohrát za 1/10 čas, což by bylo ideální. Ať se prostě každý sám rozhodne, jestli bude prolézat kdejakou jeskyni, nebo se vydá třeba jen po hlavním úkolu apod. 244 map se dá udělat všelijak, jestli to bude plné hádanek u puzzlů, popř. tuhých soubojů, tak se to může skutečně dost protáhnout a pak by to množství bylo vlastně až neúměrné :D 240 druhů monster bude několik bossů a ostatní bude podle mě tvořeno vždy trojicí stejného typu a o jiné síle, stejně jako je to v MM.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #402 kdy: Červen 16, 2017, 18:14:12 »

Budu asi škarohlíd, ale KDC jde úplně mimo mě. Nějak cejtím, že to bude akční RPG a to by muselo bejt, aby mě to zaujalo. Téměř realistická grafika se mi navíc vůbec nelíbí :) Nedovedu si představit, co by mě přimělo to koupit (zatím).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #403 kdy: Červen 16, 2017, 20:46:38 »

U KCD určitě počkám, jak to nejdříve dopadne, ale protože to už nějakou dobu nesleduji, tak to bylo příjemné překvapení, kam se hra za tu dobu už posunula. Začíná to konečně vypadat tak, že bych o rozehrátí mohl uvažovat, ale pořád se bojím o herní obsah mimo to pečlivě sestříhané video. Akční pojetí mi u těhle her nevadí, ono to nakonec bude beztak hrát na podobnou notu jako Zaklínač 3, takže budeme rádi, když nás hra vůbec do nějaké akce "pustí" ;) V té době zrovna není ohlášen release ničeho, co by mě zajímalo, takže to klidně může být jediná novější hra pro rok 2018, o které bych uvažoval a to se přežít dá :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #404 kdy: Červen 30, 2017, 18:43:30 »

Ealdorlight ... jen pro ukázku ;) Další Unity3D hra poslepovaná z assetů a uživatelských skriptů. Technologicky indie scéna vysloveně zamrzla, takhle to dopadá, když si opravdu každý myslí, že má na to, aby vyvíjel hry. Tohle provedení spolehlivě zabije i sebelepší nápad. Představte si hypotetickou situaci, kdy za nějakých 10 let dostanete kvíz, kde budou tyhle hry a budete je muset od sebe odlišit. Screenshoty nepřipadají skoro v úvahu a ani videoukázky tomu moc nepomohou :D
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 89