Tak já myslím, že většina her "v krabicových" verzích se již dobrých 8 let váže na steam a bez něj prostě nefunguje. Což není dáno volbou obchodu, ale výrobce hry, který využívá onu navázanost kopie na účet steamu a tím jí znemožňuje prodat někde v bazaru. Postupně k tomu tedy vznikly i alternativy od velkých vydavatelů a každý si vytvořil podobný systém, jako má steam, ze stejných důvodů. Ve finále tak má člověk spousty účtů u všech možných vydavatelů, jen třeba kvůli jedné hře, které časem zapomene a zapomene i hesla, takže přijde i o tu hru, kdyby jí snad omylem chtěl hrát znovu. Když už to tak musí být, pak je lepší to mít jen na jednom místě. Nicméně výsměchem je, když hra například na steamu, vyžaduje i aktivaci právě na nějakém takovém jiném účtu. To už nedává smysl vůbec.
To platilo i třeba o onom MMX. Pokud si to člověk koupil v krabici, pak to stejně musel provázat s uplay. Pak krabice nemá smysl. Pokud na steamu, musel to provázat s uplay. Steam nemá smysl. Mohl si ale koupit klíč (na mail) na uplay, hru jen aktivovat (nemusel čekat, až mu to dodá pošta), z české distribuce a tím mít i českou lokalizaci hry.
Po zkušenostech s fyzickými médii, kde byla krabička, v ní disk, člověk jej dal do mechaniky a pak stahoval 10GB z netu při instalaci na steamu, jsem se rozhodl, že fyzická média u nových her prostě nemají žádný smysl, když jsou stejně vázany na steamu, nebo něco podobného. Také mi příjde jako nesmysl kupovat krabičku, jen abych získal kód na steam (či jiný účet na jiné platformě), ať už v ní je DVD, nebo není. To prostě nemá smysl a je lepší koupit rovnou klíč, který dojde na mail. A cena v případě steamu hraje roli, pokud je to hra nová. V české distribuci jsou ty hry levnější. Dřív se také kódy z české distribuce vázali na české lokalizace, tedy nešlo koupit hru na steamu a dát do ní češtinu, kterou vytvořil oficiálně český distributor. To už nyní tedy moc neplatí, jelikož čeští vydavatelé se na češtiny vykašlali. Může to ale platit u xzone, který občas sponzoruje amaterské češtiny, na které má pak výhradní práva a tedy jí nelze stáhnout jinde, než u nich v obchodu.
Nicméně celková produkce nových her je natolik bídná, že mě nové hry již víceméně nezajímají skoro vůbec a téměř nic již nekupuji. Až na úplné výjimky.