Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:46:34
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 89

Autor Téma: Koutek úvah a rozjímání o hrách  (Přečteno 279865 krát)

Adam23

• Pokročilý
Re:Koutek úvah a rozjímání o hrách
« Odpověď #270 kdy: Srpen 01, 2016, 18:10:29 »

Já jsem to pozorně nečetl, jakej uvádějí důvod, teda kromě pseudodůvodů jakože máte fejsbúky a twitry?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #271 kdy: Srpen 02, 2016, 06:56:19 »

V podstatě si to shrnul hezky do té jedné věty :) Přitom je hezké, jak si sami uvědomují, že fórum je plné zajímavých informací, které se tím pádem ztratí, takže jako read-only bude přístupné až do října ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #272 kdy: Srpen 02, 2016, 10:22:24 »

Milhaus mě docela s tou OEM licencí nahlodal, protože tu mám jeden notebook, kde řeším po obnově z disku licenční klíč k osmičkám, který to jaksi z nepochopitelných důvodů vyžaduje a napadlo mě tedy se pro případ nouze vybavit další kopií krabicovky (FPP).

Jenomže kouzlo je v tom, že FPP verze už se neprodávají a to ani u Windows 7 :D Všude už jsou jen OEM verze Windows, což předtím nebylo. Za tu cenu OEM osmiček byla původně přenositelná licence a o OEM se vůbec neuvažovalo. Z krabicovek se tak začíná stávat vzácný artikl. Stačí, aby počítači odešla základní deska a můžete kupovat novou licenci ;) U WinXP mi tedy aktivace fungovalal klidně i na nově upgradovaný počítač, ale tam si spíš myslím, že u téhle verze Windows to Microsoft už tolik netrápilo. Nicméně ten vnucovaný přechod na Windows 10 tím opravdu nabírá nový rozměr.

Začínám z toho být znovu rozmrzelý, už jsem si myslel, že Microsoft konečně vzal rozum do hrsti a vyšel uživatelům vstříc. Netuším, jestli to nějaké soudní rozhodnutí změnilo, ale pro mě to prostě pocitově stále rozdíl je, ostatně proč jinak by to Microsoft dále držel jako OEM? Jedinou krabicovkou tak zůstávají už jen Windows 10.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #273 kdy: Srpen 02, 2016, 20:56:21 »

Tak on přechod zdarma již skončil a nyní již nemůžeš provést upgrade. Tedy v současnosti nemá smysl kupovat jakoukoliv starší verzi, pokud chceš legálně přejít na win10. Navíc i kdyby si měl plnou verzi třeba win8, přechod na win10 by byl stejně OEM, tedy ta registrace a aktivace win10 s klíčem k win7/8 by ti udělala OEM verzi vázanou na konkrétní PC. U winxp to bylo stejně, licence ti též umožňovala instalaci OEM verze jen na jeden PC, nicméně obranný mechanismus nefungoval, takže si mohl tu verzi pak dát i jinam.

Já to ale spíše myslel v součastnosti. Když stojí OEM verze win10 2500 korun a plná, přenostielná verze win10 3000 korun a rozdíl je ten, že OEM můžeš využít jen na tom jednom PC, zatímco plnou můžeš používat do konce života (pokud tedy MS splní svá trvzení o tom, že žádný další windows nebude a stávající se bude jen aktualizovat), pak jedině blázen by si koupil k PC OEM verzi. To je prostě tak nevýhodné, že by to nikdo neudělal. OEM verze tak zřejmě budou fungovat jen u notebooků a i tam bych chtěl osobně verzi oplnou (nebo notebook bez systému a zvlášť plnou verzi win10).

Myslím ale, že to dlouho nevydrží a plná verze win10 zdraží.

Jinak pokud už kupovat starou verzi windows, kupoal bych určitě 7čky, kupovat licenci na 8čky mi nedává smysl vzhledem k tomu, že je to samé, jak win10. No a v tomto případě stačí jen koupit samotný klíč, nemusíš kupovat DVD, ani USB ani nic podobného. Na win7 se klíče v celku dají koupit, cca za 1500. Dřív (do minulého pátku) to bylo výhodné, dokud šlo provést tu aktivaci windows10 a mít tak vlastně dva systémy na výběr. Nyní už to moc výhodné není. Tedy pokud nemáš doma nelegální win7 a nechceš je legalizovat.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #274 kdy: Září 01, 2016, 10:11:15 »

Od rána se zase probírám starými weby, k čemuž mi dobře slouží portál http://rpg.yin.cz/ ... snad jediný portál, který ještě dnes vede v paměti odkazy na "historické" cz stránky her. Hodně toho za ta léta zmizelo v nenávratnu, ale taky mě překvapilo, kolik webů ještě funguje. Byť tedy aktualizace se třeba zastavila někdy v letech 2002-4. Je to zajímavé hlavně z toho pohledu, že člověk má přístup k aktuálním tématům té doby a krásně to dokreslují diskuze nebo návštěvní knihy.

Zrovna ty diskuze jsou dneska problém. Něco z toho už dávno nefunguje, archive.org pak třeba udržuje v paměti jen část, nebo vůbec nic apod. Přesto mě překvapilo, že to procento "aktivních pamětníků" devádesátek je zhruba stále stejné. Přitom bych v roce 2002 čekal, že to musí být minimálně 50:50. A opravdu není. Důvodem je pravděpodobně nově nastupující vlna Diabla a Baldurů, od které už se odvíjí nová generace hráčů. Skoro se až domnívám, že nešlo jen o herní generaci, ale tyhle hry stály zároveň na pomezí, kdy aktivní hráči devadesátek přesedlali na jiné koníčky a místo nich se začala objevovat generace hráčů, kteří tuhle dobu začínali, začali je střídat a pokračují i dál. No a je to zároveň ta samá generace, která tvoří to stejné procento nyní :) Proto je to podle mě +/- stejné. Ve světě to bude asi trošku jinak.

Pořád přemýšlím nad tím, jak to vlastně bylo s RPG u mě. Své první PC jsem získal někdy v roce 1998 a dlouhou dobu jsem se věnoval Heroes II. Rok 1998 byl určitě přelomovým, ale nikterak pro mě ;) V té době jsem vesele jel ještě na Windows 95 a v skrytu duše pokukoval po Heroes III (na tom stroji nehratelné). A tehdy jsem se pravděpodobně dostal ke svému historickému adresáři s Realms of Arkania, Eye of Beholder, Arena, Ultima Underworld ... nic co bych však nakonec rozehrál nějak vážně. Paradoxně si tak vzpomínám na situaci, že prvním RPG, které jsem měl možnost si vyzkoušet, bylo vlastně Diablo :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #275 kdy: Září 01, 2016, 13:23:37 »

No, já mám pořád tendence hry rozdělovat na dungeony a RPG hry a vidím v nich rozdíl, ačkoliv je to vlastně skoro to samé a RPG hry jsou asi jakousi evolucí dungeonů.

Dungeony skončily dle mého asi hrou Might and magic 8. MM9 už byla RPG hra.

V těch dobách 90-96 jsem byl ještě dost malej, bylo mi něco mezi 12-16 lety a tak hraní her jsem prožíval asi trochu jinak, než později. V něčem možná líp,. v něčem hůř. Každopádně jsem se teprve hrát hry učil. Zatímco starší generace hráčů už to měla v malíku a tedy jim ty hry asi přišly v pohodě. Já to prožíval jako víceméně dítě dost jinak.

Moje první hra na mojem PC (486), byl Doom. Střílečka, která bez cheatů byla pro mě nehratelná a která mě s cheaty nebavila. Ještě dřív jsem měl onen Commodore 64, na kterém byly ale spíše různé hopsačky a chodičky a kde jsem se spíše učil sám základům programování. A pak jsem ještě chodil od 4té třídy v ZŠ na PC, kde byly ještě monochromatické monitory a hry jako had a žabky tam byly největší pařby. Zde se taky hezky posunul svět PC, protože o 3 roky později jsem už chodil do učebny PC 386 a barevnýma monitorama, a hrál tam hry, jako wolfstein3D.

Nicméně na mém PC doma byla první hrou Doom, což byla první a na dlouho taky poslední akční hra, kterou jsem hrál.

V té době bylo poněkud složité sehnat hry. Šířili si přes diskety přes kamarády. Koupit se příliš na malém městě nedaly (ne že bych nechtěl, ale nějak nebylo moc kde). Takže jsem hrál různé žánry, strategie (UFO, Duna, warcraft), adventury, a taky dungeony. Mojím prvním dungeonem se tak stal dungeonmasterII.

Potíž té doby byl v tom, že těch her moc nebylo k sehnání, takže člověku 1 hra vydržela dlouho. Tím si k ní asi vytvořil určitý vztah, protože ty hry, které jsem tehdy hrál, mám rád do dnes a ty, které mě minuly, mě moc neoslovují, ačkoliv byly taky dobrý.

Každopádně dungeony mě zajímaly nejvíc (už jen proto, že jsem ještě dřív hrával i Dračí doupě a dělal pána jeskyně). Tak jsem se dostal právě k Realms of Arkania III (vyšla na CD v nějakém časopisu) a i předchozím dílům a také k hrám MM6-MM8.

Taky jsem pomalu dospěl a v 18-20 letech už člověk ty hry prostě vnímá jinak. Chápe je a umí je. Na druhou stranu to zas tolik neprožívá. Takže kolem toho ruku 98-2001 jsem byl v těch letech, že jsem byl již dospělý, současně ještě ale ne dost dospělý :). V tou dobou jsem hrál hry jako fallouty, PT. A byl to prostě úplně jiný prožitek, než dřív. Ostatně ty hry považuji za nejlepší RPG hry vůbec. Byly udělány úplně jinak, než dungeony, ale taky bylo jasné, že díky pokročilejším dialogům a tím lepšímu vykreslení postav a vžití se do světa, že to mají dungeony tak říkajíc za sebou. Tomu nemohly konkurovat. Taková MM6-MM8 jsou pořád dobrý hry a bavily mě (MM6-MM7 považuji za úplný vrchol té éry dungeonů, pak už to šlo dolů), ale z hlediska třeba těch dialogů a NPC postav prostě neměli šanci. Stejně tak i v jiných věcech (třeba v bojích hráli na množství, nikoliv na inteligenci atd).

Tedy pro mě RPG hry začaly Falloutem1. Ač to přece jen nebyla přímá evoluce dungeonů stylu MM6, ale spíše jiných ještě starších her (wastenland1 atd). Protože měli tahové boje, popřípadě isometrický pohled. Zde je zajímavé postavení v tomto ohledu třeba právě ta Relms of Arkania. Funguje víceméně v mnoha věcech stejně, jako dungeon (z první osoby), současně ale funguje úplně jinak (tím, že hráč v první osobě nevidí obludy) a v tomto ohledu a v ohledu fungování boje, to má tedy hodně blízko tomu falloutu. Až podezírám autory falloutu, že se v RoA asi dost inspirovali. :)

Vše se vyvíjelo dobře, hry se snažily v podobě čísel co nejvíce se přiblížit realitě a celou jí tak popsat a nějak zachytit. Přitom s tím ale současně hráče příliš neobtěžovat, pokud nechtěl. Člověk nemohl jen mlátit (ve hře nešlo jen o mlácení), ale musel taky přemýšlet o tom, jak tvořit partu, aby otevřel truhle, odstranil pasti, mohl vést úspěšně dialog a něco třeba vykecat od NPC postavy, obchodovat, znal třeba vědu a tím třeba ve falloutu se mohl hrabat v PC atd atd. Boj byla důležitá součást, nikoliv však jediná.

Jenže pak přišlo Diablo. A to vše změnilo. Všechny věci, krom boje zmizely ne jen z Diabla, ale díky komerčnímu úspěchu i skoro ze všech ostatních her. Autoři se už nesnažili popsat co nejvíce reálný svět matematikou, ale prostě dát hráči mlácení, čtvrcení, sekání, kuchání....

Opravdová evoluce dungeonů pak zřejmě přišla až s hrami z prvního/třetího pohledu v 3D prostoru. Tím je třeba to MM9, nebo taky třeba TES3, nebo Gothic. A zde je hezky vidět, jak to Diablo mělo vliv a jak ty hry stále více zmenšovali věci okolo a zaměřovaly se na boj. Jak třeba zjednodušovaly rozvoj hrdiny atd. Na druhou stranu si alespoň většinou převzaly lepší dialogy po vzoru falloutu (ačkoliv i ty ve výrazně jednoduší formě). Bohužel ten trend ala Diablo funguje do dnes.

Ale abych to shrnul, tak z dungeonů je asi vrchol ten MM6/7 (6tka kvůli velikosti, 7čka kvůli změně pravidel, kde už víc záleželo, za koho postava hraje. Ideální by asi byla MM6 s pravidly MM7). Za vrchol RPG her pak považuji ty hry fallout1/2 a PT.

« Poslední změna: Září 01, 2016, 13:29:42 od Milhaus »
IP zaznamenána

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #276 kdy: Září 02, 2016, 17:40:54 »

ad DISKUSE na fórech
Mám podobný pocit. Většina lidí, které se ještě v 90.letech nějak aktivněji podíleli, už jsou (pochopitelně) životně jinde, to jen já ztroskotanec a pár dalších trčíme na fórech dál :) A pak je velká grupa lidí, co k rpgčkům přišli právě skrzevá Diablo a Baldury. I ti, kteří se hlásí ke kořenům rpg většinou právě udávají, že začli BG1/Diablo/MM6. Ale přijde mi to fajn, protože už to je vlastně skoro 20 let.

ad MOJE PRVNÍ RPG
Já začínal na didaktiku, tam jsem se tímhle žánrem nesetkal. Pak přišla 286, kde ale byly klasické hry jako Prince z Persie, Civilizace, Crime Wave, adventury. Po nějaké době "vyměňovaní" her i přes inzerát, přišli 2 kluci tak 12-13 let k nám domů a prý mají bombu a že mi to hned ukážou - byl to první díl Dungeon Mastera. Když mi to ukazovali, nijak to ve mně enzapůsobilo, ale pak jsem to zkusil později a žánru jsem zcela propadnul.

ad DUNGEONY/RPG
Je samozřejmě otázka, co je přesně "dungeon", na to já třeba neumím jednoznačně odpovědět. Pro mě osobně byl největší zlom, kdy jsem přešel do tábora "nerudných dědků" blblající na nové cRPG v době, kdy přišlo do módy 3D a kdy se spustila vlna diablovek (řečeno eufemisticky akčních RPG). Dungeony totálně zanikly a nastala pro mě víc než 12 let doba temna, kdy ale absolutně nic v tomhle žánru pro mě nevzniklo. Až poslední 2-3 roky vidím zlepšení (Grimrock 2, MM:X a další hry, které mě baví al proto, že vychází z těch starých dungeonů!), byť pořád čekám, kdy někdo udělá pořádná velký dungeon s grafikou Lands of Lore v rozlišení alespoň 1280x1024 :) V posledních asi 5 letech jsem se navíc zaměřil hlouběji do historie a začal hrát cRPG z dob, o kterých bych ještě v roce 1995 prohlásil, že to jsou hnusné hry. A k mému velkému překvapení jsem zjistil, že mi poskytují to, co mi chybí v těch dnešních cRPG. Trefně o tom píše často crpgaddict na svém blogu (mapování, nutnost vést si deníček, poznámky, řešení puzzlů a hádanek). Mimochodem i to vlastně skončili s dungeony - tedy klasický zákys. V hrách jako Baldur's Gate, Planescape Torment, Zaklínač, Dragon Age absolutně nelze zakysnout, pokud nepočítáme souboje. Mně právě na těch starých cRPG/dungeonech fascinuje, že tam člověk prozkoumává oblast, najde předměty, které netuší, k čemu jsou a je zvědavý, kde to asi použije. A ono je to k použití třeba až na druhém konci světa :) V Zaklínači např. se mi tohle nikdy nestalo. Nešlo zakysnout.
Nadával jsem tu na 3D, ale přesto nejlepší dungeon všech dob (dle mého) je právě 3D a je to Ultima Underworld (oba díly). Ač tam jsou slabší souboje, grafika ranného 3D, tak ta hra mi nabídlo něco, co  těžko můžu popsat. Je to kombinace tíživé atmosféry, zmaru a přitom určité naděj, ten pomalu odkrývaný příběh Propasti, velmi těžké puzzly/hádanky/questy, nádherný design právě díky 3D. A tak starou hru v tomhle podle mého nic nepřekonalu další 23 let. Škoda.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #277 kdy: Září 02, 2016, 19:20:26 »

20 let je dlouhá doba, kupodivu by ani jeden neřekl, jak rychle to uběhlo :) Těžko říci, jestli bych se k RPG/dungeonům dostal dříve. V první polovině 90. let jsem měl zcela jiné zájmy a s Didaktikem jsem se rozloučil někdy v roce 1993-4, moc mě to nebavilo a programování šlo tou dobou taky mimo mě. Na školních PC to byla klasika - Wolf 3D, Golden Axe, nějaké plošinovky a závody. Část spolužáků hrávala Dračí doupě, ale to jsem ani netušil co je  a později to vystřídaly kartičky - Magic the Gathering. Pamatuju si, že spolužák skloňoval ještě Dunu, ale těch šťastlivců, co měli vlastní PC, moc nebylo. Na škole se tohle změnilo až s příchodem prvního pentia, kdy se po Doomovi objevili Heroes, ale dungeon ani jeden. Asi by mě tenkrát brzdila hlavně jazyková bariéra.

S tím Diablem to byla taky docela náhoda. U mě to nemělo šanci běžet, takže jsem to pustil z hlavy. Poté přišli MM6 a namísto Diabla se ke mě dostaly Baldur's Gate :) Takže z tohoto pohledu patřím mezi tu novější generaci :) Někdy v mezidobí jsem se dostal k Realms of Arkania, ale problém byl, že jsem se dostal jen k německé verzi. U Betrayal at Kronor si vybavuju, že jsem měl nainstalovanou češtinu, tudíž to musel být už rok 2001. Navíc mám pocit, že jsem to porovnával právě s Baldur's Gate.

Slovo dungeon jsem dlouhou dobu nepoužíval, protože mi unikal zrovna ten význam. Teprve po odehrátí řady RPG jsem si začal všímat různých niancí a později jsem se přiklonil k tomu, že dungeon je RPG, které více staví na dobrém zvládnutí vývoje postav, mechanik hry a používá přímočařejší dějovou linku (a samozřejmě složitá puzzle :) ). Kdežto klasické RPG staví více na příběhu a hráči se snaží s průchodem různě pomoci. Realms of Arkania je třeba z mého pohledu přesně na hranici a to díky novice módu. Naopak jako typické RPG mi přišel Betrayal, ale z toho jsem odehrál hodně málo, takže znám jen ten úvod. S Diablem pak přišly různé mixy, ale hlavně se dostavila éra 3D a obecného zjednodušování.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #278 kdy: Září 02, 2016, 19:36:27 »

Betrayal at Krondor mi skoro přijde jako samostatná škatulka v rámci cRPG. Nevim s čím jiným bych to srovnával (herně).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #279 kdy: Září 04, 2016, 18:31:07 »

Když už jsem na to minule narazil, jaké herní weby vlastně dodnes ještě sledujete? Myslím teď jen CZ/SK. Popř. k tomu dopište preference ;) Z toho mého okruhu je toho už opravdu málo, protože i když některé prolézám v celkem pravidelných intervalech, většina už je jich v podstatě mrvých. Z těch živých je to snad už jen gothicz.net a oldgames.sk, popř. stránky o Heroes. Občas jsem zavítal na Vault (madbrahmin.cz ?) a dříve to byly i stránky o sérii TES na Bonuswebu.

Svého času jsem vkládal naděje do stránek o Zaklínači, ale to nakonec vzalo za své. Stránky o Skyrimu mě už taky nedokázaly nadchnout. Ostatně u nich byl problém, že vznikly dedikovaně - mimo Bonusweb TES stránky. Nevím, jestli je to dnešními hrami, nebo se lidé už nedokážou takto nadchnout pro jednu hru/sérii. Přitom dnešní možnosti tvořit stránky jsou zcela jiné. Nově mě naopak potěšilo, že se opět oživily stránky o infinity hrách - infinitygames.cz (původně http://www.baldursgate.goo.cz/).

Možná by bylo zajímavé, kdybyste připsali i nějaké historické stránky, které už dnes třeba neexistují. V tomhle bych si třeba rád rozšířil obzory.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #280 kdy: Září 04, 2016, 19:12:56 »

Z hernich webu sleduju samozrejme tento :) Pak uz jen Games.cz, kde ale spíš tak jen projíždím titulky a sem tam se do něčeho začtu. Někdy se až divím, že že za 3 měsíce třeba nepřečtu ani jediný článek, protože mě absolutně nic nezaujalo.

Pak jsou tu weby, které jsou současně i databázemi, takže určitě oldgames.sk a databaze-her.cz.

Z těch mrtvých pak jsem měl moc rád rpghry.cz (a předtím ještě runetekovy dungeony.cz).

Z těch zahraničních pak hltám crpgaddicta, občas jeho adventurní obdobu Adventure Gamer a sem tam RpgCodex.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #281 kdy: Září 04, 2016, 22:21:34 »

Vidíš, z těch komerčních sleduju samozřejmě všechny ty hlavní + pctunning, kde už to hrami taky zavání více a hlavně kvůli různým obecným tématům. Ale čtu taky jenom něco. Spíš to jenom prolítnu a když mě nic nezaujme, tak jdu dál.

Dungeony.cz si pamatuju ještě z VŠ, hlavně kvůli tomu prima číslování novinek :) RPGhry jsou bez debat, těch byla velká škoda. Nejvíc mě zamrzelo, když Dave uzavřel i komentáře, protože teprve od té chvíle to začalo umírat.

U těch zahraničních krom rpgcodexu koukám i na rpgwatch, je to takový zajímavý protipól.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #282 kdy: Září 05, 2016, 01:53:16 »

Já mám rád stránky sigil.cz, taky madbrahmin.cz, samozřejmě gothicz.net. Nicméně jsou to všechno stránky o již docela starých hrách, tudíž již příliš nežijí, zejména co se týče komunity lidí, kteří tam dřív chodili. Ale mám pocit, že to není jen stářím her (protože gothicz komunita je i risen hrách, které jsou poměrně nové), ale taky dobou a tím, že tyto herní weby dost těžce převálcovali věci jako facebook. Alespoň když to třeba vezmu na gothicz.net, tak na fóru už moc lidí není. Nový se neobjevují skoro vůbec a ti starší postupně mizí. Ale když už dá někdo něco na facebook, má to vždy mnohem větší ohlas. Zejména u tamního fanartu je to docela vidět.

Myslím, že to je pak i důvodem, proč obecně příliš nefungují a ani nevznikají weby nové. Lidé je příliš již nepoužívají, jak ze strany těch autorů, tak potom i těch uživatelů.

Z komerčních stránek, já nemůžu říct, že bych je sledoval nějak konkrétně, ale využívám RSS, a mezi sledovanými stránkami mám i pár těch nejznáměnších herních webu. Pravda, většina těch stránek mě moc nezajímá, takže i když tam dávají články často, jen málo kdy je čtu.

Zahraniční pak vyloženě nesledují žádné, dřív jsem chodíval na worldofgothic.de ale tam už to taky docela dobře chíplo. Jinak spíš jen, když něco vyloženě hledám, ale nechodím nikam pravidelně.
IP zaznamenána

Lord Owl

• Host
« Odpověď #283 kdy: Září 05, 2016, 09:02:15 »

Jelikož volného času není nazbyt, tak se dostanu kromě běžných domácích i-periodik v zahraničí jen na "maps4heroes.com", nedočtu se tam nic víc, než pár nových map (ke stažení) do pro mě poslední rok aktuální hratelné verze Heroes3 - Horn of the Abyss.
Mám doma nerozjetá (nerozbalená) RPG, jako např. Divinity - The Dragon Knight Saga, které vím že jsou super, ale toho času není.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #284 kdy: Září 24, 2016, 20:59:42 »

Ubisoft o hrozícím násilném převzetí: Může to ohrozit naši kreativitu ... no, že by Vivendi nerozuměla hernímu průmyslu je dost směšné tvrzení, když svého času drželi velmi cennou značku. Obava Guillemota je na místě, ale to se holt obchodovatelným firmám stává, že je taky někdo může koupit. O žádné násilné převzetí se nejedná, tak to prostě chodí. A že je Vivendi odstřihne od financí je více, než jasné. Ale to přeci záleží hlavně na Guillemotovi, jestli dokáže akcionáře přesvědčit a tím přesvědčit myslím činy, ne standardními manažerskými kecy. Já z toho taky úlně nadšený nejsem, protože Ubisoft je jednou z mála společností, co ještě v hrách myslí na lokalizaci do češtiny, ale mě na druhou stranu z té jejich současné tvorby prostě nic nezaujalo, takže osobně je mi osud Ubisoftu vlastně ukradený. Zajímá mě to opravdu jen kvůli značce Might and Magic.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 89