Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 23:22:25
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 89

Autor Téma: Koutek úvah a rozjímání o hrách  (Přečteno 279534 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Koutek úvah a rozjímání o hrách
« Odpověď #150 kdy: Leden 25, 2016, 17:02:25 »

Perfektní článek! V dnešní době už mívám obavy něco podobného číst, obzvláště pokud se pod to podepíše Lucka, to je pak spíš myšleno jako parodie, ale Radka si odněkud vybavuju. Je to opravdu hezky napsané a je to velmi zajímavý průřez napříč žánrem dungeonů/RPG. Má tam hodně společných prvků s mými preferencemi, akorát u Stonekeep bych asi nesouhlasil, že je spíše do počtu.

Je to hra, kterou jsem kdysi vzdal, ale už jí mám od pátku opět nainstalovanou a připravenou k pokoření ;) Bylo to v té "moderně" (rok 2000) pro mě něco, jako před pár lety MM:X vzhledem k dnešku. Krokovací pohyb mi u toho vůbec nepřišel a atmosféricky to bylo dobré. Netuším, kde jsem skončil a proč, na vinně byla nejspíše jiná hra.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #151 kdy: Leden 25, 2016, 18:59:10 »

Jo moc pěknej článek a výběr her, grsfický orgie :) Trochu mě zarazil sice obrázek z UU1, který možná naznačuje až příliš, ale kdo hrál, ví, kdo nehrál asi nedovtipí.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #152 kdy: Leden 28, 2016, 08:35:37 »

Torment: Tides of Numenera je v Early Access. Nebýt toho, že je to vázané na Steam, tak bych to i zkusil, ale takhle teprve uvidím.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #153 kdy: Leden 28, 2016, 15:48:58 »

Nepochopil jsem u toho, jestli tento přístup mají i ti, co to podporovali na kickstarteru a neměli betu (tj dali menší příspěvek), nebo jestli si to člověk musí jakože nyní koupit, aby ten EA měl. Protože u mě na účtu se nikde nezobrazuje ona možnost kódu pro steam, že bych to jako aktivoval a měl k tomu tak přístup.

Nicméně nutno říct, že ta cena 42 eur je docela dost. Když si vezmu, že já na to přispěl nějakých 25-30 dolarů :).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #154 kdy: Leden 28, 2016, 16:43:54 »

Co jsem pochopil z dřívějšího oznámení bety, tak do bety mají přístup jen ti, co dali patřičný příspěvek a o nějaký měsíc později měl najet Early Access, ve kterém to mělo fungovat už jako předprodej. Mě se to teď hlavně plete ještě s něčím jiným, kde se opravdu jen má doplácet poplatek za přístup do EA, takže úplně 100% si jistý nejsem. Každopádně ta cena mluví spíš rovnou pro předprodej.

Není to úplně nejhezčí částka, proto se mi to moc nechce investovat na Steamu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #155 kdy: Leden 28, 2016, 16:49:20 »

No jo, předprodej je jasný, tedy i člověk, který na kickstarteru nic nedával, si nyní může EA koupit a zaplatit si tak za to, že může být betatester. Mě ale spíše zajímá, co ti, co to již podpořili a kteří si tedy EA nebudou kupovat v předběžném prodeji (když už mají nárok na jednu kopii). Přišlo by mi logické, kdyby přístupk EA verzi měli také, ale na účtu jsem to nikde nenašel.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #156 kdy: Leden 28, 2016, 21:23:30 »

Acháá, teď mě teprve docvaklo, na co si ptal. Já u toho jednoznačně čekám DRM-free verzi, takže tohle mě nedošlo, ale podle mě by všichni, kdo to mají backnuté a mají o Steam zájem, to měli dostat už teď. Svým způsobem by byla sviňárna, kdyby do toho mohli vstoupit jen ti s beta tierem anebo nově platící.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #157 kdy: Leden 29, 2016, 11:30:50 »

Koukl jsem teď na komentovanou ukázku a musím říci, že mě to moc nenadchlo ... na Pillars of Eternity jsem se třeba docela těšil, ale doteď nemám chuť se ke své rozehrávce vracet. Tides of Numenera mi to stylizací nějak moc připomíná, takže to vynechám, dokud nedohraju alespoň to PoE.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #158 kdy: Únor 22, 2016, 18:20:38 »

Tak HTC nám už také vyrukovalo s headsetem pro VR a cena je ještě o kus vyšší ... Je tedy fakt, že to bude v základu kompletnější oproti Oculu, ale pořád je tu ten problém s upgrade PC. Hololens od Microsoftu pro změnu vyčkávají, nejspíše tuší, jak VR v podobě OR a HTC pohoří. Opravdu se z toho stává (pro nejbližší měsíce) záležitost čistě jen pro nadšence.
IP zaznamenána
This is the end ...

Chidlink

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #159 kdy: Duben 26, 2016, 21:28:08 »

Co říkáte na tuhle recenzi na indianovy ? Upřímně jsem byl šokován závěrečnou známkou.
No posuďte sami:
Nutno ještě podotknout že hra má herní dobu 6 hodin a stojí 1800 Kč.
« Poslední změna: Duben 26, 2016, 21:33:12 od Chidlink »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #160 kdy: Duben 26, 2016, 21:54:25 »

No, podle toho jeho komentáře a věcí, kterých jsem si sám stihl všimnout, jsem si myslel, že to má v úmyslu zdrbnout, ne z toho udělat nadprůměrnou záležitost :D Hlavně mě dostala ta hláška, že herní doba 6 hodin je už natahování děje.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #161 kdy: Duben 27, 2016, 10:46:28 »

Tak v dnešní době už může dělat recenze kde kdo, no. Roztomilé je, že hra od něj dostala 80% díky tomu, že měla dobrý příběh, přičemž se mu ale nechtělo příběh zkoušet a testovat jiné varianty, protože by to utrpení musel procházet znovu a málem u toho usnul (neb je to stereotypní a k hranici oné úžasné doby hratelnosti 6 hodin se to uměle natahuje neustálím střílením vln stejných nepřátel). Hra je to vesměs po všech stránkách nehratelná, navíc i technicky nezvládnutá, příběh nemá nápad a vychází jen s propojení se seriálem, které se ale nepovedlo, i přesto on má rád příběhy a tak tomu dal tu osmičku :).

Osobně mě více fascinuje, že jsou lidé, kteří jsou ochotni tuto hru opravdu koupit a hrát. Hodně to vypovídá o dnešní době. Kdyby člověk šel na dva 3hodinové filmy z stejného prostředí, vyšel bu mu "herní zážitek" z toho nastejno, mělo by to smysluplnější příběh, reálnou grafiku a bylo by to výrazně levnější.

Ale lidem to prostě stačí, no. Bohužel tento trend je i u RPG her. Není náhodou toto taky RPG hra (vždyť to má příběh a člověk se přece vžívá do hlavního hrdiny, takže to musí být RPG hra)? Todle je ostatně důvod, proč nové hry už víceméně vůbec nehraji.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #162 kdy: Duben 27, 2016, 22:55:33 »

Všiml jsem si, že jste už probírali s mírnými obavami Elex. Podřízení široké hráčské veřejnosti už je dneska standard. Trochu změnu si slibuju akorát od druhého DLC k Zaklínači 3.

Pokud jde o ty interaktivní filmy, mě to taky nějak nejde do hlavy. Ne že by to dříve taky nebylo, ale propojení filmu a hry bylo prostě na úplně jiné úrovni, viz třeba Wing Commander.
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Starší člen
« Odpověď #163 kdy: Duben 28, 2016, 00:20:30 »

Tak ony recenze a vůbec všechno na Indianovi nelze brat vazne. Asi před pul rokem jsem nejak zabloudil na ty jejich videa a nestacil jsme zirat co se tam deje. Nejhorsi je ze dnesni hraci to sleduji a mysli si ze to je v poradku. Ale ono obecne dnesni povedomi mainstreamove verejnosti o hrach je presne v tom duchu jak je v te recenzi na QB. Je se s lidma co hraji hry setkavam denne a skutečnost ze třeba 10 hodin dlouha hra je v poradku je smutny fakt. nedavno jsem jednomu co se ptal na Zaklinace 3 neprozretelne řekl ze to muze klidne hrat i 200 hodin, vydesene se na me podival se slovy, tak to ne to by byla strasna ztrata casu, ja potrebuju hru na vikend abych si poradne zahral. :)

S Elexem mozna piranha trefi lepe nez z Risenem, protože fantasy zanr je uz tak vydojeny ze to skoro nikoho nezajima, ted zacina ve hrach era scifi, vesmiru, virtualni reality a pohledu do budoucnosti. Scifi spalo hezkych par let, protože zejména diky panovi prstenu a jeho filmum dlouha leta bylo fantasy na koni. Takze sice Elex vypada vselijak, ale rozhodne jdou s dobou:)

Interaktivni filmy byli kdysi velmi popularni, hry jsou jako moda, porad se v mensich ci vetsich obloucích vraci zpet, protože si někdo mysli ze zrovna prisla ta doba kdy to bude lepsi nez dřív, tedy v te době kdy to totalne ztroskotalo. Pekny priklad je nynejsi boom virtualni reality. To uz tady jednou bylo, nekdy koncem 90 let. Doapdlo to velmi, velmi zle. Virtualni realita v te době byla draha a pro většinu hracu nedostupna jak ta helma tak hardware na kterem to mohlo bezet, neposkytovala stejnou kvalitu zobrazeni jako klasicky monitor, a lidem se z toho dělalo spatne. A co mame ted. Je to drahe, vypada to hur nez na monitoru (tedy pokud nemate pocitac za 70 000) a lidem se z toho dela blbe, takze to zrejme dopadne uplne stejne jako před lety:)
« Poslední změna: Duben 28, 2016, 00:35:57 od flash »
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #164 kdy: Duben 28, 2016, 10:15:30 »

Všiml jsem si, že jste už probírali s mírnými obavami Elex.

Podle toho, co jsem zatím viděl, bude Elex jen přeskinovaný risen3. Osobně nemám mírné obavy z toho, co z toho bude, ale naopak tomu absolutně nevěřím a defakto mě ta hra vůbec nezajímá. Spíš by mě hodně překvapilo, kdyby z toho udělali dobrou RPG hru. Ale PB jsou dlouhodobě mimo a osobně tento můj dříve oblíbený tým vývojářů považuji za mrtvý. Ti už nevyplodí nic, co by stálo za to ztrácet tím čas.

Přičemž je úplně jedno, jestli to bude fantasy nebo scifi, nebo mix. Na tom mi nezáleží a mám rád obě prostředí, pokud se v nich hra podaří.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 89