Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:42:36
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Nevydá se jinam  (Přečteno 10745 krát)

Templayer

• Host
Nevydá se jinam
« kdy: Září 21, 2015, 12:40:46 »

Odezva na toto uzamčené téma
http://www.svetmightandmagic.cz/forum/index.php?topic=900.0

Citace
4Milhaus: Schválně jsem to nechal být, vzhledem k tomu, že jde o aprílové téma, které vlastně vzniklo z úplně jiného důvodu. Zajímalo mě, jestli se tenhle týpek změnil nebo ne ;)

Každopádně bych se rád všem omluvil za to, že jsem vás dopředu nevaroval a nechal to dojít až takhle daleko. Ale tak šanci by měl prostě dostat každý (byť v tomhle případě už opakovanou) a bylo by to proti volnosti, kterou jsem tu na počátku slíbil. Jenomže nevýhodou admina je, že si tu jedním dotazem může zobrazit veškeré příspěvky jednoho člověka a rovnou si je srovnat s Knihou návštěv, což občas trochu láká i něco zacitovat (obzvláště rozpory). V tomhle případě už to nutkání přerostlo únosnou mez a tak to utnu osobně (tímto se omlouvám KILLERovi, že to uzamknu sám).

Dělat práci pro komunitu vypadá jinak, než se chtít na úkor komunity zviditelňovat a to je to, co mě vždycky vadilo a co prostě někteří lidé nechápou a ke vší smůle ani nikdy nepochopí. O to hůře, pokud mají zároveň pocit, že svět se točí jen kolem nich a je vůči nim nepřátelský, protože nechápe jejich geniální myšlenkové pochody. Upřímně řečeno, raději jednoho "geniála" vyměním za 100 "obyčejných" hráčů, kterým jde opravdu jen o hru a o potěšení z hraní.

Téma uzamykám a zřejmě i proti svým zásadám promažu.

Nedostal jsem příležitost odpovědět. Ani nevím, co přesně bylo promazáno. Začnemež u té geniality - nejsem geniální, nikdy jsem nebyl a ani nikdy nebudu. Znám pár geniálních lidí. Nepatřím mezi ně. A nevzpomínám si, že bych něco takového o sobě někdy řekl.

Stejně tak se samozřejmě svět netočí kolem mne. Nevím, co vyvolává tuto impresi, ale zřejmě to bude fakt, že jsem měl toto fórum ("Hospodu") za společenské vyžití a možnost poklábosit s oldschool fandy a proto jsem reagoval na každý příspěvek a vedl diskuzi o všem možném. (nejsem na žádné sociální síti ve stylu té kraviny facebooku).

Zviditelňování - nevím, co přesně je tím myšleno, ale pokud někdo zmínil nějakou hru a já jsem kolem ní udělal video / videa (v podobě playlistu, nikoliv spamování většího množství), tak jsem je sdílel. Činy nad slova. Nikdo nenapsal nic proti. Nikomu to nevadilo a jestli ano, nedal to najevo.

Dle Elemira jsem jeho sociální experiment zklamal, když jsem řekl, že neimplementování formy volání na webformu není problém se systémem (za podmínky, že nejsem debil a nepoužívám Internet Explorer). Doteď nevím, co jsem na tom řekl špatně? Ne každý je ovečka, aby naoko souhlasil s vyšší autoritou, řeknu svůj názor, nemám hnědý nos. Pokud někdo řekne, že je nebe žluté, taky s tím nebudu souhlasit.

Alespoň, že admin přiznal nedodržení slibu (na začátku svého komentáře) a absenci dodržování principů morální integrity (na konci, že jde proti svým zásadám). Přijde mi docela nefér takto někoho testovat "na změnu", obzvláště, když si admin myslí, že pozná člověka během jednoho týdne z pár zpráv na fóru. Opravdu poznat člověka znamená znát jej víc jak rok a nejen ve virtuálním světě. Ale ve světě předsudků a běžné přetvářky zřejmě nic jiného očekávat ani nemohu.

V jednom příspěvku jsem ba dokonce přímo napsal, že hádat se se mnou (v tom konkrétním případě o logice) nemá cenu, protože si za svým názorem budu skálopevně stát a to i přes šanci, že bych se mohl mýlit.

Jestliže beru některé zprávy jako nepřátelské - to možná už i ano, jsem ze života zvyklý, na tom se nic nezmění, životní zkušenosti jsou životní zkušenosti. Nevím, proč si admin myslel, že se jakkoliv "změním" (v jakém slova smyslu? Jakožto celá osobnost otočená naruby?)

Takže se všem dotčeným omlouvám a pokud se někdo cítí extrémně dotčen (ikdyž v tom případě netuším, proč to nedal najevo dříve), nechť zde zanechá zprávu a já se oficiálně omluvím.

Kromě toho má aktivita na tomto fóru hasne, kromě v odstavci výše zmíněného (a pokud vyrobím / povede se mi něco užitečného, viz. natahování na vysoké rozlišení v režimu okna pro MM6 a 7, včetně st. animací).

Temp
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Nevydá se jinam
« Odpověď #1 kdy: Září 21, 2015, 12:59:58 »

Kromě toho má aktivita na tomto fóru hasne, kromě v odstavci výše zmíněného (a pokud vyrobím / povede se mi něco užitečného, viz. natahování na vysoké rozlišení v režimu okna pro MM6 a 7, včetně st. animací).

Temp

Díky Bohu, protože pokud ti to nedochází, je to jen ztráta času ...

Pro ostatní ... nesmazal jsem nic, byl to jen test ;)

Mimochodem, tohle rýpnutí si prostě neodpustím, já vím Templayere, že neuznáváš autority, ale proboha, já nejsem žádný prototyp programátora, přesto nemůžu nechat bez povšimnutí ty kydy mimo. To se na mě opravdu nikdo zlobit nemůže.

A probůh, z čeho ty máš být zvyklý?? Máš život teprve před sebou a řídíš si ho sám. Buď rád, že jsem tě nemusel zaškolovat, to bys teprve úpěl ...
« Poslední změna: Září 21, 2015, 13:14:20 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #2 kdy: Září 21, 2015, 13:26:13 »

já když byl admin, dokázal jsem člověka odhadnout (tj to, jak se bude chovat dál na fóru a jestli s ním budou či nebudou problémy) cca dle jednoho příspěvku :). On to člověk pak vnímá trošku jinak. Na druhou stranu bylo zajímavé sledovat, jestli se můj odhad potvrdí či nikoliv. Myslím, že mi to tak nějak zůstalo do dnes. Ale to jen tak na okraj. Se znalostí člověka jako celku a jeho osobnosti, to nemá nic společného. On se člověk velmi často nezná ani sám, na tož, aby jej znal někdo jiný. Paradoxem je, že aby poznal sám sebe, musí mu nutně pomoci ti ostatní, jelikož ti jsou tím "zrcadlem", v kterém se může člověk poznat.

Je to tak všude, i třeba v geometrii. 1 bod není nic, nemůže se definovat, nemůže se najít, nemůže se "poznat". 2 body již tvoří přímku, pořád to není dost, ale alespoň mohou sami sebe definovat, mohou definovat vzdálenost od sebe, mohou definovat dobu - čas, dle vzájemného pohybu atd.

Tedy jiné lidi bych z procesu sebepoznání rozhodně neodstraňoval :).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: Září 21, 2015, 13:41:23 »

Já ti Milhausi rozumím, protu tu mám tu kličku, ale mám toho k řešení opravdu moc a musím dělat podobně nepopulární rozhodnutí. Minimálně 2x dostal šanci, já neříkám, že je úplně mimo, ale tohle je prostě můj prostor. Je mi jedno, že uráží mě, ale pokud uráží i jiné, je to pro mě opravdu problém. Vím, flash si o to skoro říká, ale doprčic, řadu z vás já mám spojených s určitými vzory ... ty Milhausi, Gothic, Richmond ... ani to neví, ale jeho GoldBox sérii sleduju ... neříkám, že jste pro mě nějaké modly, ale proboha, zapomněli jsme snad na vzájemnou úctu?? Pokud ano, ať ten web prostě převezme někdo jiný, já už na to sílu prostě nemám.
IP zaznamenána
This is the end ...

Lordgraa

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: Září 21, 2015, 14:58:05 »

Elemire, viď že je ta "novinka" na homepage jen žert a nemyslíš to vážně? Přeci kvůli jednomu *censored* nehodíš za hlavu projekt, na kterém si strávil 10 let (oficiálně)!

Mnozí z nás na tvém webu začínali a byla by škoda to teď ukončit, když se blíží 30. výročí MaM a snad i malinká naděje na pokračování...

IP zaznamenána
Česká fanstránka herní série Heroes of Might and Magic http://www.worldofheroes.cz

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #5 kdy: Září 21, 2015, 16:15:14 »

Já ti Milhausi rozumím, protu tu mám tu kličku, ale mám toho k řešení opravdu moc a musím dělat podobně nepopulární rozhodnutí. Minimálně 2x dostal šanci, já neříkám, že je úplně mimo, ale tohle je prostě můj prostor. Je mi jedno, že uráží mě, ale pokud uráží i jiné, je to pro mě opravdu problém. Vím, flash si o to skoro říká, ale doprčic, řadu z vás já mám spojených s určitými vzory ... ty Milhausi, Gothic, Richmond ... ani to neví, ale jeho GoldBox sérii sleduju ... neříkám, že jste pro mě nějaké modly, ale proboha, zapomněli jsme snad na vzájemnou úctu?? Pokud ano, ať ten web prostě převezme někdo jiný, já už na to sílu prostě nemám.

já to nemířil k tobě, ale spíš o něco vedle (tj k autorovi tématu, který to ve svém prvním příspěvku řeší) :). Tedy s tebou a s tím, co jsi psal, souhlasím, alespoň tedy do značné míry v tom, co sám vidím či čtu. Pravda, nevím, jaké spory mezi vámi tomu předcházely a to jde mimo mě. Ale prostě vnímáš věci podobně jako já :).

Ostatně, já, kdybych byl ještě admin na foru o gothicu, bych jej z dost vysokou pravděpodobností již dávno zlikvidoval. Ale pravda, tam to bylo trochu přísnější a ostřejší, tady je to mnohem více volné.

edit: ty věci o konci s webem, ty nemyslíš vážně, že ne :).
« Poslední změna: Září 21, 2015, 16:26:24 od Milhaus »
IP zaznamenána

Templayer

• Host
« Odpověď #6 kdy: Září 21, 2015, 18:29:08 »

Citace
já neříkám, že je úplně mimo,

Citace
kvůli jednomu *censored*

Citace
, bych jej z dost vysokou pravděpodobností již dávno zlikvidoval.

Může mi někdo prosím říct, čím jsem si různé nadávky a likvidaci vysloužil? Citace prosím. Maximálně rok dozadu.

Člověk vytvoří téma, jen aby se všem omluvil a zjistil, co vlastně provedl a dostane se mu nadávek, bez psaného opodstatnění. Nespletli jste si mne s někým?
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #7 kdy: Září 21, 2015, 19:41:58 »

No, na fóru gothicu to od určitého momentu, kdy skončila volnost, bylo to, že admin uzavřel nějaké téma jasným signálem k tomu, že se již nikdo na dané téma nemá bavit, polemizovat o něm, či jakkoliv jej zpochybňovat, případně se začít obhajovat. Prostě to téma bylo uzavřeno a tím skončilo. Pokud to někdo obešel jakýkoliv způsobem a znovu to téma otevřel (třeba založením nového tématu), byl to sám osobě důvod k jeho zabánování. Protože nerespektoval jasné rozhodnutí vedení, že diskuze na téma skončila. Max mohlo dojhít ke komunikaci osobní (pomocí osbních zpráv), ale i to jen za předpokladu, že někdo ve vedení se o tom vůbec bavit chtěl. Pokud nechtěl, smůla. Stejně tak, pokud někdo nerespektoval rozhodnutí vedení, že například nemá o něco zájem (o nějaký příspěvek na web) a začal o něm polemizovat, nebo se kvůli tomu dohadovat, opět to mohlo být důvodem k jeho likvidaci.

Ono si lidé často myslí, že web/fórum je nějaký veřejný prostor, kde si mohou lidé psát co chtějí, dle obecných pravidel ve veřejnosti, nebo popřípadě ještě hůř, dle svých vlastních pravidel. Jenže ono to tak není. Web/fórum je spíše jako dům, který někdo vlastní. Jeho vlastník pak také stanovuje pravidla, podle kterých se musejí chovat ti, kteří chtějí do toho domu vejít. Určuje co chce a co nechce, koho chce a koho nechce atd atd. Pokud mi někdo donese předmět, protože si myslí, že mi v mém domě chybí a já jej nechci, tak si jej prostě do svého domu nedám. Záleží také jen a pouze na tom, kdo onen dům vlastní, jak moc bude tolerantní vůči těm, kteří ho navštíví. Může být hodně toleratní, nebo může také být absolutně netoleratní vůči čemukoliv, co se mu nelíbí (co porušuje jeho pravidla). Host ale majitele domu, ať už rozhodne jakkoliv, musí respektovat vždy. Pochopitelně, pokud host nerspektuje majitele, těžko lze očekávat, že jej majitel bude tolerovat. To je zřejmé.

Ostatně to byl důvod, proč třeba na fóru o gothicu se v určitý moment změnila tolerance různých prohřešků a volnosti hostů (byli jsme tehdy spíše kamarádi se všemi uživateli a prostě tam byla pohoda), na netoleranci jakéhokoliv porušování pravidel nebo nerespektování rozhodnutí vedení. Dokud uživatelé respektovali vedení a nepřekročili jisté hranice, mohli jsme se chovat toleratně, jako kamarádi. Jenže pak se někteří tamní lidé začli chovat jako hovada, překročili tu hranici, hádali se kvůli každé kravině, napadali a uráželi moderátory a podobně. Když to překročilo jistou mez a začali napadat i majitele toho webu a fóra, který navíc s daným tehdejším problémem neměl nic společného a vůbec nevěděl, o co jde, tak jej to dožralo, zklamalo i urazilo současně. Tehdy taky uvažoval o tom, že skončí. Nakonec se ale rozhodlo, že se prostě změní přístup.

On se totiž člověk nějak musí bránit. Mě samotnému se hodněkrát stalo, že jsem třeba dva dny pracoval na něčem, co mělo té komunitě pomoci a prostě věci zlepšit, ve svém volném čase, zadrmo, jen proto, aby to bylo pro ostatní lepší. Nečekal jsem za to obdiv, nebo chválu, nebo že se mi bude někdo klanět, jaký jsem borec, takové příspěvky mě spíše uváděly do rozpaků a byly spíše nepříjemné. Protože jsem z nich často měl pocit, že mi jen dotyčný leze do zadku, aby si šplhl a že to nemyslí vážně, ale současně jsem si nebyl jist. Dělal jsem to proto, abych někomu pomohl. Ale nečekal jsem, že to budou lidé jen kritizovat, reskeptive jen na to nadávat. Kritiku bych přijal, ne vše se povedlo vždy hned a mnohdy to bylo přínosné. Jenže když se tam projevovali jen ignoranti, kteří jen nadávali, vůbec je nezajímalo, proč jsem to dělal, k čemu to má být, v čem to má pomoci, sami nikdy nic neudělali, i když mohli a nikomu nepomohli, tak jsem měl sto chutí toho nechat a vykašlat se na to. Proč bych to měl dělat, když jedinou odezvou jsou ignoranti, které to nezajímá.

Já bych to tedy ještě přešel, nicméně na tom fóru bylo více moderátorů a lidí, kteří tam pracovali pro jiné. Bylo hodně těžké najít ty, kteří se na to hodili a ještě těžší je bylo přesvědčit, aby to dělali. A bylo hodně nepříjemné pak o ně přijít jen proto, že jim tam pak nadáváalo kdejaké 10-20leté děcko jen proto, že jim uzavřeli třeba téma, nebo něco smazali, nebo jej nějak odpálkovali. Museli jsme chránit i je.

Po změně přístupu začala tvrdá diktatura. Každý, kdo to nerespektoval, nebyl tolerován. Prostě tam platila pravidla majitele fóra/webu, který je navíc mohl dle uvážení kdykoliv změnit a nemusel to nikomu odůvodňovat. Pokud se to někomu nelíbilo, mohl odejít, pokud neodešel a rozhodl se to dávat najevo, byl odejit. :).

Mě vyhovalo více, když to bylo volnější a v klidu, měl jsem to tak více rád a bylo to vše přátelské. Jenže v dané situaci, pokud by to tak zůstalo, by se do měsíce nikdo o web ani fórum nestaral a majitel jej po té smazal.

Tolik vystvětlení, proč bys měl na tom foru tam problém. Nerespektuješ majitele a jeho pravidla.
« Poslední změna: Září 21, 2015, 19:46:02 od Milhaus »
IP zaznamenána

Templayer

• Host
« Odpověď #8 kdy: Září 21, 2015, 19:48:38 »

No, na fóru gothicu to od určitého momentu, kdy skončila volnost, bylo to, že admin uzavřel nějaké téma jasným signálem k tomu, že se již nikdo na dané téma nemá bavit, polemizovat o něm, či jakkoliv jej zpochybňovat, případně se začít obhajovat. Prostě to téma bylo uzavřeno a tím skončilo. Pokud to někdo obešel jakýkoliv způsobem a znovu to téma otevřel (třeba založením nového tématu), byl to sám osobě důvod k jeho zabánování. Protože nerespektoval jasné rozhodnutí vedení, že diskuze na téma skončila. Max mohlo dojhít ke komunikaci osobní (pomocí osbních zpráv), ale i to jen za předpokladu, že někdo ve vedení se o tom vůbec bavit chtěl. Pokud nechtěl, smůla. Stejně tak, pokud někdo nerespektoval rozhodnutí vedení, že například nemá o něco zájem (o nějaký příspěvek na web) a začal o něm polemizovat, nebo se kvůli tomu dohadovat, opět to mohlo být důvodem k jeho likvidaci.

Já měl za to, že původní téma bylo uzavřeno, protože se v konverzaci odbočilo úplně jinam, navíc tam bylo vcelku jasně naznačeno, že pokud se mají vést dialogy o něčem jiném, má se vytvořit nové téma.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #9 kdy: Září 21, 2015, 19:52:00 »

Kdyby to bylo proto, nenapsal by elemir ten příspěvek, na který si reagoval tímto tématem. Ostatně, doporučuji si ten jeho příspěvěk znovu přečíst a zkusit o něm přemýšlet. :) Je to zvláštní věc, ale lidé velmi často umí psát, ale neumí číst.
IP zaznamenána

flash

• Starší člen
« Odpověď #10 kdy: Září 21, 2015, 20:35:08 »

Cetl jsem co jsi Elemire napsal v uvodniku, a na jednu stranu to chápu, on unik z tohohle vseho je dost lakavy. Jenze třeba pro me, a myslim ze i pro spoustu ostatních, jsi hlavnim důvodem proc sem chodíme. Ne proto ze by jsme se do tebe zakoukali (smajlik) ale pro tvoji serioznost a pristup obecne. Presne tak, pokud se toho ujme někdo jiny, pravdepodobne to tady dost rychle vysumi, nebo se z toho stane stoka.

Ja jsem si vedom ze dokazu byt dost provokativni (Juju by mohla vypravet:) ale nikdy to nenecham dojit za unosnou mez. Preci jen uctu k temhle strankam a majiteli mam.

Stejne si myslim ze k tomu tady uz mas vybudovany vztah Elemire, a i když to tady oficialne opustíš, budes tu prudit porad:) Takze to je mozna zbytecne? Nevim, mozna to potřebuje nejaky cas, nebo tak něco..uvidíš.
IP zaznamenána

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #11 kdy: Září 21, 2015, 21:11:25 »

Také doufám Elemire, že vše zlé překousneš a ve svém úsilí vytrváš! Já tu jsem sice registrovaný zlomeček času, ale web samozřejmě čtu už několik let.  A vždy jsem k k tomuto projektu cítil velký respekt. A protože se mi série MM v poslední době natrvalo zapsala do srdce (a já se konečně zaregistroval!), tak bych to opravdu nesl těžce! :) Vydrž! :)
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #12 kdy: Září 21, 2015, 21:56:58 »

Já jsem se sem zaregistroal jen kvůli tomu, jakým stylem a způsobem psal Elemir novinky na webu. :). Ten jeho styl nebo sloh nebo jak to říct, jak píše a jak u toho uvažuje, se mi hrozně líbil/líbí. Jinak bych se sem zřejmě v době vydání desítky nezaregistroval :). (informace se dají najít i jinde, ale lidé nikoliv).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: Září 22, 2015, 09:18:08 »

Já se musím hlavně nejprve všem omluvit, poslední dobou mě dokáže vytočit i maličkost. Ono dokud jsem se mohl hrám v klidu věnovat, bylo to snadné, ale teď už se do toho třeba výrazně motají pracovní a osobní věci. Včerejší novinka byla už jen vyvrcholením toho, o čem už delší dobu přemýšlím. To opravdu nesouvisí jen se včerejškem.

Jenomže ani to není snadné. Předat web znamená předat ho někomu (o prodeji by nemohla být ani řeč), kdo se mu bude chtít věnovat a zajistí jeho existenci. Tu skupinu to zužuje o to, že web je skriptovaný a jsou tu části různého stáří a tedy i s různými technikami. Ve finále je to tak spíše danajský dar :) Byť jsem to prostředí sám stvořil, kolikrát v něm také dokážu perfektně zakopnout. A z druhé strany na mě tlačí jistá dávka ješitnosti, že přeci tohle vše jen tak někomu nenaservíruju na zlatém podnose ... :D

Souhlasím, že by to pro mě byl každopádně snadný útěk, ale nesnadný v tom, že utíkám od něčeho, co jsem ještě ani zdaleka nedokončil. Tohle si budu muset ještě pořešit. Ostatně jak poznamenal Milhaus v souvislosti s gothicz.net, pořešit toho budu muset více, resp. některé věci přehodnotit. Určitě nechci jít cestou restrikcí, pokud to bude jen trošku možné. Já třeba musím všem návštěvníkům bez rozdílu poděkovat za to, že s klasickým trollingem jsem se tu setkal jen jednou a to ještě na počátku webu.

Pro mě je tohle těžké v tom, že některé z těch věcí jdou proti mým představám o tom, jak by měl komunitní web fungovat. V tomhle jsem asi opravdu idealista a hlavně jsem se zasekl někde na přelomu milénia. Druhý problém je v tom, že jsem zároveň sólista. Šmahem ruky klidně vymažu vše, co se mě bezprostředně nedotýká a s tímhle neustále zápasím, protože to jde podle mě proti smyslu komunitního webu. Vím, místo sólisty by tu možná bylo v tuhle chvíli vhodnější jiné slovo začínající na s ...

Pokud jde o tu část s hrami, to je další věc, která se ale strašně těžko popisuje. Pokusil jsem o to už u World of Xeen. Krásná a strhující hra, jenomže na jedné straně máte hru a na druhé už myslíte jak tuhle či onu mapku vystavit na webu a jaké popisky jí dodat. Naposledy se mi tohle stalo teď u Lords of Xulima. Prostě mi to docela začalo křivit ten pocit z hraní. A nepomohlo ani to, že hraju hry mimo téma M&M ... u Wizards & Warriors jsem najednou začal uvažovat o fanwebu a u Relams of Arkania mě zastavilo jen to, že už tu existuje výborný web http://www.arkania.cz. Když trochu odbočím, Richmondův deník z BaK by mě opravdu zajímal ;) Otázkou je, jestli budu ještě někdy hry hrát normálně? Jestli mi napíšete, že to máte stejně, tak budu mít co dělat, tomu uvěřit :D

Nebudu teď hlavně nic slibovat, nechám tomu úplně volný průběh. Mám toho teď dost k zamyšlení, ale děkuji Vám za tu shovívavost. A hlavně mě nepřechvalujte, jak nemám dlouhé vlasy, tak jsou rudé uši hodně dobře vidět :D

A pokud jde o tebe Templayere, potíž je pořád stejná. Omlouvám se za ta příkrá slova, možná jsem měl být shovívavější, ale popravdě, tohle téma si nezaložil proto, že by ses chtěl někomu omluvit, naopak si omluvu podmínil dalšími podmínkami. Problém celého tvého uvažování je v tom tvém postoji, že si budeš za svým názorem stát, i kdyby snad byl mylný. Dokážeš si představit, kolikrák budeš muset v reálném životě ustoupit, protože to prostě jinak nepůjde? Tohle úplně vylučuje jakoukoliv diskusi a to je věc, která ti hodně chybí a důvod, proč nechápeš, co se tu kolem tebe děje. A ano, zklamal si mě, čekal jsem, že na VŠ se tyhle věci naučíš. Naopak, uzavřel si se v úplně jiném světě. Mě je úplně jedno, jaké máš ambice a jestli je tvojí metou stát se úspěšným YouTuberem, to je čistě tvoje věc, ale uvědom si jedno, kvůli tvému vystupování zde jsem šel klidně i proti svým zásadám a věř tomu, že tohle nebylo lehké rozhodnutí, tak se o to prosím ani slůvkem neotírej! Pokud budeš mít snahu něco na sobě změnit, nikdo s tím mít problém nebude, ale to je čistě na tobě.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #14 kdy: Září 22, 2015, 16:16:14 »

Když trochu odbočím, Richmondův deník z BaK by mě opravdu zajímal ;) Otázkou je, jestli budu ještě někdy hry hrát normálně? Jestli mi napíšete, že to máte stejně, tak budu mít co dělat, tomu uvěřit :D
Můj deník z hraní BaK je bohužel nepublikovatelný :) Když pominu překlepy, které se dají doopravit, tak jsou v něm fatální nedostakty jiného rázu. Nejednotné používání vypravěče (jednou to jsou ti hrdinové, jindy jsme to "my"), občas banální zamyšlení, které se později při hraní ukáže mimo mísu atd. Já si ten deník psal čistě pro své potřeby, protože v Krondoru není absolutně žádný žurnál a těch informací je obrovské množství. A když k tomu přidám, že hraju pouze o víkendech, tak samozřejmě, bych se v takové hře brzy ztratil. Ale musím přiznat, že v posledních letech jsem si na to psaní deníku i ruční mapování zvyknul a u her bez mapy si to vlastně takto užívám. NEchci tím hned tvrdit, že hry s mapou či detailním žurnálem se hrají hůř, to určitě ne. Je to prostě jiné, k některým hrám to prostě přidá na zábavnosti.

A jak jsi psal o Words of Xeen, tak tě chápu. Ten mám ještě před sebou, ale taky budu hraní přerušovat mapováním a deníkem, prostě to hraní "zbzdí", ale záleží na tobě, jestli ti tohle vadí nebo ne. Nemusí to nutně být zápor.
IP zaznamenána