No, na fóru gothicu to od určitého momentu, kdy skončila volnost, bylo to, že admin uzavřel nějaké téma jasným signálem k tomu, že se již nikdo na dané téma nemá bavit, polemizovat o něm, či jakkoliv jej zpochybňovat, případně se začít obhajovat. Prostě to téma bylo uzavřeno a tím skončilo. Pokud to někdo obešel jakýkoliv způsobem a znovu to téma otevřel (třeba založením nového tématu), byl to sám osobě důvod k jeho zabánování. Protože nerespektoval jasné rozhodnutí vedení, že diskuze na téma skončila. Max mohlo dojhít ke komunikaci osobní (pomocí osbních zpráv), ale i to jen za předpokladu, že někdo ve vedení se o tom vůbec bavit chtěl. Pokud nechtěl, smůla. Stejně tak, pokud někdo nerespektoval rozhodnutí vedení, že například nemá o něco zájem (o nějaký příspěvek na web) a začal o něm polemizovat, nebo se kvůli tomu dohadovat, opět to mohlo být důvodem k jeho likvidaci.
Ono si lidé často myslí, že web/fórum je nějaký veřejný prostor, kde si mohou lidé psát co chtějí, dle obecných pravidel ve veřejnosti, nebo popřípadě ještě hůř, dle svých vlastních pravidel. Jenže ono to tak není. Web/fórum je spíše jako dům, který někdo vlastní. Jeho vlastník pak také stanovuje pravidla, podle kterých se musejí chovat ti, kteří chtějí do toho domu vejít. Určuje co chce a co nechce, koho chce a koho nechce atd atd. Pokud mi někdo donese předmět, protože si myslí, že mi v mém domě chybí a já jej nechci, tak si jej prostě do svého domu nedám. Záleží také jen a pouze na tom, kdo onen dům vlastní, jak moc bude tolerantní vůči těm, kteří ho navštíví. Může být hodně toleratní, nebo může také být absolutně netoleratní vůči čemukoliv, co se mu nelíbí (co porušuje jeho pravidla). Host ale majitele domu, ať už rozhodne jakkoliv, musí respektovat vždy. Pochopitelně, pokud host nerspektuje majitele, těžko lze očekávat, že jej majitel bude tolerovat. To je zřejmé.
Ostatně to byl důvod, proč třeba na fóru o gothicu se v určitý moment změnila tolerance různých prohřešků a volnosti hostů (byli jsme tehdy spíše kamarádi se všemi uživateli a prostě tam byla pohoda), na netoleranci jakéhokoliv porušování pravidel nebo nerespektování rozhodnutí vedení. Dokud uživatelé respektovali vedení a nepřekročili jisté hranice, mohli jsme se chovat toleratně, jako kamarádi. Jenže pak se někteří tamní lidé začli chovat jako hovada, překročili tu hranici, hádali se kvůli každé kravině, napadali a uráželi moderátory a podobně. Když to překročilo jistou mez a začali napadat i majitele toho webu a fóra, který navíc s daným tehdejším problémem neměl nic společného a vůbec nevěděl, o co jde, tak jej to dožralo, zklamalo i urazilo současně. Tehdy taky uvažoval o tom, že skončí. Nakonec se ale rozhodlo, že se prostě změní přístup.
On se totiž člověk nějak musí bránit. Mě samotnému se hodněkrát stalo, že jsem třeba dva dny pracoval na něčem, co mělo té komunitě pomoci a prostě věci zlepšit, ve svém volném čase, zadrmo, jen proto, aby to bylo pro ostatní lepší. Nečekal jsem za to obdiv, nebo chválu, nebo že se mi bude někdo klanět, jaký jsem borec, takové příspěvky mě spíše uváděly do rozpaků a byly spíše nepříjemné. Protože jsem z nich často měl pocit, že mi jen dotyčný leze do zadku, aby si šplhl a že to nemyslí vážně, ale současně jsem si nebyl jist. Dělal jsem to proto, abych někomu pomohl. Ale nečekal jsem, že to budou lidé jen kritizovat, reskeptive jen na to nadávat. Kritiku bych přijal, ne vše se povedlo vždy hned a mnohdy to bylo přínosné. Jenže když se tam projevovali jen ignoranti, kteří jen nadávali, vůbec je nezajímalo, proč jsem to dělal, k čemu to má být, v čem to má pomoci, sami nikdy nic neudělali, i když mohli a nikomu nepomohli, tak jsem měl sto chutí toho nechat a vykašlat se na to. Proč bych to měl dělat, když jedinou odezvou jsou ignoranti, které to nezajímá.
Já bych to tedy ještě přešel, nicméně na tom fóru bylo více moderátorů a lidí, kteří tam pracovali pro jiné. Bylo hodně těžké najít ty, kteří se na to hodili a ještě těžší je bylo přesvědčit, aby to dělali. A bylo hodně nepříjemné pak o ně přijít jen proto, že jim tam pak nadáváalo kdejaké 10-20leté děcko jen proto, že jim uzavřeli třeba téma, nebo něco smazali, nebo jej nějak odpálkovali. Museli jsme chránit i je.
Po změně přístupu začala tvrdá diktatura. Každý, kdo to nerespektoval, nebyl tolerován. Prostě tam platila pravidla majitele fóra/webu, který je navíc mohl dle uvážení kdykoliv změnit a nemusel to nikomu odůvodňovat. Pokud se to někomu nelíbilo, mohl odejít, pokud neodešel a rozhodl se to dávat najevo, byl odejit.

.
Mě vyhovalo více, když to bylo volnější a v klidu, měl jsem to tak více rád a bylo to vše přátelské. Jenže v dané situaci, pokud by to tak zůstalo, by se do měsíce nikdo o web ani fórum nestaral a majitel jej po té smazal.
Tolik vystvětlení, proč bys měl na tom foru tam problém. Nerespektuješ majitele a jeho pravidla.