Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:37:12
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Seven Dragon Saga  (Přečteno 5744 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Seven Dragon Saga
« kdy: Březen 12, 2015, 20:42:48 »

Aby toho nebylo málo, dneska odstartoval i Kickstarter pro RPG Seven Dragon Saga z dílen TSI:

https://www.kickstarter.com/projects/537511454/seven-dragon-saga-by-tactical-simulations-interact

Podobnost názvu studia TSI s SSI není jen čistě náhodná ;) SSI v 90. letech stála za tzv. Gold Box RPG, což jsou RPG postavená na jednom enginu (Gold Box), ale to asi nemusím nijak představovat.

Zaujala mě myšlenka celého herního příběhu, kdy každá postav dostane svůj úkol a družina se při cestě za hlavním cílem musí vypořád i s tímto. Přenositelnost postav do dalších her postavených na novém enginu je z další věcí, ale jako hlavní klad bych to asi neviděl (ještě nevzniklo ani toto ;)). Hra je v pokročilém stádiu, ale přeci jen nějaké peníze chybí, takže se studio rozhodlo pro tuto kampaň.

Na videu to vypadá zajímavě a jde z toho opravdu takový ten pocit návratu klasiky. Vydání je plánováno na konec 2016, tedy času je ještě dost. Docela váhám, už se to zas začíná kupit :) Každopádně bude to DRM free, takže jeden jasný bod pro.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
Re:Seven Dragon Saga
« Odpověď #1 kdy: Březen 13, 2015, 08:19:40 »

Ty boje tam působí trošku podivně :). Zjevně tahové, ale takové trochu nepřehledné. S podporou zřejmě asi počkám, přece jen jsem překonal svůj měsíční limit v podporování her, které jsem ještě neviděl a vůbec nevím, jak budou fungovat :)

DRM free bývá většina těchto projektů, dokud je nezačnou prodávat na steamu.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: Březen 13, 2015, 08:40:38 »

Jj, taky to na mě zapůsobilo jako tahové souboje. Zaujalo mě na tom to video s drakem, kde lučištnice stála na skále a kouzelnice se najednou drakovi zjevila za zády a sundala ho :)

U téhle hry ani nevíš, v jak moc pokročilé fázi to je a nakolik se na tom bude ještě něco měnit (zobrazení pořadí tahů apod.). Člověk se bez toho obejde, ale to už si můžu prostě vytáhnout rovnou nějaký straší kousek a hrát ten. To mě zatím drží dál. Sami vývojáři ještě nemají jasno, na co ty peníze ve skutečnosti půjdou.

Je hezké, že se dungeony takto ve velkém vracejí, ale teď jde taky o to, aby byly něčím zapamatovatelné a ne abych si po odehrátí páté hry uvědomil, že ani nevím, o čem byla ta první :D Tady se spíš obávám i o naplnění samotné kampaně. Skoro to je tak, jak jsem nedávno popsal, Underworld Ascendant vyčerpat "limit" backerů :D Uvidím, zatím nemám v plánu přispět ani na jednu kampaň.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: Březen 16, 2015, 07:16:28 »

Ze zvědavosti jsem nakoukl i sem, zda-li se u Seven Dragon Saga dějí podobné zvraty, jako u Dungeons of Aledorn a ... nedějí :) Žádný štědrý mecenáš se neobjevil. Naopak, trend výběru se nevyvíjí zrovna dobře, odstup od cílové částky se postupně zvětšuje. Do konce zbývá ještě 28 dní, tak uvidíme.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: Březen 24, 2015, 13:55:09 »

Když jsem včera u příspěvku k Dungeons of Aledorn psal, že to se Seven Dragon Saga nevypadá dobře, tak jsem ještě netušil, jak blízko jsem pravdy. KS kampaň byla zrušena.

Níže posílám dnešní oficiální vyjádření Davia Kleina, prezidenta TSI:

Over $100,000, and nearly 2,000 backers achieved and a new direction, discovered.

We’re postponing our Kickstarter campaign. No, TSI is NOT giving up on Seven Dragon Saga! Quite the contrary. We’ve done some serious reflection and come to the conclusion that we can’t create the level of RPG today that we know we’ll be able to create tomorrow.

Given its heritage, SDS needs to set a new standard for the RPG genre. Not a ‘style over substance’ AAA standard. A standard that delivers a fresh, compelling and truly satisfying RPG experience. SDS deserves no less. And that goes for you too, our wonderful, loyal supporters.

We launched this campaign at "veteran difficulty" (what some call "a high funding goal") because wanted to be sure that we would do SDS justice. We knew there would be a lot of you that remembered the classics or would appreciate our efforts to build a fresh RPG, but we underestimated how much new content we'd need to show in the middle of the campaign to engage people that were less familiar with the older games.

We'd thought we could talk about core mechanics when it is clear that you want to actually see those mechanics in action. We need to show off more than we had ready right now. There came a point where it became more tell than show.

We've had incredibly positive results from this Kickstarter. The press awareness, fan response, and community feedback has been tremendous. We're taking that feedback and what we've learned to refine our work further. We'll be coming back as soon as humanly possible, with a better, more refined Kickstarter, and some code you'll actually be able to play, along with killer videos and artwork.

Once again, we are extremely grateful for all of your encouragement and support. We will continue to follow our progress by signing up for our newsletter on our website: http://www.tsi-games.com/ and by following us on social media. This way, you can hear about our Kickstarter re-launch when it happens. And it WILL happen!

Twitter: https://twitter.com/TSIGames

Facebook: https://www.facebook.com/TSIGames

If it were easy, where would the true sense of accomplishment come from?

Sincerely, David Klein,

President TSI

Rozhodně to není konec projektu. TSI to rozhodně nevzdávají a až budou připraveni, zkusí to znovu. Nezbývá, než jim držet palce.
IP zaznamenána
This is the end ...